Zpravodaj č. 18/2014

ÚTERÝ 3.6.2014:


St. žáci "B": SK Velká Bystřice "B" - Litovel                             29 : 30 (14 : 12)

Zřejmě náš nejlepší zápas sezóny. Pro nemoc chyběl Macek, ale naštěstí vypomohl Ondra Majer. Soupeř byl výškově i silově vybavenější, ale my jsme tento handicap nahradili rychlostí, kombinací a herními signály. Ze začátku nás hosté šetřili, když nenasadili své dva nejlepší střelce, ale ani po jejich nastoupení jsme nic neslevili ze své hry a celý zápas jsme vedli. V závěru však soupeř dokázal skóre otočit, především díky nejlepšímu střelci soutěže Krškovi, kterého šlo opravdu jen těžce bránit. Utkání nakonec mohlo skončit spravedlivou remízou, když jsme v posledních vteřinách vybojovali sedmičku, kterou proměnil Štěpek, ale následoval zkrat rozhodčích, kteří napřed gól uznali, a poté odvolali kvůli údajnému přešlapu!
Naši brankaři Šudřa a Gryggi předvedli výborné výkony, velkou posilou byl Ondra Majer, který se rychle naučil všechny naše signály a precizně je hrál. Na středu hru řídil Štěpek, na spojce se objevil po nemoci Pepíno a zvládl to výborně. Branky dali oba pivoti Puchýř a Schaffi. Velkou pochvalu zaslouží Bobo na pravém křídle. Také levé křídlo jsme měli dobře obsazené (Hantr a Tony) a padali z něj branky. Tři leváci Fouky, Jirka a Kuba zasáhli do hry z různými úspěchy a neúspěchy. 

Hráči (branky): J. Šudřich (br), M. Grygar (br), O. Majer (12), Š. Souček (6), B. Možíš (4), A. Vodička (2), J. Hartl (2), J. Vysloužil (1), D. Schaffner (1), J. Jedenástík (1), J. Jagelka, T. Foukal, J. Preč.

 

ČTVRTEK 5.6.2014:


Ml. žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - Litovel                               32 : 12 (15 : 6)

Stejně, jako v Žeravicích jsme odehráli celý zápas bez střídání a kluci to opět zvládli navýbornou. Přestože zápas skončil velkým rozdílem, je potřeba pochválit soupeře, který sympaticky bojoval až do konce. Naši všichni hráči nastříleli branky především z rychlých útoků a po herních signálech. Všichni zaslouží pochvalu za předvedený výkon, ale nejvíce překvapili naše netradiční křídla – Pivot Schaffi a brankář Kuba, kteří dohromady nastříleli devět branek! Po ukončení zápasu jsme z rukou delegáta olomouckého svazu Pavla Spurného a prezidenta našeho klubu Vladimíra Schneidera převzali medaile za druhé místo v Lize olomouckého kraje, o které nás dvě kola před koncem už nemohl nikdo připravit.

Hráči (branky): M. Grygar (br), T. Dittrich (br), Š. Souček (12), B. Možíš (6), D. Schaffner (5), J. Preč (4), A. Vodička (4), J. Vysloužil (1).
 


NEDĚLE 8.6.2014:


Mini starší : SUPERFINÁLE - Horka n. M..

Vyvrcholení sezony pro mini starší mělo být sobotní superfinále v Horce nad Moravou a také bylo. Turnaje se zúčastnilo 14 družstev, která hrála dlouhodobě soutěžní turnaje. Velká Bystřice postavila dvě družstva A a B. Z dalších družstev se zúčastnili: Prostějov, Hranice, Tatran Litovel A a B, STM Olomouc, DHK Zora Olomouc A a B, DHK Litovel, STM UP Olomouc, Kostelec, Žeravice a domácí Horka.

Naše dvě družstva hrála v sestavách:

Družstvo A: V. Pečínka, A. Horáček, A. Katinger, V. Krempl, M. Stryk, H. Máron a J. Salašný.
Družstvo B: M. Pečínka, Š. Slepica, K. Kobliha, F. Mikisek, P. Markvart, N. Markvartová, T. Juračka a H. Grygar.

Hrálo se bez počítání skóre. Utvořili se dvě skupiny v nichž se hrálo. Rovněž zde byl doplňkový program a soutěže. Počasí vyšlo na jedničku, takže co víc si přát. Vše se odehrálo v přátelské atmosféře a všechny děti si dostatečně zahrály. V obou našich družstvech všechny děti příkladně bojovaly. Výsledkem byly krásné akce i výkony brankařů. Někteří se se sezonou rozloučili v družstvu mini, protože přecházejí na velkou házenou do družstva mladších žáků.
Popřejeme všem hráčům a hráčkám hodně házenkářských úspěchů v nové sezoně 2014/15 a těšíme se na setkání po prázdninách, které si hráči i hráčky zaslouží. Odpočinek od házené s tím, aby načerpali novou házenkářskou sílu na další sezonu.
Vyvrcholením bylo vyhlášení, při kterém dostali všichni krásné medaile.



St. žáci "B": Hranice - SK Velká Bystřice "B"                           32 : 33 (20 : 18)

Velmi těžký zápas, ve kterém jsme tři čtvrtiny tahali za slabší konec. Až v  polovině druhého poločasu jsme dokázali skóre zvrátit v náš prospěch a získat zdánlivě uspokojivé vedení o čtyři branky. Domácí ale rozhodně nerezignovali na nepříznivý vývoj a i díky několika našim technickým chybám dokázali snížit na rozdíl jediné branky. Tahounem v soupeřově družstvu byl Matěj Andrš, který nám nastřílel neuvěřitelných 23 branek!!! Parádní výkon předvedl v brance Šudřa a zdálo se, že ho nemůže nikdo trumfnout, ale Grygimu se to podařilo, prostě brankaři=paráda! Velkou zásluhu na vítězství měl Štěpek, který neustále trefoval šibenice a svoji střeleckou formu přetavil ve čtrnáct branek. Nahoru se posunuje Pepíno, který toho hodně ubránil. Na Mackovi bylo vidět, že je po nemoci, ale sympaticky to nevzdal a v závěru se dokonce rozestřílel. Na levém křídle se opět střídali Tony a Hantr, oba dobře bránili a dávali branky. Puchýř na pivotu opět bezchybně a branky vstřelil i druhý pivot Schaffi. Na pravém křídle hráli Bobo s Kubou, ale z této strany padalo branek méně.
Hráči (branky): J. Šudřich (br), M. Grygar (br), Š. Souček (14), T. Maceášik (7), J. Hartl (3), J. Jedenástík (3), D. Schaffner (2), A. Vodička (2), B. Možíš (1), J. Vysloužil (1), J. Preč, T. Dittrich.


Ml. žáci "A": Hranice - SK Velká Bystřice "A"                           22 : 25 (10 : 11)

Ihned po utkání starších žáků jsme nastoupili do utkání mladších žáků a únava z předchozího zápasu byla viditelná. Domácí hráli na Štěpka osobku a nic nám nedali zadarmo. V prvním poločase jsme prohrávali 8:9 a přestože jsme dokázali otočit, ve druhé půli se do vedení dostali opět domácí. I přes osobku nastřílel Štěpek spoustu branek a v momentech, kdy už opravdu nemohl jej výborně zastoupil Bobo. Tony dobře bránil, ale na spojce to ještě není ono a jedna branka za zápas je málo. Výborně opět zahrál Kuba na křídle, Schaffi střílel branky, ale v obraně to trochu hořelo, tam byl naopak velmi jistý Puchýř. Šudřa ukázal, že je platnější v brance. Brankaři Dittr a Gryggi měli tentokrát rezervy – hlavně při zakládání rychlých útoků.
Hráči (branky): M. Grygar (br), T. Dittrich (br), Š. Souček (10), b: Možíš (9), D. Schaffner (3), J. Preč (2), A. Vodička (1), J. Vysloužil, J. Šudřich.



Ml. žáci "B": Horka n. M. - SK Velká Bystřice "B"                      29 : 20 (14 : 7)

V neděli  8.6.2014 jsme sehráli poslední venkovní utkání letošní sezony krajské soutěže mladších žáků, tentokrát v Horce nad Moravou. Ačkoliv se hrálo již od 08:30 hodin, bylo teplo a krásné letní počasí. Z počátku jsme drželi se soupeřem krok, který však postupem utkání prokázal svou výškovou převahu a zaslouženě zvítězil. Naše obrana si nedokázala poradit zejména s jedním hráčem, který převyšoval některé naše o dvě hlavy. Kluci z něj měli respekt a bylo vidět, že se jej na obraně vyloženě bojí, čemuž se však nemůžeme divit. Tento hráč procházel naší obranou, kdy chtěl a jeho „jen“ 16 branek z celkových 29 soupeře bylo proto, že častěji do zakončení nešel. Prakticky co střela, to branka. V obraně jsme však měli problémy i s dalšími hráči soupeře, častokrát naši hráči na místo obrany jen stáli a koukali. V útoku se nám střídavě dařilo, a to jak v rychlém tak i v postupném. Kluci se prosazovali zejména individuálně, tentokrát, možná i z důvodu menšího hřiště, se nám nedařila lajna s náběhy a průskoky s brankovým zakončením.  Účinná střelba z dálky byla minimální.  Celkově naši hráči nastříleli 20 branek, což je velmi slušný výsledek, počet obdržených branek 29 byl silně ovlivněn výškou a silovými dispozicemi  zmiňovaného hráče soupeře, při jeho stažení ze hry měli naši kluci navrch. Celkový dojem z útočné části byl lepší než z obranné, je však stále na čem pracovat. Brankově se z naší strany prosadili Rosťa Černý a Matouš Pečinka 7 branek, Vojta Haderka 4 branky, Hynek Dvořák a Adam Katinger po 1 brance. Brankově se tentokrát neprosadili David Soška a Vojta Pečinka.


St. žáci "A": Litovel - SK Velká Bystřice "A"                             18 : 37 (10 : 20)

V neděli 8.6.2014 jsme odehráli předposlední mistrovské utkání v Litovli. Zápas se hrál na venkovním hřišti, pro oba týmy bylo velmi nepříjemné velké vedro. Naši hráči od počátku svou hrou dávali najevo, že do finále žákovské ligy se dostali oprávněně. Během zápasu jsme předvedli několik rychlých, kombinačních akcí, rovněž účinná byla střelba z dálky, rychlé útoky. Obranná část, v čele s výborným brankářem rovněž byla na dobré úrovni.
Sestava a branky: Routner(br.), Hňátek(3), Prošvic(9), Spurný(8), Tkadleček(3), Dosoudil(3), Buršík(1), Menšík(10).



Ml žačky:  UP Olomouc - SK Velká Bystřice                                   10 : 5 (6 : 3)

K poslednímu utkání soutěže naše holky zajížděly v neděli na půdu nevyzpytatelného celku UP Olomouc. Před utkáním jsme byli jasnými papírovými favority a chtěli jsme ukončit sezónu vítězstvím. Na holkách však bylo vidět uspokojení z jasného 3. místa v tabulce a hlavami byly spíše již u předávání medailí než v samotném zápase. První poločas jsme odehráli ve velmi vlažném tempu. Do druhé půle jsme chtěli na soupeře vlétnout a otočit vedení na svou stranu, což se nám však nepodařilo. Z gólmanky domácích jsme ve druhém poločase udělali hvězdu zápasu. Na druhé straně naše obrana Kačce vůbec nepomohla. Utkání jsme nakonec prohráli 10:5 a soupeři tak umožnili radovat se z historicky prvního vítězství nad naším celkem.

Na závěr je potřeba holkám poděkovat za snahu a bojovnost v průběhu celé sezóny. Ukázalo se, že veškerá dřina na trénincích k něčemu byla a holky vybojovaly krásné 3. místo v lize Olomouckého kraje za sezónu 2013/2014. Předávání medailí po zápase bylo krásnou tečkou za celou sezónou. Slzy štěstí a smích tak nakonec převládly na smutkem z pokaženého posledního zápasu.

Sestava: Bílková K., Konečná M.(1), Maráčková M., Vláčilová V., Hühnelová A., Spurná K., Krejzlíková E.(1), Nováková J., Hühnelová E., Kratinová H.(3)

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
14.6. venku ml.žáci "A"    9:00  v Horce n. M.
15.6. doma ml.žáci "B"    9:30  se Šumperkem
st.žáci "A"  10:45  s Hranicemi 

 

11. 06. 2014

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook