Zpravodaj č. 26/2018

SOBOTA 3.11.2018:

 

Ml.žačky: Házená Uničov - Velká Bystřice/Žeravice                   7 : 14 (5 : 6)

V sobotu vyjelo naše družstvo v čistě dívčí sestavě do Uničova. V týmu chybělo pár zraněných hráček, které však samy o sobě přijely povzbudit své spoluhráčky. Je to krásné, jak funguje týmový duch.
První poločas dostaly prostor na hřišti pouze hráčky, které hrají házenou kratší dobu a dokonce i hráčky, které odehrály svůj první zápas. Cílem bylo, aby se tyto holky více rozehrály, naučily tvořit hru a brát odpovědnost na sebe. V brance se střídaly Anna Jedenástíková a Beáta Pleváková. Konečný výsledek 1. poločasu 6 : 5 pro naše hráčky lze považovat za úspěch - holky se snažily, ale bylo vidět, že prostoru pro zlepšení je pořád dost (hlavně v přesnosti přihrávek).
Na začátku druhého poločasu nastoupily tři holky, které celý první poločas seděly. Hráčky díky chuti po gólech, tvořivé a přesné hře nastřílely během pár minut soupeři pět branek. V brance předvedla několik pěkných zákroků Tereza Krutilová. V posledních třinácti minutách trenéři postupně poslali na hřiště házenkářky ze začátku zápasu. Ty už pohodlně dotáhly zápas do vítězného konce.
ŽaBy se před nadstavbovou částí soutěže usadily na krásném třetím místě v tabulce mladšího žactva II., což všechny moc těší.

Sestava ŽaB: Jedenástíková Anna (br. + 1), Pleváková Beáta (br. + 5), Krutilová Terzea (br. + 1), Válková Dominika (2), Urbanová Anna (2), Laufová Nikola (1), Laufová Nela (1), Lysoňová Kateřina (1), Škvorová Pavla, Ryšavá Tereza, Slováčková Amálie.


Ml.žáci: DHK Zora Olomouc – Házená Velká Bystřice        10 : 16 (4 : 7)

 Naše družstvo přivezlo dva body z Olomouce, Konečně předvedlo hru, kterou trénuje, zahrálo  vše co umí a zápas dotáhlo do vítězného konce.
Díky patří Laďovi Novákovi v bráně, který nás hodně podržel a také spoluhráčům Aldovi a Davčovi Čápům a Kryštofu Tomkovi, kteří udávali tempo hře.


Sestava: Novák Ladislav – Tomek Kryštof (6), Papoušek Matěj, Čáp Aleš (7), Janalík Martin, Nevrlý Jan, Kobliha Jan, Wippern Oliver Alex, Charvát Jakub, Charvát Jan, Chaloupka Boleslav, Hanzlík Tomáš, Čáp David (2), Urva Štěpán.



Ml.dorost: Házená Velká Bystřice – Sokol Nové Veselí        29 : 27 (16 : 14)

V sobotu nás čekal hodně těžký soupeř z druhého místa v tabulce a to Nové Veselí. Hrála se vyrovnaná partie po celou dobu a o výhře rozhodla šikovnost kluků a odhodlání vyhrát. Ze začátku nám nefungovala obrana, ale po drobném přeskupení sil jsme obranu zlepšili. Kluci podali kolektivní výkon a pevně věřím, že v dalším zápase s lídrem tabulky ze Zubří, se ukážou v tom nejlepším světle.

Sestava: Rybiář T., Zácha V. – Černý R., Kotěšovský A. (4), Dvořák H., Dzieržava J. (1), Haderka V. (9), Mičkal J. (1), Schaffner D. (3), Mika D. (5), Pečinka M., Pelák M. (6), Vysloužil J., Zedník V.



Muži: Házená Velká Bystřice – Legata Hustopeče              26 : 18 (11 : 13)

Po vydařeném zápase na půdě posledního Náchoda, nás čekal daleko těžší oříšek. Tím nebyl nikdo jiný než vedoucí tým tabulky Házená Legata Hustopeče. Před zápasem se bohužel omluvila hned řada hráčů ze zdravotních důvodů, a tak sestava byla hned bez několika opor ze základní sestavy.
Úvod utkání se nám podařilo držet soupeře na uzdě, hra se přelévala ze strany na stranu, takže žádný z týmů nebyl schopen odskočit na rozdíl více jak dvou branek. Když už to bylo možné, tak se začaly kupit technické chyby, kterými jsme se zbytečně trestali.
Druhou půli se klukům podařilo začít bránit daleko lépe než v první polovině zápasu. Množství zbytečných ztrát míče se rovněž podařilo eliminovat a když k tomu připočteme fakt, že za nimi stál neprůstřelný Michal „Buba“ Vydra (3 góly za 26. minut), začalo se schylovat k velkému překvapení, se kterým asi nikdo nepočítal. Díky všem klukům za jejich obrovské nasazení, se kterým k utkání přistoupili a ukázali, že ve Velké Bystřici se jen tak body nerozdávají.

V dalším kole jedou naši kluci v neděli 11.11. do Zlína.

Rozhodčí: Bečička, Horák. Vyloučení: 4 – 8. Branky ze 7m hodů: 1 – 1. Diváků: 135.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Wolf P. (7), Pörsök (2), Mikušek D. (2), Kubeša L. (4), Pastorek D., Spurný T. (4), Buršík T., Dosoudil R., Mézl R. (3), Slovák T., Mužík D. (4).
 


NEDĚLE 4.11.2018:

 

Ženy: Sokol Karviná - Házená Velká Bystřice                  24 : 30 (14 : 15)

Na zápas s Karvinou jsme jely jako favorité a tuto pozici jsme také potvrdily. Začátek utkání měl pomalejší rozjezd, chvíli trvalo, než jsme se do zápasu dostaly. Ve druhém poločase se výkon zdál být lepší, hlavně zásluhou výborného výkonu brankařky Jany Steigerové. Utekly jsme kolem 13. minuty druhého poločasu soupeřkám z Karviné na rozdíl 5-6 branek, a ten jsme udržely do konce zápasu. Střelecky se dařilo Janě Kobylíkové, Dominice Hymrové a Anetě Bagalové. Chválím celé družstvo za bojovnost a nasazení v zápase.

Sestava: Mikulášková L., Steigerová J. – Hejtmánková V. (3), Kobylíková J. (6), Uličná M. (3), Coufalová Z. (2), Novobilská I. (2), Turková A. (1), Hymrová D. (7), Begalová A. (6).

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

10.11.

doma

mini ml.

9:00

 Turnaj Na Letné

11.11.

doma

ml. žačky

10:30

 se Senicí n. H.

ml. žáci

12:00

 s Žeravice

st. žáci

13:30

 s Centrem Haná "A"

ženy

15:30

 s Žeravice

venku

muži

16:00

 ve Zlíně

13.11.

doma

ml. žáci

16:30

 s HBC Olomouc

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook