Zpravodaj č. 18/2017



NEDĚLE 28.5.2017:


Ml.žáci: SK Žeravice – SK Velká Bystřice                                  18 : 17 (11 : 8) 

V dalším zápase jsme hráli v Žeravicích. Soupeř, který nás na podzim porážel. Na jaře jsme mu prvé prohry vrátili a jednou vyhráli. Proto se očekával vyrovnaný a bojovný zápas. Hrálo se na venkovním hřišti. Slunečný den s letními teplotami. Po pátečním tréninku to vypadalo, že konečně budeme hrát v kompletní sestavě. Jenže den před zápasem se omluvili hned tři hráči - A. Čáp, Š. Dvořák a Š. Slepica - nachlazení a teploty. Takže se naše sestava smrskla na deset hráčů. Tři na střídání v horkém počasí.
Začínali jsme osobkou. Bohužel v osobce máme velké rezervy a to nejen v pohybu a nabíhání, ale i v přihrávkách. Spousta našich chybných přihrávek stanovila skóre na 8:4 pro domácí družstvo. Ihned následovala klasická házená a my šňůrou 4 branek za tři minuty srovnali. Pak jsme opět polevili v obraně a soupeř si vypracoval náskok 11:8. Tímto výsledkem skončil první poločas. O přestávce jsme si řekli co a jak zlepšit.
Druhý poločas jsme opět bojovností srovnali výsledek a dokonce 5minut před koncem jsme vedli o dvě branky. Nepochopitelnými chybami v přihrávkách jsme věnovali soupeři míče a ten naše chyby neomylně trestal. My už neuměli zareagovat a tak zápas skončil výhrou soupeře 18:17.
V zápase jsme udělali spoustu zbytečných chyb, a hlavně jsme nehráli tak, jak jsme si v poločase řekli. Škoda tohoto zápasu, protože jsme měli na to soupeře porazit. Všichni se sice snažili, ale chyby, které jsme dělali nás potopily. Věříme, že v dalším, posledním domácím zápase v sobotu 3.6., kdy přijede Zora Olomouc se ukážeme v lepším světle.


Sestava: V bráně odchytal  K.Salašný. V poli úřadovali: Pavel Matulík(2), Eva Horáčková, Adam Horáček(2), Vojta Pečínka(1),Šárka Himrová(5), Petr Matulík(1), Vojta Schaffner(4), Martin Stryk a Tomáš Juračka(2)

 

St.žáci „B“: Centrum Haná – SK Velká Bystřice „B“                32 : 27 (17 : 14) 


Se staršími žáky B jsme odjeli odehrát utkání s Centrem Haná.
Utkání začalo v pomalejším tempu, které jsme hráčům určili, tak aby vydrželi celý zápas. Bohužel jsme neměli nikoho na střídání. Zápas byl velmi vyrovnaný a pohledný. Kluci makali na 100%, ale i tak první p
ůlku prohráli o 3 góly. Do druhé půle jsme nastoupili s tím, že výsledek je hratelný a zkusíme jej dotáhnout. Bohužel hned při prvním útoku jsme díky nepřesnosti přišli o míč a inkasovali. Kluci se potom uklidnili a postupně soupeře dotahovali až na rozdíl jednoho gólu, ale nedařilo se nám utkání srovnat. To se nám potom vymstilo, protože nastal v desáté minutě druhého poločasu náš gólový útlum. Soupeř nás potrestal a posunul gólový rozdíl až šest branek. Kluci se snažili s tímto zápasem něco udělat, ale už to nešlo. Z utkání bychom si určitě měli vzít ponaučení, ze zbytečné zbrklosti při zakončení. Bohužel zápas trochu nevyšel Peťovi, ale to se stává. Za pochvalu určitě stojí neustálá bojovnost Rosti a Kuby se prosadit do gólové šance, super házené trháky Fifi na Adama, které by samozřejmě nebyly bez dobrých zákroků brankaře Kuby a super přehoz z křídla Vojty, který se setkal s velkým obdivem od soupeře. Výsledek možná vypadá jako jednoznačný, ale kluci odvedli určitě bojovný a výborný výkon bez možnosti střídání.  Velká pochvala všem.

Sestava: Kuba Salašnyj, Peťa Blaha, Fifa Buršík, Rosťa Černý, Adam Katinger, Kuba Šťastný, Vojta Schaffner.

 

Další úspěch házenkářského oddílu
SK Velká Bystřice

 

Odchovankyně našeho oddílu Veronika Mikulášková,
momentálně hájící barvy DHK Baník Most, se stala mistryní republiky v kategorii starších dorostenek, kdy celou sezónu hráčky Mostu  absolvovaly bez jediné porážky.

Zároveň je i členkou týmu Černých Andělů v nejvyšší soutěži žen WHIL, které tuto neděli přehrály Slavii Praha a získaly pátý titul mistryň České republiky v řadě.
Bohužel má v současné době zraněný kotník, což jí zabrání bojovat o nominaci na mistrovství Evropy hráček do 17- ti let.

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 08/2024

Zpravodaj č. 07/2024

Zpravodaj č. 06/2024

Facebook