Zpravodaj č. 8/2018

SOBOTA 24.3.2018:

 

Mini mladší: Turnaj ve Velké Bystřici   

V sobotu 24.3. proběhla plánovaná předehrávka turnaje mini mladších ve Velké Bystřici za účasti družstev TJ CEMENT HRANICE A a B, Házená Velká Bystřice A, SK Žeravice a DHK Litovel.
Hrálo se v hale Na Letné od 9 hodin, sestava se rodila těžce, protože někteří onemocněli, případně na poslední chvíli sdělili, že mají jiný víkendový program ....... Ještě, že hrálo jen jedno družstvo, protože dvě bychom při nejlepší vůli nepostavili.
Hráli všichni, kdo mohli. Takže sestava vypadala následovně: Dája Pazderová, Radim Korezcki, Denis Miklík, Tom Tomanec, Pavel Slepica, Kuba Mader, Adam Zedník a Matěj Schneider.
Hrálo se bez počítání skóre. První zápas jsme nastoupili proti SK Žeravice. Ty měli v sestavě věkově mladší a začínající děti, takže z našeho družstva dostali víc prostoru rovněž ti, kteří tuto sezonu hrají prvním rokem. Podobně to bylo i v druhém zápase s Cementem Hranice B. Třetí zápas jsme hráli s DHK Litovel. Většina děvčat byla o hlavu větší, než naši hráči, ale při hře jsme výškový handicap nahradili bojovností. Poslední zápas jsme sehráli s Cementem Hranice A, kde zase dostali více prostoru zkušenější hráči. V bráně se rovněž vystřídalo několik adeptů. Nejvíce, ale odchytala Dája, která chytala výborně. Myslím, že si všichni dali branku a na hřišti byli zhruba stejný čas. Všechny je potřeba pochválit za bojovný přístup k zápasům.
Následovaly povinné soutěže a závěrečné vyhodnocení. Poděkování patří všem rodičům a rodinným příslušníkům, kteří se přišli podívat a pomohli s časomírou.

 

 


Ml.dorost: Házená Velká Bystřice – HC Zubří „B“            48 : 29 (28 : 16)            

Do tohoto utkání jsme nastoupili bez několika zraněných nebo nemocných hráčů, a tak jsme tým doplnili staršími žáky.
Po počátečním seřizování mířidel, kdy jsme netrefili branku anebo pro změnu trefili hostujícího brankaře jsme průběh zápasu vzali do svých rukou a nepřipustili jsme žádné zbytečné drama. Ve druhé půli se naším největším nepřítelem stal přelepený balon, díky kterému si kluci nebyli schopni přihrát, a nebo trefit branku, ale to byla jedna z mála komplikací v tomto zápase. Takže pochvala všem, za zvládnutý zápas.


Hráči (branky): Zácha V.(br), Schaffner D.(11), Souček Š.(10), Vodička A.(8),  Možíš B.(6), Vysloužil J.(5), Pelák M.(4), Buršík F.(2), Černý R.(2), Pečinka M.       

 

Muži : Házená Velká Bystřice – HC Bystřice p. H.            20 : 28 (9 : 14)            

V dalším jarním domácím utkání jsme přivítali družstvo Bystřice pod Hostýnem, na jehož půdě jsme na podzim nečekaně zvítězili. Potvrdilo se, že každý zápas je úplně jiný. Nás velmi limitovala neúčast našich klíčových hráčů Švébiše, Padalíka a Menšíka, kteří nastoupili ve stejnou dobu v utkáních extraligy.
Tentokrát nám sice vyšel začátek zápasu (2:0), ale to bylo bohužel naše poslední vedení. V polovině prvního poločasu jsme již prohrávali 3:8, na jeho konci byl rozdíl ve skóre také o pět gólů v náš neprospěch.
Po přestávce jsme se marně pokoušeli s utkáním něco udělat, hosté si v pohodě drželi své vedení, které naopak ještě navýšili. Nepomohla nám ani osobní obrana nasazená v průběhu druhé půle na nejlepšího střelce hostů Jiřího Tillera.
V útoku jsme měli problémy s pohybem hráčů bez míče a s nízkou střeleckou úspěšností našich spojek, způsobenou i výškovou převahou středu hostující obrany. Až v druhém poločase se na spojce začalo střelecky dařit Prošvicovi, který se připojil k produktivním křídlům Kubisovi a Tkadlečkovi. Z pivota jsme se tentokrát na zataženou obranu hostů neprosadili. V obraně jsme často nestíhali přistupovat k hostujícím střelcům, od vyšší porážky nás zachránil velmi dobře chytající Vydra.
Po dvou volných víkendech nás nyní čekají dvě opět domácí utkání s těžkými soupeři, s týmy Chodova a o týden později Litovle.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Kubis J.(7/3), Tkadleček D.(6/1), Prošvic T. (5/1), Strádal J.(1), Spurný T.(1), Mráz T., Wolf P., Machynek M., Vařeka P., Čundrle F., Tesařík M. a Buršík T..

Rozhodčí: Friedel - Kučerka
Diváci: 150
Vyloučení: 2 – 4
Sedmičky: 7/5 – 5/3

                                                                                                                        Autor článku: trenér Černíček


 

NEDĚLE 25.3.2018:
 

St.dorost: Házená Velká Bystřice – HC Zubří                  22 : 42 (15 : 23)   

Do 20-té minuty vyrovnané utkání. Následně již bylo utkání plně v režii hostujícího družstva.

Sestava: Kolovratník D.(br)., Prošvic T.(9), Čundrle F.(3), Dosoudil R., Tkadleček D.(3), Spurný T.(2), Maceášik T.(2), Možíš B., Micka V.(1), Buršík T., Vodička A.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
7.4. doma mini mladší A 9:00  Turnaj ve Velké Bystřici
mini mladší B 9:00  Turnaj ve Velké Bystřici
venku mini starší A 8:00  Turnaj v Olomouci (Zora)
mini starší B 8:00  Turnaj v Olomouci (Zora)
starší dorost 10:00  v Ostravě
mladší dorost 12:00  v Ostravě
8.4. doma mladší žáci 14:00  s Horkou n. M.
 ženy 15:30  s UP Olomouc
venku starší žáci 16:00  v Kostelci n. H. s Centrem Haná "B"

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook