Zpravodaj č. 24/2010

    První zářijový víkend zahájila některá naše družstva novou sezóno. V soboto  nové družstvo mladších žáků B zajíždělo do Hranic, kde podlehlo domácímu družstvu, mladší žáci A mají utkání s Litovlí odloženo a družstvo starších žáků přivezlo po dobrém výkonu body ze Šumperka. Muži A po výborném výkonu porazili doma Na Letné v 1. kole Českého poháru Lesanu Zubří. V neděli pak muži B prohráli v Uničově a družstvo starších dorostenců obsadilo 2. místo na turnaji v Prostějově.  

 

SOBOTA 4.9.2010:

 

Ml. žáci B:  Hranice - SK V. Bystřice                                      20 : 8 (10 : 5)

K našemu prvnímu mistrovskému utkání v kategorii mladších žáků, jsme zajížděli do Hranic. V této kategorii budeme celou sezonu 2010/2011 hrát s družstvem složeným převážně z minižáků s tím, že o výsledky až tolik nepůjde. Přestože to naši hráči věděli, nervozita jim zbytečně svazovala ruce. Do stavu 4 : 4 (zhruba do poloviny prvního poločasu) jsme hráli se soupeřem vyrovnanou partii, pak jsme ale spoustou technických chyb umožnili soupeři odskočit na 10 : 5 po prvním poločase. Po přestávce jsme opět dokázali držet se soupeřem krok, ale nakonec jsme utkání nezvládli psychicky a prohráli 20 : 8. Konečný výsledek bohužel neodpovídá průběhu zápasu, ale stačilo proměnit více sedmimetrových hodů (6/1) a skóre mohlo být přijatelnější.
Svůj standart předvedla na rozehrávce pouze V. Mikulášková, v brance nezklamal J. Routner a uspokojivě zahrála M. Vachutková. Ostatní zahráli pod svoje možnosti (zbytečné ztráty míčů, kroky, špatná střelba a neprůbojnost). Snad se všichni poučíme z chyb a cenné zkušenosti z tohoto zápasu zužitkujeme v dalších kolech.
Hráči(branky): J. Routner(br), L. Mikulášková(br), V Mikulášková(3), M. Vachutková(2), K. Šípek(2), J. Jedenástík(1), T. Maceášik, M. Bečáková, M. Vičarová, T. Buršík, Š. Souček, K. Palacková.

 

 

St. žáci:  Šumperk - SK V. Bystřice                                       15 : 29 (9 : 17)

Na kluzkém povrchu za stálého deště podalo naše nově se tvořící družstvo starších žáků výborný výkon. Nezaleklo se fyzicky vyspělejších hráčů soupeře (postavou by zapadli mezi starší dorostence) a zásluhou výborné obrany získávalo míče a z rychlých útoků zaznamenávalo branky. Za velmi dobrou obranu musíme pochválit celé mužstvo, zvlášť pak brankaře O. Nauče, který ve svém prvním mistrovském zápase naše družstvo podržel,  v poli pak nejlepší střelce družstva M. Surmu a V. Majera.

Sestava: Nauč O., Šiška D., Mistera J., Majer V.(9), Slováček D., Svobodník J.(2), Surma M.(17), Jureček M., Keňa M.(1)., Gardián A.

 

Muži A:  SK V. Bystřice – Lesana Zubří                                          39 : 23 (19 : 11)

V sobotu 4.5.2010 odehrálo na domácím hřišti družstvo mužů „A“ 1.kolo Českého poháru proti Lesaně  Zubří. Naše družstvo od začátku zápasu podávalo výborný výkon, který si udrželo po celou hrací dobu a postoupilo do dalšího kola Českého Poháru, v kterém opět na domácím hřišti Na Letné přivítá soupeře z Ostravy.

Doufáme, že obnova celému družstvu prospěla a bude podávat obdobné výkony i v dalších mistrovských utkáních.

Sestava: Vydra M, Kličuk A., Dostál O., Pörsök P., Balon R., Matějek M., Nečesaný J., Strádal J., Steiger M., Schneider V., Klobouček O.

 

NEDĚLE 5.9.2010:

 

Muži B:  Uničov - SK V. Bystřice                                           30 : 22 (14 : 9)

Nově založené B družstvo odehrálo v neděli 5. září 2010 svůj první zápas v Uničově. První polovina 1. poločasu byla vyrovnaná, ale v posledních minutách nám domácí tým utekl na rozdíl pěti branek (14 : 9). Druhý poločas utkání se vyvíjel velmi slibně, kdy naše družstvo snížilo skóre po několika rychlých protiútocích na rozdíl jediné branky. Bohužel posledních 10 minut náš tým nebyl schopen i po několika pěkných akcích vstřelit branku a hráči Uničova nám tak utekly o 8 branek a výsledné skóre zůstalo 30 : 22 ve prospěch hráčů z Uničova.  Byla vidět velká snaha našich hráčů uhrát co nejlepší výsledek, ale soupeřův tým měl na kluzkém povrchu více štěstí. 

Sestava: Hliněný K., Balon J., Zelinka A., Wolf M.(2)., Klobouček O.(1)., Steiger M.(6), Macharáček T.(1), Moskalenko T.(1)., Jakl L.(2)., Tomášek D., Schneider V.(3), Dostál O.(6), Langer J.

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook