Zpravodaj č. 14/2014

ČTVRTEK 8.5.2014:


Ml. žáci "B": SK Velká Bystřice "B" - STM Olomouc 2002            9 : 15 (7 : 5)

Ve čtvrtek 8.5.2014 jsme odehráli další utkání krajské ligy mladších žáků, a to na domácím hřišti s družstvem STM Olomouc 2002. Od počátku utkání jsme až do konce prvního poločasu tahali za delší konec, naše hra byla rychlejší, kompaktnější a nápaditější. Navíc v bráně velmi dobře zachytal Vilda Zedník. Poločas jsme vyhráli zaslouženě 7:5 a jen díky neproměněné sedmičce našeho hráče v jeho závěru nebyl rozdíl vyšší. Za bojovnost a předvedenou hru si naši kluci zaslouží pochvalu. Do druhého poločasu jsme nastoupili se dvěma pivoty a nejen tato změna měla vliv na rychlou ztrátu našeho vedení. Kluci přestali střílet branky, a to také proto, že jim chybí pestrost a improvizace. Ti hráči, kteří stříleli branky v prvním poločase používali stále stejnou kličku, v tom horším případě neměli kličku žádnou a jiní hráči je nenahradili. Soupeř naši hru přečetl a již pro ně nebyla hrozbou. V bráně se tentokrát vůbec nedařilo Vojtovi Haderkovi, který byl v průběhu druhého poločasu vystřídán. Nakonec jsme utkání zaslouženě prohráli, když jsme za druhý poločas vstřelili jen dvě branky a s touto brankovou nemohoucností ve druhém poločase jsme na lepší výsledek pomýšlet nemohli.  Konečný výsledek 9:15 (7:5) je spravedlivý.  Bojovnost našim kluků nechyběla po celé utkání, za což je chválíme. Brankově se prosadili naši hráči takto: Matouš Pečinka 4 branky, Rostislav Černý 2 branky, Hynek Dvořák, Adam Katinger a David Soška po 1 brance. Bez branek odehráli utkání Manfred Kunc, Vojtěch Zácha, Vojtěch Pečinka a Vojtěch Haderka.


Ml. žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - STM Olomouc 2001    23 : 21 (12 : 14)

Zápas druhého týmu se třetím sliboval napínavý boj, ale začátek zápasu vypadal trochu jinak. Naše hráče svazovala nervozita v útoku a velmi špatná obrana. Ve druhé minutě jsme prohrávali 0 : 2, a i když jsme dokázali srovnat, bylo to na dlouhou dobu vše. Hosté byli iniciativnější a navyšovali rozdíl ve skóre až na 2 : 6, což nás donutilo vzít si time-out. Důrazná domluva k hráčům se však minula účinkem a ve čtrnácté minutě jsme prohrávali 6 : 12! Pak ale konečně začal hrát Fífa a my jsme zahájili stíhací jízdu, která vyústila v poločasovou ztrátu o dvě branky. Ve druhém dějství jsme dokázali vyrovnat, ale nedařilo se nám výsledek otočit v náš prospěch. Až v desáté minutě jsme získali dvoubrankové vedení, které jsme udrželi až do konce.
Tentokrát zápas vůbec nevyšel v útoku Bohouškovi a v obraně na nezvyklém postu křídla Shaffimu. Střelecky se trápil také Tony, kterého limitovalo zraněné rameno. V brance odvedl výborný výkon Šudřa, parádně se rozehrál Fífa a mimořádný výkon předvedl Štěpek, který nastřílel 12 branek převážně z dálky. Jako vždy odvedl spoustu černé práce Puchýř, a jako zlatý žolík se předvedl na křídle brankař Kuba Preč, který vstřelil tři důležité branky! T hostujícího týmu byl nejvíce nebezpečný Pepa Dobeš.
Hráči (branky): J. Šudřich (br), T. Dittrich (br), Š. Souček (12), F. Buršík (4), J. Preč (3), A. Vodička (2), J. Vysloužil (1), B. Možíš (1), D. Schaffner, M. Grygar.

 

SOBOTA 10.5.2014:

Mini mladší "B": Turnaj v Litovli

Další sobotní turnaj hráli mini mladší v Litovli a poprvé venku. Počasí nic moc a i to možná bylo příčinou naší ne příliš hezké hry. Turnaje se zúčastnila družstva Kostelce, STM Olomouc a DHK Litovel. První utkání se nám dařilo v obraně, ale v útoku to bylo velké trápení. Přechod do útoku nám trval a Vojta zbytečně střílel skoro přes celé hřiště. A ani v druhém a třetím zápase se nedařilo plnit to, na čem jsme se domluvili. V útoku všichni jen chodili, takže pro soupeře nebyl problém naše chodící útočníky ubránit. Před turnajem na Slovensku máme na čem pracovat. I tak jsme údajně (dle našeho počtáře Honzíka) dva zápasy vyhráli.
Všem děkuji a i rodičům, kteří museli celkem mrznout.



Mini starší "A": Turnaj v Litovli

V sobotu 10.5. jsme s naším družstvem MINI STARŠÍ  vyrazili do nedaleké Litovle.  Hrálo se venku, což díky slunečnému počasí, bylo příjemné.
Za náš tým se postavili: bratři Pečínkovi – Vojta s Matesem, dva Adamové, sourozenci Markvartovi a Vojta Krempl s Ondrou Matouškem.
Jako první jsme hráli s vítězem turnaje Tatranem Litovel „A“. Začátek nám absolutně nevyšel. Střelecky jsme strefovali doprostřed brány jejich brankářku, nebo se pokoušeli střílet „nesmyslně“ z poloviny, stylem buď to vyjde nebo ne…… bohužel  to šlo úplně mimo. Obrana nebyla špatná, ale jejich střely, k naší smůle, si místo v brance našly. Celková prohra 10:14.
Druhý tým, který prověřil naše schopnosti byl Kostelec na Hané. Začátek dobrý, zejména Matesovi se dařilo brát soupeři míč a zdárně zakončovat a do poločasu jsme šli s vyrovnaným skóre. Ovšem po přestávce se situace obrátila a po  několika úspěšných zakončení,  nám  soupeř brankově utekl. Výsledek skončil prohrou  11:16.
Další týmem byl  Tatran Litovel „B“. Konečně se všichni trošku sehráli a vzali si k srdci rady, které jsem jim celou dobu říkala. Křídla začala fungovat jako křídla a najednou to šlo. Navíc zjistili, že obranou  neprojdou a najednou se dařila i střelba z výskoku.  Naše obrana držela a soupeři nedala moc šancí na střelbu takže konečně první výhra 11:6.
Po dovednostních  soutěžích nás čekal poslední tým DHK Litovel.  Minulá výhra všem dodala potřebnou vitalitu a chuť do hry  a tak se nám podařilo vyhrát 16:11.
V konečném pořadí jsme skončili na slušném třetím místě.  Pořád je hodně co zlepšovat, ale vždy je vidět  posun, který při hře nastane.  Všichni se snažili a to je hlavní. Navíc bych ráda poděkovala Vojtovi K., Paťovi a Matesovi, že se nebojácně postavili do brány a vzali na sebe zodpovědnost brankáře.
Velký dík patří i obětavým rodičům, kteří věnovali sobotní poledne házené a pomohli mi s dopravou dětí na turnaj. 


Ml. žačky: Zora-Holečkova - SK Velká Bystřice                            5 : 19 (3 : 8)           
V sobotu naše mladší žačky zajížděly pro povinné body na půdu posledního celku tabulky DHK Zora-Holečkova. Našim cílem bylo především vyzkoušet si herní kombinace a zapojit do hry všechny hráčky. Vše jsme splnili a celé utkání jsme jednoznačně ovládli. Eliška s Makynou na středu výborně rozehrávaly kombinace, po kterých bezchybně zakončovaly Hela s Kačou. Opět se prosadila také Áďa z pivota, která navíc skvěle bránila. Po zrychleném přechodu se prosadila taky Jana a zaznamenala tak první soutěžní gól!!! Škoda jen, že nejsme schopni proměňovat náskoky z křídla, které měli v tomto zápase více prostoru, avšak se nedokázaly jedna na jednu uvolnit. Míšu vychytala brankařka a Vendy měla při sedmičce trošku smůly. Eliška se prosadila až z pozice spojky, kdy parádně sehrála kombinaci s Helou. Právě kombinace křídel a spojek byla v tomto utkání naší silnou stránkou, jen ještě aby se křídla nebála více zakončovat. Nutno také pochválit domácí hráčky, které vystřelily celkem 30krát na naší branku, avšak Kača v bráně předvedla svůj nadstandard a blýskla se 80% úspěšností.
V sobotu 17.5. odehrajeme poslední domácí utkání s týmem Žeravic a pro udržení šance na 2.místo v tabulce musíme bezpodmínečně zvítězit.
Sestava: Bílková K., Konečná M.(3), Maráčková M., Vláčilová V., Hühnelová A.(1), Spurná K.(4), Krejzlíková E.(2), Nováková J.(1), Hühnelová E.(1) , Kratinová H.(7).


Ml. žáci "A": STM Olomouc 2002 - SK Velká Bystřice "A"      13 : 21 (5 : 10)            
Náš tým připomínal lazaret. Pro nemoc chyběl Jirka Jagelka, Tonyho bolelo rameno, Fífu koleno a Štěpek se s nataženým úponem v koleně sotva belhal. K tomu se v průběhu utkání přidala Puchýřova ruka a už nebylo téměř s kým hrát. Ani nasazení nebylo nikterak úchvatné a zápas jsme odehráli spíše v poklidném tempu. Oba brankáři (Dittr a Gryggi) odvedli spolehlivý výkon, Šudřa tentokrát v poli hýřil střeleckou aktivitou (s různým úspěchem) a byl určitě přínosem. Výsledek ovlivnili především dva hráči, kteří mohli běhat. Tony, který doběhl, vybojoval a zužitkoval spoustu míčů a Bobo, který byl tentokrát mnohem lepší na nohách, než v minulém zápase. Musíme též zmínit sympatický a bojovný výkon našeho protivníka.
Hráči (branky): M. Grygar (br), T. Dittrich (br), A. Vodička (7), B. Možíš (7), Š. Souček (3), J. Šudřich (3), F. Buršík (1), J. Vysloužil, D. Schaffner, J. Preč.    


St. žáci "B": STM Olomouc "A" - SK Velká Bystřice "B"          35 : 16 (18 : 8)

Zápas měl jednoznačného favorita. Naše družstvo tradičně složeno převážně z mladších žáků nemělo mnoho šancí proti urostlým a fyzicky disponovaným hráčům domácího celku. Přesto se kluci snažili a zápas odmakali naplno. Dobrý zápas odehrál Macek, který se snad konečně sžil s rolí tahouna týmu, Pepíno odvedl svůj standart, doplněný tradiční „krvavou vložkou J“. V brance tvrdým střelám čelili Gryggi s Dittrem, přičemž hlavně prvně jmenovaný předvedl pár skvělých zákroků. Musíme také pochválit gólmana domácích, který naše střelce několikrát neuvěřitelně vychytal.
Hráči (branky): M. Grygar (br), T. Dittrich (br), T. Maceášik (9), J. Jedenástík (2), A. Vodička (2), 
B. Možíš (1), Š. Souček (1), D. Schaffner (1)J. Hartl, J. Vysloužil, F. Buršík, T. Foukal, J. Preč


Ml. dorost: SK Velká Bystřice - Ivančice                                   47 : 22 (18 : 10)           
V posledním zápase sezóny se dorostenci rozloučili s domácími fanoušky jednoznačným vítězstvím nad Ivančicemi, na kterém se střelecky podílelo celé družstvo včetně brankaře M. Vykoukala, který proměnil sedmičku.
Sestava: Vykoukal M.(1), Samiec S.(5), Divila V.(2), Kubeša L.(4), Sečka J.(1), Šiška D.(1), Jureček M.(3), Pazdera A.(2), Hanzlíček M.(3), Emereoha S.(5), Spurný T.(4), Svobodník J.(1), Hlaváč P.(10), Majer O.(3).


Muži "B": SK Velká Bystřice "B" - Senice n. H.                       35 : 26 (14 : 13) 

Ve velmi improvizované sestavě jsme přivítali soupeře ze Senice n. H. – překvapil nás počet hráčů a fanoušků  soupeře, vždyť Senice nemá snad ani tolik obyvatel kolik jich k nám přijelo.
Po pomalejším rozjezdu, ale naši hráči  začali hrát pohlednou a rychlou házenou a zvolna jsme navyšovali náskok, který se zastavil na první pohled jasném vítězství. Zase tak jednoduché to nebylo, klíčové bylo uhlídat jejich hlavního hráče - bombarďáka Jirku Husičku a tohoto nesnadného úkolu se v druhé půli chopil asi o tři hlavy menší Štefan Dunaj a dělal to tak výborně, že jsme jen žasli. Dalším klíčovým hráčem, byl v brance opět vynikající Karlos Hliněný, který chytal jednu střelu za druhou a tím rovněž položil základ k našemu úspěchu.
Sestava: Hliněný K., Vodička Š., Dunaj Š.(6), Zeman M.(8), Elsner R.(3), Machynek M.(1), Karban M.(1), Hliněný J.(7), Polách P.(5), Martinásek I.(2), Atyafi E.(2)

 

NEDĚLE 11.5.2014:


Muži "A": Hranice "B" - SK Velká Bystřice "A"                         20 : 31 (9 : 14) 

Tento zápas řešil pouze jednu otázku  zda pro nás sezóna končí, nebo bude pokračovat.
Nutnost vyhrát asi trošku svazovala našim střelcům ruce, protože tolik zahozených šancí a technických chyb se jen tak nevidí. Ale konec dobrý – vše dobré – nakonec vcelku přesvědčivé vítězství a potřebné body k vítězství v soutěži a postup do baráže.
Poděkování patří všem fanouškům a fanynkám, kteří oželeli nedělní oběd a přijeli nás povzbudit. Díky Vám a čekáme na Vás již tento pátek v 18:30 v Olomouci na Zoře při prvním barážovém zápase o postup do 1.ligy. Budeme Vaši podporu a fandění potřebovat nečeká na nás v žádném případě lehký soupeř.
Sestava: Machalík P., Hliněný K., Wolf P.(3), Wolf M.(3), Pörsök P.(1), Švébiš O.(3), Dostál O.(6), Karban M.(7), Balon R.(1), Strádal J.(1), Elsner R., Machynek M.(3), Martinásek I.(2), Mézl R.(1)


St. žáci "A": Uničov - SK Velká Bystřice "A"                             16 : 35 (6 : 19)                         
V dalším mistrovském utkání jsme zajížděli na venkovní povrch do Uničova, který byl nočním dešti velmi kluzký. Zápas jsme proto odehráli hlavně s důrazem na skutečnost, aby se nikdo z hráčů nezranil, což se také podařilo. Podali jsme dobrý výkon a zaslouženě vyhráli značným rozdílem. Sestava a branky: Routner(br.), Hňátek(6), Prošvic(5), Spurný(6), Tkadleček(5), Dosoudil(4), Buršík(1), Menšík(8).


Ml. žáci "B": Senice n. H. - SK Velká Bystřice "B"                       11 : 11 (6 : 6)           
V neděli jsme odehráli utkání krajské soutěže mladších žáků na venkovním hřišti s umělou trávou a křemičitým pískem v Senici na Hané. Hřiště oproti hřištím v halách trochu klouzalo, ale jinak nemělo vliv na hru. Průběh utkání byl vyrovnaný a nakonec tak skončil jak první poločas 6:6 i celé utkání 11:11. Naši hráči bojovali, za což všem patří pochvala.  V bráně opět zachytal velmi dobře Vilda Zedník, který nepustil 3 sedmičky. Stejně tak i naši hráči neproměnili 3 sedmičky, z toho dvě Hynek Dvořák, který během 3 utkání již neproměnil 5 sedmiček a to je hodně. Začátek utkání nám hořela obrana, zejména ze strany Rosti Černého. V průběhu utkání se naše obrana zlepšila, ale v útoku jsme se na více, jak 11 branek nezmohli, přičemž jsme příležitosti i spoustu volného prostoru na brankovišti soupeře měli. Naše spojky mimo Matouše Pečinky nebyly schopny využít velkých mezer soupeře a místo rychlého proskočení hledaly obránce až jej našly a byly faulovány. Potom taková hra bolí a není účelná. Když už se kluci do náskoku ze šestky dostali, tak opět místo házené hráli vybíjenou a byli úspěšní, brankáře trefili. Střelbu z dálky tentokrát obstarával jen Vojta Haderka, který svou první střelou ze země z 9 metrů krásně trefil pod břevno a byla z toho branka. Další 3 střely mu však již nevyšly, jednou trefil brankáře a dvakrát netrefil zařízení. Ale buďme rádi i za to, ostatní kluci se z dálky vystřelit ani nepokusili. Z posledních utkání vychází, že nám největší problémy dělá uvolnění hráče 1 na 1 s míčem i bez míče a střelba. Brankově se v tomto utkání prosadili naši hráči takto: Matouš Pečinka 4 branky, Hynek Dvořák 3 branky, Vojta Haderka 2 branky, Vojta Zácha a Rosťa Černý po 1 brance, bez branek utkání odehráli Manfred Kunc, David Soška, Adam Katinger, Vota Pečinka.  Výsledek 11:11 (6:6)


Mini mladší "A": Turnaj v Horce n. M..

V neděli odpoledne se uskutečnil další z turnajů, který se konal v Horce nad Moravou. Zápasy měly být odehrány na venkovním hřišti. Jelikož nám ale počasí nepřálo, byly přesunuty do školní tělocvičny. Sestava družstva mini Velká Bystřice A bylo obdobné, jako v předešlých turnajích. Bylo složeno ze sedmi hráčů a hrálo se tradičně bez počítání skóre. Všichni se snažili o co nejlepší herní výkon a k tomu přispěla i dobrá atmosféra, za kterou musíme poděkovat rodičům. Na konci turnaje se měly možnost děti pobavit při dovednostních soutěžích. Vyhlášení a předání cen proběhlo za účasti všech družstev a hráči si opět zaslouží za své výkony pochvalu.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
16.5. venku muži "A" 18:30  s STM Olomouc - baráž o 1.ligu
17.5. doma ml.žáci "B"   8:45  s Hranicemi
ml.žačky 11:30  s Žeravicemi
ml.žáci "A" 12:45  se Senicí n. H.
st.žáci "A" 14:00  s STM Olomouc "A"
st.žáci "B" 15:30  s STM Olomouc "B"
venku mini ml. "B"   9:00  turnaj v Prostějově
18.5. venku mini ml. "A"   9:00  turnaj v Litovli (DHK)
ml.žáci "B"   9:00  v Litovli (Tatran)
muži "B" 11:30  v Litovli s Tatranem Litovel "B"

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook