Zpravodaj č. 5/2017

Mini mladší: BOBO-CUP  24.-25.2.2018 Velká Bystřice   

Naši nejmladší házenkáři se zúčastnili tradičního domácího víkendového turnaje BOBO-cup 2018, který pořádal domácí oddíl v hale na Letné.
Přesto, že vrcholila chřipková epidemie, podařilo se nám postavit dvě družstva, což do poslední chvíle bylo na zvážení a nevěděli jsme, zda někdo další „nelehne“.

V družstvu A hráli:  Vojta Urban, Radim Koreczki, Kryštof Potůček, Matěj Schneider a Adam Zedník.

Za družstvo B nastoupili:  Dája Pazderová, Adéla Sittová, poprvé hrála Kája Zichová, Kuba Mádr, Prokop Tomek a v sobotu vypomáhal Tom Sandr.      

Celkem hrálo 9 družstev, každý s každým 2x8minut. V sobotu se začínalo v 9hodin a končilo v 17hodin, takže celkem maratón a v neděli se končilo ve 13 hodin. Pro družstva, která zde spala a pro domácí se v sobotu večer promítal v hale film pro děti.
Mimo domácích se zúčastnila družstva: Sokol Kostelec n.H., Sokol Telnice, HK Ivančice, SK Kuřim, Cement Hranice, Sokol II Prostějov a SK Žeravice

Naše A-družstvo postupně porazilo naše B-družstvo 14:2, prohrálo s Kostelcem 13:17, s Telnicí nešťastně 13:14 a pak už jen výhry s Ivančicemi 24:11, s Kuřimí 24:10, s Prostějovem 12:10 a Žeravicemi 15:3 a v celkovém součtu obsadilo pěkné 3.místo.

B-družstvo porazilo Žeravice 15:9, dál následovaly prohry s Kostelcem 12:18,s Telnicí 9:19, s Ivančicemi 8:11, remiza s Kuřimí 12:12, těsná prohra s Hranicemi 11:12 a s Prostějovem 3:17. Se třemi body nakonec obsadili slušné 7.místo.

Turnaj splnil svůj účel, děti si zahrály kvalitní zápasy a opět výkonnostně poskočily nahoru. Znát to bylo hlavně u B-družstva, kde hráli většinou méně zkušení a začínající. Bylo vidět, jak se zápas od zápasu lepší.

Velké poděkování patří rodičům a příbuzným dětí, kteří nejen, že napekli sladkosti, ale pořadatelsky pomáhali s otáčením skóre a zapisováním výsledků.
Rovněž rozhodčím patří poděkování za kvalitní pískání. Není to nic jednoduchého na tak malém hřišti pískat a někdy poslouchat komentáře trenérů a diváků. Kdo něvěří, ať si to zkusí.
Turnaj se opět vydařil a patří k tradičním turnajům v našem regionu. Věříme, že se vydaří  i ten nadcházející  2019. Už teď se na něj těšíme.......



NEDĚLE 25.2.2018:

Ml.dorost: Házená Uničov – Házená Velká Bystřice        17 : 42 (10 : 23)   

Nedělní zápas v Uničově, kam jsme odjížděli, jako favorité se zpočátku nevyvíjel podle představ. Nedůsledná obrana, přechod do útoku připomínal odbavování zákazníků v Penny u pokladen a soupeřova brankáře se někteří rozhodli zabít. Tomáš Pečínka trefně poznamenal, že jsme se přizpůsobili soupeřově tempu. Snad to bylo i tím, že plocha byla neuvěřitelně kluzká a kluci, kteří jsou zvyklí na rychlé změny směru a starty na balón se s tím museli sžít. V druhé půlce na palubovku nastoupil úplně jiný tým, na kterém bylo vidět, že je házená baví. Co nám vycházelo, byly signály a obrana v druhé půlce fungovala, jak má. Vojta v bráně začal házet trháky a tím jsme soupeře udolali. Takže konec dobrý, všechno dobré.

Hráči (branky): V. Zácha (br), D. Schaffner (13), B. Možíš (9), V. Haderka (6), R. Černý (5), J. Vysloužil (4), V. Pospíšil (4), M. Pečinka (2).

 

St.dorost: HK Město Lovosice - Házená V. Bystřice       38 : 35 (22 : 18)   

Bojovné dramatické utkání, které jsme nedokázali přivést do vítězného konce zejména díky spoustě individuálních technických chyb. 

Sestava: D. Kolovratník(br.), T. Hanuš(br.), T. Prošvic(5), M. Andrš(6), F. Čundrle(2), R. Dosoudil, D. Tkadleček(8), T. Buršík(3), V. Hradský(7), V. Micka(1), T. Maceášik(3)

 

Muži: Házená Legata Hustopeče - Házená V. Bystřice      33 : 22 (16 : 11)   

K prvnímu mistrovskému utkání jarní části sezóny jsme odcestovali do Hustopečí se snahou odčinit naši podzimní domácí porážku s tímto soupeřem. Byli jsme ovšem oslabeni o hráče z našeho dorostu, kteří hráli ve stejnou dobu zápas dorostenecké ligy v Lovosicích.
Bohužel v utkání jsme neuspěli a lze říci, že náš soupeř byl po všech stránkách lepším týmem. Nevyšel nám začátek zápasu, ve 4. minutě jsme prohrávali již 4:0. Teprve potom jsme se vzpamatovali a do 27. minuty jsme odehráli nejvyrovnanější pasáž v utkání (13:10). Až poslední tři minuty první půle nám domácí zase trochu odskočili ve skóre (16:11).

Po přestávce se hrálo do 35. minuty vyrovnaně (19:14), potom ale přišla pětibranková šňůra domácích, ve 43. minutě svítil na ukazateli stav 24:14 a i přes naši pokračující snahu byl zápas prakticky rozhodnut. Ve zbytku utkání se již rozdíl ve skóre příliš neměnil.
Klíčovými hráči domácích byli výborný brankář Bavlnka a střelecky disponovaný Mrnuštík na spojce, na kterého jsme v některých fázích utkání hráli osobní obranu.
Náš tým sice po celý zápas bojoval, bohužel v útoku nás brzdily naše technické chyby a neproměňování střeleckých příležitostí. Také v součinnosti obrany byly velké mezery, počet obdržených branek je příliš vysoký. Z jednotlivců se v našem dresu nejvíce dařilo v obraně i útoku dvojici Padalík a Švébiš.
V příštím utkání doma proti Zlínu je třeba se zlepšit ve všech činnostech a naplno bodovat.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P.  – Švébiš O.(5), Padalík L.(5), Kubis J.( 4), Mráz T.(4), Menšík N.(2), Wolf P.(1), Čelovský J.(1), Strádal J., Machynek M., Vařeka P. a Číhal D.

 

Rozhodčí: Halada - Kosmák
Diváci: 70
Vyloučení: 6 – 4
Sedmičky: 2/2 – 0

                                                                                                                                Autor článku: trenér Černíček

 

Ženy: Házená Velká Bystřice – HK Hodonín „B“             28 : 36 (12 : 16)   

Zápas proti vedoucímu týmu tabulky, který dorazil se všemi svými oporami, jež pravidelně nastupují v zápasech československé interligy, bohužel nepřinesl žádné velké překvapení. Našim děvčatům se toho moc vytknout nedá, pochvalu si zaslouží za bojovný výkon.
Rozdíl byl zejména v počtu branek z rychlých útoků a rovněž i v procentu úspěšnosti proměňování šancí.

Sestava a branky: Mikulášková L., Steigerová J., Hejtmánková V.(4), Kobylíková J., Macharáčková J.(2), Kaczmarczyková M.(8), Hymrová D.(6), Koudeláková K., Slováčková B., Kumrová S.(7), Begalová A.(1).

 

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
3.3. doma ml.dorost 9:00  se Zlínem
4.3. doma muži 10:30  se Zlínem
st.dorost 12:30  s Frýdkem-Místkem
venku ženy 17:00  v Poruvě s Porubou "B"

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook