Zpravodaj č. 3/2010

11. - 13.2.2010: Valašské slavnosti v miniházené – Zubří 2010

VELKÝ   ÚSPĚCH  NEJMLADŠÍCH  BENJAMÍNKŮ  -  1. MÍSTO NA TOMTO  PRESTIŽNÍM  TURNAJI !!!

Ve dnech 11. - 13.2. jsme se zúčastnili  turnaj v Zubří, který byl kvalitně obsazen i zorganizován. Turnaj byl vypsán pro dvě kategorie ( 99 a mladší a 2000  mladší ). V každé kategorii, která měla 12 družstev jsme měli své družstvo.


Ročník 2000 a mladší:

Družstvo mladších mini neztratilo na turnaji ani bod, proto nehodnotíme (nechválíme) výkony jednotlivců, ale obrovskou pochvalu dáváme celému družstvu, které předvádělo velmi hezké výkony. Výborně zorganizovaná obrana (zdvojování), rychlý přechod do útoku, precizní "lajna" s kolmými náběhy a kreativním zakončením a také výborné výkony brankáře, který tým několikrát podržel. Silnou stránkou týmu byla psychická odolnost, která se projevila v semifinále s Telnicí, ale zejména ve finále s týmem domácího Zubří, kdy ve hlučné a vypjaté atmosféře naše družstvo prohrávalo už o 2 branky. Přesto svou vůlí a disciplínou dokázalo výsledek otočit ve svůj prospěch a zaslouženě vyhrát.

 

 

 

 

 

Pořadí

V. Bystřice

Frýdek-Místek

7 : 5

 

  1. Velká Bystřice

 

Jičín

14 : 4

 

  2. Zubří "A"

 

Slovan Modra

18 : 4

 

  3. Frýdek-Místek

 

Juliánov

13 : 7

 

  4. Telnice

 

Zubří "A"

8 : 4

 

  5. Kopřivnice

čtvrfinále

Lesana Zubří

9 : 0

 

  6. Juliánov

semifinále

Telnice

11 : 9

 

  7. Prostějov

finále

Zubří "A"

9 : 7

 

  8. Lesana Zubří

 

 

 

 

  9. Jičín

 

 

 

 

10. Slovan Modra "A"

 

 

 

 

11.Slovan Modra "B"

 

 

 

 

12. Zubří "B"

 

Sestavy ( branky ): J. Routner (br+1), J. Jedenástík (27), Š. Souček (23), V. Mikulášková ( 20), K. Palacková (8), J. Vodička (7), F. Buršík (5), K. Spurná (3).

Ročník 99 a mladší:

V této kategorii nás citelně zasáhla marodka, přesto jsme dokázali vybojovat solidní 6. místo. Tohle družstvo bohužel předvádělo velmi nevyrovnané výkony - některé zápasy zcela nepochopitelně vypustilo (s Frýdkem nebo s Jičínem ) a hned poté porazit po skvělém výkonu Zubří  a Juliánov, nebo ve čtvrtfinále potrápit favorizovanou Duklu Praha. Střídavé výkony předváděli téměř všichni hráči, přesto lze pochválit M. Vachutkovou za obětavou obranu, M. Vičarovou ( ta se lepší stále), K. Šípka za snahu a T. Buršíka za útočnou hru. Jasnou jedničkou týmu byla L. Mikulášková v brance. Co ta dokázala pochytat, bylo až neuvěřitelné.

 

 

 

 

 

Pořadí

V. Bystřice

Frýdek-Místek

7 : 5

 

  1. Jíčín

 

Zubří „A“

9 : 7

 

  2. Rožnov

 

Jičín

2 : 11

 

  3. Dukla Praha

 

Zlín

4 : 8

 

  4. Juliánov „B“

 

Juliánov „B“

10 : 8

 

  5. Zlín

Čtvrtfinále

Dukla Praha

5 : 7

 

  6. Velká Bystřice

 

Bystřice p. H.

7 : 5

 

  7. Bystřice p. H.

O 5. – 6.místo

Zlín

5 : 12

 

  8. Zubří „A“

 

 

 

 

  9. Frýdek-Místek

 

 

 

 

10. Juliánov „A“

 

 

 

 

11. Lesana Zubří

 

 

 

 

12. Zubří „B“

 

Sestavy ( branky ): L. Mikulášková ( br+5 ) T. Buršík ( 15 ) K. Šípek ( 14 ) M. Vachutková ( 7 ) M. Vičarová ( 2 ) S. Konečná ( 2 ) M. Bečáková

V rámci turnaje jsme navštívili aquapark ve Valašském Meziříčí a shlédli extraligové utkání Zubří - Jičín. Každý večer probíhali dovednostní soutěže pro děti o sladkou odměnu. Celý turnaj hodnotíme jako velice vydařenou akci.

 

 

SOBOTA 13.2.2010:

 

St.dorost:  HK Královo Pole - SK V. Bystřice                       19 : 35 (8 : 18)

Vzhledem ke kvalitám soupeře, povinné vítězství. Předvedená hra ovšem na silnější soupeře rozhodně stačit nebude. Zbytečně jsme dostávali laciné góly a mnoho šancí jsme neproměnili. Za posledních deset minut jsme dali asi jen tři góly. Výborný výkon  v brance předvedl opět Martin Rýpar, který kromě mnoha střel zlikvidoval i obě sedmičky soupeře a několikrát nahrál na gól z rychlého útoku.

Sestava: Rýpar M., Švébiš O.(7), Ochmann M.(1)., Zeman M.(8), Dunaj Š.(3), Polách P.(6), Loun J.(6), Pupik T.(1), Sshweitzer M.(3).

 

NEDĚLE 14.2.2010:

 

St.dorost:  Luhačovice - SK V. Bystřice                                19 : 33 (13 : 17)

Zápas s posledním celkem v tabulce, takže povinné vítězství. Hra, hlavně v 1.poločase byla hodně špatná. V 8. minutě jsme prohrávali 5:2. Postupně jsme srovnali a začali mít navrch. Obrana nefungovala vůbec, útok byl bezzubý, hodně ztracených míčů a neproměněných šancí. Ve 2.poločase jsme vysunuli obranu, naši hráči se probudili a už měla hrana z naší strany hlavu a patu. Na silnější soupeře, ale budeme muset přidat.

Sestava: Juráň J., Cenkl J., Elsner R.(2), Serbus L., Schneider V.(8), Wolf P.(8), Hliněný J.(4), Rýpar M., Dunaj Š.(4), Švébiš O.(5), Csöllei J., Bulant P.(2).

           

Muži:  Holešov - SK V. Bystřice                                             29 : 18 (16 : 7)

Naše družstvo podalo výkon daleko za očekáváním. Zbrklá, uspěchaná hra se střelbou z nepřipravených pozic. Tyto střelecké pokusy domácí brankař snadno likvidoval a z následných protiútoků jsme dostávali jednoduché branky. Ve druhém poločase jsme zjednodušili naši hru, ale opět jsme neproměňovali vyložené šance.

Sestava: Vydra M., Hliněný K., Zbořil V., Drabík T.(4), Dostál O.(3), Balon R.(2), Wolf M., Pataj J., Skřídlo J.(1), Strádal J.(1), Vaverka M.(5), Matějek M.(2), Juračka R.

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook