Zpravodaj č. 24/2014

OBOTA 4.10.2014:

 
Mini: Turnaje v Litovli

V sobotu 4.10.2014 jsme se zúčastnili turnajů v Litovli. Hned z rána hrál celek mini mladší a od 11 hodin navazovaly zápasy pro mini starší. Kvůli malému počtu zúčastněných hráčů Velké Bystřice jsme měli pro oba turnaje stejnou sestavu. Počasí nám vyšlo, takže se turnaj uskutečnil na venkovním hřišti. Jednotlivé zápasy se odehrály v časovém rozmezí 2 x 12 minut a skóre se tradičně nepočítalo. Zúčastnily se družstva: SK Velká Bystřice, Tatran Litovel a Cement Hranice. Hned na začátku prvního zápasu proti domácí Litovli děti hrály velmi opatrně a objevovalo se více technických chyb, než se očekávalo. Ale po chvíli až se rozehrály, hra vypadala úplně jinak. Obrana se zlepšila a v útoku se hrálo také kolektivně a prosazoval se každý z hráčů. Po skončení turnaje následovaly tradičně dovednostní hry a sladká odměna za účast. Celkově byl turnaj vydařený a díky patří nejen hráčům, ale i rodičům za povzbuzování.
Sestava: Laďa Novák, Honza Pospíšil, Johanka Součková, Aleš Čáp, Honzík Kobliha, Štěpán Dvořák, Šárka Himrová a Evča Horáčková.



Ml.žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - Horka n. M.                       32 : 13 (13 : 7)

V sobotu jsme přivítali družstvo Horky nad Moravou. Věděli jsme, že je to jeden ze zápasů tzv. povinných výher. Začátek zápasu tomu, ale nenapovídal. Naši hráči, jako by se herně chtěli přizpůsobit soupeři. Postupně jsme nastříleli asi deset tyčí, ale nakonec kvalita a výkonnost našeho družstva rozhodla o vysoké výhře. V tomto zápase si s chutí zahráli všichni naši kluci. Někomu se dařilo více, někomu méně.
Hráči (branky): Grygar M., Haderka V., Černý R., Pečinka M. (3), Možíš B. (11), Vysloužil J., Zedník V. (2), Buršík F. (8), Vodička A.(4), Dvořák H. (1), Dzieržava J., Schaffner D. (2), Jagelka J. (1)


Ml.žáci "B": SK Velká Bystřice "B" - Zora Olomouc                      9 : 22 (4 : 9)

V sobotu 4.10. hráli naši mladší žáci B domácí zápas v hale Na Letné s DHK Zora Olomouc. Již při rozcvičování byla vidět jasná výšková převaha, některé holky ze Zory byly o 2 roky starší. Přesto našim klukům říkáme, že výška protihráče neznamená, že jsou lepší. Nějak je motivovat musíme. Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. První bojovný, druhý trochu odevzdaný. Chvílemi se vysouvali, tak jak mají a bojovali, chvílemi zase v obraně hořeli, na nohách byli pomalejší, než soupeř. V útoku jsme neměli střelce a soupeřky zasunuli obranu. Tím pádem se těžko dělala klika a naše podstřely byly většinou zblokovány. Konečný výsledek byl prohra 9:22. Přesto v celkovém hodnocení naši hráči obstáli, vždyť hrají velkou házenou teprve měsíc. V bráně zachytal výborně Kuba Salašný, v poli se snažili F. Mikisek, V. Pečínka, A. Katinger, A. Horáček, P. Markvart, M. Rella, T. Juračka, M. Stryk, K. Kobliha, D. Soška a J. Nováková.


St.žáci: SK Velká Bystřice - Horka n. M.                                       53 : 6 (27 : 2)

Soupeře jsme předčili především v rychlosti. Branky nastříleli všichni hráči. Protože od některých se to čeká, pochvalu zaslouží tentokrát ti, kteří se tak často neprosazují (Kuba Preč, Hantr, Fouky, Puchýř a Schaffi).
Hráči (branky): J. Šudřich (br), T. Dittrich (br), Š. Souček (1), J. Dobeš (7), T. Maceášik (6), J. Hartl (5), J. Preč (4), T. Foukal (4), B. Možíš (3), J. Vysloužil (3), J. Jedenástík (3), A. Vodička (2), D. Schaffner (2).



Ml.dorost: SK Velká Bystřice - Velké Meziříčí                          51 : 23 (22 : 12)

Ve třetím zápase letošního podzimu jsme doma přivítali tým Velkého Meziřící. Přesto, že jsme zvítězili 51:23, nepředvedli jsme pěknou házenou. Naše hra nebyla kolektivní, což se projevilo řadou technických chyb v postupném útoku. Pokud nám soupeř stačil fyzicky, držel s námi krok. První poločas jsme zakončili výhrou o 10 branek. 2 poločas byl jasně v naší režii, soupeř odešel fyzicky.
Sestava: Routner J.(br.), Tkadleček D.(4), Tesařík M.(6) , Andrš M.(8), Kubeša L.(8), Dosudil R.(3), Horký J.(5), Prošvic T.(1) , Divila V.(2), Sečka J(3)., Hňatek F.(4), Spurný T.(7), Maceašik T., Buršík T.


St.dorost: SK Velká Bystřice - STM Olomouc                         25 : 21 (15 : 14)

Na domácím hřišti jsme přivítali družstvo STM Olomouc. Jak jsme očekávali, utkání bylo velmi vyhecované a od začátku si ani jeden ze soupeřů nenechal nic líbit. V prvním poločase jsme se potýkali s nekvalitní obranou a naší tradiční bolestí, a to neproměňováním vyložených šancí. Naštěstí brankář Pavel Schneider po celou dobu utkání předváděl velmi kvalitní výkon a i díky jeho zákrokům nám soupeř nedokázal gólově utéct. Druhá polovina už byla o něčem jiném. Zlepšili jsme obranu, začali jsme spolupracovat a v útočné fázi jsme více proměňovali. Důležité bylo proměňování sedmimetrových hodů, jichž se ujal Dominik Tkadleček, střelecky se začalo dařit i ostatním a díky tomu jsme dokázali nelehké utkání dovést do vítězného konce.
Sestava: Schneider P.(br.), Samiec S.(1), Klobouček M., Kubeša L.(2), Sečka J., Tkadleček D.(8), Jureček M.(2), Pazdera A., Hanzlíček M.(3), Spurný T.(4), Svobodník J., Hlaváč P.(5), Majer O., Majer V.

 

NEDĚLE 5.10.2014:

 

St.žačky: SK Velká Bystřice - Kunovice                                    10 : 23 (6 : 8)                                    
Zápas, na který by holky měly rychle zapomenout. Nepovedlo se nám skoro vůbec nic a z lavičky jsem měl pocit, jakoby některé holky hrály za trest a některé si přijely pokecat s kamarádkama. Špatná obrana a alibistický útok, který do svého zranění byla nucena zakončovat střední spojka, která to měla přes vysoké hráčky velmi obtížné. Hostující hráčky, byť jen v sedmi, hrály s chutí a jasně nás přejely. Snad to byl jen úlet a další zápas už budu jen naše holky chválit!
Hráčky a branky: V. Mikulášková(8), H. Kratinová(1), S. Konečná(1), K. Koudeláková, L. Žáková, K. Černá, E. Hühnelová, A. Hühnelová, H. Moťková, K. Bílková(br.)


Ženy: Bohunice - SK Velká Bystřice                                       23 : 29 (14 : 14)  

Tým Velké Bystřice měl poprvé před sebou venkovní zápas a to v Bohunicích. Jelo se v plném počtu s jednou brankařkou. Lavička byla opět plná, což pokaždé týmu dodává energii. Nejprve byl zápas ze strany našeho družstva o neproměňování šancí, bohužel na druhé straně domácí družstvo střílelo jednu branku za druhou především z pivota. Naše obrana si s pivotem nejprve nevěděla rady. Díky dobrým pokynům trenéra, se podařilo pivota odříznout a první půlka skončila 14:14. Ve druhé půlce pomáhali rozhodčí domácím, a tím Bystřici vůbec neulehčili výsledek zápasu. I když na konci Bohunice přišli s osobní obranou, naše hráčky  neztrácely hlavu a uměly se uvolnit a vždy proměnily velmi důležité branky. Skvělý výkon i v počtu proměněných branek předvedla Sylvie Kumrová, která nastřílela do brány soupeře 11 gólů. Zápas skončil 23:29 pro Velkou Bystřici a ta se mohla radovat z dalšího vítězství.
Sestava: Nováková A.(br.), Kobylíková J.(3), Sršňová K., Hlaváčková K., Kadlecová O., Macharáčková J.(3), Zemanová R., Fabíková M.(3), Žahourová E.(2), Maksantová E., Pavlincová I.(1), Košová K., Kumrová S.(11), Begalová A.(6).

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
11.10. venku mini mladší  12:00  turnaj v Olomouci (Zora)
12.10.. doma st.žačky 14:00  se Zlínem "C"
ženy 16:00  s Velkým Meziříčím
venku
 
ml.žáci "B"   9:00  v Senici n. H.
st.žáci   9:00  v Hranicích 
ml.žáci "A" 10:30  v Hranicích 
mini starší 13:00  turnaj v Žeravicích
ml.dorost 13:00  v Ivančicích
st.dorost 15:00  v Ivančicích
muži 17:00  v Zubří s HC Zubří "B"

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook