Zpravodaj č. 17-18/2018

PÁTEK 1.6.2018:


Starší žáci: Házená Velká Bystřice – Centrum Haná                41 : 23 (19 : 14)

Poslední zápas této sezóny jsme odehráli v pátek, jelikož někteří kluci hráli v sobotu turnaj olympijských nadějí. Chtěli jsme si tento zápas užít a nechat hrát co nejvíce hráčů. Začátek zápasu určitě neprobíhal podle našich představ a my nebyli schopni rychle se pohybujícího soupeře ubránit. Díky tomu jsme se přetahovali o vyrovnaný výsledek. Škoda, že kluci moc neposlouchali taktické pokyny a mohli si ušetřit trápení v prvním poločase.
Ve druhém poločase došlo ke zlepšení obrany a díky tomu ke zvýšení zakončení z rychlého útoku. Ač tomu výsledek neodpovídá, tak soupeř hrál pohlednou rychlou házenou a občas nám pomohla jen větší fyzická síla než lepší herní taktika. Zahráli si všichni kluci a myslím, že na konci mohli být spokojeni. Za celou sezónu bych jim rád poděkoval. Dosáhli velmi krásného úspěchu v žákovské lize a to 5. místa ze 24 týmů. V Olomouckém kraji sezónu prošli bez porážky, a proto na konci si mohli hrdě pověsit na krk medaile. Většina kluků přechází o kategorii výš a to do 1.ligy mladšího dorostu, kam letos Velká Bystřice postoupila. Za celé vedení všem přejeme hodně úspěchů v další házenkářské kariéře a na nových školách a ještě jednou díky za sezónu.

Hráči (branky): J. Salašnyj (br.+1), A. Bábek (br.), R. Černý (3), M. Pečinka (2), M. Pelák (12), V. Zedník (3), H. Dvořák, Š. Slepica, A. Kotěšovský (4), A. Katinger (7), K. Kobliha,  V. Haderka (6), A. Horáček, P. Blaha (3).

 

 

LOLK Starší žáci  (konečná tabulka)

 

 

Z

V

R

P

skóre

B

1

Házená Velká Bystřice

14

14

0

0

437 : 269

28

2

Tatran Litovel

14

11

0

3

445 : 264

22

3

HBC Olomouc

14

10

0

4

381 : 252

20

4

TJ Cement Hranice

14

9

0

5

316 : 270

18

5

Sokol Centrum Haná A

14

6

0

8

335 : 336

12

6

Horka nad Moravou

14

3

0

11

260 : 393

6

7

SK Žeravice

14

3

0

11

205 : 346

6

8

Sokol Centrum Haná B

14

0

0

14

163 : 412

0

 

 

SOBOTA 9.6.2018:


Mladší žáci: Házená Velká Bystřice – Centrum Haná „A“           23 : 20 (13 : 9)

Poslední mistrovské utkání v soutěžní sezóně 2017/2018 jsme odehráli s Centrum Haná „A“.

Sestava: Novák Ladislav (br.), Matulík Pavel (1), Horáčková Eva, Čáp Aleš (4), Himrová Šárka (7), Nevrlý Jan, Švábeníková Aneta, Kobliha Jan, Matulík Petr (6), Schaffner Vojtěch (2), Potůček Vojtěch, Tomek Kryštof (3), Wippern Olivek Alex.

Ještě než utkání začalo, jako vždy osobní obranou, tak jsem v šatně našim svěřencům řekl, ať si ten poslední zápas sezóny jdou užít. Pro Šárku H., Evu H., Peťu M., Pavla M., Vojtu Sch., Vojtu P. opravdu poslední za mladší žáky. Příštím rokem budou holky starší žačky Zory a kluci starší žáci V. Bystřice. K samotné hře bych řekl asi tohle, opravdu si všichni zápas užívali, protože se u hráčů projevily ty dovednosti, které je s Laďou Jašíčkem učíme a nejen to, ale také se projevil týmový duch na hřišti. Škoda jen, že až na konci sezóny. Co se týká samostného zápasu, tak ten jsme od začátku ovládli a v nastaveném trendu utkání dovedli až k zdárnému konci.

Velká pochvala všem.

 

LOLK Mladší žactvo I. (konečná tabulka)

 

 

Z

V

R

P

Skóre

B

1

HBC Olomouc A

20

19

0

1

548 : 347

38

2

DHK Zora Olomouc A

20

15

0

5

453 : 369

30

3

Tatran Litovel

20

14

0

6

464 : 429

28

4

Sokol Centrum Haná

20

6

0

14

368 : 427

12

5

Házená V. Bystřice

20

6

0

14

365 : 432

12

6

Horka nad Moravou

20

0

0

20

287 : 481

0

 

 

Mini: MINICUP LITOVEL                                     8. – 10.6.2018

Velkobystřická miniházená se zúčastnila tradičního turnaje,obsazeného kvalitními soupeři z celé České Republiky. Jedná se o turnaj s počítáním skóre, v podstatě je to jakási soutěž, jak na tom jsme v žebříčku kvality ve srovnání s ostatními družstvy. Klasické soutěžní turnaje v sezonu se hrají bez počítání skóre.
Turnaj probíhal ve dvou kategoriích- mini mladší(ročníky 2009 a mladší) a mini starší (ročníky 2007 a 2008). Do Litovle jsme přijeli v pátek v poledne. Ubytování, jídelna i hala-vše v jednom komplexu školy, takže jsme se nemuseli nikam přesouvat.
V kategorii mini mladší se zúčastnilo 12 družstev a hrálo se systémem každý s každým, podle počtu bodů bylo stanoveno konečné pořadí. Hrálo se na dva poločasy 2x10minut. Byl to poslední turnaj sezony s počítáním skóre, který nás v tuto sezonu čekal. Naši kluci po nepopulárním umístění na turnaji ve Stupavě (4.místo) pomýšleli na lepší umístění a chtěli dokázat, že mají na víc, než bramborovou medaili. Některá družstva byla hratelná, ale s některými jsme měli z minulých turnajů negativní bilanci.
První zápas jsme hráli v pátek po příjezdu s tradičním silným soupeřem SOKOLEM TELNICE. V minulosti nás tento soupeř několikrát porazil a i my jeho, takže to vypadalo na bojovný zápas a také byl. První zápas vždy napoví, jak se bude dařit. Nakonec jsme se radovali z vítězství 20:17. Byl to těžký zápas,náročný na pohyb hráčů, protože Telnice má sice výškově malé, ale velmi rychlé kluky. Druhý zápas nás čekalo družstvo HK IVANČICE. S tímto družstvem máme z turnajů zatím kladnou bilanci a tak jsme tento zápas hráli v psychické pohodě, kdy si zahráli všichni. Výsledkem bylo vítězství 20:9. Předposlední soupeř pátečního programu bylo družstvo z Prahy-CHODOV. S tímto soupeřem jsme hráli poprvé. Viděli jsme je hrát v předešlých zápasech s jinými soupeři,takže nějaká představa o síle soupeře tu byla. Z naší stany to nebyl povedený zápas-spousta nepřesností a neproměněných šancí. Přesto jsme se nakonec radovali z výhry 18:12.Poslední páteční zápas nás čekalo družstvo SK ŽERAVIC. Soupeře známe z našich turnajů s nepočítáním skóre. Převážnou část hráli ti, kteří v exponovaných zápasech hrají kratší dobu. Výsledkem bylo vítězství 23:11.
Páteční program skončil plným počtem bodů a my byli spokojeni. Následoval podvečerní program a my věděli,že sobota bude náročná. Uvědomovali si to i děti a tak v 10hodin již usínali s vidinou plného sobotního počtu bodů.

Ráno klasický průběh - umýt, očistit zuby, snídaně a dopolední volný program všech družstev. Začínalo se až ve 12.30hod. My spolu se staršími miniky vyrazili přes město do areálu vodních sportů. Původně jsme chtěli na bazén, ale ten byl zavřený. Děti se vyřádili na velké trampolíně a dalších atrakcích. Po obědě nás čekal první sobotní soupeř družstvo SOKOL II PROSTĚJOV. Bojovný a nepříjemně silově hrající soupeř. Opět zápas našich neproměněných šancí. Díky tomu byl vyrovnaný až do konce. Až zlepšenou střelbou v poslední minutě jsme nakonec zaslouženě vyhráli 9:6. Kluci měli velkou radost, protože jsme uhráli důležité body. Druhý zápas sobotního programu nás čekalo družstvo HORKY NAD MORAVOU. Opět jej známe ze soutěží. Odpočinkový zápas, který jsme odehráli v pohodě, každý si zastřílel a výsledkem byla výhra v poměru 19:5. Třetí zápas jsme hráli s DUKLOU PRAHA. Zápas dosud dvou neporažených celků a tak to vypadalo na vyrovnanou hru. Tentokrát jsme do zápasu vletěli a soupeř se nestačil divit. Dařilo se nám snad ve všem, minimum chyb, náš brankař chytal výborně. Prostě nejlepší sobotní zápas s výhrou 23:10. Poslední sobotní soupeř byl domácí tým TATRANU LITOVEL. Soupeř z kategorie hratelných. Zvítězili jsme 23:7.

Sobotní bilance byla opět výborná -4 výhry. Po páteční 100% bodovém zisku jsme byli pasováni na jednoho z favoritů na vítězství v celém turnaji. Jenže v neděli nás čekali ještě tři soupeři a ti nejtěžší. Kluci si uvědomovali, že máme po dvou hracích dnech výbornou bilanci. Jenže ve Stupavě to bylo stejné, neděle se nám nepovedla a bylo z toho čtvrté místo. Po těchto zkušenostech o to víc chtěli hráči dokázat, že jsou schopni porazit i soupeře s nimiž se nám moc nedaří. Takže po večeři klid a o půl desáté zalehnout. Čekaly nás nedělní rozhodující zápasy a my chtěli vyhrát.

Ráno opět ranní hygiena a snídaně. První zápas nedělní části nás čekal-stejně,jako na Stupavě papírově nejsilnější adept na první místo KOSTELEC NA HANÉ. Klukům jsme udíleli taktické varianty,ale řekli jsme jim, že o soupeři vědí vše, stejně, jako soupeř o nás. Uklidňovali jsme je, že i když se zápas nepovede - nic se neděje. Ve vzduchu byla cítit nervozita, kdo zvládne zápas lépe. První poločas byl hodně vyrovnaný a my měli vždy o branku navrch. Všichni bojovali a dřeli. Výborně zachytal opět Kryštof v bráně. Druhý poločas jsme zlepšili obranu a soupeř nevěděl, co na nás hrát. Postupně jsme zvyšovali brankový rozdíl a nakonec vyhráli 18:13. Po konečném hvizdu rozhodčího ze všech spadlo napětí a všichni měli velkou radost. Porazili jsme nepříjemného soupeře, ne těsně o branku, ale o pět branek. Už jsme věděli, že medaile nás nemine. Teď šlo o to, jakou bude mít barvu. Další soupeř, který nás čekal bylo družstvo z NÁCHODA. S tímto soupeřem máme negativní bilanci. Na turnaji v Telnici nás, jako jediní porazili. Hrají nepříjemnou osobní obranu a celkem tvrdě. Kluci to věděli. Vyrovnaný první poločas. Trochu se hráčům nedařilo plnit pokyny trenérů a střelba opět nasvědčovala, že klukům trochu zvlhnul střelecký prach. Přesto ve druhém poločase soupeře přehráli, opět hlavně bojovností a vynikající osobní obranou. Navíc Kryštof zamkl bránu. Výsledek - výhra 10:7.Opět velká radost všech a poslední zápas nás čekal nepříjemný soupeř TJ SOKOL VELKÉ MEZIŘÍČÍ. Hráči už byli unaveni z předešlých dvou exponovaných zápasů, ale poslední zápas nechtěli pokazit. Bohužel první polovina byl jakýsi zmatek a my najednou prohrávali o tři branky. V poločase jsme se snažili kluky uklidnit, aby hráli svou hru a trpělivě bránili. Výsledek se pomalu začal otáček a nakonec jsme zvítězili 13:11.No a už všichni věděli, že jsme celý turnaj vyhráli. J akou měli radost asi ani není třeba popisovat.

První místo v turnaji vydřeli:Kryštof Potůček se zraněným prstem odchytal většinu zápasů v bráně. V poli makali Vojta Urban,Matěj Schneider,Tom Tomanec,Štěpán Muller,Denis Miklík, Prokop Tomek,a Radim Koreczki.

The best-selling Rolex replica watches are hot sale online.

Je potřeba poděkovat rodičům, kteří se do nedaleké Litovle sjeli a podporovali nás. Tentokrát přijeli VŠICHNI!!. Jejich hlasivky nám pomohly hlavně v neděli při exponovaných zápasech a byl to takový šestý hráč na hřišti.

Na závěr krátké zhodnocení sezony,která v podstatě končí. Už nás čeká pouze superfinále bez počítání skóre a domácí turnaj Megasam.

Na počátku sezony jsme přebírali 7 dětí. Postupně jsme se rozrostli na 13 dětí. Samozřejmě někteří začínající to měli těžké, ale myslím, že všichni udělal pokrok. Důležité je, aby jich házená bavila, protože kariéru mají před sebou. Někteří začínají s tím, aby neseděli pořád u počítače a hýbali se. Někdo vydrží, házená ho začne bavit a někam to časem dotáhne. Někteří si odehrají nějaký ten rok a skončí z různých důvodů. Věřím ale, že na roky strávené v kolektivu házenkářů budou vzpomínat jen dobře. Hodně je to i o rodičích,jak jich vedou ke sportu.

V každém případě se sezona mladším minikům povedla a tak po prázdninách opět na značky.

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook