Zpravodaj č. 25/2007

Předposlední kolo podzimní části soutěže nedopadlo pro naše družstva nejlépe. V sobotu starší dorostenci  hlavně zásluhou velké bojovnosti porazili ve vyrovnaném zápase Olomouc a mini-mladší vyhráli další turnaj, který se uskutečnil v Olomouci. V neděli to bylo horší. Nejprve v Olomouci prohráli mladší žáci s Olomoucí a pouze remizovali s Městem Libavá. Odpoledne pak mladší dorost po velice dobrém výkonu prohrál se Zubřím, kdy  favorizované družstvo hostí naši dorostenci dosti potrápili. V posledním nedělním domácím zápase muži po vyrovnaném poločase prohráli vysoko s Olomoucí.

 

SOBOTA 17.11.2007

 

Mini-mladší: V sobotu 17.11.2007 sehrálo mužstvo mini-mladší poslední mistrovský turnaj, který se uskutečnil na Zoře v Olomouci.

 Naše družstvo dosáhlo těchto výsledků:
 V. Bystřice - Zora Olomouc 27 : 3
 V. Bystřice - Prostějov 19 : 3
 V. Bystřice - Litovel      19 : 1
 V. Bystřice - Senice n. H.   20 : 11
 V. Bystřice - Kostelec n. H.       24 : 16

 

Celkové pořadí:  

  1. Velká Bystřice
  2. Kostelec n.H.
  3. Senice n.H.
  4. Zora Olomouc
  5. Litovel
  6. Prostějov

Naši hráči podali obětavý a kolektivní výkon, zejména hra v zápasech se Senicí n.H. a Kostelcem n.H. byla na velmi dobré úrovni. Hráče mužstva je nutné pochválit za předvedené výkony v turnaji, zejména Radka DOSOUDILA, Ondru MAJERA a Norberta MENŠÍKA, když R. DOUSOUDIL vstřelil v zápase se Senicí n.H. 9 branek a N. MENŠÍK v zápase s Kostelcem n.H. 16 branek.

Za podzimní sezónu sehrálo mužstvo mini-mladší celkem 5 turnajů, pouze jednou remizovalo a zbývající zápasy vyhrálo a po zásluze se stalo celkovým vítězem podzimní části soutěže bez jediné porážky. Celkem vstřelilo 570 branek, obdrželo 169 branek. Nejlepšími střelci mužstva byli N. MENŠÍK s 184 brankami, R. DOSOUDIL s 134 brankami a O. MAJER s 89 brankami. Mužstvo odehrálo turnaje v následující sestavě: brankář M. TESAŘÍK, hráči R. DOSOUDIL, N. MENŠÍK, O. MAJER, J. LOUBAL, K. ŠIPEK a D. SLOVÁČEK.

Závěrem je nutné poděkovat všem rodičům hráčů mužstva, přičemž se dá jednoznačně říci, že bez jejich obětavého přístupu s spolupráce by nebylo možné dosáhnout výše uvedených výsledků a vytvořit tento kolektiv.

 

St. dorost: SK Velká Bystřice – Olomouc                                                        22 : 18 (9 : 10)

Derby ve kterém vynikli oba brankaři. V 14-té minutě 1.poločasu byl stav 2 : 1 pro hosty. Vyrovnané utkání rozhodla bojovnost a touha našeho družstva po vítězství. Za bojovnost musíme pochválit cele družstva, které opět výborně bránilo a  v brance výborného Karlem Hliněným, který v závěru soupeře vychytal.
Branky: Krahulec D.(8), Nečesaný J.(8), Wolf M.(3), Schneider V.(2), Balon T.(1)

 

NEDĚLE 18.11.2007

 

Ml.žáciOlomouc - SK Velká Bystřice                                          18 : 8 (12 : 2)

Naše družstvo, zvyklé vyhrávat i při špatné hře, narazilo na soupeře, který nás zaskočil svým soustředěným a bojovným výkonem. Ve druhém poločase jsme ho i přehráli, ale neprojevilo se to v počtu vstřelených branek. Zaslouženě jsme prohráli.
Branky :  Ochmann P.(4), Surma M.(2), Zemanová R.(2)

 

Ml. žáci: Město Libavá - SK Velká Bystřice                            21 : 21 (13 : 8)

Opět zápas dvou různých poločasů. První pol., asi pod dojmem předchozího zápasu nesoustředěný, druhý - zlepšená obrana, větší nasazení v útoku. K vítězství nám zbývalo 5 vteřin. Zápas končil střelbou ze 7m, kterou soupeř proměnil.
Branky: Ochmann P.(10), Surma M.(7), Vodička Š.(2), Zemanová R.(2)

 

Ml.dorost: SK Velká Bystřice – Zubří                                                           18 : 25 (12 : 9)

Zápas proti vedoucímu družstvu 1.ligy mladšího dorostu. V prvním poločase kluci příkladně zabojovali a vyhráli jej. Místy měli i čtyřbrankový náskok. Soupeře zaskočili výbornou vysunutou obranou a zjistili, že se v nejvyšší soutěži mladšího dorostu dá hrát proti každému. Ve druhém poločase došla koncentrace. Několika našimi neproměněnými šancemi soupeř srovnal a postupně zvyšoval náskok. Našim klukům došly rovněž síly.
Branky: Ďurčík J.(8), Schweitzer M.(4), Hliněný J.(3), Schneider V.(1), Petr O.(1), Spurný M.(1).

 

Muži: SK Velká Bystřice – Olomouc                                     18 : 31 (15 : 15)

Zápas dvou naprosto rozdílných poločasů. V prvním poločase naše družstvo bojovalo a poradilo si s osobní obranou na Balona R. a vedlo během 1. poločasu i o 4 branky. Z tohoto stavu soupeř přestal hrát osobní obranu a do konce poločasu srovnal na 15 : 15. Úvod druhého poločasu rozhodl celé utkání. Zatím co soupeř všechny šance proměňoval , tak naše družstvo v prvních pěti minutách zahodilo co se dalo /4 vyložené šance + sedmičku/. Soupeř získal bezpečný náskok, který postupně zvyšoval. Naše družstvo nebylo schopné dát branku a vysoko prohrálo, navíc se nedařilo našim brankařům.
Branky: Balon R.(5), Barvíř J.(5), Strádal J.(4), Pörsök P.(3), Dostál O.(1).

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook