Zpravodaj č. 6/2017

SOBOTA 3.3.2018:
 

Ml.dorost: Házená Velká Bystřice – HC Zlín                    38 : 24 (18 : 12)

V dalším kole jsme doma přivítali tým z horních pater tabulky – Zlín. Vstup do zápasu jsme měli přímo snový, dobře šlapala obrana, za kterou čaroval neprůstřelný Vojta. Směrem dopředu jsme hráli rychle a ve čtrnácté minutě byl stav 12:3. Následoval time-out hostí, po kterém tempo hry trochu uvadlo a Zlínští hráči vyrovnali hru, ale i tak se nekonalo žádné drama a zápas jsme v klidu dovedli do vítězného konce.

Hráči (branky): V. Zácha (br), Š. Souček(8), D. Schaffner (7), B. Možíš (7), F. Buršík(4), V. Micka(4), V. Pospíšil (3), A. Vodička(3), J. Vysloužil(1), V. Haderka(1), R. Černý.

 

NEDĚLE 4.3.2018:

 

St.dorost: Házená Velká Bystřice – SKP Frýdek-Místek  23 : 27 (13 : 13)

Do nedělního utkání, ve kterém jsme chtěli bodovat jsme bohužel nastoupili v poloviční sestavě oslabeni o řadu klíčových hráčů: (Matěje Tesaříka, Matěje Andrše, Patrika Borůvku, Tomáše Spurného a Boba Možíše). Bohužel v celé sezoně jsme se ještě nepotkali v plné sestavě  což nás může mrzet,  protože prohráváme s minimálním rozdílem!

V prvním poločase jsme proti Frýdku-Místku zahodili řadu šancí, jak od soupeře odskočit výraznějším rozdílem. Soupeř i přes naši dobrou obranu přišel k řadě šťastných branek a poločas tak skončil 13:13.

Do druhého půle jsme nevstoupili dobře. V útoku jsme neproměňovali a technické chyby, ze kterých soupeř kontroval a odskočil nám o 4 branky na 18:14. Kluci se stejně jako v Lovosicích nechtěli vzdát, zabojovali a srovnali na 23:23. Bohužel se zranil Vojta Hradský, se kterým to v další účasti v jarních bojích nevypadá dobře a začala se projevovat únava klíčových hráčů, kteří odehráli celý zápas mužů. Soupeř měl v posledních 5-ti minutách více sil a byl důraznější a vyhrál 27:23.

Kluci určitě zaslouží pochvalu protože se perou celou sezonu s kupou smůly ale nevzdávají to a určitě budou bojovat o udržení 1.ligy. Pochvalu zaslouží celý tým za bojovnost ale samostatnou pochvalu si zaslouží mladší dorostenci, kteří pokud to jen trochu jde bez řečí doplňuji starší dorostence. Výborně se v tomto zápase předvedli mladší dorostenci David Schafner a Tonda Vodička a dobrou tvrdou práci odvedl na pivotu Dan Pastorek.

 Sestava: Kolovratník D.(br).,Hanuš T.(br), Prošvic T.(3), Čundrle F.(4), Tkadleček D.(5), Buršík T., Hradský V.(1), Micka V., Maceášik T.(2), Schafner D.(5), Vodička A.(2), Pastorek D.(1).

 

Muži: Házená Velká Bystřice – HC Zlín                           29 : 22 (16 : 12)

K prvnímu jarnímu domácímu utkání jsme nastoupili proti mužstvu Zlína, z jehož haly jsme na podzim dovezli bod za remízu. Tentokrát nám ze základní sestavy chyběl pouze zkušený Jirka Kubis. První poločas byl až do 26. minuty velmi vyrovnaný (12:11), v posledních čtyřech minutách jsme teprve odskočili ve skóre na rozdíl čtyř branek (16:12). Po přestávce padaly až do 40. minuty góly rovnoměrně na obou stranách (21:18), mezi 42. a 47. minutou jsme potom čtyřgólovou šňůrou prakticky rozhodli o našem vítězství (25:18) a zbytek utkání jsme již v poklidu dohráli. Hosté přivezli mladý a velmi bojovný tým. I když neměl ve svém týmu žádnou výraznou osobnost, nebylo vůbec snadné je přehrát.

Nám oproti minulému týdnu daleko lépe pracovala obrana, o čemž svědčí i nízký počet obdržených branek. V útočné činnosti jsme se snažili v průběhu celého utkání o rychlý přechod, v případě postupného útoku o realizaci nacvičených kombinací. Bohužel často nás brzdilo neproměňování vyložených střeleckých příležitostí.  V našem dresu tentokrát nebudu vyzdvihovat jednotlivce, všichni zúčastnění hráči měli na vítězství svůj podíl.

Za dva týdny se pokusíme bodovat také na půdě soupeře, jedeme do Jičína k utkání s místní extraligovou rezervou.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Tkadleček D. (7/4), Wolf P.(4), Mráz T.(4), Prošvic T.(4), Švébiš O.(3), Padalík J.(3), Čelovský J.(2), Menšík N.(2), Strádal J., Machynek M., Čundrle F. a Maceášik T.

 

Rozhodčí: Šlezingr - Špunar
Diváci: 175
Vyloučení: 2 – 5
Sedmičky: 6/4 – 0

 

                                                                                                                                                Autor článku: trenér Černíček

 

Ženy: Sokol Poruba „B“ - Házená Velká Bystřice           32 : 27 (17 : 15)

I přes sedmi gólovou prohru naše hráčky předvedly výkon na hranici svých možností a byly záloze týmu z nejvyšší soutěže velmi důstojným soupeřem. Hrálo se ve svižném tempu a naše hráčky byly lepší v obraně i postupném útoku, co už nedokázaly eliminovat, byly rychlé brejky soupeřek v závěru utkání, kdy jsme koncovku prohráli 4 : 0. Dost nás mrzí nestejné posuzování rozhodčích, kteří byli jednoznačně nakloněni domácímu týmu.

Sestava a branky: Mikulášková L.(br.), Hejtmánková V.(10), Kobylíková J.(3), Kumrpví S.(2), Macharáčková J., Slováčková B.(1), Kaczmarczyková M.(5), Zívalová E.(1), Begalová A.(3).

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
11.3. venku ženy 17:00  v Bohunicích

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook