Zpravodaj č. 30/2018

NEDĚLE 2.12.2018:

                                                                  

Muži: TJ JM Chodov – Házená Velká Bystřice               33 : 23  (17 : 10)

Na zápas do Prahy jsme vyrazili hodně v okleštěné sestavě, kdy se řada kluků omluvila a nebo hrála se zdravotními potížemi. Přesto jsme nejeli do Prahy prohrát, ale porvat se o body co to půjde. Do začátku utkání jsme nastoupili velice slibně a skóre bylo vyrovnané téměř celou polovinu prvního poločasu. Poté se soupeři sérií jednodušších branek podařilo naklonit vedení na svoji stranu. Bylo to způsobeno hlavně horší obranou, kde jsme museli trochu improvizovat díky absenci R. Mézla, který měl zdravotní problémy. V brance se M. Vydra snažil co to dalo, ale na náskoky z šestky a mnoho dalších jasných brankových příležitostí byl i on krátký.

V druhém poločase se opakoval děj z toho prvního, snadné góly domácích a bezzubý útok z naší strany. Kańkou utkání byl „výkon“ rozhodčích, kteří za stavu asi o 8 branek pro domácí předváděli strašné divadlo. Díky protestům za přešlapy, fauly, které viděli jen „muži v černém“ jsme byli několikrát oslabení, což na výsledku také nepřidalo. Za jasného stavu jsme dali šanci i mladším hráčům, kteří ostudu určitě neudělali.

V posledním kole podzimu přivítáme na naší domácí palubovce tým Strakonic, kterým ještě máme od posledně co vracet. Těšíme se na vaši podporu!

Rozhodčí: Rutta - Větrovský. Vyloučení: 1 – 7. Branky ze 7m hodů: 0 – 2. Diváků: 42.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Wolf P. 1, Pörsök P. 1, Prošvic T. 1, Souček Š. 5/1, Spurný T. 1, Kubeša L. 1, Tkadleček D. 7, Dosoudil R. 2, Kubis J. 1, Maceášik T., Mužík D. 3/1.

 


Ženy: Házená Velká Bystřice – HK Hodonín „B“                      40 : 22 (19 : 11)

Sestava: Mikulášková L., Steigerová J., Zemanová R.,  – Hejtmánková V. (5), Kobylíková J. (2), Uličná M. (2), Macharáčková J. (1), Kaczmarczyková M. (5), Novobilská I. (4/1), Coufalová Z., Turková A. (1), Hymrová D. (8), Fabíková L. (2), Begalová A. (10).

 

Ml.dorost: HBC Karviná - Házená Velká Bystřice                   33 : 27 (14 : 16)

Sestava: Rybiář T., Zácha V.  – Černý R. (1), Kotěšovský A. (5), Dvořák H., Dzieržava J. (1), Haderka V. (7), Mičkal J., Schaffner  D. (4)., Pečinka M., Pelák M. (7), Buršík F. (2)., Zedník V.

 

SOBOTA 8.12.2018:

                                                 

Muži: Házená Velká Bystřice – HBC Strakonice            31 : 27  (14 : 12)

Od poledního zápasu, kdy hrály ve Velké Bystřici „Straky“ uplynulo v Bystřičce hodně vody. Týmy opustila řada hráčů a změnili se i trenéři. Přesto jsme do zápasu nastupovali s odhodláním jako před lety a cílem splnit povinnost a urvat body. Od začátku utkání se hrálo velice tvrdě, často až za hranicí pravidel. Našim klukům velice dobře fungovala obrana, kde se ukázal v dobrém světle Tom Buršík, který střídal pouze do obrany místo Štěpána Součka. Ten společně s Jirkou Mičolou motal hlavy hostujícím hráčům. Velice dobře se také prosazoval na levém křídle Tomáš „Speedy“ Spurný.          
            V druhé polovině se nám podařilo odskočit soupeři na větší brankový rozdíl, a tak si mohli zahrát všichni kluci, kteří nedostávají v zápasech tolik prostoru.

I have to say these are great omega replica watches for mem.

Rozhodčí: Pluhař - Suchánek. Vyloučení: 3 – 3. Branky ze 7m hodů: 3 – 2. Diváků: 95.

Sestava a branky: Vydra, Schneider – Wolf P. (3), Pörsök P. (5), Souček Š. (5/3), Mikušek D., Pastorek D. (1), Mičola J. (6), Spurný T. (5), Kubis J. (2), Mézl R. (3), Maceášik T., Buršík T. (1).

Děkujeme všem divákům za podporu během celého podzimu a těšíme se na vás opět v jarní části sezóny. Zároveň vás chceme pozvat na charitativní akci Házená pomáhá, která se uskuteční v sobotu 15.12. v hale na Letné a celý výtěžek z akce půjde na dětskou Onkologii do FN v Olomouci.

 

Ml.dorost: Házená Velká Bystřice – Talent Škoda JS Plzeň     25 : 32 (16 : 17)

Sestava: Rybiář T.  – Černý R. (4), Kotěšovský A. (6), Dzieržava J., Haderka V. (3),  Schaffner  D. (1)., Pečinka M., Pelák M. (8), Vysloužil J., Buršík F., Mika D.(3).

Po delším čase přinášíme souhrnné informace o dění u prvoligového mladšího dorostu. Po úspěšném vstupu do podzimní sezóny nám zůstali na závěr velmi kvalitní soupeři, u kterých nás čekalo velmi těžké klání. Bylo to Pepino SKP Frýdek Místek, Karviná a Talent Škoda Plzeň. Společné znaky pro tyto zápasy byly první poločasy, které jsme urvali na naši stranu nebo jen o gól se nám soupeř vzdálil. Jenže ve druhých poločasech jsme neproměňovali spousty šancí a společně, se spoustou nepřesností a technických chyb, nás soupeř zaslouženě obral o body. Velká Bystřice – SKP Frýdek Místek -  poločas 12 : 14, konečný výsledek 28 : 32. Karviná – Velká Bystřice poločas - 14 : 16, konečný výsledek 27 :  33. Velká Bystřice – Talent Plzeň -  poločas 16 : 17 a konečný výsledek 25 : 32.  Po těchto nevydařených zápasech mají kluci různé názory na věc. Nic méně je to dobrá zkušenost a informace o tom, na čem máme makat a na co se zaměřit v zimní přípravě. V celkovém hodnocení podzimní sezóny jsme velmi spokojeni s výsledky, které kluci předvedli. Společně si přejeme ať vykročíme do jarní házenkářské sezóny opět pravou házenkářskou nohou a ať nám to tam na jaře padá. Házené zdar!!!!!!!!!!!!

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 11/2024

Plakát na 13.4.2024

Facebook