Zpravodaj č. 13//2018

SOBOTA 5.5.2018:

 

St.žáci: SK Žeravice - Házená Velká Bystřice                    14 : 26 (4 : 16)            

Hráči (branky):  J. Salašnyj (br.), A. Bábek (br. + 1), R. Černý (6), M. Pečínka, V. Pečínak, M. Pelák (1), V. Zedník (4), H. Dvořák (1), A: Kotěšovský (4), J. Dzieržava, A. Katinger (3), V. Haderka (3), A. Horáček, P. Blaha (3)
 

 

NEDĚLE 6.5.2018:

 

Ml.žáci: Sokol Centrum Haná - Házená Velká Bystřice     23 : 20 (12 : 13)            

Dne 6.5.2018 jsme odehráli další mistrovské utkání v soutěžní sezóně 2017/2018.

Hráči a branky: L. Novák (br.), Pavel Matulík (2), E. Horáčková (1), A. Čáp (8), Š. Himrová (2), A. Švábeníková, J. Kobliha, V. Potůček (4), K. Tomek (1). A. O. Wippern

Utkání s Centrem Haná jsou vždy vyrovnaná a těžká. Do zápasu jsme nastoupili výborně a osobní obranu vyhráli o pět gólů . V další deseti minutách prvního poločasu měl více ze hry soupeř, ale i tak jsme poločas dotáhli s jedno gólovým náskokem. V druhém poločase bylo utkání vyrovnané a plné osobních soubojů. Smolné bylo 5 minutové hluché místo, kdy naši borci nedali čtyři góly z křídel a soupeř proměnil. Utkání hráči zvládli lepé než ta předchozí, ale bohužel se nám už nepodařilo soupeře dotáhnout.

 

St.dorost: Házená Velká Bystřice – Sokol Nové Veselí   29 : 35 (15 : 19)            

Hráči (branky):  T. Hanuš (br.), D. Kolovrátník (br.), B. Možíš, T. Prošvic (8), A. Vodička (1), D. Schaffner (2), D. Pastorek (1), D. Tkadleček (13/5), T. Maceášik, F. Čundre (2), V. Micka (1), R. Dosoudil (1)

 

Ml.dorost: Házená Velká Bystřice – Cement Hranice      40 : 31 (21 : 16)            

V neděli k nám zamířil celek Hranic, který nám jako jediný vzal na podzim body. Čekali jsme těžký zápas a to se také splnilo. Jak Hranicím, tak nám chyběli kluci ze základu, ale i tak byla hra vyrovnaná a měla spád. Nám dělal největší problémy Kuba Rumian, ale osobku jsme na nej hrát nechtěli. Nakonec jsme Hranicím oplatili porážku a vyhráli jsme 40 : 31. Všem patří dík za předvedený výkon.

Hráči (branky): V. Zácha (br), B. Možíš (11), A. Vodička (8), V. Micka (7), D. Schaffner (5), V. Haderka (3), R. Černý (2), M. Pečinka (2), J. Vysloužil (1), F. Buršík (1).

 


Muži: Házená Velká Bystřice – Sokol Vršovice              24 : 25 (13 : 12)            

V posledním domácím utkání sezóny jsme přivítali tým Vršovic, který měl v tabulce stejný počet bodů jako my. Kromě na jaře již téměř pravidelně chybějících hráčů Zubří Padalíka a Menšíka jsme postrádali kvůli zranění také tvůrce naší hry, střední spojku Wolfa.
Utkání jsme začali velmi koncentrovaně, v 8. minutě byl stav 5:2 pro nás. V dalším průběhu prvního poločasu se hra postupně vyrovnávala, skóre bylo většinou buď o branku v náš prospěch, nebo remíza.
Do druhého poločasu jsme šli za stavu 13:12, ale nevyšla nám jeho úvodní fáze a ve 44. minutě jsme již prohrávali 16:20. Zlepšenou hrou v poslední čtvrthodině utkání se nám podařilo skóre srovnat, bohužel v posledních vteřinách soupeř z rychlého útoku, po naší zablokované střele, strhnul vítězství nejtěsnějším rozdílem na svoji stranu.
Družstvo Vršovic předvedlo velmi dobrý výkon vycházející z kvalitní obrany, za níž spolehlivě chytal gólman Filip. V útoku se střelecky dařilo trojici Bednář, Bradáč a Konečný. Při vší úctě k soupeři jsme ale toto utkání měli určitě vyhrát.
Naše obranná hra byla celkem slušná, opět se osvědčilo střídání dvojice Mézl a Pörsök do obrany. V útočné činnosti jsme se ale dost trápili v postupném útoku, kde nám velmi vázla kombinace, hráčům chyběl větší pohyb a téměř neexistovala střelba z dálky. Naopak jako plus vidím hlavně v druhém poločase úspěšné dohrávání do pivota. Velmi dobrý výkon opět podal v obraně i v útoku Mézl. Z ostatních našich hráčů zahrál již tradičně dobře Kubis, tentokrát se dařilo i dvojici Pörsök a Strádal.

K poslednímu utkání zajíždíme do Náchodu a určitě budeme chtít ukončit naši nelichotivou sérii porážek.

Sestava a branky: Vydra, Schneider – Kubis (5/1), Tkadleček (4/2), Mézl (3), Strádal (3), Prošvic (3), Pörsök (2), Mráz (2), Švébiš (1), Čelovský (1), Machynek, Dosoudil a Čundrle.

 

Rozhodčí: Horsák – Švidernoch
Diváci: 85
Vyloučení: 2 – 3
Sedmičky: 4/3 – 0

                                                                                                                                          Autor článku: trenér Černíček



 

Ženy: Házená Velká Bystřice – Tatran Bohunice             23 : 21 (10 : 9)            


Bojovné utkání, ve kterém si soupeřky nedaly nic zadarmo. Výborné zákroky brankářek na obou stranách byly ozdobou zápasu. O výhře domácích hráček rozhodla jejich větší vůle a chuť vyhrát.


Hráčky a branky: J. Steigerová a L. Mikulášková brankařky, V. Hejtmánková (8), E. Zívalová, J. Macharáčková, M. Kaczmarczyková (4), D. Hymrová (5), B. Slováčková, S. Kumrová (2), A. Begalová (4)


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
12.5. doma starší žáci 9:00  s Litovlí
venku muži 16:00  v Náchodě
13.5. doma mini mladší A 9:00  Turnaj ve Velké Bystřici
mini mladší B 9:00  Turnaj ve Velké Bystřici
mini starší A 11:00  Turnaj ve Velké Bystřici
mini starší B 11:00  Turnaj ve Velké Bystřici
venku mladší žáci 13:00  v Horce n. M.
ženy 17:00  v Olomouci s UP Olomouc
mladší dorost 18:00  v Novém Jičíně

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook