Zpravodaj č. 32/2016

SOBOTA 12.11.2016:


Ml.žáci: SK Velká Bystřice - DHK Litovel                                      28 : 3 (14 : 1)

V sobotu 12.11.2016 jsme v posledním podzimním domácím zápase přivítali děvčata z DHK Litovel. Naše sestava byla opět nekompletní. Celý podzim se potýkáme s marodkou. Přesto si naše družstvo věřilo a chtělo doma zvítězit. Družstvo DHK Litovel má ve svém kádru nejlepší střelkyni soutěže, ale ta bohužel nepřijela, takže jsme to měli trochu jednodušší. Trenéři miniků nám půjčili do brány L. Nováka. Chtěli jsme, ať se trochu otrká, od září již bude chytat za mladší žáky.
Osobní obrana, kterou vždy zahajujeme zápas byla slušná, jen nám pořád chybí více přehledu po hřišti. Osobka skončila naší výhrou 7 : 1.
Následovala klasická házená. Soupeřky, až na jednu hráčku byly mírně urostlejší, ale méně pohyblivé, než naši. Postupně jsme zvyšovali náskok. Poločas skončil 14 :1 v náš prospěch.
Ve druhém poločase jsme pokračovali ve střelbě z dálky a kombinační hře. Ne vždy nám to vycházelo, ale postupně jsme rozdíl vstřelených branek navyšovali až na konečných 28 : 3.
Některé akce byly pohledné. Občas se ale bohužel opět projevila zbrklost a špatný přehled na hřišti, ale to v této kategorii nelze vyloučit. Díky vývoji zápasu dostali více prostoru hráči, kteří hrávají méně.

Sestava: Laďa Novák v bráně - zachytal výborně, v poli hráli Petr Matulík, E. Horáčková A. Čáp(2), V. Pečínka(6), K. Salašný(2), A. Horáček(4), Š. Himrová(4), Pavel Matulík(3), V. Schaffner(3), Š. Dvořák(1) a M. Stryk(3) .

Děkujeme za podporu věrným fanouškům z řad rodičů a poslední zápas podzimu hrajeme na Zoře s STM Olomouc B v neděli 20.11.2016 v 9:00 hod. Soupeř je výkonnostně slušný a tak to bude boj o 4. místo v tabulce.


Ml.dorost: SK Velká Bystřice - HC Zubří                                   28 : 31 (13 : 17) 

V sobotu nás čekal těžký soupeř, který ještě neprohrál a v jehož sestavě je pět hráčů dorosteneckého výběru ČR, včetně zřejmě nejlepšího brankaře této kategorie - Šimona Mizery. Kluci se však hostů nezalekli a od začátku s nimi drželi krok. Přesto nám stále kousek chyběl a poločas jsme prohráli o čtyři branky. Ve druhé části jsme se dokázali přiblížit na rozdíl dvou branek a donutili Zubřany vzít si time-out. Ten jim pomohl k tomu, aby se srovnali a přes veškerou snahu nás blíže k bodům nepustili. Celkový rozdíl tří branek (druhý poločas jsme o branku vyhráli) vůbec nekoresponduje s tím, že Zubří hraje o titul a my o záchranu. Z naší strany to byl zřejmě nejpovedenější zápas sezóny, a ačkoliv se může zdát, že bodům jsme byli blízko, tak na rozdíl od zápasů na Dukle nebo v Jičíně jsme tentokrát ani jednou nebyli ve vedení a soupeř si stále držel mírnou převahu. Přesto ale kluci zaslouží pochvalu za kolektivní a bojovný výkon. Těžko můžeme někoho vychvalovat, když makali všichni a téměř všichni i skórovali, přesto vychválíme :-) Paťovy podstřely, Micanova obrana, Štěpkova tvořivost, Danovo velké zlepšení při předávání pivota, Míšových stoprocent při sedmičkách, Čundyho střelba, Domesův zodpovědný výkon v brance, vstřelená branka beňoše Tonyho, tradiční bojovnost Pepy Dobeše, zlepšený (ne nervózní) výkon Pepy11 a dobrá práce Vojty Javorka na křídle přes ruku. V nevděčné roli brankařské dvojky žil s týmem na lavičce další mlaďoch Vojta Zácha. Speciální pochvalu zaslouží dva hráči. Pospa, který nastoupil i s antibiotiky a Macek, který zápas odedřel v obraně a chvílemi byl neuvěřitelný.

Hráči (branky): D. Kolovrátník (br), V. Zácha (br), Š. Souček (8), F. Čundrle (5), P. Borůvka (4), M. Nevrla (3), V. Javorek (2), T. Maceášik (1), V. Pospíšil (1), A. Vodička (1), D. Pastorek (1), V. Micka (1), J. Dobeš (1), J. Jedenástík.



St.dorost: SK Velká Bystřice - Tatran Litovel                         37 : 29 (19 : 15)  

V sobotu jsme doma přivítali soupeře z Litovle. První kolo podzimní části soutěže jsme chtěli zakončit vítězstvím a upevnit si tak prvenství před dalšími zápasy. Zpočátku  jsme hráli zodpovědně v obraně a agresivně v útoku, v desáté minutě prvního poločasu jsme vedli 9:2. Nepodařilo se nám však udržet soustředění a do šaten se odcházelo za stavu 19:15 pro Velkou Bystřici.
Ve druhém poločase se situace opakovala, první desetiminutovka zápasu byla skvělá, soupeři jsme znovu utekli rozdílem deseti branek. Hráči však při vyšším brankovém vedení          zapomínají na pokyny z lavičky a nepřistupují k útoku ani obraně tak, jak by měli. Zápas jsme vyhráli 37:29, ale z celé hry nás můžou  těšit pouze první desetiminutovky obou poločasů.

Sestava:   Schneider P.(br), Kolovratník D.(br.),  Tkadleček D.(5),  Andrš M.(12), Spurný T.(1), Horký J., Dosoudil R.(4), Prošvic T.(4),  Kubeša L.(5), Varhalík L. , Hňatek F., Souček Š.(1), Pastorek D., Tesařík M.(5),

 

Muži "A": SK Velká Bystřice "A" - Talent Plzeň "B"               36 : 22 (23 : 11)            

Cíl pro zápas proti béčku Plzně byl jasný - vyhrát a udržet se tak na čele prvoligové tabulky. 
Hosté přijeli pouze s devíti hráči a nadto jen dva z nich byli starší než 21 roků. Přesto zaslouží ocenění, celý zápas se snažili hrát rychlou a kombinační házenou a vydrželi i fyzicky. 
U nás je snad vidět další pokrok, kluci jsou postupně čím dál více sehraní a jak v obraně, tak i v útoku víme, co chceme hrát. Od začátku zápasu jsme šli do vedení a nebylo pochyb o výsledku. Jako poděkování za atmosféru v hale se naši kluci snažili předvést hezké akce. V zápase jsme se snad dobře naladili na dva následující těžké soupeře.

Již ve čtvrtek v osmifinále poháru přivítáme Zubří a v neděli míříme bojovat o první místo v tabulce do Zlína. Budeme určitě potřebovat podporu našich fanoušků.

Sestava:Vít Pyško, Michal Vydra, František Kuba, Petr Wolf(3), Kamil Zemánek(3), Ondřej Švébiš(2), Jiří Strádal(4), Adam Martinát(4), David Mužík(2), Dominik Gelnar(8), Jiří Kubis(3), Tomáš Mráz(5), Lubomír Veřmiřovský(2), Radek Mézl.


Ženy: Tatran Bohunice - SK Velká Bystřice                             16 : 24 (9 : 12)        
Téměř celý zápas jsme vedli o zhruba 3 branky, zhruba 10 minut před koncem stáhly domácí hráčky skóre na 15:16, ale od té chvíle byl na hřišti už jen jeden tým.
Děvčata je nutné pochválit za zisk důležitých dvou bodů, které nám doma v neděli 20.11.2016 umožní hrát o vedoucí příčku souteže. Předvedená hra už zase tolik pochvaly nezaslouží, jednoduché chyby v obraně a až příliš ztrát míč při pokusech o rychlý přechod do útoku.

Sestava: Mikulášková L., Kobylíková J.(3), Zívalová E.(2), Poznarová P.(3), Kaczmarczyková M.(4/3), Hymrová D.(4), Hejtmánková V.(3), Koppová M., Jurečková M., Begalová A.(5)

 

NEDĚLE 13.11.2016:


St.žáci: TJ Cement Hranice - SK Velká Bystřice                      24 : 27 (8 : 13)

K poslednímu utkání první části soutěže žáků jsme vyjeli v brzkých ranních hodinách k soupeři do Hranic. Domácí utkání jsme sice vyhráli, ale nebylo to nic přesvědčivého, proto jsme si chtěli zlepšit reputaci. První minuty byly dle očekávání dost ospalé, ale drželi jsme si soupeře pod kontrolou. Podařilo se nám i gólově odskočit a první poločas skončil lépe pro nás. Vypadalo to na klidný průběh druhého poločasu. Bohužel jsme opět všechno zdramatizovali, nechali jsme vyniknout domácího brankáře, neproměnili jsme několik vyložených šancí za sebou, a za to nás domácí trestali rychlým útokem a během krátké chvilky otočili skóre. Naštěstí jsme se včas vzpamatovali, David Schaffner proměnil z pravého křídla několik velmi důležitých šancí a v obraně jsme již neponechali nic náhodě. Utkání jsme sice opět vyhráli, ale musíme zlepšit koncentraci a udržet si ji po celou dobu utkání. Rozhodně nelze všem klukům upřít bojovnost a chuť do hry, což je dobrý základ do bojů v následující žákovské lize.

Hráči (branky): V. Zácha(br), B. Možíš(9), D. Schaffner(6), A. Vodička(5), V. Haderka(3), V. Zedník(2), A. Katinger, R. Černý(1), M. Pečinka, P. Blaha, J. Dzieržava(1), J. Vysloužil, K. Kobliha, H. Dvořák


St.dorostenky: TJ Sokol Poruba - SK Velká Bystřice                23 : 16 (12 : 4) 

Škoda první půle, kdy nás domácí hráčky jednoznačně přehrávaly ve všech herních činnostech. Ve druhém poločase naše hráčky po důrazné domluvě zlepšily obranu a výsledkem byla poločasová výhra o jednu branku. Snad se holky opět přesvědčily, že hrát se dá s každým soupeřem, jen se sám neporazí.

Hráčky a branky: L. Mikulášková(br.), B. Slováčková(2), S. Monetti(2), K. Vítková(8), K. Koudeláková(1), A. Krejzlíková, L. Žáková, M., Vachutková, K. Kleislová, M. Soukupová(2), H. Moťková(1)


Muži "B": TJ Šumperk - SK Velká Bystřice "B"                       39 : 29 (21 : 12)

Hráči (branky): V. Rýpar(br.), P. Schneider(br.), Hňatek F.(3), Loučka D., Jureček M.(3), Ševeček P.(1), Spurný T.(4), Kobert D.(6/1), Kubeša L.(4), Tesařík M., Horký J.(1), Dosoudil R.(7)

 

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook