Zpravodaj č. 8/2014

SOBOTA 22.3.2014:


Muži "A": Frýdek-Místek "B" - SK Velká Bystřice "A"            35 : 24 (14 : 14)

Při vzpomínce na podzimní zápas, kdy jsme sice o gól vyhráli, ale rozhodně jsme nebyli lepším družstvem jsme jeli do Frýdky s obavami, jak tento zápas dopadne. Věděli jsme, že v tomto zápase půjde o velice důležité body,  a protože jsme již znali výsledek Zubří v Ostravě tak o to víc jsme chtěli domácí překvapit a o body se poprat. V prvním poločase se nám to celkem dařilo, byli jsme domácím zcela vyrovnaným soupeřem a v jednom okamžiku jsme vedli o tři góly 10:7. Domácím se do poločasu podařilo vyrovnat na 14:14. V první půli podali výborný výkon Ondra Švébiš a v brance nás držel Petr Machalík. V druhé půli domácí (asi v nejsilnější sestavě sezóny, proto že nasadili z A týmu asi vše co měli k dispozici) zcela ovládli zápas a dělali si na hřišti doslova co chtěli. Prostě bez okolků naložili nám co se do nás vešlo a zvítězili jednoznačně 34:24. Ve druhé půli jsme vstřelili jen 10 gólů a když se k tomuto trápení přidala spousta chyb a zbytečně ztracených míčů, čehož domácí využívali k rychlým útokům a o takovém proměňování jsme si mohli nechat jen zdát  byl debakl na světě.
Chválit není koho a ani za co jen můžeme doufat, že se z takové porážky poučíme a opět zabojujeme. Čekají nás ještě zápasy se silnými celky a jestli ještě chceme pomýšlet na postup tak musíme bojovat jak venku tak i na hřištích soupeřů.
Sestava a střelci: Machalík P., Wolf P.(3), Wolf M., Karban M.(1), Švébiš O.(9), Dostál O.(6), Balon R.(2), Schneider V., Machynek M., Martinásek I.(3), Mézl R., Strádal J., Pörsök P., Elsner R.

Ml.žáci "B": Šibřinkový turnaj mladších žáků ve Velké Bystřici

V sobotu 22.3.2014 jsme ve Velké Bystřici ve sportovní hale Na Letné organizovali „Šibřinkový turnaj mladších žáků“, kterého se zúčastnila, mimo našeho domácího Velké Bystřice B, družstva STM Olomouc 2002, SK Žeravice, Cement Hranice, TJ Taran Bohunice a TJ JM Chodov Praha. Hrálo se systémem každý s každým při hrací době 2 x 10 minut. Naše družstvo se po turnaji mini-házenkářů Bobo Cup ve Velké Bystřici minulý týden  opět vrátilo na velké hřiště a tentokráte se v kategorii mladších žáků umístilo na 6 místě. Jednotlivá utkání sehrálo s těmito výsledky:

SK Velká Bystřice – Cement Hranice                         7 :  9
SK Velká Bystřice – SK Žeravice                            9 : 13
SK Velká Bystřice – TJ JM Chodov Praha                    15 : 20
SK Velká Bystřice – STM Olomouc 2002                       9 : 10
SK Velká Bystřice – TJ Tatran Bohunice                    13 : 12

Z důvodu zranění a dlouhodobě plánovaných akcí některých hráčů jsme tentokrát kluky doplnili o Davida Schaffnera z A-čka. Hráli jsme vždy se dvěma hráči na střídání, v brance se střídali  Vilda Zedník a Vojta Zácha. Každý chytal poločas a v dalším poločase hráli v poli. Vilda Zedník odchytal turnaj velmi dobře, Vojta Zácha se postupně zlepšoval a jeho výkon vyvrcholil ve 2. poločase posledního utkání s družstvem TJ Tatran Bohunice, kdy po 1 brance obdržené z nepozornosti měl několik výborných zákroků.  Ačkoliv jsme 4 utkání z 5 prohráli, chlapci bojovali a jejich hra se také zápas od zápasu zlepšovala. Velké problémy jsme však při jednotlivých utkáních měli paradoxně  tehdy, když jsme byli v rychlém nebo postupném útoku a měli vyvíjet tlak na soupeře. V těchto chvílích  jsme velmi často chybně nahráli nebo nezpracovali přihrávku a soupeři nás za to trestali. Nikdy  to kluky  nepoložilo a ti bojovali dál. V obraně si zaslouží pochvalu zejména David Schaffner. V útočné fázi se kluci zlepšovali také téměř všichni vstřelili minimálně jednu branku. Kluci se při přechodu do rychlého protiútoku viděli, nahráli si a dokázali přečíslit soupeře a skórovat. I proti výškově a váhově vyspělejším protihráčům se prosazovali při soubojích 1 na 1 na spojkách i křídlech, pivota využívali jen zřídka.  Křídla, zejména Hynek Dvořák, nám začala dobře rozjížděl lajnu a tak se nám otevíral prostor pro spojky. Střelecky se prosadili naši hráči takto:

Dan Sova 29 branek, David Schaffner 9 branek, Rostislav Černý 7 branek, Hynek Dvořák 3 branky, Adam Katinger 2 branky, Manfred Kunc, Vilda Zedník a Vojta Zácha po 1 brance.

S výkonem našich kluků jsem spokojený, bojovali ve všech utkáních, jejich hra byla mnohokráte oceněna hlasitým skandováním rodičů a dalších fanoušků.  Výborné utkání předvedli proti silnému družstvu TJ Tatran Bohunice, které nakonec rozhodl, po skvělém průniku Hynka Dvořáka z prostoru křídla a faulu na něj, svou 29 brankou v turnaji z poslední sedmičky utkání Dan Sova. Výborně hráli všichni kluci. Atmosféra utkání byla ze strany rodičů a fanoušků vynikající a hnala v tomto strhujícím představení naše kluky k zaslouženému vítězství.

Celý turnaj se nesl v pohodové náladě při krásném jarním počasí. Díky naší hale umístěné ve venkovním sportovním areálu, který využívali hráči ve chvílích, kdy měli přestávky mezi utkáními a bezva klubovému baru s venkovním posezením, si to užili všichni.  Velký dík za pomoc při organizaci průběhu turnaje patří rodičům.

Pořadí jednotlivých družstev:

  1. TJ JM Chodov Praha
  2. SK Žeravice
  3. TJ Tatran Bohunice
  4. STM Olomouc 2002
  5. Cement Hranice
  6. SK Velká Bystřice

 

NEDĚLE 23.3.2014:

St.žáci "A": 4.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY - Spořice                                       2.místo

V neděli 23.3.2014 jsme odehráli 4.kolo celostátní soutěže Žákovská liga, které se uskutečnilo v dalekých Spořicích, nedaleko města Chomutov.
Složení této skupiny bylo následujicí:

  • KH Vsetín
  • HK Ivančice
  • HBC Jičín
  • Dukla Praha 6
  • HK Baník Most
  • SK Velká Bystřice 

 

Výsledky našeho družstva :

 

SK Velká Bystřice – KH Vsetín                                                          21 : 5 (10 : 4)
První zápas turnaje nám vyšel perfektně a zaslouženě jsme vyhráli. Sestava a branky: Routner(br.), Hňátek(1), Maceášik, Prošvic(3), Vodička(1), Souček, Spurný(4), Tesařík(1), Tkadleček(5), Dosoudil(3), Menšík(3).


SK Velká Bystřice – HK Ivančice                                                       19 : 10 (9 : 6)
V dalším zápase jsme narazili na kvalitního soupeře  se kterým jsme odehráli dobrý zápas a připsali si další 2 body. 
Sestava a branky: Routner(br.), Hňátek(1), Maceášik, Prošvic(2), Vodička, Souček, Spurný(1), Tesařík(7), Tkadleček(2), Dosoudil, Menšík(6).

SK Velká Bystřice – HBC Jičín                                                       16 : 17 (10 : 9)
Velmi těžký zápas pro náš tým, neboť herně se nám zápas moc nevydařil a soupeř zaslouženě vyhrál.
Sestava a branky: Routner(br.), Hňátek(1), Maceášik, Prošvic(1), Vodička, Souček, Spurný(1), Tesařík(1), Tkadleček(4), Dosoudil, Menšík(8).

SK Velká Bystřice – Dukla Praha                                                     20 : 18 (13 : 8)
Nejvydařenější  zápas z naší strany s velmi dobrým soupeřem. Zápas měl výbornou úroveň zásluhou obou soupeřů.
Sestava a branky: Routner(br.), Hňátek(4), Maceášik, Prošvic, Vodička, Souček, Spurný(2), Tesařík(6), Tkadleček(2), Dosoudil(2), Menšík(4).

SK Velká Bystřice – HK Baník Most                                                14 : 14 (9 : 7)

Poslední zápas turnaje, který rozhodl o tom, že se soutěží se loučí tým ze Vsetína. Vyrovnaný zápas se spravedlivou remizou.
Sestava a branky: Routner(br.), Hňátek(2), Maceášik, Prošvic(5), Vodička, Souček, Spurný(1), Tesařík(5), Tkadleček, Dosoudil, Menšík(1).

Naše družstvo obsadilo celkově výborné 2.místo a postoupilo do 5.kola této celostátní soutěže.

 

Ml.žačky: DHK Litovel - SK Velká Bystřice                                   14 : 8 (10 : 5)

V prvním kole jarní části naše mladší žačky zajížděly na hřiště DHK Litovel. Našim cílem bylo bodovat a dotáhnout se na vedoucí Zoru, která v předehrávce prohrála doma s Žeravicemi. Úvod utkání nám úplně utekl a holky rychle prohrávaly 5:0, od čehož se bohužel odvíjel celý průběh utkání. Úplně se vytratila dravost a bojovnost, kterou holky předvedly na házenkářském desetiboji. V útoku holky dostaly párkrát naloženo, začaly se bát chodit do kliček a střelbou z dálky trefovaly pouze prostředek brány. V obraně holky vůbec neplnily taktické pokyny a místo toho aby přitvrdily a vracely soupeři tvrdé zákroky, nechávaly projít hostující hráčky až na šestku. Z celého týmu lze pochválit snad jen Kaču v brance, která opět zachytala výborně i po menším zranění v průběhu zápasu.
Porážka mrzí o to víc, že nás porazily dvě hráčky, které jsme nechaly naší obranou procházet doslova jako nůž máslem. Musíme si z této porážky vzít ponaučení, především pak ze hry v obraně. V příštím kole si snad spravíme chuť, kdy na svém hřišti přivítáme poslední celek tabulky Holečkovu.
Sestava: Bílková K., Konečná M. , Maráčková M., Vláčilová V., Hühnelová A., Spurná K. (3), Krejzlíková E. (1), Čadílková K. (1), Nováková J., Hühnelová E. (2), Kratinová H. (1)

 

St.žačky: Lesana Zubří - SK Velká Bystřice                             19 : 18 (12 : 10)

První jarní zápas sezóny jsme odehráli v Zubří. Zápas začal na venkovním hřišti, ale během prvního poločasu se vlivem deště stalo z povrchu kluziště a po pádu naší hráčky se poločas a zbytek zápasu dohrál v hale. Naštěstí se žádná z hráček nezranila. Opět jsme během zápasu nabídli soupeřkám spoustu útoků navíc díky ztrátám míče bez zakončení. Špatně hrála levá strana, jak v obraně, tak i v útoku. Holky sice bojovaly, ale nedokázaly dostatečně využít svých dovedností. Vrcholem zmaru byla ztráta míče v útoku půl minuty před koncem. Přesto chci holky pochválit za snahu a bojovnost. Zahrály několik velmi povedených kombinací a byly mnohem lépe fyzicky připravené než soupeřky. Bohužel zápas rozhodly naše ztráty.
Hráčky a branky : V. Mikulášková(8), H. Moťková(3), M. Vachutková(3), M. Vičarová(3), S. Konečná(1), L. Žáková, K. Koudeláková, L. Mikulášková(br.)


Ženy: SK Velká Bystřice - Hodonín                                           24 : 24 (10 : 14)

V neděli po bystřických tradičních Šibřinkách jsme přivítaly dobře známého soupeře z Hodonína. Začátek utkání byl dle očekávání ospalý, neprůbojný a jediným pozitivem byla obranná fáze. I přes opravdu kvalitní obranu se soupeřky snadno dostávaly ke gólu a my naopak v útočné fázi zazdívaly jednu těžce vypracovanou šanci za druhou. Asi v polovině utkání se ale konečně začaly střelecky prosazovat a pomalu svůj herní výkon zlepšovat.
Na začátku druhého poločasu jsme změnou obrany a zlepšeným výkonem brankářky Jany Steigerové získaly několik důležitých míčů a na soupeřky se gólově dotáhly. Zbytek utkání byl velice vyrovnaný, plný pěkných okamžiků a zároveň chyb plynoucích z nezkušenosti a nervozity. Utkání nakonec skončilo spravedlivou remízou.
Sestava a branky: Steigerová J., Pavlincová I., Sršňová K., Kraclíková J.(8), Kadlecová O., Jiroušová P.(3), Zemanová R., Žahourová E., Maksantová E., Košová K., Kumrová S.(8), Begalová A.(5).


Ml.dorost: Bystřice p. H. - SK Velká Bystřice                                17 : 25 (7 : 9)

Do Bystřice p. H. jsme opět odjížděli v nekompletní sestavě, kdy nám chyběli 4 hráči z toho 3 ze základní sestavy. Po vyrovnaném poločase, kdy konečné skóre poločasu bylo hlavně zásluhou naší špatné střelby jsme ve druhém poločase začali vypracované šance proměňovat a bez větších problémů dovedli utkání do vítězného konce. Za obranu s výborným M. Vykoukalem v brance musíme celé družstvo pochválit, ale úspěšnost střelby by se nám proti kvalitnějšímu soupeři nemusela vyplatit.
Sestava a branky: Vykoukal M., Schneider P., Samiec S.(5), Sečka J.(2), Jureček M.(2), Hanzlíček M.(11), Majer O.(2), Svobodník J.(2), Pazdera A.(1), Divila V.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
29.3.
 
doma  ml.žačky 12:45  s Holečkovou Olomouc
 st.žačky 14:00  se Zorou Olomouc 
ml.dorost  15:30  s Polankou 
muži "A"  17:30  s Polankou 
venku ženy 10:45  v Hodoníně

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook