Zpravodaj č. 25/2019

SOBOTA 30.11..2019


Mini mladší: Turnaj v Litovli

Poslední soutěžní turnaj podzimu máme za sebou. Do Litovle jsme si přijeli zahrát proti týmům domácích a Prostějova. Zápasy jsme zahájili “bystřickým” derby, kde jsme tentokrát naše dvě družstva namíchali holky s chlapci dohromady. Naši nejmladší  miniházenkáři a miniházenkářky se pravidelně prostřídali na všech postech spojka, křídlo v bráně a i na střídačce.

Před koncem roku nás ještě čeká tradiční, již 5. ročník domácího turnaje minihazené “Vánoční NUTREND CUP” v sobotu 14.12. Od 8’30h, ve sportovní hale na Letné. Přijďte povzbudit naše miniházenkáře. 

 

 

NEDĚLE 1.12.2019

 

Ml.dorost: TJ Sokol Žďár n. S. - Házená Velká Bystřice  24 : 29 (9 : 15)

Sestava a branky: Hromek J., Salašnyj J., Černý R., Kintr S., Pečinka V.,  Kotěšovský A.(14/3), Dvořák H., Kozmík M.(1), Dzieržava J.(2), Oščádal O.(2), Juračka T., Zedník V.(7), Pečinka M.(2), Hudeček Š., Schaffner V.(1).

 

Muži: TJ JM Chodov - Házená Velká Bystřice               34 : 27 (18 : 15) 

Poslední venkovní zápas podzimní části jsme pět zajížděli do hlavního města, tentokráte do Prahy 11 na Chodov. Soupeř pohybující se v polovině tabulky je nám již dobrým známým a tak jsme tušili s čím na nás domácí vyrukují. Do Prahy bohužel nemohli ani jeden ze „Zubřanů“ (Štěpán Souček a Pepa Dobeš), jenž si plnili povinnosti v dorostenecké soutěži v zápase na Vysočině a Honza „Čenzy“ Šoustal, jenž hrál s Holešovem na Lesaně. Přesto jsme jeli na zápas ve 13-ti lidech odhodláni soupeři ukázat, že naše postavení v tabulce není dílem náhody. Bohužel musím říci, že poslední dobou je problémem podzimu č. 1 naše obrana. Během první půle jsme dovolili opět domácím snadno skórovat a sami se na gól hodně nadřeli.

Když připočteme fakt, že jsme z domácího gólmana (ročník 1978) udělali hvězdu zápasu, hrálo se nám opravdu velmi těžce. Přesto během prvních 10 minut druhé půle chlapi dokázali skóre srovnat na 19:19. Poté však opět nastal nepochopitelný útlum, ve kterém nás domácí hráči doslova přejeli. Dlouho se nám nepodařilo skórovat a dostávali jsme gól za gólem. Skóre se zastavilo až na 27:20 a opět před námi byla výzva skóre dohnat. To už ale bohužel bylo nad naše síly.

V příštím kole odehrajeme poslední utkání podzimní části, kdy přivítáme na domácí palubovce soupeře z dalekých Strakonic, který momentálně vládne tabulce I. ligy. Zápas začíná netradičně již v 11h dopoledne!

Rozhodčí: Sovová - Mrázová ; Vyloučení: 1 – 1 ; Branky ze 7m hodů: 1 – 3.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Wolf P. 1, Mráz T. 1, Švébiš O. 4, Skřídlo J. 2, Schneider V., Spurný T. 2, Mičola J. 2, Tůma M. 6/2, Kubis J. 2, Maceášik T. Mužík D. 7/1.

 

Mladší žačky: NUTREND OPEN TOUR – Velká Bystřice

První adventní neděli 1.12. 2019 se na našem domácím hřišti konal NUTREND OPEN TOUR - turnaj mladších žaček. Takže jsme se místo pletení adventních věnců a popíjení punčů vrhli na organizování turnaje a rodiče na fandění našim Žabám! 

If you are looking for the best crossbow for hunting, you are in the right place.

Zúčastnilo se pět družstev. Přijely holky z Bohumína, Kuřimi, Bohunic a Olomoucké Zory. Naše Žaby si v ničem nezadaly s ostatními celky. Vynikaly skvělou obranou, vycházely jim signály, nebály se střílet z dálky, využít pivota, bojovat o každý míč...no zkrátka: začíná to vypadat, jako házená! Remíza s vítěznou Zorou, těsná a nezasloužená prohra s druhou Kuřimí a dvě krásné výhry nad Bohunicemi a Bohumínem jsou toho všeho důkazem. Je důležité říct, že turnaj neměl outsidera, všichni hráli dobrou házenou a souboje byly vyrovnané. Soupeři byli spokojeni s organizací, holky se určitě hodně naučily jak do házené, tak do života a o to přece jde!

Bylo to první kolo TOUR a vypadá, že další budou rovněž plná zajímavých bojů. Už nyní se těšíme!!!

Sestava velkobystřického týmu: Adélka Alke, Annička Urbanová (21), Anička Jedenástíková (17), Terezka Krutilová (3), Anička Vážanová (6), Julča Šmejkalová (2), Nikkča Laufová (2), Nelča Laufová (1), Valča Buriánková, Pavla Škvorová, Kája Zichová (1), Laura Ošťádalová, Evča Marešová, Venda Pavlitová

 

 

 

 

MEZINÁRODNÍ MIKULÁŠSKÝ TURNAJ MLADŠÍCH ŽÁKŮ – 29. 11. – 1. 12. 2019 V ZUBŘÍ 

    
Minulý víkend se naši mladší žáci prezentovali na výborně obsazeném a skvěle zorganizovaném turnaji v Zubří. Dvanáct týmů z ČR, Slovenska a Polska bylo nalosováno do dvou skupin.

V pátek ráno nás čekal první soupeř, domácí béčko Zubří. Do zápasu jsme vstoupili svižně a poločas vyhráli 7:0. Ve druhé půli jsme vedení udrželi a po výhře 13:7 jsme si připsali dva body. Nejvíce se dařilo Radimovi Koreczkému. Ve druhém pátečním zápase jsme narazili na pozdějšího vítěze celého turnaje, Plzeň. Silnějším a vyspělejším Západočechům jsme vydrželi vzdorovat jen poločas, poté nás přejeli rozdílem třídy 19:4. Útěchou (malou) nám může být, že stejným způsobem Plzeňáci válcovali všechny soupeře, včetně finálového.

V sobotu ráno nás čekal tým zvučného házenkářského jména, TATRAN Prešov „A“. A tady se zrodilo velké překvapení! Kluci zabojovali a těžkého soupeře porazili. Úspěch slavila naše obrana 1:2:3, kterou jsme praktikovali po celý turnaj a přes kterou se hráči Prešova těžko prosazovali. Nám se v útoku dařilo a zaslouženě jsme tedy zvítězili 11:7. Parádní výkon předvedl v bráně Tomáš Janalík, výborný zápas odehrál Mateo Cartelli, který vsítil první tři branky. Druhým sobotním soupeřem bylo Velké Meziříčí. I tento zápas byl velmi bojovný, bohužel jsme nadělali několik zbytečných chyb v útoku a naší prohře 9:11 rozhodla lepší produktivita našich protivníků. V tomto zápase se nejvíce dařilo Mírovi Pospíšilovi, který na pivotu vstřelil pět branek. Poslední sobotní utkání jsme odehráli se Žďárem nad Sázavou. Potřebovali jsme vyhrát, abychom udrželi šance na překvapivý postup do semifinále. Hráči Žďáru byli vysocí, ale méně pohybliví, tak jsme v tomto jediném zápase vsadili na obranu 3:3 a vysoké hráče vytlačili mimo naše území. Soupeř poztrácel spousty míčů a to byla parketa pro Davida Čápa, který nastřílel devět branek. Neskutečný výkon předvedl v brance Pepa Zborek a nakonec jsme zvítězili 20:9.
 
Základní část turnaje byla tedy za námi a hned tři týmy měli stejný počet bodů. O našem druhém místě ve skupině nakonec rozhodla minitabulka a my se mohli těšit na semifinále. V neděli už v osm hodin jsme nastoupili proti Dukle Praha. Přestože jsme bojovali na hranici možností a kluky to stálo spoustu sil a různých bolístek, nedokázali jsme soupeře porazit a prohráli 8:15. V obraně dřel Bolek Chaloupka, všichni kluci se dostali na plac a odevzdali maximum. Nejvíce dobitý byl Kryštof Potůček.

Posledním zápasem na turnaji byl tedy souboj o třetí místo proti Novému Veselí, které po celý turnaj předvádělo rychlou házenou. Kluci ale začali hodně špatně a díky několika nepřesným přihrávkám nám soupeř utekl až na šestibrankový rozdíl. Po přeházení sestavy začala ale naše stíhací jízda. Tomáš Janalík zavřel bránu, na střední spojce se objevil David Čáp a svým pohybem zrychlil rozehrávku. Radim putoval na křídlo, kde spolehlivě proměňoval. Ale naší největší zbraní byla obrana 1:2:3, která byla téměř dokonalá a těžko se přes ní dalo projít. Dvacet vteřin před koncem jsme za stavu 17:18 brali time out. Pokyn byl dohrát míč na Maxe Hlouška, který byl v tomto zápasem naším největším tahounem, s cílem vstřelit branku nebo vybojovat sedmičku. Plán vyšel a vteřinu před koncem David Čáp vyrovnal na 18:18. Bohužel jsme následný rozstřel těsně prohráli. Všichni hráči měli slzy v očích a realizační tým k tomu neměl daleko. Ale i takové zápasy si musí kluci prožít a my věříme, že je to bude posouvat dále. Konečné čtvrté místo z dvanácti týmů bylo ale i tak nad očekávání, jen ty placky chyběli.


Do all stars turnaje byl zařazen David Čáp, jako nejlepší pravé křídlo.

Hráči (branky): T. Janalík (br), J. Zborek (br), D. Čáp (18), R. Koreczki (14). M. Cartelli (13), M. Hloušek (13), M. Pospíšil (10), M. Palka (6), B. Chaloupka (5), M. Papoušek (2), K. Potůček (1), T. Dosoudil (1), R. Šmíd, R. Čepko.
 

Konečné pořadí:   

  1. TALENT Plzeň
  2. DUKLA Praha
  3. Nové Veselí
  4. HÁZENÁ Velká Bystřice
  5. HC Zubří „A“
  6. SOKOL Velké Meziříčí
  7. TATRAN Prešov „A“
  8. CENTRUM Haná
  9. HC Zubří „B“
  10. TATRAN Prešov „B“
  11. SOKOL Žďár nad Sázavou
  12. UKS Czwórka Libiaž

Závěrem velké poděkování klukům za vzornou reprezentaci Velkobystřické házené, bezva partu a organizátorům za výborně zorganizovaný turnaj! ¨

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

7.12.

doma

muži

11:00

 se Strakonicemi

ml.dorost

13:00

 s Plzní

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook