Zpravodaj č. 19/2017

SOBOTA 3.6.2017:

 

Ml.žáci: SK Velká Bystřice – DHK Zora Olomouc                      24 : 18 (12 : 9) 

V sobotu 3.6.2017 jsme odehráli poslední domácí zápas proti DHK Zora Olomouc. Po minulé porážce jsme si chtěli vylepšit reputaci a získat dva body.
Osobní obrana nám vycházela dobře, kluci si úspěšně zahráli naučenou kombinaci a v útoku se prosazovali. Zpočátku nám dělala problémy brankářka, která nám vychytala dvě „tutovky“ ze šestky. V obraně by to pořád potřebovalo zabrat a hlavně získat rychlost do nohou.  I tak byl výsledek po osobce v náš prospěch 8:4.
V dalších deseti minutách jsme náskok jen lehce navýšili, o tři branky a dali tak šanci soupeři, který navýšil o pět.  Obrana se snažila, ale zase se ukázaly naše nepřesné přihrávky a zbytečné ztráty míče z čehož profitoval soupeř rychlým útokem a jasnou brankou. První poločas 12:9.
Do druhého poločasu jsme nastoupili s odhodláním udržet si náskok a nepovolit obranu. Do útoku šli všichni naplno. Na středu se střídali Adam s Vojtou P.. Je vidět, že mají dobrý přehled o hře a hlavně se jim vrátila pivotka Šárka po úraze, která umí pěkně zpracovat jejich přihrávky a tím skórovat. Dobrý den měl i Martin, který oproti minulým zápasům, hrál s radostí a chutí. I když na obraně se mu nedařilo, jak by chtěl, v útoku se projevila jeho odhodlanost a chuť skórovat. Na křídle se prosadil Vojta Sch. i Pája M., Štěpa S., Evča a Vojta Potůček bohužel neskórovali, ale byli platnými členy týmu.  Netradiční pozici spojky si vyzkoušel náš brankář Kuba, kterému trochu chybí přehled o hře a hráčská dravost v útoku, za to na obraně umí podržet.  Štěpa D. se nám trochu ztratil na pozici pivota, jak v útoku tak i v obraně.  Poslední spojkou byl Peťa. Díky své výšce má předpoklady pro střelbu z dálky, jen sám se zatím neumí prosadit.  V bráně nás parádně podržela naše posila z mini starších Ladík Novák.  Konečný výsledek hry byl 24:18.
Hra probíhala před domácím publikem a děkujeme všem, kdo nás přišel podržet a fandit.

Sestava: Ladik Novák v bráně, v poli : Pája (1), Evča, Vojta P.(3), Štěpa S., Vojta Potůček, Adam (7), Šárka (4), Peťa (1), Schaffi (3), Štěpa D., Martin (2), Kuba (2)

 

St.žáci „A“: TJ STM Olomouc – SK Velká Bystřice „A“            24 : 27 (12 : 16) 

V sobotu nás čekal předposlední zápas této sezóny, na který jsme se tentokrát vydali k nedalekému soupeři do Olomouce.
Dle zkušeností z předchozích střetnutí se soupeřem jsme očekávali napínavé a vyrovnané utkání až do konce. Očekávání se nám vyplnilo a od prvních minut bylo jasné, že to nebude ani tentokrát nic jednoduchého. Obě strany do zápasu vstoupily s odhodláním a na obou stranách byla znát kvalita a chuť do hry. Utkání provázely pěkné akce, tvrdé souboje, kolektivní hra a správný zápasový náboj. My jsme se snažili prezentovat kvalitní obranou, což se nám více méně dařilo, kluci se zajišťovali, přistupovali, přebírali a co jsme nezvládli ubránit, zachraňoval vynikající Vojta Zácha, který kryl naší obraně záda. V útoku se nejprve prosazoval Tony Vodička na levé spojce, důležité branky přidal Vojta Haderka  na spojce pravé, velmi aktivní byl z pravého křídla Bobo Možíš, který pokračoval ve výborném výkonu i po přesunu na střední spojku, kde mu vycházela spolupráce s pivoty Honzou Vysloužilem a Adamem Katingerem, obrovský kus práce jak na obraně, tak v útoku odvedl David Schaffner, střelecky se prosadili Matouš Pečinka a důležité trefy měl Fifa Buršík. Celkově si všichni kluci zaslouží velkou pochvalu za výborný týmový výkon a herní nasazení.


Hráči (branky): V. Zácha (br), A. Vodička (8), B. Možíš (5), D. Schaffner (3), A. Katinger (3),  J. Vysloužil (3), M. Pečinka (2), M. Pelák (1), V. Haderka (1), F. Buršík (1), H. Dvořák, J. Dzieržava.



St.žáci „B“: Tatran Litovel – SK Velká Bystřice „B“                   35 : 22 (19 : 8) 

S Béčkem starších žáků jsme odjeli odehrát utkání na půdu Tatranu Litovel.
Utkání začalo v 11 hod. dopoledne. V tom největším horku dne. Bylo to opravdu pro kluky těžké, protože jsme měli pouze jednoho nastřídání. To, ale nemění nic na tom, že v prvním poločase tomu nedali vše co jsme po nich chtěli, aby hráli. Nastříleli jsme neskutečný počet tyček a neproměnili náskoky z křídel. Proto také první půlka skončila velkým gólovým rozdílem. Do druhé půle nastoupili kluci už lehce uvaření, ale snažili se nedat soupeři výhru zadarmo. Ukázali, že také něco umí a soupeři v obraně toho už moc nedovolili a v útoku to bylo take lepší. Bohužel to nestačilo.

But where to buy the best crossbow for hunting?

Sestava: Peťa Blaha, Fifa Buršík, Rosťa Černý, Adam Katinger, Kuba Šťastný, Vilda Zedník, Kuba Dzieržava, Hynek Dvořák.

 

 NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
10.6. doma  st. žáci B 10:00  s STM Olomouc B
venku  st. žáci A 9:15  v Žeravicích
11.6. 90.LET BYSTŘICKÉ HÁZENÉ - časový rozpis utkání
ml. žáci  9:00 HC Dukla PRAHA
st. žáci  10:15 HC Dukla PRAHA
dorostenci 11:45 HC Dukla PRAHA
ženy 13:15 DHK Zora Olomouc
mini (mladší i starší) 14:45 HC Dukla PRAHA
muži 15:45 HC Dukla PRAHA

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 08/2024

Zpravodaj č. 07/2024

Zpravodaj č. 06/2024

Facebook