Zpravodaj č. 24/2019

SOBOTA 23.11.2019

 

Ml.dorost: Házená Velká Bystřice – Sokol Nové Veselí                                27 : 38 (13 : 21)

V sobotu jsme na domácí půdě přivítali soupeře z Nového Veselí, který aktuálně obsazuje přední příčky tabulky. Naše hra probíhala v podobném duchu jako většina předchozích. Je vidět velký pokrok, množí se velmi pěkné útočné akce, hráči jsou čím dál více sehranější a gólově se prosazujeme. Našim největším problémem stále zůstává obranná fáze, ve které jsme po většinu času nedůrazní, bojácní, nespolupracujeme a každý hraje jen za sebe. Jakmile se nám podaří tohle zlomit a začneme plnit pokyny nejen v útoku, ale především v obraně, budou kluci dosahovat úplně jiných výsledků než do teď.

Sestava a branky: Hromek J., Janota M.(4/2), Pečinka M.(2), Pečinka V.(1), Zedník V.(7/1), Kotěšovský A.(7), Lakomý R., Hudeček Š., Salašnyj J., Oščádal O., Kintr Š.(1), Schaffner V.(1), Juračka T.(1), Černý R.(1), Dvořák H.(2).

 

Muži: Házená Velká Bystřice – KH Zbrojovka Vsetín                                    37 : 34 (16 : 11) 

Po vyhraném hanáckém derby jsme hráli opět před našimi diváky, kde nás čekal nováček tohoto ročníku, kterým byl valašský celek ze Vsetína. Hosté na nás doslova vlétli jako uragán a skóre 1:4 po pár minutách nebylo dílem náhody. Nebýt vyloučení, do kterého se hostí dostávali v první polovině docela často, tak bychom měli se srovnáním skóre daleko větší problémy. Naštěstí se nám podařilo vývoj utkání během první půle otočit a do kabin jsme mohli jít s 5-ti brankovým rozdílem ve skóre v náš prospěch.

Po změně stran jsme apelovali, aby chlapi pokračovali v dobrém výkonu z konce prvního poločasu. Lacinými góly jsme však dovolili soupeři utkání zdramatizovat. Gólů bylo na bystřické poměry až příliš, proto dneska nemůžeme říci, že bychom byli spokojeni s obrannou fází. Naštěstí se opět v útoku dařilo a my soupeře dokázali přehrát, i když to tenkráte nebylo tak jednoznačné jako proti Náchodu. Střelecky se dařilo především Markovi Tůmovi, autorovi 8 gólů ze 7m hodů a také našim křídlům Pepovi Dobešovi a Davidovi Mužíkovi, kteří zasadili do soupeřovic branky po 6 gólech.

V příštím kole zavítáme v letošní sezóně již podruhé do hlavního města, kde se utkáme v neděli 1.12.2019 v 16h s celkem momentálně sedmého Chodova.

Rozhodčí: Horsák - Švidernoch ; Vyloučení: 3 – 6 ; Branky ze 7m hodů: 7 – 1.

Sestava a branky: Vydra M., Zácha V. – Šoustal J., Wolf P. 1, Mráz T. 2, Švébiš O. 5, Skřídlo J. 3, Souček Š. 4, Schneider V., Spurný T., Machynek M., Maceášik T., Dobeš J. 6, Tůma M. 9/8, Kubis J. 1, Mužík D. 6.

 

Mini starší: Turnaj v Hranicích.

V sobotu 23.11. jsme zajížděli k poslednímu letošnímu turnaji bez počítání skóre a to do Hranic na Moravě. Mimo jednoho nemocného - Vojty Urbana jsme jeli všichni i s nováčky Kubou a Dominikem Skopalovými. Díky jejich účasti ve školní lize zase úplnými nováčky nebyli, základy znají, takže teď se jen zdokonalovat. Celkem se nás sešlo 14, takže na dvě družstva ideální.

Turnaje se zúčastnili: Kryštof Potůček, Radim Koreczki, Matěj Schneider, Tom Tomanec, Štěpa Muller, David Peter, Tonda Šmalec, Pavel Slepica, Kuba Mader, Denis Miklík, Tomáš Vojtko, Kryštof Flasar a Dominik a Jakub Skopalovi.

Turnaj hrálo 5 družstev: domácí CEMENT HRANICE doplnila družstva SOKOL II PROSTĚJOV, KOSTELEC NA HANÉ a naše dvě družstva.

Naše družstva jsme rozdělili kvalitativně přibližně stejně. První poločas osobka, druhý zasunutá obrana. Herně to nebyly špatné zápasy, ale obrana nám trochu pokulhávala.
Po zápasech došlo na vyhlášení a rozdání cen v podobě sladkostí.
Poděkování patří rodičům,kteří jezdili po celou podzimní část sezony v hojném počtu.Věřím,že nám zachovají přízeň i nadále.

 

NEDĚLE 24.11.2019

 

Mladší žáci: Soutěžní turnaj v Kostelci na Hané

K posledním soutěžním zápasům podzimní části sezóny jsme zajížděli do Kostelce na Hané. Nedělní odpoledne nabídlo spoustě rodičů v roli diváků dva zcela odlišné zápasy.

Sokol Centrum Haná - Házená Velká Bystřice                                               25 : 17 (11 : 8)
V tomto utkání jsme ukázali to nejhorší, co umíme. Počínaje nenaladěným a nekoncentrovaným Tomem v brance, přes spoustu pokažených přihrávek, nepřesných střel a především nedostaktem bojovnosti, když většinu odražených míčů měl soupeř. V osobce jsme dželi krok jen ze začátku. Poté už měli navrch domácí hráči. Nevyšli nám ani nájezdy a do druhého poločasu jsme šli s čtyřbrankovým mankem. Ani v tom se kluci nedokázali vyhecovat a hratelného soupeře dostat pod tlak. Pochvalu zaslouží Pepa Zborek, který předvedl několik pěkných zákroků v brance.

Házená Velká Bystřice – Tatran Litovel                                                          21 : 27 (13 : 11)
Čekal nás daleko těžší soupeř. V nohách únava z minulého zápasu, ale jakoby nastoupilo úplně jiné družstvo. Obrovská bojovnost, dravost, kombinační hra, spolupráce. Díky těmto aspektům jsme překvapivě vyhráli osobku 13:11! Buhužel jsme nejtěsnějšním rozdílem prohráli nájezdy a tak jsme do druhé půle vstoupili s jednobrankovým náskokem. V tom jsme až do třinácté minuty byli lepším týmem, když jsme s obranou 1:2:3 dokázali zastavovat urostlejší a silovější hráče soupeře. V koncovce nám však došli síly, čehož kluci z Litovle využili a sérií sedmi branek rzhodli o svém vítězství. Tentokrát chválíme všechny za bojovnost a týmového ducha. Střelecky se dařilo Maxovi, kombinačně Radimovi, v brance konečně Tomovi a premiéru včetně vstřelené branky si užil Kryštof Potůček.

Hráči (branky): T. Janalík (br), J. Zborek (br), M. Hloušek (7), B. Chaloupka (5), M. Pospíšil (5), M. Palka (5), R. Koreczki (5), A. Bartoník (3), D. Čáp (4), M. Cartelli (2), J. Charvát (1), M. Papoušek (1), K. Potůček (1), T. Dosoudil.


Závěrem děkujeme fandícím rodičům, kteří zároveň pomohli s dopravou.

 

Mini mladší: Turnaj ve Velké Bystřici

V dnešním třetím domácím turnaji nebyla nouze o vypjaté situace, spousty soubojů o míč a také řada gólů. Proti týmům z HBC Olomouce, TJ Senice na Hané a také mezi našimi dvěma družstvy jsme střídali zónovou i osobní obranu, která dává dětem zabrat, ale současné je učí hrát tuto dynamickou hru neustále v pohybu.

Příští víkend zavítáme na turnaj do nedaleké Litovle, hraje se v sobotu 30.11. Od 9:00 hod .

 

Starší žáci: Kvalifikační turnaj do Žákovské Ligy – Uherské Hradiště

Dne 24.11. 2019 jsme odjeli se staršími žáky na kvalifikační turnaj do Uherského Hradiště, kterého se zúčastnili Sokol Telnice, Frýdek-Místek, Ledeč nad Sázavou a domácího týmu Slovácké Slavie Uherské Hradiště.

Sestava: Novák Ladislav, Matulík Petr, Potůček Vojtěch, Schaffner Vojtěch, Čáp Aleš, Kobliha Jan, Nevrlý Jan, Tomek Kryštof, Janalík Martin, Štybnar Miroslav.

Na kvalifikační turnaj jsme odjeli s tím si ho užít a odehrát dobrá utkání.

Sokol Telnice - Házená Velká Bystřicel                                                          25 : 16
Našim prvním soupeřem byl tým Sokol Telnice. Bylo to velmi vyrovnané a bojovné utkání, které mělo náboj až do poslední minuty. Bohužel velkým počtem technických chyb jsme si utkání prohráli vlastně sami.


Házená Velká Bystřice  – SKP Frýdek-Místek                                                19 : 31
Druhý tým, který nás prověřil byl tým Frýdku. S tímto týmem jsme se už potkali, ale nikdy nevyhráli. S tímto týmem hrajeme vždy vyrovnanou partii, ale bohužel ne celý zápas, takto to bylo i tentokrát. Vydrželi jsme držet krok celý poločas, ale díky větší kvalitě počtu hráčů, které mohl soupeř vystřídat nás nakonec porazili jednoznačným výsledkem.


Slovácká Slavia Uherské Hradiště - Házená Velká Bystřice                        19 : 23
Po utkání s Frýdkem-Místkem jsme si řekli, jakým způsobem budeme hrát a je potřeba vše co bylo řečeno dodržet. Od první minuty bylo jasné, že domácí budou chtít před domácím publikem odčinit jednogólovou prohru s Ledčí a nastoupili s velkou bojovností. Díky naší zlepšené obraně a výkonu brankaře jsme během 12 minut vedli o 4 góly až do konce prvního poločasu. Do druhého jsme poločasu nastoupili kluci s tím navýšit rozdíl, ale jak už to tak někdy kluci umí nedali jsme několik jasných šancí a soupeř srovnal. Po oddechovém čase se opět naše hra zlepšila a díky dobrým zákroků brankaře a lepší úspěšnosti proměňování gólových šancí toto utkání vyhráli.


Házená Velká Bystřice – Ledeč nad Sázavou                                                20 : 14
Posledním tým, který nás čekal byl tým Ledče nad Sázavou. Tento tým hrál velmi vyrovnaná utkání, jak s Frýdkem, tak Telnicí, takže bylo jasné, že to nebude jednoduché utkání. Kluci se ničeho nelekli a i když to bylo už čtvrté uktání tým nastoupili s výbornou obranou, tak že jejich výborné spojky úplně mazali.Během utkání jsme si postupně budovali náskok, který nám vydržel až do konce utkání.

Velká pochvala za bojovnost.

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
30.11. venku mini ml. A 9:00  Turnaj v Litovli
mini ml. B 9:00  Turnaj v Litovli
1.12. venku ml. dorost 12:00  ve Žďáru n. S.
muži 16:00  v Praze s Chodovem

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook