Zpravodaj č. 23/2017

SOBOTA 30.9.2017:
 

Mini mladší: Turnaj v Žeravicích   

V sobotu 30.9. hrálo družstvo mladších miniků svůj druhý soutěžní turnaj a to v Žeravicích. Začátek byl v 10hodin. Počasí nám přálo - jasná obloha a přijatelná teplota na tuto dobu, takže se hrálo venku.
Někteří byli omluveni, někteří s házenou začínají, takže snad brzy naskočí do soutěží. V současné době máme v naší nejmladší kategorii 13 dětí a věříme, že se ještě nějací přihlásí a časem nás bude víc.
Do Žeravic jsme přijeli v sedmi hráčích: v bráně se střídali Kryštof Potůček a Maruška Ježková. V poli bojovali Tom Tomanec, Štěpa Muller, Matěj Schneider, Adam Zedník a Radim Koreczký. Příjemné zjištění bylo, že od každého hráče a hráčky byl nějaký rodinný příslušník, u některých jela celá rodina a to je příjemné zjištění.
Hrálo se 2x 10 minut, první poločas povinná osobní obrana a druhý poločas zónová obrana-zasunutá. Rozhodčí pískali výborně a i díky nim měla hra spád a dobrou úroveň. Hraje se bez počítání skore a i díky tomu je při hře větší pohoda a nikdo nestresuje, že něco zkazil.
První zápas jsme hráli proti Žeravicím A.V bráně se rozkoukával Kryštof a lepšil se z minuty na minutu.Míč nás občas moc neposlouchal,ale i soupeře.Ve hře se snažili všichni.takže vcelku pohledný zápas.
Druhý zápas jsme hráli s Kostelcem n.H. Měli tam jednoho hodně šikovného kluka, který naše hráče školil, ale i tak se bojovalo a díky lepšícímu se Kryštofovi v bráně to zase nebylo tak špatné. Chce to rychlejší start na míč a lepší míčovou techniku. Ale každý je na začátku své házenkářské kariéry a vše se učí postupně.
Poslední zápas jsme si zahráli proti Žeravicím B. V bráně byla Maruška a hráči se snažili. I když občas nějaká ta chyba byla u všech. Výborně se osvědčil nováček Radim. Byl to jeho první turnaj a první vstřelené branky. Jistota byla u Toma a Kryštofa, kteří již mají zvládnuté základy házené a umí slušně kliku. Své branky si dal i Adam a začíná se prosazovat i v obraně. Matěj se Štěpou jsou také šikovní, ještě je potřeba zapracovat na obraně - hlavně u osobky. Maruška zachytala dobře v bráně a i při hře se neztratila.
Po turnaji následovaly dovednostní soutěže družstev,kde se pozná rychlost a obratnost všech hráčů a hráček.
Závěrem si myslím,že to bylo vydařené sobotní dopoledne a děti byly spokojené a o to jde.Poděkování patří rodičům za dopravu,podporu a za to,že se zdrželi projevu při hře a nenapomínali své ratolesti,protože pokud děti mají poslouchat trenéra a ještě rodiče stojící u hřiště-tak pak v tom mají trochu zmatek koho vlastně mají poslouchat.

Už teď se doufám všichni těší na další turnaj

 

Ml.žáci: Házená Velká Bystřice – HBC Olomouc „A“                    12 : 20 (5 : 9)   

Hráči (branky): Potůček V. (br.), Novák L.(br.), Matulík Pavel(1), Cáp A.(2), Himrová S.(3), Švábeníková A., Kobliha J., Vyhnánek R., Matulík Petr(4), Schaffner V., Hroščaníková A., Dvořák Š., Tomek K.(1), Wippern Olivek Alex(1)



St.žáci: Házená Velká Bystřice – SK Žeravice                           25 : 12 (16 : 4)   

K tomuto zápasu se nedá mnoho říct. Kluci hráli po většinu zápasu v 5-ti jelikož soupeř byl složen převážně z hráčů 2004 , 2005 což bylo znát, jak herně, tak i na tělesné stavbě soupeře. Soupeře jsme přehráli ve všech aspektech a pokud se tohle nasazení přenese i do dalšího zápasu v Litovli , který nás konečně prověří, tak bude jen dobře. Soupeře musíme pochválit za bojovnost a snahu se porvat o každou branku.

Hráči (branky): Salašnyj J. (br.), Černý R.(4), Pečinka M.(1), Pečinka V.(2), Pelák M.(1), Zedník V.(2), Dvořák H.(2), Šťastný J., Katinger A.(6), Kobliha K., Haderka V.(4), Blaha P.(3)
 

 

Ml.dorost: Házená Velká Bystřice – HBC Olomouc                   40 : 34 (20 : 19)   

Ve čtvrtém kole jsme v domácím prostředí přivítali našeho tradičního soupeře z Olomouce. Nám tentokrát z různých důvodů chyběli Puchy, Vojta Zácha, Fífa, Pospa a Pepa Dobeš a tak jsme ke čtyřem dorostencům přibrali hned pět starších žáků, kteří ale vůbec nebyli jen do počtu. Jak už to v derby bývá, hrál se vyrovnaný a bojovný zápas ve kterém převládaly útoky nad obranami. Nám dělal velké problémy Erik Kašpar, kterého jsme málokdy ubránili a který nám nastřílel nejvíce branek (12). Ale jinak jsme to byli my, kdo měl většinou v zápase navrch. V brance se po dvou letech objevil starší žák Vojta Haderka, který se sice ze začátku trošku hledal, ale po pár minutách si vzpomněl, jak dobrým gólmanem byl a zejména ve druhém poločase vytáhl několik špičkových a důležitých zákroků a velkou měrou přispěl k naší výhře. Velkou radost nám udělali všichni mlaďoši, protože tento zápas zvládli opravdu výborně. Rosťa super obrana a v útoku několikrát správně vyhodnotil situaci a necpal do střelby ze špatných pozic. Adam se na pivotu dostal do zakončení a své šance chladnokrevně proměnil. Vilda a Matěj hráli s bolavými zády, ale na jejich výkonu to nebylo znát. Mican hrál se silným nachlazením a bylo vidět, že ho to limituje především v obraně, ale i tak bojoval, tak jak jsme u něj zvyklí. Schaffi se rychle otřepal z nepovedeného zápasu ve Zlíně a hrál tak, jak ho známe. Poctivý v obraně a produktivní v útoku, kde byl hlavně z křídla téměř neomylný. Také Bobo odvedl poctivý kus práce. Odedřel obranu 5+1 a v útoku na středu tvořil hru a na křídle se zkušeně prosazoval. Bohužel ani jemu se nevyhnuly zdravotní problémy a zápas nakonec nedohrál. Střelnici si v hale otevřel Tony, který se prosazoval ze všech pozic včetně stoprocentních sedmiček a hostům nastřílel 17 branek!

Hráči (branky): V. Haderka (br), A. Vodička (17), D. Schaffner (7), V. Micka (6), B. Možíš (5), A. Katinger (2), V. Zedník (2), M. Pelák (1), R. Černý.


 

St.dorost: Házená Velká Bystřice – HBC Jičín                         21 : 25 (14 : 12)

Sestava: Kolovratník,(br), Borůvka P.(1), Možíš B., Prošvic T.(2), Vodička A., Micka V., Schaffner D.(1), Spurný T., Tkadleček D.(11), Pastorek D.(2), Maceášik, Buršík T., Tesařík M.(2), Dosoudil R.(2).

 

 

Muži: Házená Velká Bystřice – HBC Jičín „B“                            29 : 20 (15 : 6)

V druhém domácím utkání jsme přivítali na svém hřišti B-tým HBC Ronal Jičín. Poprvé nastoupili v této sezóně k ligovému zápasu gólman Kubeček a křídla Mikušek a Tesařík.
Celé utkání jsme kontrolovali jeho průběh a troufám si říct, že jsme byli lepším mužstvem. Ve 12. minutě jsme vedli 5:0, ve 20. minutě již 10:1 a na zhruba tomto rozdílu se pak skóre drželo až do konce. V prvním poločase celý tým perfektně fungoval především při obranných činnostech, obdrželi jsme v něm pouze 6 branek. Po přestávce již byla naše hra podvědomě ovlivněna naším náskokem ve skóre, právě v obraně jsme oproti první půli polevili.
Soupeř nás ničím zvlášť nepřekvapil, dle mého názoru doplácel na fakt, že měl do pole pouze 2 hráče na střídání.
I díky průběhu zápasu dostali v našem týmu dostatek příležitosti na hřišti všichni hráči, kteří do jednoho zaslouží pochvalu za přístup i předvedenou hru. Vyzdvihnul bych i ten fakt, že na našich vstřelených brankách se podílelo hned 11 střelců. Zvlášť bych chtěl pochválit za nadprůměrný výkon gólmana Vydru.

I přes úspěch v tomto zápase musíme zůstat na zemi. Je toho stále dost k zlepšení úrovně naší hry a naši výkonnost bychom měli potvrdit v dalších utkáních, kdy nás čekají jistě silnější soupeři.

Sestava a branky: Vydra, Kubeček – Wolf 5, Padalík 5, Kubis 4, Strádal 3, Prošvic 3, Tkadleček 3(3), Tesařík 2, Ďurčík 1, Kobert 1, Mikušek 1, Spurný 1 a Dosoudil.

Rozhodčí: Kichner – Vacula
Diváci: 132
Vyloučení: 3 – 4
Sedmičky: 4/3 – 2/2

                                                                                                               Autor článku: trenér Černíček

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook