Zpravodaj č. 9/2020

SOBOTA 5.9.2020


SMVB CUP 2020 – turnaj mladších žáků – Velká Bystřice

O víkendu jsme na domácí půdě sehráli kvalitně obsazený turnaj. Nebudu hodnotit jednotlivé zápasy, ale spíše celkově. Přesto, že jsme nastoupili s velmi mladým kádrem, byli jsme vyrovnaným soupeřem všem zúčastněným.

Výhra s Hranicemi, Frýdkem-Místkem a remíza s Napajedly a následně tři prohry s Kopřivnicí, Malackami a Zubřím stačila na celkové 5.místo. Nicméně v zápase s Kopřivnicí jsme byli jednoznačně technicky vyspělejším týmem, bohužel jsme nebyli schopni při množství šancí překonat skvěle chytajícího brankaře soupeře. Totéž si troufnu tvrdit i o zápase se Zubřím, kde jsme mohli mít lepší výsledek, kdybychom při našich šancích překonali jejich brankářskou jedničku. Přesto turnaj ukázal, jak naši kluci jsou na tom nejen po technické stránce, ale i fyzické kondici a je záhodno konstatovat, že velmi dobře a je se do dalších bojů od čeho odrazit.

Třešničkou na dortu je vyhlášení nejlepšího hráče turnaje Vojtu Urbana, který si to zasloužil svou hrou nejen dopředu, ale také bojovností v obraně. Je nutno zmínit i výkon Radima Koreczkého, který těsně skončil druhý v kategorii nejlepších střelců.

Závěr: celý tým si zaslouží chválu za svoji bojovnost, soudržnost, technickou zdatnost a odhodlání

 Mario Cartelli
trenér
 

 

SMVB CUP 2020 – turnaj starších žáků – Velká Bystřice

V sobotu 5.9.2020 proběhl tradiční turnaj. Z dvoudenní akce, se po odřeknutí týmů ze Slovenska (Corona vir), stal jednodenní turnaj čtyř družstev.

Velká Bystřice - Žeravice 17:17
Jak už napovídá výsledek, byl to boj dvou vyrovnaných družstev a remíza byla spravedlivá. V zápase skórovalo 9! našich hráčů. Nejvíce se dařilo na křídle Adamovi Bartoníkovi.
 

Velká Bystřice - Frýdek-Místek 10:18
Výsledek mohl být lepší, nebýt výpadku ve druhém poločase, kdy jsme po sérii technických chyb dostali 4 branky po sobě, z rychlých útoků. Svým výkonem zaujal Míra Pospíšil na pivotu. Jak v útoku, tak v obraně.
 

Velká Bystřice - Zubří 4:17
Pozdější vítěz turnaje byl zcela nad naše síly. Máme velmi omlazený tým, se spoustou ještě věkově mladších žáků. Byla to pro kluky cenná zkušenost. V zápase jsme dokonce vedli 1:0, brankou Matěje Papouška. Hvězdou utkání byl Laďa Novák v brance.
 

Zápas o 3. místo: Velká Bystřice - Žeravice 23:17
Druhý zápas s tímto týmem jsme začali výborně a získali brzy rozhodující náskok. Žeravice se ale nemínili vzdát a ve druhém poločase hru zcela vyrovnaly. Sportovně musíme připomenout, že soupeř měl horší los. Z jednotlivců se nejvíce blýskli Tom Janalík v brance a Honza Nevrlý na spojce.
 

Po celý turnaj ale podávalo celé družstvo hezký, kolektivní výkon.
Ve finále bylo úspěšnější družstvo Zubří, ale Frýdek Místek jim byl vyrovnaným soupeřem.
Třešničkou na dortu bylo ocenění - nejlepší brankář, pro Laďu Nováka.

 

Pořadí: 1. HC Robe Zubří
             2. SKP Frýdek-Místek
             3. Házená Velká Bystřice
             4. SK Žeravice


Hráči (branky): Novák K.(br), Janalík T.(br), Tomek K.(10), Pospíšil M.(9), Bartoník A.(8), Čáp D.(6), Nevrlý J.(6), Petr M.(5), Chaloupka B.(4), Hloušek M.(2), Dosoudil T.(2) , Papoušek M.(1), Cartelli M.(1), Šmíd R., Palka M.

 

SOBOTA 12.9.2020


St.žáci: Házená Uničov – Házená Velká Bystřice           11 : 33 (4 : 14)

V sobotu 12.9. 2020 proběhlo první mistrovské utkáni starších žáků. Nově postavené družstvo starších žáků, do kterého byli přeřazeni někteří mladší žáci a zbytek tvoří prvoročáci, se do soupeře zakouslo hned od začátku. V 15. minutě byl stav 10 : 2 pro nás.  Poločas jsme vyhráli 14 : 4.

Ve druhé půlce trošku polevila obrana na úkor útoku. Především sbíhající křídla a pivot, byli nedostatečně bráněni. Kluci hráli s chutí a o branky se podělil téměř celý tým.

Hráči(branky): Janalík T.(br), Chaloupka B.(6), Hloušek M.(5), Čáp D.(4), Tomek K.(4), Šmíd R.(3), Petr M.(3), Pospíšil M.(3), Cartelli M.(3), Bartoník A.(2), Palka M.

Poděkování všem rodičům za dopravu a fandění.

 

Muži: HBC Olomouc – Házená Velká Bystřice                 14 : 34 (3 : 18)

Ve II.kole Českého poháru zajíždělo naše družstvo mužů do Olomouce. S domácím týmem jsme se utkali již v přípravě, kde jsme doma vyhráli jednoznačně 32:16. Utkání, které jsme brali jako generálku na první ligu, začali naši kluci výbornou obranou, kdy dovolili soupeři vstřelit první branku až v 18-té minutě za stavu 10:0. Góly jsme dávali především z rychlých útoků, kdy řádila dvojice Dobeš-Mužík. Do konce prvního poločasu jsme navýšili skóre na slušných 18:3. 

Ve druhé polovině utkání jsme pustili domácí hráče více do hry. Zahráli si všichni naši hráči a téměř všem se podařilo skórovat. Generálku můžeme považovat za úspěšnou a nyní se můžeme těšit na soupeře, kterého nám přidělí los pro 3.kolo českého poháru. 

Rozhodčí: Planka - Smékal. Vyloučení: 2 – 4.

Sestava a branky: Vydra M.(1), Schneider P. – Šoustal J.(2), Schaffner D., Švébiš O.(1), Buršík T.(3), Tkadleček D.(3/3), Možíš B.(1), Machynek M.(3), Ostrožoviš S.(1), Dobeš J.(7), Mičola J.(1), Kubis J.(1), Vodička A.(1), Mužík D.(7/1).

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

19.9.

doma

st.žačky

13:30

 Sokol Karviná

ml.dorost

15:30

 Tatran Litovel

muži

17:30

 Tatran Litovel

venku

ml.žačky

9:00

 v Uničově

20.9.

doma

mini ml.

10:00

 Turnaj Na Letné (venkovní hřiště)

ženy

15:30

 SK Žeravice

venku

ml.žáci

9:45

 v Prostějově s HBC Olomouc B

ml.žáci

11:00

 v Prostějově s Prostějovem

 

 

 

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM Házenkářské akademie Olomouc

20.9.

V.Bystřice

ml.dorost

11:30

 HC Zubří

V.Bystřice

st.dorost

13:30

 TJ Holešov

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook