Zpravodaj č. 8/2013

SOBOTA 16.3.2013:
 

St.dorost: SK Velká Bystřice - Ivančice                                 20 : 34 (9 : 15)

Sobotní domácí utkání proti Ivančicím nám opět ukázalo, že hráči již nastupují do utkání s tím, že je předem prohrané a jde jen o to, kolik branek dostaneme tentokrát. Naším nejdůležitějším cílem je dostat do sebe trochu herního sebevědomí, bojovnosti a chuti zúročit trénink, který hráči podstupují více méně pravidelně. Družstvo velmi pěknými výkony drží Štefan Dunaj a Erik Atyafi, ke konci zápasu se důrazně zapojil konečně i Milan Juračka a v brance, kromě posledních pár minut, předvedl několik pěkných zákroků Štěpán Vodička.

Sestava a střelci: Vodička Š., Klobouček M.(1), Nábělek F.(2), Novák J.(3), Ochmann P., Jureček M.(4), Atyafi E.(5), Šmíd J.(2), Dunaj Š.(3)


Muži "A": SK Velká Bystřice "A" - HC Zubří "B"                 43 : 32 (20 : 16)

I když nemohl „B“ tým Zubří použít některé hráče z extraligového celku věděli jsme , že nás nečeká snadný soupeř. Soupeř od první minuty vsadil na tradičně rychlou hru ale naši hráči se nenechali překvapit a mladíkům ze Zubří zdatně konkurovali.Divákům se musela rychlá házené s množstvím vstřelených gólů určitě líbit méně však trenérům  protože počet obdržených branek byl hodně vysoký.
Našim nejlepším hráčem byl brankař Petr Machalík , který likvidoval jednu šanci soupeře za druhou. Hodně slušný výkon podali Radek Balon a Vladimír Schneider , kterým se dařilo i střelecky.
Poděkování jako vždy patřilo našim „Ultras“ kteří spolu s ostatními fans vytvořili úžasnou kulisu k tomuto pěknému zápasu.

Sestava a střelci: Machalík P., Vydra M., Prepsl D., Pörsök P. (7), Dostál O.(4), Skřídlo J.(4), Balon R.(7), Strádal J.(4), Schneider V.(8), Machynek M.(1), Mézl R.(3)


Ženy: Velké Meziříčí - SK Velká Bystřice                             26 : 19 (13 : 8)

Sestava: Stuchlíková J., Steigerová J., Ručilová T.(3), Rokytová S.(1), Jiroušová P.(1), Kadlecová O.(2), Macharáčková J.(3), Heinzová M.(1), Kumrová S.(6), Žahourová E., Kolářová K.(2).

 

NEDĚLE 17.3.2013:


Ml.žáci: Přípravný turnaj mladších žáků ve Velké Bystřici

Dne 17.3.2013 proběhl v hale Na Letné ve Velké Bystřici narychlo svolaný přípravný turnaj mladších žáků. Turnaje se nakonec zúčastnilo šest týmů, dva týmy chlapců z Velké Bystřice, dva týmy chlapců a děvčat z Žeravic, tým chlapců z Rožnova pod Radhoštěm a tým děvčat Zory Olomouc. 
Hrálo se vzhledem k většímu počtu účastníků a malému časovému prostoru nezvyklých 1 x 19 minut systémem každý s každým. Vzhledem k formě turnaje, který byl pojatý jako přípravný, bylo zajištěno rozhodování trenéry a dalšími činovníky jednotlivých oddílů.                           

Do áčka jsme tentokrát zařadili pouze mladší hráče, ročníky 2001 a 2002 a doplnili je dvěma žačkami. Všechny zápasy jsme odehráli bez střídání, první dokonce v oslabení o jednoho hráče.
 Naše družstvo turnaj vyhrálo po hezkém bojovném výkonu. Bohužel při absenci pivota Honzy Vysloužila (nemoc) jsme si nemohli procvičit signály, soustředili jsme se tedy především na obranné systémy 5:1 4:2 a rychlý přechod do útoku. Výborně si vedl v brance Tom Dittrich, který kromě výborných zákroků založil i spoustu rychlých útoků. Štěpek si zkoušel střelbu z dálky, na spojkách si Fifa s Tonym zkoušeli náběhy. Na křídle se snažili Alice s Fukym a na Makynu zbyla nevděčná práce na pivotu. 

 

Výsledky A družstva:   
SK Velká Bystřice A  -  SK Velká Bystřice B    13 : 5 
SK Velká Bystřice A  -  Rožnov pod Radhoštěm 13 : 11 
SK Velká Bystřice A  -  SK Žeravice kluci         10 : 2
SK Velká Bystřice A  -  SK Žeravice holky       12 : 6
SK Velká Bystřice A  -  ZORA Olomouc     15 : 5

 Hráči (branky) A týmu: T. Dittrich (br), Š. Souček (33), A. Vodička (14), F. Buršík (12), M. Konečná (3), A. Rášová (2), T. Foukal (2).

 

Výsledky B družstva:   
SK Velká Bystřice B  -  SK Velká Bystřice A  5 : 13 
SK Velká Bystřice B  -  Rožnov pod Radhoštěm   9 : 9 
SK Velká Bystřice B  -  Zora Olomouc             12 : 8
SK Velká Bystřice B  -  SK Žeravice kluci   9 : 4
SK Velká Bystřice B  -  SK Žeravice dívky   13 : 6

 

 Celý přípravný turnaj beze zbytku splnil svůj účel přípravy a všichni naši hráči si zahráli. Zlepšujeme nově aplikovanou vysunutou obranu, bylo vidět i několik pěkných akcí při rychlém protiútoku. Máme stále co zlepšovat, zejména v postupném útoku a spolupráci spojek s pivotem tak, aby se tento post stal mezi dětmi oblíbeným a také hrozbou pro soupeře.  Střelecky se prosadili Bobo Možíš 20 branek, Dan Sova 10 branek, David Schaffner 7 branek, Jirka Jagelka 5 branek, Kuba Sklenář 4 branky, Matouš Pečinka 2 branky a Sam Samek bez střeleckého úspěchu. V bráně zachytal velmi dobře Vilda Zedník.  

Celkově turnaj proběhl v klidu a dobré přátelské atmosféře, i rodiče tentokrát nechávali své děti více v klidu než bává na podobných akcích obvyklé.


Konečné umístění, které však nebylo příliš podstatné, bylo takové:

  1. SK Velká Bystřice A             
  2. SK Velká Bystřice B            
  3. Rožnov pod Radhoštěm           
  4. SK Žeravice kluci        
  5. SK Žeravice dívky        
  6. Zora Olomouc   

 

PONDĚLÍ 18.3.2013:


Ml.žáci: NOVINÁŘSKÝ KALAMÁŘ - postup z okresního kola

O postup z okresního kola jsme se utkali s družstvem z Horky nad Moravou v zápase s hrací dobou 2 x 20 minut. Přestože jsme zvítězili celkem jasně 25 : 17, lze na naší hře najít i různá negativa. Především spousta zkažených přihrávek při rychlém přechodu do útoku a rozhozená obrana, kdy každý chce získat míč a nikdo nemá hráče. Postupně ale došlo ke zlepšení a projevila se kvalita.
Spoustu toho naběhal a nastřílel Tom "Speedy" Spurný, v brance se dařilo Jirkovi Routnerovi. Spolu se Speedym se na středu snažil Štěpek Souček, obranu tvrdil Tomáš  "Macek" Maceášik. Na křídle bojoval a získával míče Tomáš  "Ditr" Dittrich, branky vstřelili i Honza "Hunter" Hartl a Tomáš  "Fuky" Foukal. Do branky se dostal a několika zákroky se blýskl i Michal "Rouši" Roušal.
            Součástí této akce byly i zápasy s dívkami Velké Bystřice a Heyrovského z Olomouce, které také hráli o postup z okresního kola, s vítězným koncem pro naše děvčata. Tyto zápasy chlapci vyhráli, když se projevila jejich vyšší herní a fyzická vyspělost.
Závěrem lze konstatovat, že letos to nebude žádná procházka růžovým sadem, vzhledem k úzkému kádru našeho týmu. Dlouhodobé zranění nám vyřadilo Honzu Šudřicha a zůstalo nám pouhých devět hráčů!

 Hráči (branky celkem / s Horkou):  J. Routner (br), M. Roušal (br), T. Spurný (23/10), J. Jedenástík (10/4), Š. Souček (8/3), T. Maceášik (7/3), T. Dittrich (5/1), J. Hartl (3/2), T. Foukal (1/1).
   

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook