Zpravodaj č. 23/2018

SOBOTA 13.10.2018:

Mini mladší: Turnaj v Senici na Hané    

V sobotu 13.10. jsme odjížděli na turnaj do Senice n.H., kde jsme nastoupili v 10 hodin na venkovním hřišti proti domácí Senici a dále proti DHK Zora Olomouc a Horce n. M. Odjezd byl v 9 hodin od Zámku a dorazili všichni nominovaní.
Nejeli zkušení Denis Miklík, Pavel Slepica a Kuba Mader. Takže byli nominováni Tom Tomanec, Štěpa a Mates Müllerovi, Tom Vojtko, David Peter a poprvé Jarda Kucián, Míša Spurný a Kuba Tlačbaba.
Hrálo se na venkovním hřišti -umělá tráva, bylo krásné skoro letní počasí. Základ u začínajících je chytit přihrávku a odehrát. První zápas to byl někdy problém, ale další dva zápasy se už technika přihrávek i střelba zlepšovala. Jarda, Míša i Kuba se snažili. Jsou to prvňáci a zatím přece jen mají za sebou měsíc trénování. Přesto první dva už si dali svůj první gól. Tom Vojtko a David také trénují teprve měsíc, ale jsou to druháci a přece jen je vidět, že se rychleji učí. No a naštěstí máme zkušené Tom Tomanec a Štěpu, kteří dávali hře šťávu. Nejmladší Mates je ještě školkař, ale už je vidět, že trénuje o něco déle.

Hrálo se 2x 10 minut a všichni si zahráli zhruba stejnou dobu. Na závěr dovednostní soutěže a sladké odměny. Vše proběhlo bez problémů v dobré náladě.

Poděkování patří rodičům a dalším rodinným potomkům, kteří jeli s námi a fandili.

Příští týden v neděli 21.10. jedeme do Hranic, kde hrajeme od 12-ti hodin s domácími Hranicemi a HBC Olomouc.      

 

Muži: Házená V. Bystřice – 1.HK Dvůr Králové                   24 : 22 (8 : 8)                               

V dalším domácím zápase jsme přivítali tým ze Dvora Králové. Z předešlých zkušeností s tímto soupeřem jsme věděli, že to bude tvrdé utkání, kde povětšinou nepadá moc branek. Začátek utkání lépe vyšel našim klukům, ale brzy se skóre srovnalo a tak tomu bylo povětšinu první půle. Bylo to hlavně způsobeno nepřesností střelby z jasných brankových příležitostí, kterých jsme měli mnohem více než soupeř.
V druhém poločase byly pokyny jasné, zlepšit střelbu a vytrvat v dobře fungující obraně. Bohužel byl to právě Královédvorský tým, kdo se ujal vedení a určoval tempo hry, kterému jsme se bohužel přizpůsobili. Celý druhý poločas byla hra trochu tvrdší než obvykle, což se projevilo častými vyloučeními na obou stranách. Tým však ukázal svou sílu, když za nepříznivého stavu, ve kterém jsme prohrávali o 4 branky, utkání otočil a dokázal zvítězit a urvat tak první vítězství v této sezóně. V dalším kole jedou naši kluci 27.10. do Náchoda.

Rozhodčí: Halada, Kosmák. Vyloučení: 7 – 10. Branky ze 7m hodů: 0 – 2. Diváků: 132.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Wolf P.(5), Prošvic T.(4), Tkadleček D.(4), Kubeša L.(3), Pastorek D.(1), Spurný T., Mičola J.(1), Dosoudil R., Kubis J.(1), Mézl R., Slovák T., Mužík D.(5).

 

Mladší žačky: V. Bystřice/Žeravice – Zora Olomouc „B“      24 : 5 (14 : 1)                               

Sestava a branky: Pospíšil M. - Válková D.(3), Rellová Z., Slováčková A., Jedenástíková A.(5), Švábeníková A.(5), Krotilová T. A.(1), Ročáková E.(6), Klvaňová N., Pleváková B.(4), Ryšavá T.

 

Ml.dorost: Házená V. Bystřice – Liberec Handball           28 : 23 (14 : 15)                               

Sestava a branky: Rybiář T., Zácha V. – Černý R.(1), Kotěšovský A.(11), Semerád E., Dzieržava J., Mičkal J.(3), Schaffner D.(4/1), Pečinka M.(1), Pelák M.(4), Vysloužil J., Zedník V.(1).

 

 

NEDĚLE 14.10.2018:

 

Mladší žáci: Házená V. Bystřice – Centrum Haná „A“         15 : 17 (8 : 11)                               

V tomto zápase jsme poznali první porážku, která byla zaviněna několika faktory. V osobní obraně jsme byli vyrovnaní, ale je zde potřeba zlepšit uvolňování hráčů bez míče. Osobní obrana skončila remízou. V normální hře jsme po většinu času dotahovali. Musíme kluky pochválit za bojovný výkon a snahu o vítězství. Velmi dobře zahrál A. Čáp, který byl nejaktivnější. A to je problém, který musíme odbourat, aby se kluci nespoléhali na jednoho dva hráče. Musí začít být sami aktivní a nebát se hry jeden na jednoho. Omezit střelbu z dálky hned po přechodu do útoku a samozřejmě přihrávky. Obrana byla dobrá. Ač jsme prohráli tak to nevadí i porážky formují tým a do dalšího zápasu skočíme opět s chutí po vítězství.

Sestava a branky: Novák L. - Charvát J, Papoušek M., Čáp A.(6/1), Čáp D.(2), Nevrlý J.(2), Petr M.(1), Kobliha J., Wippern O. A., Janalík M., Hanzlík T., Bartoník A., Chaloupka B.(2), Tomek K.(1).

 

St.žáci: Házená V. Bystřice – HBC Olomouc „B“              27 : 37 (13 : 17)                              

V neděli jsme na domácí půdě přivítali soupeře z nedaleké Olomouce. Síly jsme poměřili s týmem HBC Olomopuc ꞌꞌBꞌꞌ. Bohužel jsme navázali na ne příliš kvalitní výkon z minulého kola a to především v obranné fázi, ve které jsme dávali soupeři příliš mnoho prostoru a pouštěli jej k jednoduchým brankám. V útoku jsme byli bojácní, vymýšleli jsme zbytečné a zbrklé přihrávky, měli jsme problém s uvolněním jeden na jednoho. Druhá polovina již byla o poznání lepší, v obraně jsme přitvrdili, podařilo se nám i několik rychlých útoků, bohužel i když už jsme si lépe vypracovávali šance, selhali jsme v koncovce a to nás stálo spoustu sil. I přes bojovnost a nasazení si soupeř zaslouženě odvážel dva body a my před sebou máme dlouho cestu za zlepšením. Pozitivní je zapojení mladších žáků Aleše Čápa a Kryštofa Tomka, kteří se proti starším kolegům začínají prosazovat a zapojovat se do hry.

Sestava a branky: Salašnyj J., Novák L. - Matulík Pavel(1), Horáček A.(6), Čáp A.(2), Pečínka V.(8), Tomek K.(1), Potůček V., Slepica Š., Matulík Petr, Schaffner V.(2), Juračka T.(7)

 

Ženy: Házená V. Bystřice – Lesana Zubří                        33 : 27 (17 : 13)                              

Sestava a branky: Mikulášková V. - Hejtmánková V.(10), Kobylíková J.(2), Uličná M.(2), Turková A.(2), Macharáčková J.(13), Kaczmarczyková M.(5/3), Novobilská I.(4), Coufalová Z., Begalová A.(7).

 

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

20.10.

venku

ml.žačky

10:00

 v Droždíně

st.žáci

10:30

 v Žeravicích

21.10.

venku

ml.žáci

9:00

 v Olomouci s HBC Olomouc

mini ml.

12:00

 turnaj v Hranicích

mini st.

12:00

 turnaj v Kostelci n. H.

ženy

16:00

 v Hodoníně s Hodonínem "B"

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook