Zpravodaj č. 35/2013

SOBOTA 30.11.2013:

 

Ml.žáci "B": Šumperk - SK Velká Bystřice "B"                             9 : 25 (4 : 14)

30.11.2013 jsme sehráli předposlední utkání podzimní části s družstvem TJ Šumperk v krásné sportovní hale s dřevěnou palubovkou. Naše nejdelší výprava byla úspěšná a naši hráči zaslouženě v utkání zvítězili 25 : 9. Opět jsme vyrazili jen se dvěma hráči na střídání, i přesto by naráz nejraději  hráli  všichni. Soupeře jsme přehrávali jak v útoku, tak v obraně, střelecky se prosadili s 9 brankami Matouš Pečinka, 8 branek vstřelil Dan Sova, 5 branek vsítil Hynek Dvořák, 2 branky Vojta Haderka, který v 1. poločase chytal a do útoku se dostal až v 2. části. 1 branku vstřelil Vilda Zedník, který naopak v 1. poločase hrál v poli a poté chytal. Oba se svých rolí zhostili velmi dobře. Na křídle velmi dobře zahráli Vojta Pečinka, který zapadl do družstva velmi dobře a je jen otázka času, kdy mu to tam začne padat, Manfred Kunc a po celé utkání bojoval David Soška. Ti by potřebovali také vstřelit branku, hned by jistě přidali další. Ale vše chce svůj čas. Výsledek 25:9 (14:4)

Hráči (branky): Haderka V.(2), Sova D.(8), Pečinka M.(9), Kunc M., Pečínka V., Dvořák H.(5), Soška D., Zedník V.(1).
 


Ml.dorost: SK Velká Bystřice - Sokolnice                                 47 : 27 (20 : 12)

V posledním letošním domácím zápase si naše družstvo s chutí zastřílelo a jednoznačně zvítězilo. 

Hráči (branky): Vykoukal M., Schneider P., Samiec S.(8), Divila V., Sečka J.(3), Šiška D.(2), Jureček M.(10), Pazdera A.(2), Hanzlíček M.(6), Hlaváč P.(16).
 


Muži "A": SK Velká Bystřice "A" - Napajedla                           35 : 28 (17 : 13)

Po výkonu v Ostravě a při pohledu na soupisku soupeře, který přijel s tím nejsilnějším co má k dispozici jsme měli obavy, jak bude zápas probíhat. Naštěstí se naši borci dokázali hecnout a zabojovali, jak se na domácí prostředí patří. Základní kámen ke skvělému výsledku položil vynikajícím výkonem brankař Pert Machalík, který jej ještě vyšperkoval dvěmi chycenými sedmimetrovými hody. Výsledek mohl být ještě lepší, ale i  přes dobrý výkon se přece jen objevily zbytečné chyby v obraně a pár dobrých šancí zůstalo nevyužito. Přesto to byl velmi kvalitní zápas s hodně dobrým soupeřem a naší výhrou jsme natáhli sérii neporanitelnosti na  domácím hřišti  na 18 !!!!! zápasů v řadě bez ztráty bodu!!! Doufáme, že letošní poslední zápas bude tím devatenáctým. Jinak pochvalu za výborný výkon si kromě zmíněného Petra Machalíka zaslouží Michal Wolf a obranáři Jirka Strádal, Radek Mézl a samozřejmě i Jirka Barvíř.

Poděkování patří divákům za skvělou atmosféru v čele s bubeníky důvěrně zvaných ULTRAS (tentokrát posílené o prezidenta Vladimíra „Šmaťu“ Schneidera)

Hráči (branky): Machalík P., Vodička Š., Wolf P.(3), Wolf M.(5), Pörsök P.(10), Barvíř J., Dostál O.(8), Švébiš O.(5), Hliněný J., Strádal J.(1), Dunaj Š., Mézl R.(2), Machynek M.(1).

 

 

NEĎELE 1.12.2013:

 


Ml.žáci "B": SK Velká Bystřice "B" - Horka n. M.                         15 : 17 (5 : 9)

Poslední utkání podzimní sezony jsme sehráli v neděli 1.12.2013 v báječné atmosféře fandících diváků, kteří velmi sportovně povzbuzovali jak naše hráče, tak i  hráče hostů. Už dlouho jsme tak pohodové fandění nezažili a  děkujeme za skvělou atmosféru fanouškům z Velké Bystřice i z Horky nad Moravou.  Výkon obou družstev odpovídal atmosféře utkání, ačkoliv naši chlapci hráli proti věkově, výškově i silově vyspělejšímu soupeři, dokázali, že jejich předčasné přesunutí do vyšší kategorie byl krok správným směrem. Za předvedenou hru chválíme všechny naše hráče, kteří nechali na hřišti maximum, po celé utkání bojovali a házená je bavila. Opět jen škoda, že jsme nemohli na hřiště pustit všechny naše hráče naráz.  Po poločase jsme prohrávali 5 : 9, ve druhém poločase jsme našim mohutným závěrem vyrovnali na 13:13 a v poslední minutě jsme za stavu 15:16 nevyužili výhodu útoku a v závěrečných  sekundách jsme dostali poslední branku na 15:17. I přes prohru celá hala hráčům tleskala. Střelecky se prosadil s 12 brankami Dan Sova, 2 branky vstřelil Vojta Haderka, který v 1. poločase chytal v bráně a v poli odehrál 2. poločas. Jednu branku vstřelil v 1. poločase v poli hrající Vilda Zedník, který v 2. poločase chytal v bráně. Oba hráči chytali i hráli velmi dobře. Velkou zásluhu na výsledku utkání měli i další hráči, zejména Matouš Pečinka a Hynek Dvořák, výborně zahrál Vojta Pečinka, Manfred Kunc. Po celé utkání se snažil a bojoval David Soška, po nemoci se snažil a bojoval Adam Katinger, byl však na něm vidět herní výpadek a velký strach až křeč v útoku. V Senci na třídenním turnaji si to však všichni ti, kteří se střelecky neprosadili v kategorii mladších žáků, vynahradí v kategorii miniků, kam věkově celé družstvo patří. Konečný výsledek 15:17 (5:9).

Hráči (branky):  Haderka V.(2), Sova D.(12), Pečinka M., Kunc M., Pečínka V., Dvořák H., Soška D., Katinger A., Zedník V.(1)

 



MEZINÁRODNÍ  TURNAJ  STARŠÍCH  ŽÁKÚ  DOBIÁŠ CUP 2013

Ve dnech 29.11-1.12.2013 se v Rožnově pod Radhoštěm uskutečnil 13.ročník turnaje starších žáků, kterého se zůčastnilo 13 družstev z Česka a Slovenska.

Výsledky našeho týmu v základní skupině :

  • SK Velká Bystřice – SKP Frýdek-Místek    14 : 8

První náš zápas v turnaji se soupeřem, který bude za týden hrát kvalifikaci o postup do Žákovské ligy. Na našich hráčích bylo patrné, že se teprve seznamují s prostředím a odehráli zajímavý zápas. Soupeř svým výkonem naznačil, že v kvalifikaci není bez šance na postup.

Sestava a branky : br.Routner, Hňátek1, Prošvic2, Spurný6, Tesařík, Tkadleček, Maceášik, Dosoudil, Menšík4

  • SK Velká Bystřice – Dukla Praha ll              28:11

V dalším zápase skupiny jsme již začali předvádět svou hru a bez větších potíží jsme zvítězili a z 1.místa jsme postoupili do semifinálové skupiny.

Sestava a branky : br.Routner, Hňátek2, Prošvic2, Spurný10, Tesařík2, Tkadleček6, Maceášik4, Dosoudil2, Menšík


Výsledky našeho týmu -  2.semifinálová skupina :

  • SK Velká Bystřice – HK Kupene Bojnice    24 : 6

Před zápasem s vítězem jedné ze základních skupin jsme měli trochu obavy, neboť soupeř předváděl pěknou házenou a očekávali jsme těžký zápas. Naši hráči od začátku předváděli velmi dobrou  obranu s naším typickým přechodem do rychlých útoků s úspěšným zakončením. Zápas jsme nad očekávání jasně zvítězili.

Sestava a branky : br.Routner1, Hňátek2, Prošvic2, Spurný5, Tesařík2, Tkadleček2, Maceášik6, Dosoudil3, Menšík3.

  • SK Velká Bystřice – HC Zubří                      15 : 15

Zápas, ve kterém se rozhodlo, zda postoupíme do finále. Soupeř byl velmi dobře připraven, předváděl od začátku rychlou a důraznou házenou, naši hráči již prohrávali rozdílem 6 branek. V druhém poločase jsme viditelně zlepšili obranu a předváděli jsme velmi dobrý výkon, za který jsme po zásluze získali bod, který nám stačil k vítězství v semifinálové skupině a postupu do finále turnaje. V zápase obě družstva předvedla velmi pěkný výkon se spravedlivou dělbou bodu.

Sestava a branky : br.Routner, Hňátek1, Prošvic2, Spurný4, Tesařík, Tkadleček, Maceášik1, Dosoudil1, Menšík6.

 

Finále turnaje

  • SK Velká Bystřice – Dukla Praha l              18 : 16

Finálový zápas s týmem, který v turnaji předváděl výborné výkony a soupeře jasně přehrával. Jeho tým je složen z vyrovnaných hráčů na všech postech, zejména spojky jsou fyzicky a výškově velmi dobře připraveni. Očekávali jsme velmi těžký souboj, což se od počátku plně potvrdilo. Soupeř od začátku vedl, poločas vyhrál o 2 góly. Naši hráči hráli rovněž velmi dobře, soupeř byl ale prostě lepší. V druhém poločase pokračovala rychlá a důrazná házená obou týmů, nám se podařilo asi 5 minut před koncem poprvé vyrovnat a posléze jít do vedení. V této části předvedl náš brankář několik vynikajících zákroků a z protiútoků jsme vstřelili důležité góly. Závěr zápasu jsme si již pohlídali a nakonec se stali vítězi tohoto mezinárodního turnaje.

Ve finálovém zápase jsme předvedli kvalitní obranu v čele s brankářem, v útočné části jsme byli schopni se prosazovat střelbou z dálky, nebojácnými průniky a dobrou střelbou s křídel.

Tým odehrál nejtěžší zápas turnaje s vynikajícím soupeřem. Předvedl výkon na hranici svých možností a zaslouží si velký dík a obdiv za předvedenou hru a hlavně přístup k zápasu.

Sestava a branky : br.Routner, Hňátek2, Prošvic3, Spurný, Tesařík7, Tkadleček1, Maceášik, Dosoudil, Menšík5.


Nejlepší brankář turnaje – ROUTNER Jiří, SK Velká Bystřice

Nejlepší hráč turnaje – hráč DUKLA Praha l.

 

Účast na tomto turnaji, který měl velmi dobrou sportovní i organizační úroveň, byla pro nás velmi vhodnou a prospěšnou prověrkou před zápasy v Žákovské lize, která startuje v měsíci lednu 2014.

 

 

29. 11. – 1. 12. 2013:  MIKULÁŠSKÝ TURNAJ MLADŠÍCH ŽÁKŮ  -  ZUBŘÍ 

V pátek odpoledne jsme se sešli na parkovišti u Zámku a vyrazili na třídenní mezinárodní turnaj do Zubří. Dvanáct týmů z ČR, SR a Maďarska bylo rozděleno do třech skupin ve kterých bojovali o dvě postupová místa do skupiny o první až šesté místo.

Pátek: 

  • Velká Bystřice - HC Zubří “B“                    10 : 3

V pátečním večerním programu nás čekal jediný zápas s béčkem domácích. Vstup do utkání jsme měli velice vlažný, přesto jsme se dostávali do šancí, bohužel jsme jich spoustu neproměnili. Výborně zahráli Gryggi v bráně a Jirka Jagelka na křídle.

Sobota: 

  • Velká Bystřice - Újezd u Brna (Telnice)    13 : 9

V prvních minutách pár technických chyb, ale potom se kluci rozjeli. Gryggimu se tentokrát v bráně moc nedařilo, ale parádně ho zastoupil Dittr.Ve druhé půli jsme přeházeli sestavu a soupež jen těžko prosazoval, v útoku se hra rozprostřela po celé lajně. Bohouš se několikrát objevil sám na šestce, Štěpek pálil z dálky, Tony na spojce ožil (zejména v obraně) a Puchýř ubránil nebezpečného pivota Gregoroviče z Telnice. Mužem zápasu byl téměř bezchybný Jirka Jagelka.

  • Velká Bystřice - Tatabanya (HU)                 9 : 12

Po předešlém zápase nám trošku chyběly síly, ale především odvaha a zodpovědnost vzít zakončení na sebe. Spoustu situací jsme řešili složitě místo důrazného zakončení. Od začátku zápasu hráli Maďaři osobku na Štěpka a důraznou obranou nám nedovolovali kombinovat, ani zahrát naučené signály.
 

  • Velká Bystřice - Hlohovec (SR)                   16 : 9

Začátek zápasu byl parádní a rychle jsme vedli 4:1. Poté soupeř srovnal hru i výsledek na 4:4. Kluci ale zabrali, precizní obranou získali spoustu míčů a především Bobo a Štěpek proměnili rychlé útoky v branky. Tentokrát konečně zabojoval i Fífa. Asi tři minuty jsme hráli na dva pivoty a David Schaffner z toho vytěžil dvě branky. V brance byly tentokrát platnější zkušenosti Dittra.

  • Velká Bystřice - Centrum Haná                    8 : 10

Jednoznačně náš nejlepší zápas, kluci dřeli, dvě třetiny jsme drželi jednobrankové vedení, v závěru nám ale chyběly síly. O výsledku rozhodlo především několik neproměněných šancí z křídel na konci zápasu. Zásluhu na tom měl hlavně výborný gólman soupeře. Štěpek a Bobo hráli po celé utkání osobku na bratrance Flajsarovy, což je stálo hodně sil, ale s touto taktikou jsme nejlepší družstvo turnaje řádně potrápili. V brance se objevil Kuba Preč, který svou šanci využil a předvedl několik výborných zákroků. Příkladně bojoval Fífa, v obraně byl jako skála Jirka Jagelka a konečně se trochu rozestřílel Tony. Přestože jsme prohráli a objevili se i slzy, dostali všichni pochvalu.

Neděle: 

  • Velká Bystřice - Prešov(SR)                        7 : 13

Z naší strany totálně odfláknutý zápas bez bojovnosti. Soupeř šel za vítězstvím a my jsme jen přihlíželi. Špatná obrana, tragická střelba, prvních našich pět střel (především z křídel) šlo mimo branku! Bobo zklamal v útoku i v obraně, Tonymu se střelecky vůbec nedařilo, Jirka Jagelka místo soustředění na hru sledoval dění v hledišti. Totální kolaps předvedl Gryggi v brance, když dvakrát za sebou nahrál jedinému hráči soupeře před naší bránou. Jediný, kdo to nevzdával byl Štěpek, ale sám to ubojovat nemohl. V brance se vystřídali všichni tři brankaři z nichž nejlepší byl Kuba Preč.
 

  • Velká Bystřice - HC Zubří “A“                     11 : 15

Kluci se hecli a přestože jsme prohráli, domácí tým jsme řádně potrápili. Bobo osobně bránil nejlepšího hráče domácích Paláta a moc mu toho nedovolil. V útoku jsme hráli na dva pivoty a opět se dvakrát prosadil David Schaffner. V brance se nedařilo Dittrovi, tak ho vystřídal Kuba Preč, který podal lepší výkon, ale i on měl výpadky. Tony se prezentoval pěknou střelou do růžku z prostoru střední spojky a náladu si spravil i Fífa, který pěkným obstřelem skóroval z poslední devítky. Nakonec nám soupeř utekl až v závěrečných minutách po našich zbytečných chybách.

Závěr:

5. místo v tak silné konkurenci není vůbec špatné, ale určitě jsme měli navíc. Dva zápasy jsme prohráli po našem špatném výkonu, Haná a Zubří byli tentokrát lepší než my. Při neúčasti Šudři se projevila naše největší slabina na postu brankaře, kde všichni tři kluci podávali nevyrovnané výkony a na takovém turnaji je rozdíl v gólmanech až příliš zásadní! Bohužel nám tentokrát nezahrála ani křídla (zejména Tonymu zvlhnul střelecký prach) a téměř každá střela z tohoto postu byla naše ztráta míče. Dalším negativem je náš příliš úzký kádr (osm hráčů do pole) a s tím související úbytek sil v průběhu zápasů, kdy si kluci nemají šanci alespoň chvíli odpočinout na střídačce. Pozitivem je, že při maximálním výkonu všech jsme schopni hrát s každým, také jsme si v praxi vyzkoušeli věci, které nacvičujeme na trenincích (např. hru na dva pivoty).
Turnaj zaslouženě vyhrálo družstvo TJ Sokol Centrum Haná, které je podle našeho názoru momentálně nejlepším družstvem v ČR. Jeho kvality podtrhl zisk individuálních ocenění pro nejlepšího brankaře (Grulich) a hráče turnaje (J. Flajsar).   

Hráči (branky): J. Preč (br), T. Dittrich (br), M. Grygar (br), Š. Souček (22), B. Možíš (22), J. Jagelka (8), A. Vodička (6), F. Buršík (6), D. Schaffner (5), J. Vysloužil (3), J. Sklenář (1).
 

Konečné pořadí:

  1. TJ Sokol Centrum Haná
  2. HC Zubří  „A“
  3. Tatbánya
  4. Tatran Prešov „A“
  5. SK Velká Bystřice
  6. Sporta Hlohovec
  7. Újezd u Brna
  8. HK Ivančice
  9. Velké Meziříčí
  10. Tatran Prešov „B“
  11. HC Zubří „B“
  12. Piccard Senec.

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook