Zpravodaj č. 28/2018

SOBOTA 17.11.2018:

 

Ml.žáci: Sokol Centrum Haná „A“ – Házená Velká Bystřice     20 : 9  (14 : 7)

Sobotní prohrou v Kostelci na Hané kluci uzavřeli podzimní část sezóny. Aktuálně jsou na 4. místě tabulky. Myslíme si, že pro naše nové družstvo, je to pěkné umístění. Zápas od zápasu se kluci stmelovali, poznávali, zvykali si hrát velkou házenou. Ne vždy se týmu dařilo, ale podzim hodnotíme jako začínající start družstva mladších žáků do další části sezóny. Své zkušenosti teď zkusí " prodat"  na Mikulášském turnaji v Praze 7.12. - 9.12.2018. Děkujeme všem rodičům za podporu, fandění i dopravu na zápasy.

Sestava: Novák Ladislav – Tomek Kryštof (2), Charvát Jan, Čáp Aleš (3), Janalík Martin, Nevrlý Jan, Petr Matyáš, Kobliha jan, Wippern Olivek Alex (1), Charvát Jakub, Čáp David, Chaloupka Boleslav (1), Janalík Tomáš (1), Bartoník Adam (1)


St.žáci: Sokol Centrum Haná „B“ – Házená Velká Bystřice   11 : 23  (4 : 11)

Dne 17.11. 2018 jsme odehráli další venkovní mistrovské utkání v soutěžní sezóně 2018/2019.

Ve sváteční sobotní den jsme se vydali do Kostelce na Hané odehrát utkání proti Centru Haná „B“. Nevěděli jsme, co od soupeře očekávat, ale rozhodně jsme se chtěli představit v co nejlepším světle. I přes velké množství spálených šancí a ztracených míčů se nám dařilo celé utkání držet pevně v rukou a to především díky relativně dobré obraně. K vidění bylo několik pěkných akcí z naší strany, opět se dařila spolupráce dvou Vojtěchů – Pečinky a Schaffnera, do hry se dostali všichni hráči a každý si za ten svůj odehraný díl zaslouží pochvalu. V neděli nás čeká velmi náročný domácí turnaj – kvalifikace na Žákovskou ligu, kdy na naší palubovce poměříme síly s týmy Dukla Praha B, Frýdek–Místek, Havlíčkův Brod a Kuřim. Vaši podporu budeme jistě potřebovat.

Sestava: Salašnyj Jakub (1), Novák Ladislav - Matulík Pavel (1), Horáček Adam (4), Pečínka Vojtěch (2),  Tomek Kryštof, Potůček Vojtěch (1), Slepica Štěpán, Matulík Petr, Schaffner Vojtěch (5/1), Juračka Tomáš (9)

 

Ml.dorost: Házená Velká Bystřice – HC Zubří                        22 : 40 (13 : 16)

Sestava: Rybář T., Zácha V. – Černý R.(2), Pečinka M., Pelák M. (1), Kotěšovský A. (3), Mika D. (2), Buršík F., Schaffner D. (4), Haderka V. (10), Dzieržava J., Vysloužil J., Dvořák H., Zedník V. (2)


Ženy: Házená Velká Bystřice – SHK Veselí n. M.                     22 : 38 (11 : 18)

Zápas 3.kola Českého poháru s jednoznačným vítězem, který měl převahu od začátku zápasu. Děvčata bojovala, ale chvílemi zápas připomínal hru kočky s myší. První poločas byl výsledkově a chvíli i herně ještě ucházející. V 2.poločase byla vidět jak fyzická, tak samozřejmě herní převaha. Veselí pojalo zápas jako tréninkový, vystřídaly se ve hře všechny hráčky, vyzkoušely si hru bez brankářky při naší přesilové hře, i se sedmi hráčkami v poli. Pro některé z našich hráček byl zápas velkou zkušeností a možná i inspirací. Naší nejúspěšnější střelkyní byla Míša Kaczmarczyková s 9 brankami.

Sestava: Mikulášková L., Zemanová R., Steigerová J. – Hejtmánková V. (3), Kobylíková J. (2), Uličná M. (1), Turková A. (2), Macharáčková J., Kaczmarczyková M. (9/3), Coufalová Z., Novobilská I. (2), Begalová A. (3).

 

NEDĚLE 18.11.2018:

 

Mini mladší: Turnaj ve Velké Bystřici

V neděli 18.11. jsme hráli domácí turnaj v hale Na Letné. Našeho turnaje se zúčastnili družstva DHK Zora Olomouc, Cement Hranice B, Sokol Horka nad Moravou a naše družstvo.
Začínali jsme v 9 hodin a postavili jsme, dá se říci silné družstvo. Prostě ty, kteří už mají zkušenosti.


Sestava: Tom Tomanec, Š. Muller, Kuba Mader, David Peter, Denis Miklík, Pavel Slepica, Tom Vojtko, Tonda Šmalec a začínající M. Spurný.

Tento turnaj se nám vůbec nepovedl.Kluci se asi špatně vyspali. Byli bez pohybu, míč je neposlouchal. Přesto se snažili, ale ne vždy je posvícení...
Hrálo se 2x 10 minut a opět se všichni prostřídali.

 

Ml.žačky: Horka n. M. – Velká Bystřice/Žeravice                 22 : 9 (11 : 4)

V neděli 18.11. se naše ŽaBy  utkaly s družstvem Horky nad Moravou. Hrálo se v nové hale v Senici, nicméně nám tato hala štěstí nepřinesla. Holky neměly svůj den, nedařilo se kombinačně  ani střelecky a bez Miry Pospíšila stále nemáme brankářskou oporu . Horka byla jednoznačně lepší.  Holky po dlouhé době zažily prohru (22:9) a byly zklamané. Snad je to posune k větší snaze a lepším výsledkům v jarní části. Příště nás čeká poslední utkání a to doma s Hranicema. Snad si ŽaBy spraví chut´!!!

Naše sestava: Válková Dominika, Rellová Zuzana, Slováčková Amálie, Urbanová Anna, Jedenástíková Anna, Švábeníková Aneta (5), Vážanová Anna, Laufová Nikola, Laufová Nela, Ročáková Ema, Klvaňová Neli, Škvorová Pavla, Pleváková Beáta (4), Ryšavá Tereza.

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

24.11.

doma

ml.žačky

8:30

Cement Hranice

venku

ml.dorost

10:00

 ve Frýdku-Místku

ženy

13:00

 v Zubří s Lesanou Zubří

25.11.

doma

st.žáci

9:00

 Frýdek-Místek (kvalifikace ŽL)

11:00

 Dukla Praha B  (kvalifikace ŽL)

14:00

 Kuřim  (kvalifikace ŽL)

17:00

 Havlíčkův Brod  (kvalifikace ŽL)

venku

mini mladší

10:00

 Turnaj v Senici n. H.

muži

11:00

 v Bystřici p. H.

mini starší

11:30

 Turnaj v Olomouci (HBC Olomouc)

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook