Zpravodaj č. 4/2019

SOBOTA 2.3.2019:

 

Mladší žáci: Turnaj v Žeravicích

V sobotu 2.3.2019 se mladší žáci zúčastnili přípravného turnaje mladších žáků v nedalekých Žeravicích. Turnaj jsme pojali jako poslední větší přípravu před jarní sezónou.

Do hry jsme nastoupili v sestavě: Laďa Novák - vyhlášen nejlepším gólmanem, Tom Janalík - Aleš Čáp, Kryštof Tomek, Honza Kobliha, Aneta Šváběníková, Olik Wippern, Matyáš Petr, Matěj Papoušek, Martin Janalík, David Čáp, Štěpa Urva, Rory Čepko

Postupně jsme se výhrami dostali do finále. Zde nás čekal nejtěžší soupeř turnaje domácí chlapci. Po vyrovnaném boji, v poslední minutě, zápas skvěle rozhodl v náš prospěch Honza Kobliha a tím nám zajistil 1. místo.
Na turnaji jsme si vyzkoušeli vše, co jsme natrénovali v zimní přípravě a do zápasů se zapojili všichni hráči. 
Věříme, že jsme připraveni na jarní sezónu, kterou zahajujeme na domácí palubovce v sobotu 30.3.2019 v 9.00 hod. proti Tatranu Litovel.
Tímto vás všechny zveme a věříme, že nás přijdete povzbudit!




Muži:  Sokol Vršovice - Házená Velká Bystřice                30 : 23 (13 : 9)

Po prvním jarním kole, kde se nám podařilo porazit celek Maloměřic, nás čekal daleko těžší oříšek. Tím byl zdravotní stav hráčů, který nám značně komplikoval situaci se sestavou. Výsledkem bylo, že jsme do pražských Vršovic odjížděli s jedním gólmanem a 9 hráči v poli.
O motivaci nebyla nouze hned z několika důvodů. Tím prvním byla možnost ukázat se hráčům, kteří nedostávají při plné sestavě tolik prostoru na hřišti, dále pak vzpomínka na domácí utkání, kdy jsme se soupeřem přišli o vítězství gólem v poslední vteřině.
K utkání kluci přistoupili opravdu zodpovědně a celou první polovinu prvního poločasu tahali za delší konec. To bylo hlavně zapříčiněno výborným výkonem P. Schneidera v brance a tvrdou obranou, se kterou měl soupeř značné problémy. Druhá polovina první půle se odehrála stylem, kdy naši kluci chybovali v útoku a soupeř nás trestal z rychlých protiútoků. Do poločasu se šlo za stavu 13:9, ale všichni tušili, že se s výsledkem dá ještě něco dělat. A bylo tomu tak, po celou druhou půli jsme drželi s domácími krok. Když na časomíře svítil čas 52:30 a stav ukazoval skóre 22:18, bylo nám jasné, že budeme muset zkusit trochu riskovat, pokud chceme do Bystřice dovézt nějaké body. Technické chyby v souladu s neproměněnými šancemi nás bohužel dvakrát poslali zase na 6-ti brankový rozdíl, který si domácí pohlídali až do konce utkání.
Chtěl bych klukům poděkovat za předvedenou hru, kterou předváděli i přes málo hráčů na střídání a bojovali až do úplného konce.

Další kolo jedeme hrát až za 14 dnů do Dvora Králové, z důvodu přeložení domácího utkání s Jičínem na 13.4.2019

Rozhodčí: Rutta - Větrovský. Vyloučení: 5 – 0. Branky ze 7m hodů: 1 – 3. Diváků: 57.

Sestava a branky: Schneider P.  – Wolf P. 2, Pörsök P. 3, Švébiš O. 2, Pastorek D. 1, Spurný T. 5, Dosoudil 6/3, Machynek M. 2, Maceášik T. 2, Buršík T.

 

NEDĚLE 3.3.2019:

 

Ml. dorost: HK Město Lovosice – Házená Velká Bystřice         37 : 36 (18 : 21)

Sestava a branky: Kročil M.  – Černý R. 2, Dvořák H. 1, Dzieržava J., Haderka V. 8, Schaffner D. 11, Mika D. 4, Pelák M. 8, Vysloužil J. 2, Zedník V.

 

Ženy: Házená Velká Bystřice – Sokol Karviná                         23 : 21 (11 : 12)

Sestava a branky: Mikulášková L., Zemanová R.,  – Hejtmánková V. 5/2, Kobylíková J. 2, Uličná M., Moťková H., Kaczmarczyková M. 4/1, Kleislová K. 1, Hymrová D. 6, Begalová A. 5 .

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

10.3.

venku

ženy

16:00

 s Žeravicemi

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook