Zpravodaj č. 9/2017

SOBOTA 18.3.2017:
 

Starší žáci: 4.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY - Zlín


Sobota 18. 3. 2017 patřila dalšímu kolu ŽL. Tentokráte jsme si vyjeli na výlet do nedalekého Zlína, kde nás čekali velmi silní soupeři.
SK Velká Bystřice – TJ STM Olomouc                                   20 : 19 (12 : 10)
Hned na úvod tradiční derby. Se soupeřem se dobře známe a podle očekávání se jednalo o zvlášť náročné utkání. Obě družstva k utkání přistoupila velmi zodpovědně a ani jeden z týmů nechtěl dát druhému nic zadarmo. My jsme začali velmi dobrou obranou, díky které jsme se dostali k zisku míče a dařilo se nám i skórovat. Celé utkání bylo vyrovnané, především díky výbornému výkonu brankáře Vojty Záchy a soustředěnému výkonu celého družstva se nám podařilo odskočit na třígólový náskok. Pár minut před koncem ale soupeř vyrovnal a čekal nás velmi náročný a dramatický závěr. V něm jsme byli tentokrát úspěšnější a utkání jsme dovedli do těsného vítězství. Klukům patří zasloužená pochvala za tento zápas.
 

SK Velká Bystřice – HBC Jičín                                                  25 : 13 (10 : 7)
Dalším soupeřem se stal tým z Jičína. K tomuto zápasu jsme nepřistoupili ani z poloviny tak zodpovědně jako ten první zápas a taky to podle toho vypadalo. Soupeř ucítil šanci a nehodlal se ji jen tak vzdát. Naštěstí jsme se zavčas probudili a utkání otočili v náš prospěch. Druhá polovina již byla v naší režii, na hřiště se dostali všichni hráči a přispěli k vysokému vítězství.
 

SK Velká Bystřice – HC Zubří                                                  17 : 30 (11 : 14)
Třetí utkání proti Zubří bylo nejtěžší a pro nás bohužel nepovedené. První polovinu jsme se drželi a soupeře trápili, druhou polovinu jsme ale jakoby úplně pustili a se zbytečným respektem vítězství kvalitnímu soupeři přenechali. V podstatě nás porazil jeden hráč, na jehož ubrání jsme bohužel recept nenašli. K tomu se přidaly naše nepřesné střely a ztráty míčů, které soupeř trestal rychlým útokem, na který jsme nebyli schopni reagovat. Soupeř už jen navyšoval náskok a zaslouženě vyhrál.

SK Velká Bystřice – HC Zlín                                                       29 : 19 (12 : 7)
Poslední utkání se Zlínem už bylo opět, jako většina posledních utkání na Žákovské lize, spíše o morální síle než herních dovednostech a my jsme naštěstí měli obojího tentokrát více než soupeř. Utkání jsme po celou dobu kontrovali a hlídali, aby nedošlo ke zbytečnému zdramatizování vývoje, vítězství zůstalo na naší straně.

Ze sobotního celodenního klání si odvážíme cenných šest bodů a pocit dobře odvedené práce. Je škoda, že jako v každém kole, náš tým provází zdravotní komplikace. Tony v podstatě v pátek vylezl z postele po nemoci, Puchy také nebyl stopro fit. Schaffi s Vojtou Haderkou měli žaludeční problémy během turnaje, jako na potvoru zrovna při zápase se Zubřím. Přesto všichni na hřišti odevzdali maximum. Pozitivní je, že se všichni hráči dostali na plac a vstřelili branky, včetně Vojty Záchy. Doufáme, že v dalším kole na naši hru navážeme a budeme ve stejném duchu pokračovat.

Hráči (branky): V. Zácha (br+1), A. Vodička (20), D. Schaffner (11), J. Vysloužil (9), M. Pelák (9), B. Možíš (8), V. Haderka (8), V. Zedník (6), M. Pečinka (5), R. Černý (4), F. Buršík (3), A. Katinger (3), J. Dzieržava (2), K. Kobliha (1), P. Blaha (1).

 

St.dorost: HK Ivančice - SK Velká Bystřice                              39 : 30 (18 : 18)        

Klíčové utkání o postup do 1. ligy jsme v sobotu odehráli s celkem Ivančic. Zápas začal našim tlakem kdy jsme se ujali vedeni 5:0. Bohužel jsme byli početně zkorigováni a to dvakrát po sobě dvojitým oslabením. Toho soupeř využil a dorovnal náskok. Celý první poločas byl vyrovnaný, jak herně tak i gólově, ale byli jsme to opět my, kdo marnil 7 m hody a náskoky ze 6 m. Poločas skončil nerozhodně 18:18.
První půle druhého poločasu probíhala podobně, jako závěr prvního poločasu až do stavu 25:25. V této fázi hry jsme začali kupit zbytečné technické chyby v útoku a střelecky jsme se neprosazovali, navíc vše co soupeř poslal na naši bránu končilo v síti a soupeř toho využil k odskoku. Kluci bojovali až do konce, ale už neměli silu výsledek zvrátit. Časté vyloučení na naší straně (7 ku 4) a velký nepoměr 7 m hodu (1 ku 6) nás sráželi na kolena. Kluci nakonec kvalitnímu soupeři podlehli 39:30. Pochvalu zaslouží celý kolektiv za bojovný přístup, ale zejména pak šestice hráčů, která až na pár minut oddechu na střídačce odtáhla celé utkání. Tomáš Prošvic, Matěj Andrš, Dominik Tkadleček, Matěj Tesařík, Štěpán Souček a Lukáš Kubeša.
Chceme ujistit naše fanoušky, že při domácím odvetném utkání odevzdáme na hřišti všechno.
V poslední řadě chci vyjádřit veliký obdiv a poděkování nad profesionálním výkonem mladého rozhodčího Martina Staňka. Doufám, že takto kvalitních a férových rozhodčích bude na naší házenkářské scéně jen přibývat.


Sestava: Schneider P . (br.), Kolovratník D. (br.), Tkadleček D. (8), Spurný T., Horký J., Andrš M.(6), Prošvic T.(3), Hňatek F., Tesařík M.(1), Kubeša L.(5), Varhalík L., Souček Š.(7), Čundrle F., Pastorek D.

 

NEDĚLE 19.3.2017:

 

Ml.dorost: HK Baník Most - SK Velká Bystřice                         34 : 28 (16 : 14)        

Už organizace tohoto zájezdu nebyla jednoduchá. Mladší dorost odjížděl autobusem v sobotu ve 12:00 s mezizastávkou v Ivančicích, kde hráli starší dorostenci a někteří naši kluci byli nominováni. Starší žáci hráli Žákovskou ligu ve Zlíně a vedoucí družstva potom vzal dva hráče do Mostu autem. Obě skupiny se sjeli ve Slaném na večeři a všichni nocovali v Žatci, kam jsme dorazili ve 23:00!
 Co se zápasu týká, tak v prvním poločase kluci slušně bránili, ale bohužel jsme neměli ani jeden získaný míč. Celý poločas byl vyrovnaný, ale v jeho konci nám domácí uskočili na rozdíl dvou branek. Ještě polovinu druhé půle jsme se soupeřem drželi krok, ale stále jsme dotahovali. Vždy, když jsme ale měli udělat rozhodující krok, přišla naše chyba nebo nepřesná střelba. Od pětačtyřicáté minuty nás domácí začali přehrávat, naše obrana zkolabovala a body po právu zůstaly v Mostě. 
Co nám stále chybí je větší bojovnost, zdravá agresivita a větší sebedůvěra - touha po vítězství. Polovina hráčů má hlavy dole a nedokážou se o výhru porvat. Štěpek měl v nohách celý zápas v Ivančicích, působil hodně unaveným dojmem, navíc na něj byla hrána tradiční osobka. Naším nejlepším obranářem byl Mican, částečně se rozehrává Čundy. naším nejlepším hráčem byl Pepa Dobeš.
Je vůbec s podivem, že ještě hrajeme, jak hrajeme, když průměrně bývají na trénincích tři až čtyři mladší dorosti a s nimi tři až čtyři starší žáci, což je zřejmě nejméně v celé soutěži!


Hráči (branky): D. Kolovrátník (br), J. Dobeš (9), F. Čundrle (5), P. Borůvka (5), V. Micka (4), Š. Souček (3), A. Kolář (2), B. Možíš, A. Vodička, D. Pastorek.                  


Muži „A“: TJ JM Chodov - SK Velká Bystřice „A“                     23 : 27 (13 : 13) 

Chodov v jarní části sezóny zvládal své zápasy zatím s velkým přehledem. Mimo jiných vyhrál na venkovních palubovkách - ve Zlíně, Náchodě i Dvoře Králové a rovněž do svého týmu přivedl posilu a hvězdu Štěpána Krupu. Věděli jsme, že nás čeká jeden z nejtěžších zápasů a tentokrát nejsme favorité. Myslím, že moc lidí nám nevěřilo. Na druhou stranu motivace byla jasná - potvrdit naši sílu a příslušnost ke špičce první ligy.
Začátek zápasu na nás domácí hráči vlétli - rychle, tvrdě a nekompromisně zakončovali své akce a brzy šli do vedení o 3 góly. Naši kluci ale nezpanikařili, trpělivě si hráli svoje kombinace a signály v útoku a skóre jsme vyrovnali. Nerozhodný první poločas a tvrdý boj pokračoval i v tom druhém. V tu dobu ovšem již naše obrana fungovala naprosto skvěle. Soupeři jsme dovolili jen minimum, a přestože domácí mají zkušený tým, tak začali být nervóznější. Naši kluci se utrhli do vedení o tři góly, které už do konce zápasu udrželi. V tu chvíli rozhodly bojovnost i emoce.
Souboj dvou na jaře neporažených týmů tedy dopadl lépe pro nás. Možná překvapivě a trochu i se štěstím, ale s ohledem na vůli a nasazení našich kluků, zaslouženě. 
Výhra nás posunuje na druhé místo v prvoligové tabulce a poměrně příznivý los nás stále udržuje v boji o první místo. V sobotu přivítáme doma silný Náchod a budeme potřebovat podporu našich fanoušků.


Hráči (branky): Michal Vydra, František Kuba, Petr Wolf (5), Kamil Zemánek (1), Ondřej Švébiš (2), Adam Martinát (5), David Mužík, Jiri Kubis (6/5), Petr Pörsök (1), Jan Ďurčík, Tomáš Mráz (2), Radek Mézl (2), Dominik Tkadleček (3), Tomáš Prošvic.
 

Muži „B“: SK Velká Bystřice „B“ – Sokol Luhačovice               34 : 36 (13 : 15) 

Dramatické a v konečném součtu opět pro nás nešťastné utkání 2. ligy mužů viděli fanoušci v neděli popoledni v hale Na Letné. Skvěle rozjetý zápas, kdy jsme většinu 1. poločasu vedli o 4 branky jsme si opět naším přístupem a špatnou střelbou nechali vzít. První poločas jsme prohráli 13:15.
Ve druhém poločase jsme se snažili náskok soupeře smazat. Střelecky jsme ale chybovali, také jednostranné vylučování na naší straně (4:0) a nepoměr 7 m hodů (1ku5) nám obrat velmi stížil. Dorovnat soupeře se nám povedlo až v 58.minutě na stav 33:33. V posledních dvou minutách jsme předvedli neproměněnou tutovku ze 6 metrů a neuvěřitelnou technickou chybu a soupeř toho bezezbytku využil a vyhrál 36:34.
Kluci střelbu a koncentraci v utkání nezvládli, ale za bojovnost až do konce zaslouží určitě pochvalu.

Sestava: Kubeček J.(br), Schneider P.(br), Loučka D.(3), Jureček M., Kobert D.(5), Loun J.(3/1), Fedák J.(1), Vaverka M.(10), Slovák T.(5), Dohnal M.,(1), Horký J., Spurný T.(4), Kubeša L.(2).

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
25.3. doma  ml.dorost 15:30  s Duklou Praha
 muži A 17:30  s Náchodem
venku  muži B 13:30  ve Frýdku-Místku s Frýdkem-Místkem B 
26.3. doma  dorostenky 13:30  s Veselím n. M.
 ženy 11:00  s Karvinou
 st.dorost 17:00  s Juliánovem

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 08/2024

Zpravodaj č. 07/2024

Zpravodaj č. 06/2024

Facebook