Zpravodaj č. 9/2014

 

SOBOTA 29.3.2014:

 

Ml. žačky: SK Velká Bystřice - Holečkova Olomouc                     18 : 7 (9 : 5)

V prvním domácím utkání jarní části naše mladší žačky přivítaly poslední družstvo tabulky DHK Zora Holečkova. Po zpackaném prvním zápase v Litovli si holky chtěly spravit chuť a připsat si první jarní body. Do utkání však holky vstoupily špatně a rychle prohrávaly 0:2. Naštěstí se jim však podařilo rychle srovnat, soupeři utéct a v poločase tak holky vedly 9:5. Ve druhé půlce už holky skóre kontrolovaly a bez problémů dokráčely k povinnému vítězství 18:7. Škoda jen spousty technických chyb a ztrát míčů, především v rychlém přechodu do útoku.
Sestava: Bílková K., Konečná M.(5), Vláčilová V., Hühnelová A., Spurná K. (2), Krejzlíková E.(5), Čadílková K., Nováková J., Hühnelová E.(2), Kratinová H.(4)


St. žačky: SK Velká Bystřice - Zora Olomouc                               22 : 16 (8 : 5)

Každý, kdo viděl tento zápas, musel pochopit, co znamená dát do hry srdce a co je to síla týmu. Viděl partu bojovnic, která si uměla navzájem pomoci a nebála se hrát. Hrály bez střídání, ale celý zápas v plném nasazení. A co se nepovedlo v Zubří, tak se holkám vydařilo proti Zoře. Precizní obranou eliminovaly váhovou převahu a naopak svou fyzickou připraveností přehrávaly obranu soupeřek. Prostě poctivý výkon a zasloužená výhra.
Moc rád VŠECHNY chválím a blahopřeji k týmovému projevu!
Hráčky a branky: Mikulášková L.(br.),  Mikulášková V.(8), Moťková H.(6), Vičarová M.(3), Vachutková M.(3), Žáková L.(1), Koudeláková K.


Ml. dorost: SK Velká Bystřice - Polanka                                      37 : 25 (15 : 9)

Družstvo po kvalitním výkonu zaslouženě získalo oba body. V brance spolehlivě zachytali oba brankaři (M. Vykoukal a P. Schneider), a celé družstvo zaslouží pochvalu za předvedenou hru.Sestava: Vykoukal M., Schneider P., Samiec S.(4), Hlaváč P.(14), Hanzlíček M.(8), Kubeša L.(3), Jureček M.(5), Sečka J., Majer O.(2), Divila V., Svobodník J., Spurný T.(1)


Muži "A": SK Velká Bystřice "A" - Polanka                               30 : 16 (13 : 9)

Soupeř přijel s 9-ti hráči a naši chlapci si zřejmě mysleli, že to půjde samo. A jak už to bývá samo nikdy nic nejde. Až po pořádné slovní masáži trenéra Malínka při našem time outu hráči zabrali a začali hrát slušnou házenou. Snad potom už začali diváci naše družstvo poznávat a uznali, že si fandění zaslouží. Jako vždy slušný zápas odehráli Ondra Švébiš, Petr Wolf a oba brankaři, přičemž se zvláště Karel Hliněný vyznamenal chycením dvou sedmiček. Bohužel jsme byli opět svědky obrovského hazardování s vyloženými šancemi a jejich neproměňování. Rovněž tak červená karta u tak zkušeného borce, jako je Petr Pörsök byla pro nás nemilým překvapením. Soupeř vzdoroval, co mu síly stačily a když už docházeli uchýlil se k faulům a komentování rozhodčích a poslední tři minuty dohrávali chvíli ve čtyřech a nakonec v pěti.
Takže závěrem můžeme říct, že očekávané body zůstaly doma a budeme pevně věřit, že další body dovezeme z venku a to ze hřiště výborného celku jakým jistě  MHK Karviná je.Doufáme, že výkon bude o hodně lepší, protože s takovým výkonem v Karviné nepochodíme.
Na závěr obvyklé poděkování našim „Ultras“ (tentokrát zase trošku v jiné sestavě  a dokonce jsme slyšeli i malou změnu repertoáru) – „Díky Vám- bez Vás by to nešlo“  !!!

Sestava: Machalík P., Hliněný K., Wolf P.(5), Wolf M., Karban M.(1), Švébiš O.(6), Dostál O.(8), Balon R.,  Martinásek I.(2), Mézl R.(5), Strádal J.(2), Pörsök P.(1), Elsner R.


Ženy: Hodonín - SK Velká Bystřice                                           28 : 20 (11 : 10)

Sestava: Steigerová J., Sršňová K., Kraclíková J.(6), Kadlecová O.(2), Jiroušová P.(3), Zemanová R.(2), Žahourová E., Košová K.(1), Kumerová S.(6).


Ml. žáci "A": Turnaj mladších žáků ve Zruči nad Sázavou                 - 1.místo

V sobotu 29. 3. jsme brzy ráno vyrazili na poslední přípravný turnaj do Zruče nad Sázavou, kde se systémem každý s každým utkalo šest družstev z Čech a Moravy (hrací čas byl 1 x 25 minut).

SK Velká Bystřice – Loko České Budějovice                                            29 : 15
Do zápasu jsme vstoupili aktivně, každý útok nacvičený signál a rychle jsme vedli 6 : 1. Poté jsme se nechali trošku ukolébat slušným náskokem, soupeř se rozehrál a dotáhl na 15 : 11. Kluci ale zbrali, zrychlili hru a sérií rychlých útoků soupeře jasně přehráli. V brance výborně Dittr, Griggy po vystřídání dostal pár zbytečných branek, ale na konci předvedl pár dobrých zákroků a výborně naházel trháky. V obraně výborně Tony, Fífa, Jirka Jagelka, v útoku hodně aktivní Štěpek (střelba z dálky), rýchlé útoky Bobo, Tony a Fífa. Dobře zahráli a branky vstřelili oba pivoti Puchýř a Schaffi, Kuba Preč příkladně bojoval o každý míč. Šudřa a Bobo lehce hořeli v obraně.

SK Velká Bystřice – Wendy Mělník                                                                27 : 6
Dittr v brance opět super, Kuba dobré zákroky, ale špatné trháky. V obraně výborně Tony, Štěpek, Bobo, Šudřa, Puchýř, Jirka a excelentně Fífa, který přidal i parádní přihrávky do rychlých útoků. Ve předu se prosazoval silově Štěpek, Schaffi nechytil v pivotu tři přihrávky, ale nahradil to brankami z trháků, hezké góly vstřelil Šudřa a Jirka, Bobo toho hodně schytal, ale bojoval jako lev. Gryggi byl aktivní a nebezpečný na křídle.

SK Velká Bystřice – TJ Jiskra Třeboň                                                          25 : 7
Šudřa v brance bezchybně! Kuba trošku slabší, ale konečně dobře hozený trhák! V obraně vynikající Tony. Dittr šel na křídlo a vstřelil hezké branky. Hodně aktivní byl Schaffi, střelecky se chytíl Puchýř. Bobo toho hodně naběhal a střílel branky, Štěpek byl aktivní celkově. Gryggi měl dobré šance, ale opět to nevyšlo.

SK Velká Bystřice – Sparta Kutná Hora                                                       17 : 7
Soupeř byl hodně pohyblivý, ale opět rozhodla naše výborná obrana a rychlý přechod do útoku. V brance Šudřa i Dittr famózní, Dittr naházel milimetrově přesné trháky. Zápas vyšel výborně Tonymu, Bobo se tentokrát moc netlačil do zakončení, za to Gryggi ano, hodně střílel, ale neproměňoval. Celkově bylo hodně spálených šancí ze šestky. V kritické době nás držel Štěpek střelami z dálky. Dokázali jsme vybojovat hodně míčů (Tony, Fífa). Ač to podle skóre nevypadá, byl to těžký zápas.
 

SK Velká Bystřice – STM Olomouc                                                                 9 : 8
Velmi těžký zápas o první místo na turnaji. Už v páté minutě jsme si museli vzít time-out, protože stav utkání byl 1 : 5. Hráči vůbec nehráli, jenom odhazovali míče, akdyž už náhodou vystřelili, tak nepřesně. Kluci si naše výtky vzali k srdci a začali pomalu stahovat rozdíl ve skóre. V patnácté minutě byl stav 3 : 6 a konec se neúprosně blížil. Proházeli jsme tedy kluky a jednotlivých postech, Štěpek se posunul na levou spojku, Fífa na pravo a Bobo na střed, kluci se konečně chytili a zahájili svůj útok na vítězství. Stěpek se tlačil mezi obránce soupeře a dohrával akce buď na Tonyho na levém křídle nebo na Fífu na pravé straně, který se nebál zakončovat. Závěr rozhodl trhák Bohouše, Tondou vybojovaný odražený míč a vstřelený gól a Bohoušem vybojovaná sedmička pár vteřin před koncem, kterou Štěpek chladnokrevně proměnil.
Výborně zachytal Šudřa, který předvedl několik famózních a důležitých zákroků, kterými podporoval naši jinak dobře fungující obranu (od time-outu jsme dostali jen tři branky za 20 minut). Parádně zahrál Schaffi, který výborně bránil a v útoku svými odbloky vytvářel prosot pro Fífu. Výborně bránil Jirka Jagelka, ve druhé polovině se rozehráli do té doby trošku nevýrazní Bobo a Fífa, který na celém turnaji převáděl výborný výkon. Mužem zápasu byl ovšem Tony, který pětkrát vymetl vinkl soupeřovy branky (celkem nastřílel šest branek), k tomu přidal výborné bránění a velkou dávku bojovnosti (tu ale předváděli všichni naši hráči). Celý zápas byl velmi pohledný, bojovný a oboustranně férový.

Všichni hráči zaslouží velikou pochvalu za bojovnost a nasazení v každém zápase, byť museli brzo vstávat a absolvovat tříhodinovou cestu a ukázali, že když chtějí všichni hrát , tak dokáží porazit každého soupeře. Doufáme, že jsme vítězstvím na tomto posledním turnaji před jarní části sezóny nabrali potřebné sebevědomí a chuť do hry. Pěkný dojem z turnaje podtrhl Štěpek ziskem individuálního ocenění pro nejlepšího hráče turnaje.


Konečné pořadí:

  1. SK Velká Bystřice
  2. STM Olomouc
  3. Sparta Kutná Hora
  4. Wendy Mělník
  5. Jiskra Třeboň
  6. Loko České Budějovice

Hráči (branky):  J. Šudřich (br+2), T. Dittrich (br+2), J. Preč (br), M. Grygar (br), Š. Souček (33),
A. Vodička (23), F. Buršík (16), B. Možíš (12), D. Schaffner (7), J. Vysloužil (5), J. Jagelka (2).

 


Ml. žáci "B": Turnaj mladších žáků TJ Sokol Horka n. M.                  - 4.místo 

V sobotu 29.3.2014 jsme sehráli poslední turnaj před začátkem jarní sezony, tentokrát pořádaný oddílem TJ Sokol Horka nad Moravou, který se hrál ve Velké Bystřici.  Jednalo se o turnaj mladších žáků a naše družstvo jej odehrálo s těmito výsledky:

SK Velká Bystřice – Handball Academy Praha                                             11 : 7
SK Velká Bystřice – Cement Hranice                                                            13 : 8
SK Velká Bystřice – Liberec Handball A                                                       4 : 13
SK Velká Bystřice – Liberec Handball B                                                         8 : 9
SK Velká Bystřice – TJ Sokol Horka n. M.                                                    7 : 11

Celý turnaj jsme odehráli v 9 hráčích, přičemž Michal Grivalský si zahrál své vůbec první utkání ve velké házené. V bráně se střídali Vojta Haderka, který chytal výborně a Vojta Zácha, který střídal dobré zákroky s těmi méně vydařenými. Ve hře kluci bojovali, tentokrát oproti turnaji v minulém týdnu, se nám nedařila lajna, křídla na sebe nevázala své obránce a poté to měli hráči na spojkách složitější. Při utkání proti Liberci A, jsme se nebyli schopni vyrovnat s jejich vysunutou obranou a chvílemi působili někteří naši hráči zoufale a zakřiknutě. Na místo podstoupení souboje jeden na jednoho, kde rozhodně nebyli bez šancí, raději ustrašeně stáli a  přihrávali rozjetému soupeři do rychlých protiútoků. V ostatních utkáních jsme sehráli vyrovnané partie, prohra s družstvem Handbal Liberec B o branku kluky mrzela, prohra s družstvem TJ Sokol Horka nad Moravou byla zapříčiněna taktikou trenérky soupeře, která se neslučuje s metodickými doporučeními pro vedení utkání v kategorii mladších žáků. Zde touha po vítězství i za tuto, pro mě neakceptovatelnou cenu, zvítězila a to je škoda. Jakoby se jednalo o klíčové utkání v kariéře 10 až 12 letých dětí. Vítězství proti družstvu Handball Academi Praha a proti družstvu Cement Hranice byla z naší strany zasloužená. 

Kluci se brankově prosadili takto: Dan Sova 27 branek, Vilda Zedník 5 branek, Rosťa Černý 4 branky, což je na hráče hrajícího prakticky celý turnaj na spojce málo, Adam Katinger 3 branky, Vojta Haderka 3 branky (z větší části turnaje chytal),  Hynek Dvořák 1 branka, ( i Hynek se musí více snažit efektivně prosazovat). Manfred Kunc, Vojta Zácha a Michal Grivalský se brankově neprosadili. Celkově, po kritice spojek po minulém turnaji, které nenahrávaly na pivoty, v tomto turnaji spojky na pivoty nahrávaly, ale kluci hrající na pivotě se bud krčili strachy  a zavírali oči  (Vilda), a takto se přihrávka od spojky zpracovat nedá, druhá opakovaná chyba pivota, kdy alibisticky z vyložené šance místo zakončení nahrával zpět (Mani) a takto se také branky nedosáhne. 

V obraně kluci měli chvílemi výpadky, ale celkově lze říci, že se naše obrana zlepšuje. Bylo to velmi dobře vidět při utkání s nejsilnějším soupeřem Liberec A, který nám díky naší obraně častokrát z postupného útoku nebyl schopen vstřelit branku. 

Celkově jsme obsadili 4. místo a měli jsme jen krůček k pohárovým umístěním. Kluci si za předvedenou bojovnost a nasazení zaslouží pochvalu. Je třeba si uvědomit, že hrají o kategorii výš a jedná se stále věkově o minižáky.

Konečné pořadí:

  1. Handball Liberec A
  2. Handball Liberec B
  3. TJ Sokol Horka nad Moravou
  4. SK Velká Bystřice
  5. Handball Academy Praha
  6. Cement Hranice

Příští víkend máme konečně volno a potom začíná jarní část soutěže krajské ligy mladších žáků. 

 

NEDĚLE 30.3.2014:

 

Mini starší: Turnaj mini 6 + 1 ve Velké Bystřici                                   - 2.místo  

Po prosincovém turnaji a jeho kladném ohlasu jsme v neděli uspořádali turnaj miniků na velkém hřišti 6+1. Turnaje se zúčastnili, mimo domácího oddílu, družstva Tatranu Litovel, Sokola II Prostějov, SK Žeravic a Cementu Hranice.

Turnaj probíhal v hale za pěkného jarního počasí. Hrálo se 2 x 10 minut, takže moc branek nepadalo. Sestava našeho družstva: v bráně výborně chytal Vojta Haderka, v poli hráli David Soška, Adam Katinger(10), Matouš Pečínka(7), Vojta Pečínka(4), Kája Kobliha, Paťa Markvart, Nikola Markvartová, Honza Máron, Štěpán Slepica(1), Filip Mikisek(1), Tomáš Juračka(2) a Martin Stryk(1).

První zápas s Prostějovem naši kluci zvládli a soupeře porazili 7 : 5. V dalším zápase s Litovlí podlehli 2 : 4. Třetí zápas převálcovali Hranice 15 : 7 a v posledním zápase s Žeravicemi opět zvítězili 8 : 3. Výsledky mluví za vše a s jednou prohrou a třemi výhrami obsadili pěkné druhé místo.

Turnaj splnil účel. Byla to příprava na velkou házenou, kterou od září budou hrát. Všichni bojovali, ale bylo vidět, že přece jen malá házená 4+1 s gumovým lehkým míčem jim sedí víc. Větší a těžší míč jim občas padal z ruky, přihrávky někdy vázly. Rovněž pohyb na velkém hřišti byl něco jiného, než na malém prostoru 4+1. Přesto hráči velkou házenou zvládli a patři jim pochvala. Vedení družstva ví, na čem je potřeba do budoucna zapracovat.

Poděkování patří rovněž rozhodčím a časoměřičům, kteří přispěli k hladkému průběhu turnaje.

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
4.4. venku muži "B"  18:30  v Přerově s Přerovem "B" 
5.4. venku mini ml. "A"   8:30  Turnaj v Žeravicích 
mini ml. "B"   8:30  Turnaj v Žeravicích
ml. žáci "A"   9:30  v Šumperku 
mini st. "A"  12:00  Turnaj v Žeravicích
mini st. "B"  12:00  Turnaj v Žeravicích
ml. žačky  15:30  v Žeravicích
6.4. venku ml. dorost  10:30  v Luhačovicích
st. žáci "B" 11:30  s Horkou n. M.    (hraje se Na Letné)
ženy 15:00  v Karviné
st. žačky 17:15  v Litovli s DHK

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook