Zpravodaj č. 20/2017

90 LET HÁZENÉ VE VELKÉ BYSTŘICI –  HÁZENKÁŘSKÁ SLAVNOST NA LETNÉ.

 

V neděli 11. 6. proběhly v areálu SK oslavy krásných 90-ti let od založení házenkářského oddílu ve Velké Bystřici. Celý den se odehrávali přátelské zápasy našich družstev s týmy HC DUKLA Praha, ve kterých tentokrát nešlo úplně o výsledky, přesto jsme byli svědky zajímavých a vyrovnaných soubojů a třeba zápas dorostenců byl odehraný s maximálním nasazením. Velkobystřické ženy poměřily své síly s DHK ZORA Olomouc, třetím celkem letošní nejvyšší soutěže. Sportovním vrcholem pak byl zápas našich mužů proti aktuálnímu mistrovi extraligy – HC DUKLA Praha. Diváci, kterých se sešlo opravdu hodně viděli utkání plné hezkých kombinací, individuálních akcí a brankářských superzákroků a celé se odehrálo v duchu fair play. Tým pražské Dukly přijel, až na dva hráče v kompletní sestavě a my si vážíme toho, že místo zasloužených oslav a odpočinku přijeli na otočku k nám a předvedli své házenkářské dovednosti. Ale nejen házenou žila Letná v neděli. Bylo hezké pozorovat, jak se postupně všichni převlékli do účastnických triček, zajímavým zpestřením bylo vystoupení malých tanečnic z Lola´s Dance Street Olomouc, Karolínky Vlčkové, Elenky Vysloužilové a Sofinky Grégrové, které patří mezi ve své branži ke špičce nejen v ČR, ale i ve světě. Své umění nám také ukázaly Mažoretky Hvězdičky z Lošova a celý den jsme zakončili s hudební skupinou METHYL, která do nás v nedělním podvečeru valila jeden hit za druhým :-). Celou akci provázela mluveným slovem dvojice ostřílených „spíkrů“ Míra Knoll alias Fidel a Ivo Spisar z rádia Haná a nás těší, že si to s námi přišla užít spousta vzácných hostů, ať už bývalých úspěšných hráčů SK Velká Bystřice, ale třeba i předseda Olomouckého krajského svazu házené pan Valdemar Macharáček a další zajímaví hosté. Prostě to byla hezká neděle, sluníčko svítilo, žízní a hlady jsme neumřeli a na závěr už chybí jen díky všem, kteří nám s oslavami pomohli, speciálně pak hlavnímu partnerovi – společnosti VAPE s.r.o., městu Velká Bystřice, Olomouckému kraji, společnosti MAKRO a našim ostatním sponzorům, bez kterých házená ve Velké Bystřici nemůže existovat a Bucovi, Machymu, Želému, kteří se v tom parnu pekli s cca 400 makrelami a panu Mádrovi, který se pro změnu rožnil s dvěma trošku přerostlými selátky a Tomášovi Zedníkovi s posádkou, jejich gulášek byl vážně skvělý. A samozřejmě Ládesovi, Venďasce a jejich partě, za pečlivý dohled nad pitným režimem a zapomenout nesmíme ani na rozhodčí, bez kterých by se nemohlo hrát ;-) a všem členů házenkářského klubu, kteří jakkoliv přispěli svým nasazením......prostě všem těm lidem, za to, že to zvládli s klidem. Házené ve Velké Bystřici přejeme, aby se dožila minimálně ještě jednou tolika let a těšíme se na všechny při dalších akcích a to, jak těch sportovních, tak i těch kulturních.

 

 

 

SOBOTA 10.6.2017:

 

St.žáci „A“: SK Žeravice – SK Velká Bystřice „A“                    32 : 35 (14 : 18) 

K poslednímu soutěžnímu utkání této sezóny jsme v sobotu ráno vyrazili do nedalekých Žeravic. Protože se nám zápas kryl se zápasem našeho béčka bylo nás jen devět. Bohužel nám nepřálo počasí k tomu, abychom si užili venkovního utkání, proto jsme se přesunuli do haly, ve které jsme měli ze začátku problém s orientací v prostoru a se samotnou hrou celkově. Kvůli menším rozměrům hřiště se po vzájemné dohodě hrálo v pěti hráčích na obou stranách a bylo to ku prospěchu věci.  Domácí nastoupili opět velmi bojovně a s chutí hrát a vyhrát, takže utkání mělo tempo a spád. Na obou stranách se hrálo téměř bez obran, čemuž odpovídá i konečná gólová přestřelka. Vojta Zácha to měl díky tomu velmi těžké, přesto se blýskl několika parádními zákroky. Jako již několikrát ve vyrovnaných zápasech, jsme i tentokrát těžili z vyrovnaného širokého kádru hráčů, kteří se mohou zapojit do hry a díky tomu jsme schopni rozložit síly, které soupeři ke konci utkání chybí. Střelecky nás drželi Mates Pelák, Bobo Možíš, Tony Vodička, spoustu šancí si vypracoval David Schaffner, tradičně aktivně hrál Vojta Haderka a velmi dobře zahrála křídla Mates Pečinka, Fifa Buršík a taky náš klasický univerzál Kuba Dzieržava.

Celkově udělali kluci velmi pěknou tečku za soutěžní částí a po skončení utkání převzali z rukou Pavla Spurného medaile za celkové první místo v soutěži. Moc gratulujeme a přejeme spoustu dalších nejen házenkářských úspěchů!!!


Hráči (branky): V. Zácha (br), M. Pelák (9), B. Možíš (7), A. Vodička (7), J. Dzieržava (5), V. Haderka (3), M. Pečinka (2), D. Schaffner (1), F. Buršík (1).

 

St.žáci „B“: SK Velká Bystřice „B“ – STM Olomouc „B“             26 : 21 (13 : 11) 

V sobotu 10.6.2017 jsem odehráli poslední utkání se staršími žáky ¢¢B¢¢.

Před zápasem jsme si řekli, že to toto utkání musíme zvládnout a dotáhnout ho do vítězného konce. K Utkání jsme nastoupili bez ortodoxního brankaře, kterého nahradil Kuba Šťastný, jenž se svého úkolu zhostil velice dobře. Ten svým výborným výkonem pomohl našemu týmu k pohodě a naši kluci se zabezpečnou obranou hlavně v druhém poločase a lepším výkonem v útoku oproti minulému utkání dotáhli zápas do vítězného konce.

Sestava: J. Šťastný (br), R. Černý (5), V. Zedník (10), A. Katinger (1), H. Dvořák (1), K. Kobliha (2), V. Pečinka, V. Schaffner (1), Š. Slepica

Je vidět, že myšlenka založit pro jarní soutěž tým ‘’B’’ měla své opodstatnění. Kluci si hlavně více zahráli a u některých je zřejmý posun, jak ve hře, tak i psychice. Určitě jim to hodně dalo.

Velká pochvala a poděkování všem klukům. Díky také za pomoc mladších žáků, bez kterých by to někdy nešlo.

 

 

 NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
17.6. venku  mini mladší A  Superfinále v Kostelci na Hané
 mini mladší B Superfinále v Kostelci na Hané
18.6. venku  mini starší A Superfinále v Kostelci na Hané
 mini starší B Superfinále v Kostelci na Hané

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 08/2024

Zpravodaj č. 07/2024

Zpravodaj č. 06/2024

Facebook