Zpravodaj č. 13/2017

Republikové finále 3.ročníku Sportovní ligy ZŠ o Pohár ministryně školství  – 1.místo

Po úspěšně zvládnutých okresních i krajských turnajích a následném kvalifikačním turnaji na republikové finále, jsme s týmem vybraných žáků 7., 8. a 9 tříd odjížděli dne 20.4. na dvoudenní turnaj, který se konal ve městech Nové Veselí a Žďár nad Sázavou. Tento turnaj měl konfrontovat nejlepší týmy základních škol České republiky v házené. Chlapci předvedli velice pohlednou kombinační házenou, která slavila úspěch jak v konečných výsledcích, tak u diváků, trenérů jiných družstev a sportovních expertů. Celým turnajem jsme prošli bez prohry a tým se prezentoval soudržným, koncentrovaným výkonem. Za zmínku stojí vysoká hráčská disciplinovanost vůči pokynům trenéra, ať už na hřišti, tak mimo něj. Dále vysoká herní inteligence a vyspělost, za co lze pochválit práci trenéru SK, zejména pak p. trenérku Kaczmarzykovou (Fabíkovou). Její podíl na výhře našeho týmu je obrovský. Turnaj jsme zvládli bez vážnějšího zranění, až na zvrtnutý kotník výborného obranáře Jana Vysloužila, který díky tomu přišel o finálový zápas, to mě mrzí asi nejvíce. Na druhou stranu jsem velice rád, že na hřiště se v průběhu celého turnaje i finálového zápasu dostali všichni nominovaní hráči. I hráči méně vyhrnaní, předvedli v mých očích výborné výkony. Do výběru ALL STARS - nejlepší sestava turnaje se dostali hned tři naši hráči (Buršík, Možíš, Souček). Celý tým si zaslouží velkou pochvalu a "vázička", kterou jsme dovezli jako hlavní cenu do Velké Bystřice, představuje jejich silného týmového ducha a kolektivní výkon. Tímto výkonem hráči nereprezentovali jen sebe, ale základní školu, sportovní klub a zejména pak město Velká Bystřice. 
                                                                                                                                           
Ondřej Dostál

Hráči: Katinger Adam, Dvořák Hynek, Haderka Vojtěch, Možíš Bobo, Dzieržava Jakub, Zedník Vilém, Buršík Filip, Grygar Martin, Souček Štěpán, Vodička Tony, Vysloužil Jan.


 

SOBOTA 22.4.2017:
 

Muži „A“: 1.HK  Dvůr Králové - SK Velká Bystřice „A“             25 : 28 (12 : 12)        

Pro tento zápas platí dvě slova - morálka a euforie. Morálka kluků během vyhecovaného zápasu v ne zrovna přátelské atmosféře a euforie celou cestu zpět domů - věřili jsme, že na tento náš krok naváže o den později Zlín a porazí zatím první Strakonice. 
Zápas ve Dvoře Králové vypadal přesně podle očekávání, byla to bitva. Házená šla chvíli stranou a s domácími jsme se museli porvat. 
Dvůr Králové doma není zvyklý prohrávat a vyrukovali na nás s maximálním nasazením a bojovností. Smekám před naším týmem - kluci obrovsky makali a zápas vydřeli. Do čtyřicáté minuty bylo skóre více méně vyrovnané, potom jsme již soupeři dokázali utéct na rozdíl pěti gólů a v hektickém závěru toto vedení udrželi. 
Tento tým má opravdu svoji sílu - neřešíme kdo zrovna hraje, kolik minut nebo kdo vstřelil kolik gólů. Všichni hrají pro tým a s jediným cílem. 

Osmá jarní výhra znamená, že se již tuto sobotu můžeme v naší bystřické hale těšit na velké finále. Možná životní zápas pro plno našich kluků. Předposlední kolo a přímý souboj dvou nejlepších prvoligových týmů může rozhodnout o vítězi celé soutěže. Strakonice mají náskok dvou bodů. My uděláme vše pro vítězství, které nás může posunout na první místo. Přijďte si všichni zápas s námi užít, vytvořit nám nejlepší domácí prostředí a atmosféru. 

Hráči (branky): Michal Vydra, František Kuba, Petr Wolf(2), Kamil Zemánek(6/5), Ondřej Švébiš(3), Jiří Strádal(1), Adam Martinát(4), David Mužík(2), Dominik Gelnar(2), Jiří Kubis(1), Petr Pörsök, Tomáš Mráz(2), Radek Mézl, Dominik Tkadleček(5).

 

Ml.žáci: SK Velká Bystřice – SK Žeravice                                    17 : 13 (8 : 8) 

Ve druhém domácím zápase jsme přivítali v hale na Letné tým Žeravic, který se nám v této sezóně ještě nepodařilo porazit. Do kompletního družstva nám chyběla pořád zraněná Šárka Himrová a nemocný Štěpán Dvořák. Do brány jsme opět nominovali miniházenkáře Laďu Nováka a Kuba Salašný hrál v poli.
Už při rozcvičování bylo na všech patrné, že chtějí nepříznivou bilanci s Žeravicemi změnit a k rozcvičce přistupovali odpovědně. Začínali jsme jako vždy osobkou. Vyrovnaná bojovná hra, která skončila po zásluze remízou 8:8. Všichni na place bojovali a nechali tam vše, co v nich bylo a nebýt nepřesných přihrávek, mohlo se vést.
Pokračovalo se házenou bez osobky. Obě družstva chvíli vedli, pak zas prohrávali, prostě vyrovnaný zápas. Druhý poločas jsme začali lépe a pořád si udržovali minimální náskok. Vycházela nám střelba, ale hlavně obrana byla perfektní a soupeř nevěděl, co hrát. Když k tomu přidáme parádní výkon brankaře a kolektivní pojetí hry - bylo z toho zasloužené vítězství 17:13.
dělalo se oproti jiným zápasům minimum chyb. Zahráli si všichni a ať byl na hřišti kdokoliv z našich, nechal tam duši.


Sestava: V bráně odchytal hodně dobře minik L.Novák.V poli úřadovali: Pavel Matulík, Eva Horáčková, Aleš Čáp(3), Vojta Pečínka(3), Štěpán Slepica, Adam Horáček(3), Kuba Salašný(3), Vojta Schaffner(1), Tom Juračka(3), Martin Stryk a Peťa Matulík(1).
 

St.žáci „A“: SK Velká Bystřice „A“  – SK Žeravice                   24 : 17 (11 : 10) 

Začátek utkání byl stejně jako proti Hranicím velmi ospalý, poznamenaný únavou z náročného házenkářského týdne, kdy několik hráčů mělo za sebou velmi úspěšný boj o Pohár Ministryně Školství. Špatně jsme bránili, složitě se prosazovali v útočné fázi, a když už se nám to povedlo, trefovali jsme výborně chytajícího hostujícího brankáře nebo tyčky a nebo šly naše střely mimo branku. Náš soupeř našeho polovičního nasazení naštěstí dostatečně nevyužil a my se zavčas probudili. Zlepšili jsme obranu, zrychlili útok a dokonce se nám podařilo i proměňovat vytvořené šance. V brance přidal několik velmi důležitých zákroků nemocný, ale opět výborně chytající Vojta Zácha a to vše dohromady zapříčinilo náš komfortní náskok několika branek, který jsme drželi až do konce utkání. Střelecky nás tentokrát drželi hlavně Tony a Bobo, velkou aktivitou při zakončování hýřil Vojta Haderka, ale tentokrát mu trvalo opravdu dlouho, než si seřídil mířidla. Z Vildy nám pomalu a jistě roste další pivot. Schaffi si tradičně odedřel své v obraně a své si odehráli i Fífa a Kuba Dzieržava. Díky našemu probuzení ve druhé půli jsme mohli do hry zapojit všechny hráče a nikdo nás vyloženě nezklamal. I přes počáteční nezdary si kluci za předvedený výkon a posbírání zbytků sil zaslouží pochvalu.

Hráči (branky): V. Zácha (br), A. Vodička (8), B. Možíš (6), V. Haderka (3), V. Zedník (2), F. Buršík (2), D. Schaffner (2), J. Dzieržava (1), R. Černý, M. Pečinka, M. Pelák, H. Dvořák, P. Blaha.


St.žáci „B“: SK Velká Bystřice „B“  – Centrum Haná                 33 : 17 (14 : 5) 

Druhé jarní utkání odehráli staršími žáci „B“ na domácí půdě s Centrem Haná.
Naši borci i po velmi náročných dnech, kdy ve čtvrtek a pátek sehráli několik těžkých utkání o ‘’POHÁR MINISTRYNĚ ŠKOLSTVÍ’’ v Novém Veselí se prosadili až do finále a tam získali po fantastickém výkonu tento pohár už po druhé. Po tomto super výsledku na ně čekal sobotní zápas za tým „A“ a potom za tým „B“.
Utkání s Centrem začalo v dobrém tempu. Očekávali jsme, že naši kluci budou trochu utavení a hráči Centra nám budou minimálně vyrovnaným soupeřem. Nebylo tomu tak. Naši kluci se dobře hecli a soupeři nedali ani trochu naděje na dobrý výsledek. Po výborném výkonu brankaře toto utkání nejlépe vyšlo Adamovi Katingerovi, který svým přístupem v obraně, super trháky a výbornou střelbou z větší vzdálenosti nasázel soupeři 12 gólů. Samozřejmě by to nešlo ani bez ostatních hráčů, kteří mu v tom buď přímo nebo nepřímo pomohli.
Na závěr bychom, chtěli pochvalit všechny hráče za předvedenou hru a výkon.

Sestava: Kuba Salašnyj, Peťa Blaha, Rosťa Černý, Kuba Dzieržava, Adam Katinger, Karel Kobliha, Kuba Šťastný, Vilda Zedník, Áďa Horáček, Vojta Pečinka, Vojta Schaffner, Štěpán Slepica, Fifa Buršík.

 

Muži „B“: SK Velká Bystřice – SHK Polanka n. O.                    24 : 28 (13 : 10) 

Tuto sobotu odehráli naši muži B utkání s týmem Polanky. Utkání mělo obdobný průběh tak jako většina našich jarních zápasů. Výborný vstup do utkání a výhra v prvním poločase 13:10 při vedení většiny 1 půle o 6 branek. Neuvěřitelný vstup do druhé půle a konečná prohra 24:28. Za zmínku stojí dobrá práce našich starších dorostenců a famózní výkon brankaře Kubečka. 

Sestava: Kubeček J.(br.), Schneider P.(br), Loučka D.(1), Spurný T.(2), Jureček M., Loun J.(2/1), Fedák J.(1), Vaverka M.(4), Dohnal M., Prošvic T.(6), Hňátek F., Kubeša L.(3), Dosoudil R.(5/2).

 

 

NEDĚLE 23.4.2017:

 

Ml.dorost: HK Lovosice - SK Velká Bystřice                            46 : 33 (23 : 16) 

Když s mírným zpožděním dorazil i Čundy, přezdívaný Lavi, mohli jsme vyrazit na dalekou misi do Lovosic. V Olomouci jsme se změnili na linkový autobus a zastavovali po padesáti metrech. Cesta ale krásně utekla a po pěti hodinách jsme byli na místě.
Do zápasu, ve kterém už nám o nic nešlo, jsme vstoupili jako do přáteláku starých gard. Nikoliv však soupeř a v šesté minutě jsme prohrávali 0:6, což stejným tempem vypadalo na konečných 0:60. Obrana moc nefungovala, nikdo se nevracel a celkově jsme působili jako lenochodi po obrně. Mezi devátou a dvacátou pátou minutou jsme ale dokázali hru srovnat a drželi pětibrankové manko. V závěru prvního a na začátku druhého poločasu přišla naše série asi třiceti technických chyb a naděje na slušný výsledek byly definitivně v tahu. Čundy jel do Lovosic s cílem naučit se chytat balon jednou rukou a stále se mu to nedařilo. Domes zřejmě v reálu prožil film „Pařba v Las Vegas“, a tak do branky putoval Čundy v trenérské mikině, což zapříčinilo veselí všech diváků. Okamžitě se blýskl několika zákroky a nejhezčí bylo chycení střely do dvou ruk a pas na svého bývalého spoluhráče s STM Dana Němce – krásná spolupráce.
Domácí nás převyšovali v rychlosti a především důrazem na svém i našem brankovišti. Naši hráči to vše s úžasem sledovali a chvílemi jim snad i fandili? Z našich se jim přiblížili jen náš nejběhavější hráč Pepa Dobeš a částečně Štěpek. Mican s Danem byli těmi lepšími v obraně. Z levého křídla padaly branky, z pravého méně  protože, když na pravé spojce nebyl zrovna Tony, tak nikdo jiný s pravým křídlem nehrál. Starší žáci Bobo a Tony hráli ve čtvrtém dni už šestý zápas a bylo to na nich vidět, přesto branku dali. Na konec jsme byli rádi, když už ta sranda byla za námi. Zašli jsme do restaurace s příhodným názvem „U Kašpara“ na oběd a cítili jsme se tam, jako doma ;-). Poté pět hodin cesty zpět a hezká neděle byla za námi.


Hráči (branky): D. Kolovrátník(br), F. Čundrle(br), J. Dobeš(10), Š. Souček(10), P. Borůvka(4), V. Micka(4), D. Němec(2), B. Možíš (1), A. Vodička(1), A. Kolář(1), D. Pastorek, D. Schaffner.         

 

St.dorost: Tatran Bohunice - SK Velká Bystřice                      38 : 44 (16 : 21) 

Střeleckou přestřelku prakticky bez obran a brankářů předvedli naši starší dorostenci tuto neděli v Brně - Bohunicích. Ne moc pohledné utkání vyhráli naši kluci poměrem 44:38. Za zmínku  stojí jen velmi zodpovědný herní přístup, jak v obraně tak v útoku Lukáše Kubeši.

Sestava: Schneider P.(br), Tkadleček D.(7/2), Spurný T.(2), Prošvic T.(13), Hňatek F., Tesařík M.(8), Kubeša L.(4), Dosoudil R.(4/2), Varhalík L.(6).

 

Ženy: SK Velká Bystřice – HK Ivančice                                   21 : 29 (15 : 14) 

Zápas proti suveréně vedoucímu týmu tabulky jsme zahájili dobře a v úvodu jsme vedli 7:4. Poločasové skóre bylo vyrovnané. Ve druhém půli se naplno projevila naše jarní nevýhoda - úzký kádr, a to zejména na postu spojek. Soupeřky předváděly pěknou celoplošnou házenou a v druhé půli s našimi ubývajícími silami si zajistily jasné a zasloužené vítězství. Našim děvčatům nelze nic vytknout, předvedená hra Ivančic skutečně patří o ligu výše.

Hráčky (branky): Jana Steigerová, Veronika Hejtmánková(5), Jana Kobylíková, Pavlína Jiroušová(1), Jana Macharáčková(1), Iva Pavlincová(1), Dominika Hymrová(4), Martina Koppová(1), Monika Jurečková(1), Aneta Begalová(7)

 

St.dorostenky: HK Hodonín – SK Velká Bystřice                        43 : 16 (23 : 8) 

Utkání bylo jednoznačnou záležitostí domácího družstva.

Hráčky (branky): Lucie Mikulášková, Barbora Slováčková(2/1), Karolína Koudelková(1), Andrea Krejzlíková, Lucie Žáková(1), Kristýna Žochová, Karolína Černá, Michaela Soukupová(5), Hana Moťková(7)

 

 

Pondělí 24.4.2017:

 

Ml.žáci: SK Velká Bystřice – Centrum Haná                              14 : 23 (8 : 13) 

V pondělí 24.4.2017 jsme v hale na Letné předehrávali zápas se soupeřem z Kostelce a Prostějova pod hlavičkou Centrum Haná. Byl to netradiční termín a i hra obou soupeřů byla taková pondělní. Osobka pro nás nezačala zrovna nejlépe a ve čtvrté minutě jsme prohrávali 0:4. Bohužel nepřesnosti v rozehrávce a pomalejší obrana. Postupně se ale naši probudili a dotáhli až na rozdíl jedné branky 6:7. Osobka nakonec skončila prohrou 7:9, což nebylo nejhorší.
Vlastní hra bez osobky opět začala našimi chybami a soupeř nám nasázel za deset minut čtyři branky a my jen jednu, takže polčas byl 8:13 v náš neprospěch. Druhý poločas nám soupeř postupně utíkal. My měli slabou obranu, ale hlavně útok byl statický, bez náběhu. Občas se podařila nějaká útočná akce a tak konečný výsledek byl o 9 branek 14:23.
Zápas nebyl nejhorší. Školácké chyby tu opět byly, ale občas se družstvo a jednotlivci blýskli i pěknou akcí. Prostě soupeř byl nad naše síly.

Sestava: V bráně opět slušně zachytal L.Novák, v poli hráli Pavel Matulík, Peťa Matulík(3), Aleš Čáp(1), Štěpán Slepica, Adam Horáček(3), Kuba Salašný, Štěpán Dvořák, Vojta Pečínka(2), Martin Stryk(3),Vojta Schaffner(2) a Eva Horáčková.

Chyběli a myslím, že citelně Tom Juračka a Šárka Himrová.

Další zápas nás čeká v sobotu 29.4. ve 12hodin v Olomouci s družstvem DHK Zora Olomouc.

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
29.4. doma  mini ml. A 8:30  Turnaj Na Letné
 mini ml. B 8:30  Turnaj Na Letné
 mini st. A 8:30  Turnaj Na Letné 
ml.dorost 13:30  s Frýdkem-Místkem
st.dorost 15:30  s Ivančicemi
muži A 17:30  se Strakonicemi
venku st.žáci A 8:30  5.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY v Náchodě
ml.žáci 12:00  v Olomouci s DHK Zora Olomouc
muži B 16:00  v Rožnově p. R.
30.4. doma  st.žáci B 10:00  s Taranem Litovel
venku  mini ml. A 10:00  Turnaj v Hranicích

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook