Zpravodaj č. 24/2009

V dalším kole zajížděla všechna naše družstva na půdu soupeřů. V sobotu v Litovli prohrálo družstvo mladších žáků a starší dorost. Body z Litovle přivezli pouze starší žáci. V Kopřivnici prohrál mladší dorost.

V neděli na letoším prvním turnaji kategorie mini-starší obsadila naše družstva 1.místo (chlapci) a 3.místo (děvčata). Odpoledne pak muži prohráli v Zubří s Lesanou.

 

SOBOTA 12.9.2009:

 

Ml. žáci: Litovel - SK Velká Bystřice                                  14 : 12 (7 : 7)

Naše družstvo, které hrálo z důvodu zranění v neúplné sestavě, drželo se soupeřem krok a prohrálo nakonec 14 : 12.

Sestava: Menšík N.(5), Petričák J., Tkadleček D.(1), Červinka M.(1), Keňa(1), Tesařík M., Pazdera A., Sečka J., Vykoukal M., Frýba D.(2), Sojka D.(1), Svobodník J.(1).

 

St. žáci: Litovel - SK Velká Bystřice                               24 : 27 (11 : 9)

Zápas byl od začátku velmi vyrovnaný. Oběma družstvům chyběla rychlost. Naši hráči opět ukázali v prvním poločase několik technických chyb. Ve druhém poločase naši hráči zrychlili a zpřesnili hru a postupně začali dotahovat soupeře až celý zápas dovedli do vítězného konce.

Sestava: Gardián A., Vodička Š., Ochmann P.(3), Slováček D., Nábělek F., Stopka J.(6), Petričák M.(2), Surma M.(9), Klobouček M., Furiš F.(1), Atyafi E.(7).

 

Ml. dorost: Kopřivnice - SK Velká Bystřice                        34 : 26 (12 : 13)

Velká škoda, že se nepodařilo tento zápas dovést k lepšímu konci. I když jsme do Kopřivnice přijeli jen s osmi hráči byli jsme na dobré cestě k bodovému zisku. Díky výbornému výkonu brankaře Martina Rýpala jsme vyhráli první poločas  zhruba do čtyřicáté minuty jsme byli lepším týmem. Ale nepochopitelný desetiminutový útlum nás srazil do kolen a ani zlepšeným výkonem v posledních deseti minutách se už nedalo s výsledkem nic dělat. Může nás mrzet hodně neproměněných šancí, ale hlavně spousta chyb, kdy jsme soupeři vyloženě darovali míč a on to dokázal brankově využít. Pochvalu od trenérky vyslechli Martin Schweitzer, Jarda Loun a za první poločas Martin Rýpar.

Sestava:: Rýpar M., Loun J.(4), Schweitzer M.( 2), Zeman M.(7), Švébiš O.(4), Polách P.(5), Dunaj Š.(3), Spurný P. (1)

 

St. dorost: Litovel - SK Velká Bystřice                               25 : 24 (8 : 12)

Naše družstvo celý zápas vedlo o 3-4 branky. V 11-té minutě 2.poločasu dokonce o 7 branek. Měli jsme na střídání dva hráče. Bylo to velice bojovné utkání, v němž našim pomalu, ale jistě docházely síly. Ještě 4 minuty před koncem vedli o 4 branky. Rozhodčí vyloučili D. Krahulce za vymyšlený faul a L. Schneider byl faulován a nedohrál utkání. Taktickými chybami se sami připravili o alespoň remízu, když v posledních dvou vteřinách inkasovali branku.Doufejme, že si z toho vzali ponaučení pro příští zápasy. Ona někdy jen bojovnost nestačí.

Sestava: Cenkl J., Krahulec D.(8), Machynek M.(2), Elsner R.(2), Serbus L., Schneider V.(7), Spurný M.(2), Csöllei J.(2), Hliněný J.(1), Ochmann M.

 

 

NEDĚLE 13.9.2009:

 

Mini-starší:  Turnaj v Prostějově

Letos máme do soutěže v této kategorii přihlášeno družstvo chlapců a družstvo děvčat.. V Prostějově bylo 6 týmů a hrálo se systémem každý s každým. Naše družstva obsadila 1.místo (chlapci) a 3.místo(děvčata).

 

 Výsledky:
 V. Bystřice (chlapci) – Senice  35 : 12
 V. Bystřice (chlapci) – STM Olomouc 18 : 14
 V. Bystřice (chlapci) – Prostějov 14 : 10 
 V. Bystřice (chlapci) – Žeravice 29 :  4
 V. Bystřice (chlapci) – V. Bystřice (děvčata)  17 : 11
 V. Bystřice (děvčata) – Senice  19 : 10
 V. Bystřice (děvčata) – STM Olomouc  13 : 16
 V. Bystřice (děvčata) – Prostějov 15 : 10
 V. Bystřice (děvčata) – Žeravice 18 : 14

 

Pořadí:   

  1. SK Velká Bystřice (chlapci)
  2. STM Olomouc
  3. SK Velká Bystřice (děvčata)
  4. Prostějov
  5. Senice n. H.
  6. Žeravice

 

Chlapci: Spurný T.(26), Jedenástík J.(19), Buršík T.(17), Souček Š.(29), Buršík F.(8), Maceášik T.(3), Vodička A.(10), Routner J.(Br. + 1)

Děvčata: Milulášková V.(28), Vachutková M.(23), Vykoukalová E.(Br.+4), Mikulášková L.(Br.+7), Spurná K.(2), Palacková K.(13), Bečáková M.(1).

 

Obě naše družstva předváděla velmi pěknou hru, s minimem ztracených míčů, a velmi dobrou obranu. O branky se podělili všichni hráči obou našich týmů, včetně brankařů. Proto pochvala tentokrát patří všem hráčům a hráčkám.

 

Muži: Lesana Zubří - SK Velká Bystřice                     34 : 22 (16 : 9)

Družstvo nedokázalo zopakovat výkon z domácího zápasu s Holešovem. Velké množství chyb a velice slabá obrana.

Sestava: Vydra M., Dostál O.(3)., Klobouček O.(2), Kufrik R., Pataj J., Skřídlo J.(5), Steiger M.(1), Strádal J.(5), Vaculík M., Poledňák O.(5), Tomášek D.(1), Cenkl J.

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook