Zpravodaj č. 22/2019

SOBOTA 9.11.2019

 

Ml.žáci: Soutěžní turnaj v Ostravě

HBC Karviná - Házená Velká Bystřice                                                        11 : 22 (6 : 12)

Od tohoto zápasu jsme očekávali dva body a úkol jsme splnili. Už v osobce jsme si vytvořili dostatečný náskok (12:6). Svým pohybem byl opět nejaktivnější David Čáp. Po vyhraných nájezdech jsme si připsali další branku do skóre. Ve druhém poločase jsme navyšovali náskok, přestože jsme poztráceli několik míčů v rychlém útoku a ani střelba z dálky nebyla úplně ideální. Na křídle se dařilo Matteovi a střelba z dálky vycházela Martinu Palkovi.
 

Sokol Ostrava - Házená Velká Bystřice                                                      24 : 10 (14 : 6)

Druhý zápas byl úplně jiný. Tentokrát byl ve všem lepší soupeř, kterému jsme byli schopni konkurovat jen do stavu 5:5. Poté přišla série našich chyb a domácí vyhráli osobku 6:14. Nedařilo se snad nic, prohráli jsme i nájezdy a ve druhé půli už jsme jen zkoušeli souhru na různých postech. Někteří tahouni si bohužel vybrali černý den, ale to se stává. Pozitivního toho bylo málo, přesto: Náběhy M. Pospíšila na spojce (konečně)! A především velmi vydařená premiéra R. Koreczkého, který ačkoliv je věkem minižák, zahrál velmi zkušeně v útoku i v obraně!

Hráči (branky): T. Janalík (br + 3), J. Zborek (br), D. Čáp (7), M. Hloušek (5), A. Bartoník (3), B. Chaloupka (3), M. Cartelli (3), M. Palka (2), M. Pospíšil (2), R. Koreczky (2), J. Charvát (1), M. Papoušek (1), D. Dosoudil, R. Šmýd.   

 

Ml.dorost: Házená Velká Bystřice – Liberec Handball                              33 : 26 (18 : 13) 

V sobotu 9. 11. 2019 se naši mladší dorostenci konečně dočkali vítězného utkání. Oproti minulému zápasu jakoby nastoupilo úplně jiné družstvo. Kluci fungovali v obraně, z čehož potom těžili i v útočné fázi, do které se tentokrát zapojili téměř všichni hráči a nespoléhali pouze na jednoho. Tým celkově bojoval jeden za druhého a díky tomu jsme měli utkání celou dobu pod kontrolou. Na první dva body jsme čekali opravdu dlouho, ale naštěstí jsme se dočkali. Družstvo konečně zúročilo tvrdou práci na tréninku a nemalý podíl na víkendovém úspěchu měli domácí fanoušci, kteří nám připravili vynikající atmosféru. Za předvedený výkon klukům děkujeme a doufáme, že na něj budeme už jen navazovat v dalších utkáních.

Sestava a branky: Hromek J., Horenský Š. – Janota M.(4), Pečinka M.(1), Horáček A.(1), Pečinka V.(2), Zedník V.(6), Kotěšovský A.(12), Lakomý R.(1), Hudeček Š.(4), Oščádal O., Schaffner V., Dzieržava J.(1), Juračka T., Černý R.(1), Dvořák H.

 

Ml.žačky: Soutěžní turnaj ve Velké Bystřici

Házená Velká Bystřice – SK Žeravice                                                         21 : 13 (9 : 4)

Házená Velká Bystřice – DHK Litovel                                                         22 : 7 (10 : 4)

V sobotu 9.11. se na domácím hřišti odehrálo poslední kolo mistrovských utkání mladších žákyň. Jako hosté se představily týmy ze Žeravic a Litovle. Zápas s žeravickým týmem se odehrál v duchu starého kamarádství a fair play, což ovšem neznamená, že se holky šetřily. Naopak. Byly k vidění hezké akce i pár vyloučení. Přestože Bystřice nastřílela spoustu
tyčí, vyhrála v poměru 21:13. Zápas byl zakončen krásným společným pokřikem obou týmů.
 

Sestava: Marešová Eva (1), Urbanová Anna (4), Jedenástíková Anna (7), Vážanová Anna (2), Šmejkalová Julie, Laufová Nikola (1), Laufová Nela (6), Hadačová Beáta, Buriánková Valerie, Škvorová Pavla, Zichová Karolína, Ošťádalová Laura, Studenská Karin, Pavlitová Vendula

V utkání s Litovlí si zahrály převážně začínající hráčky. I tak to byla jednoznačná záležitost. Výhra 22 : 7 .

Sestava: Marešová Eva (1), Urbanová Anna (4), Jedenástíková Anna (9), Vážanová Anna (1), Šmejkalová Julie (1), Laufová Nikola, Laufová Nela (1), Hadačová Beáta (2), Buriánková Valerie, Škvorová Pavla (2), Zichová Karolína, Ošťádalová Laura, Studenská Karin, Pavlitová Vendula (1)

Těšíme se na druhou půlku sezóny. Mezitím se budeme udržovat ve formě účastí na turnaji ve slovenské Stupavě a snad se zúčastníme i na několika turnajích v Česku, protože pauza je opravdu dlouhá!

 

Muži: Házená Velká Bystřice – TJ Náchod                                                 32 : 23 (15 : 13) 

Po vyhraném Bystřickém derby jsme chtěli potvrdit dobou formu z posledních zápasů
i na domácí palubovce. Proti našim klukům se postavil soupeř z východu Čech, který se momentálně pohybuje v nižších patrech tabulky I.ligy.  Začátek utkání jsme na soupeře doslova vletěli a skóre 9:2 v náš prospěch po 16-ti minutách nebylo dílem náhody, ale výborné obrany v doprovodu s rychlými brejky. Poté se soupeř probudil a začal skórovat i on. Naši kluci trochu polevili v obraně, a tak jsme do druhého poločasu šli s náskokem pouhých 2 branek.

Po přestávce se hrál vyrovnaný zápas, který doprovázela řada neproměněných vyložených šancí. Trpělivou hrou jsme však opět vybudovali náskok, který na konci narostl na 9 branek.

V příštím kole zajíždíme k dalšímu moravskému derby na horkou půdu celku Litovle, kde jste samozřejmě všichni zváni. Zápas se odehraje v sobotu 16.11.2019 v 17h. Přijeďte nás podpořit v co největším počtu!!!

Rozhodčí: Kremláček - Procházka; Vyloučení: 1 – 2; Branky ze 7m hodů: 1 – 0.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Šoustal J.(1), Wolf P.(1), Mráz T.(1), Švébiš O.(7), Skřídlo J.(4), Souček Š.(2), Schneider V., Spurný T., Dobeš J.(6), Mičola J., Tůma M., Kubis J.(3), Mužík D.(7/1).

 

Ženy: Lesana Zubří - Házená Velká Bystřice                                             31 : 32 (18 : 22) 

Do Zubří jsme odjížděly se 7 hráčkami a 2 brankařkami. Poslední dobou je to standardní podoba družstva. Od začátku zápasu naše družstvo drželo vedení na své straně. Přehrávaly jsme Zubří hlavně rychlými útoky, které zakončovala úspěšně z velké části M. Uličná. Druhý poločas se nám již tak nevydařil, udělaly jsme spoustu technických chyb, často se uspěchala střelba při postupném útoku a hlavně docházely síly. Nakonec jsme uhájily vítězství o branku. Vzhledem k průběhu zápasu bylo vítězství zasloužené a všechny hráčky a obě brankařky si zaslouží velkou pochvalu za přístup a bojovnost v utkání.

Sestava a branky:  Mikulášková L., Zemanová R.,  – Hejtmánková V.(7/1), Uličná M.(9), Kumrová S.(2), Macharáčková J., Kaczmarczyková M.(4), Durčáková N.(5), Coufalová Z.(5).

 

NEDĚLE 10.11.2019

 

Mini mladší: Turnaj ve Velké Bystřici

Dnešní turnaj jsme zahájili zápasem našich dvou družstev proti sobě, postavili jsme team děvčat proti teamu kluků. V dalších utkáních jsme změřili dovednosti s oddílem z Horky nad Moravou a Cementem Hranice, který tak jako my postavil dvě družstva. Závěr turnaje jsme zakončili tradičními soutěžemi, sladkou odměnou za snahu a bojovnost a společnou fotkou. Zafandit nám a držet nám palce můžete na našem dalším domácím turnaji v neděli 24.11. v 9:00.

 

Mini starší: Turnaj ve Velké Bystřici

V neděli 10.11. jsme hráli druhý domácí turnaj této sezony v hale Na Letné. Začátek byl naplánován na 11.30hod. Sešli se nám všichni hráči a my v pohodě postavili dvě družstva. Celkem nás bylo 14. Jako vždy první poločas povinná osobka, druhý poločas zasunutá obrana. Střídali jsme vždy všechny hráče v poli najednou zhruba v polovině poločasu tak, aby si všichni zahráli přibližně stejně. V bráně se střídali všichni zájemci. Hrálo se 2x8 minut.

Hra probíhala podle nasazení a bojovnosti našich kluků. Někdy polevili a byly z toho zbytečné branky, z toho zabraly a předvedli pohledné akce. Každé družstvo mělo dva na střídání, takže dostatečný počet na hru 2x8minut. Trochu nám dělala problém obrana, když jsme hráli zasunutí. Kluci nevysunovali včas a nepomáhali si. Alespoň víme, na čem musíme zapracovat.


Za Velkou Bystřici hráli:

Družstvo A: Kryštof Potůček, Radim Koreczki, David Peter, Kuba Mader, Denis Miklík, Kryštof Flasar a Kuba Skopal.

Družstvo B: Vojta Urban, Tom Tomanec, Tonda Šmalec, Pavel Slepica, Matěj Schneider, Tom Vojtko a Štěpa Muller.

Turnaje se zúčastnili tyto družstva: TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU, TATRAN LITOVEL, CEMENT HRANICE B a domácí HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE A a B.

Poděkování patří rozhodčím a rodičům, kteří se přišli podívat.
Příští týden hrajeme opět doma v neděli 17.11. od 9 hodin.

 

Mladší žačky: TATRAN LIGA

V neděli 10.11.2019 jsme odcestovali na Slovensko do Stupavy na přípravný turnaj. Zde jsme si připomněli společné časy s Žeravicemi a vzali sebou 6 hráček z Žeravic (Ročáková Ema, Onderková Kateřina, Lysoňová Kateřina, Daňková Andrea, Klvaňová Neli a Mácová Lucie). Turnaj byl rozdělen na dvě skupiny po 4 družstvech.

Skupina A - HC Tatran Stupava "A, HC Tatran Stupava "C", SK Kuřim, Házená Velká Bystřice.
Skupina B - Strojár Malacky/ŠKH Rohožník, HC Tatran Stupava, MŠK/HC DAC Dunajská Streda, TJ Tatran Bohunice.

První utkání jsme odehrály s SK Kuřimí a prohrály 11:15 (6:6). Děvčata bojovala, ale nedokázaly jsme si poradit s dvěma soupeřkami, které střílely z větší vzdálenosti. Ve druhém utkání nás čekal domácí tým HC Tatran Stupava "C". Do utkání nastoupila všechna děvčata a odehrála všechna stejný hrací čas. Utkání skončilo naší výhrou 12:4 (5:2). Do třetího utkání ve skupině jsme šly proti jasnému favoritovy skupiny. Zaskočily jsme ho precizní aktivní vysunutou obranou a skvělým bráněním jejich největší zbraně, rychlého přechodu do útoku. Naše holky bojovaly jako lvice, ale i přes tuto bojovnost jsme prohrály 6:10 (3:6). V posledním utkání o konečné umístění jsme narazily na soupeře z Malacek/Rohožníku. Opět dostala příležitost rovným dílem všechna děvčata a nezklamaly. Vybojovali pěknou a spolehlivou hrou vítězství 14:10 (6:5).

Takže s konečnou bilancí 2 výher a 2 proher jsme obsadily konečné 5. místo v turnaji. Jako loni i
letos nám v první části sezóny nejde úplně o výsledky, ale o zapojení co největšího počtu nových hráček. Vypadá to, že to opět bude přinášel sladké ovoce pro holky. Trenéři museli pochválit všechny hráčky za bojovnost a dobré výkony. Jsou patřičně hrdí na své svěřenkyně.
 

Sestava: Marešová Eva, Urbanová Anna (10), Jedenástíková Anna (7), Vážanová Anna (6), Laufová Nikola (2), Laufová Nela (1), Zichová Karolína, Ročáková Ema (2), Onderková Kateřina (2), Lysoňová Kateřina, Daňková Andrea (6), Klvaňová Neli (2), Mácová Lucie (5)

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
16.11. venku ml. dorost 12:00  v Praze s Duklou Praha
muži 17:00  v Litovli
17.11. doma mini st. A 9:00  Turnaj Na Letné
mini st. B 9:00  Turnaj Na Letné
ženy 15:30  s Žeravicemi
venku st. žáci 9:00  v Olomouci s HBC Olomouc
st. žáci 10:30  v Olomouci s Frýdkem-Místkem

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook