Zpravodaj č. 14/2013

SOBOTA 4.5.2013:
 

St.žáci "A":  6.kolo ŽÁKOVSKÉ  LIGY - Nové Veselí

V sobotu 4.5.2013 se v Novém Veselí hrála jedna ze dvou semifinálových skupin celostátní soutěže starších žáků Žákovské ligy.

Turnaje se zůčastnila družstva :

  • TJ Sokol Nové Veselí
  • Sokol Ostravaí
  • HCB Karviná
  • SK Velká Bystřice

 
Výsledky našeho družstva :

SK Velká Bystřice – HCB Karviná                                     19 : 25 (9: 14)

SK Velká Bystřice – Nové Veselí                                       15 : 23 (6 : 17)

SK Velká Bystřice – Ostrava                                              16 : 21 (8 : 12)


Ve všech zápasech jsme narazili na velmi dobře fyzicky připravené soupeře, hrající rychlou, kolektivní a moderní házenou. Je třeba sportovně a objektivně přiznat, že v žádném zápase jsme neměli na to, abychom aspoň získali bod, neboť soupeři nás přehráli a prostě byli lepší.

Sestava a branky : Schneider(br.), Vykoukal(br.), Hňátek(4), Prošvic(8), Pazdera(3), Tesařík(4), Tkadleček, Spurný(6), Divila(2), Mader(5), Šiška(3), Majer, Padalík(11), Menšík(4).

I když naše účast skončila v semifinále této celostátní soutěže , postup až do této části soutěže, mezi posledních 8 týmů z České republiky, je nutné hodnotit jako velký úspěch mládežnické házené Velká Bystřice. Možnost porovnat svou výkonnost se špičkovými týmy České republiky byla  neopakovatelná a jsme za to moc rádi.  Svým umístěním jsme se určitě mezi těmito týmy neztratili a již nyní se těšíme na příští ročník Žákovské ligy kam bychom se rádi opět probojovali, neboť polovina družstva bude příští sezonu hrát ještě za starší žáky a bude mít možnost získané zkušenosti z letošního ročníku uplatnit.


St.žáci "B": Žeravice - SK Velká Bystřice "B"                              14 : 23 (4 : 12)

Tento víkend nás postihla nebývalá marodka. Do Žeravic jsme odjížděli bez brankařů a bez Speedyho, kterého jsme zapůjčili a-týmu na turnaj žákovské ligy v Novém Veselí. A tak s osmi hráči, z nichž Pepíno rozhodně nevypadal zdravě, jsme byli sami zvědaví, jak se tento špíl vyvine. Pepíno putoval s řádnou zásobou kapesníků do branky a velmi mile nás potěšil svým výkonem, kdy s jakýmsi flegmatickým výrazem ve tváři likvidoval tutovky soupeře (a ve volných chvílích se věnoval svým zdravotním problémům). Zbytek mančaftu hrál téměř bez střídání a na těžkém kluzkém terénu předvedl bojovný výkon. Štěpek zatížil konto soupeře několika pěknými brankami z dálky, Radis navázal na výborný výkon, po prvopoločasovém zastřelování se do střelecké formy dostal i Burša. Bojovným výkonem se prezentoval Kulda, v závěru se střelecky prosadil i Macek a  Hantr s Fukym odvedli svůj standartní výkon.
 Do stavu 4:6 s námi soupeř držel krok, ale v závěru první půle jsme si vytvořili rozhodující náskok. V druhé části se hra více vyrovnala (i díky našim čtyřem vyloučením) a hráli jsme už více na jistotu.
Hráči (branky): J. Jedenástík (br), R. Dosoudil (8), Š. Souček (6), T. Buršík (4), J. Běhálek (3), T. Maceášik (2), J. Hartl, T. Foukal.

 

Ml.žáci "A": STM Olomouc "B" - SK Velká Bystřice "A"            12 : 25 (5 : 10)

 Před začátkem utkání jsme si řekli, že unavený tým potáhnou odpočatí mlaďoši Tony s Fífou (ti jediní nehráli za stžáky v Žeravicích). Po počátečním nástupu a vedení 3:0 jsme laxním přístupem především v obraně umožnili domácím snížit na 4:5. Zákonitě přišel time-out, při kterém jsme některé hráče zrovna nechválili a přesun Tonyho ze spojky na křídlo. Tam nebývale ožil  především střelecky a stal se naším nejlepším hráčem zápasu. Probral se i Fífa, zlepšil defenzívu i útok a navíc výborně naházel trháky. V brance čaroval Dittr, kterého jsme vytáhli z lůžka. Dobře seřízenou mušku měl i Macek, který dvakrát vymetl z dálky šibenici. Nemocného Pepína jsme se snažili šetřit, přesto stihl vstřelit tři branky. Štěpkovi byl z utkání stžáků nejvíce unavený, ale i tak několikrát skóroval z rychlých protiútoků. Hantr s Fukym bojovali na křídlech a jednu branku ze sedmičky vstřelil zraněný Jirka Routner.      
Hráči (branky): T. Dittrich (br), J. Routner (br+1), A. Vodička (6), T. Maceášik (6), F. Buršík (5), Š. Souček (4), J. Jedenástík (3), T. Foukal, J. Hartl.

 

St.dorost: Prostějov - SK Velká Bystřice                                   34 : 19 (14 : 10)

K soupeři z Prostějova jsme jeli s vědomím, že nám budou chtít vrátit porážku z našeho domácího prostředí. Jako bychom již od začátku počítali s prohrou, ani jsme příliš neodporovali a soupeře nechali odehrát jednoduché utkání. Bohužel neustále opakujeme stejné chyby a nedaří se nám posunout ve výkonnosti o kousek nahoru. Bylo by potřeba již po několikáté se zamyslet nad individuálním přístupem a uvědomit si, zda opravdu děláme vše, co nám umožní lepší výsledky. 
Hráči (branky): Vodička Š., Klobouček M.(2), Mistera J.(1), Nábělek F.(3), Novák J.(3), Ochmann P.(3), Jureček M.(4), Atyafi E.(3), Svobodník J., Sedláček J.

 

Muži "A": Šumperk - SK Velká Bystřice                                     24 : 24 (15 : 15)

Během chvilky jsme prohrávali  3: 0 a vypadalo tonak že naše předsevzetí dovést ze Šumperka dva body je v nedohlednu. Potom však hráči přece jen zabrali začali jsme hrát s domácími vyrovnanou partii. Chvilku před koncem poločasu jsme dokonce vedli 15:14 ale domácím se podařilo pár vteřin před koncem prvního dějství vyrovnat. Do druhé půle jsme vkročili o poznání lépe ale pořád jsme se s domácími přetahovali o vedení. Bohužel v okamžiku kdy jsme vedli o dva góly a šli do rychlého útoku  a v něm jsme neproměnili dvě šance  domácí se chytili  a dotáhli se na nás a drama bylo na světě. V předposlední minutě domácí vedli 24:23 a měli míč naštěstí jsme se ubránili a rychlého protiútoku jsme vyrovnali skóre.Další útok domácích se nám opět podařilo ubránit a dvacet vteřin před koncem jsme si vzali timeout ,ale k naší smůle se dohodnutý signál nepodařilo zrealizovat.Za jiných okolností by byl bod úspěchem ale při současném postavení v tabulce jsme opět ztratili. Bylo smutné vidět, jak našim hráčům udělil lekci v bojovnosti domácí asi „stoletý“ Petr Dopita. 
Hráči (branky): Vydra M., Machalík P., Wolf P., Wolf M.(2), Pörsök p.(1), Švébiš O.(5), Dostál O.(8), Balon R.(3), Strádal J.(3), Schneider V.(2), Machynek M., Loun J.

 

NEDĚLE 5.5.2013:

 

Ml.žáci "B": MEZINÁRODNÍ TURNAJ  v IVANČICÍCH   - 1. místo

V prvním utkání naši chlapci jasně přehráli soupeře z Bránice 29:4, ve druhém utkání kluci nastoupili proti rakouského UHC Horn, který doplnili nejlepší hráči z Ivančic a tak jsme vlastně hráli proti výběru těchto dvou týmů. Soupeř zvyklý ze svých žákovských soutěží na osobní obranu po celém hřišti se dostal do vedení 0:3, což bylo zapříčiněno zejména naším neproměňováním náskoků z 6 metrů a dalšími nevynucenými chybami. Hru jsem zpřesnili a hlavně jsme začali proměňovat šance. Utkání jsme otočili a nakonec zaslouženě zvítězili 26:24. I v tomto vypjatém utkání stejně jako ve všech zbývajících jsme pravidelně střídali  hráče tak, že všichni hráli stejně dlouhou dobu. A bylo vidět, že nám rostou další skvělí házenkáři. 
Poslední utkání jsme sehráli s domácím týmem z Ivančic, které jsme zvítězili 29:9, celý turnaj zaslouženě vyhráli a získali pohár pro nejlepší tým. Všichni kluci bojovali, tvořili jeden dobře šlapající stroj u kterého je  každý důležitý. Brankově se prosadili Tony 25 branek, Bobo a Dan 18 branek, Fífa, který také chytal a hlavně přihrával Tonymu a dalším perfektní přesné pasy do trháků, nastřílel 10 branek, Hynek 5 branek, David 3 branky, Jirka, Matouš  a Kuba 2 branky. V bráně chytal Vilda, který v prvním a třetím utkání podal velmi dobrý výkon. Počty branek jednotlivců však nejsou nejpodstatnější, hlavně že kluci hráli  jako tým, přihráli kdy měli a tak tvořili šance pro své lépe postavené nebo nabíhající kamarády. Zapojení všech hráčů ve všech utkáních bylo důležité i proto, že naši kluci nebyli znatelně  unavení a mohli hrát s plným nasazením po celý turnaj.  V soutěži na přesnost střelby byl nejlepším střelcem turnaje Fífa.  

 

Mini starší "A": Turnaj v Horce n. M - 1.místo

Turnaje v Horce n. M se mimo našeho družstva zúčastnila družstva Horka n. M., STM Olomouc a Litovle. Naše družstvo obsadilo 1. místo.

V. Bystřice – STM Olomouc                       13 : 11
V. Bystřice – Litovel                                   12 : 7 
V. Bystřice – Horka n. M.                            17 : 7


Mini starší "B": Turnaj v Horce n. M - 4.místo

V neděli odehráli mini starší B svůj další mistrovský turnaj a to v Horce nad Moravou. Tentokrát naše družstvo postrádalo A. Katingera, V. Haderku a M. Rellu. Postavili jsme družstvo z ročníku 2003 a doplnili o miniky mladší. Tomu také odpovídaly výsledky. S UP Olomouc jsme prohráli 7 : 24, se Zorou 10 : 20 a s domácí Horkou 9 : 13. Skončili jsme poslední, ale nutno brát zřetel, že jsme hráli  proti o rok až dva roky starším soupeřům. Naši hráči vůbec nezklamali, jak by se mohlo zdát. Mimo prvního zápasu, kdy si vybrali slabší chvilku bojovali a snažili se. 
Naši hráli v sestavě: D.Soška v bráně a v poli M. Kunc, P. Markvart, K. Kobliha, E. Krejzlíková, H. Máron, V. Pečínka a A. Horáček.


Ml.žačky: UP Olomouc "A" - SK Velká Bystřice                           6 : 13 (2 : 4)  

V neděli jelo naše družstvo za soupeřem do Olomouce. První poločas skončil 2 : 4 pro naše holky. Padlo sice málo branek, ale bylo se na co dívat. Holky měly výbornou obranu, ale v útoku se moc neprosadily. Naštěstí se holky ve druhém poločase začaly více prosazovat v útoku a zaslouženě v tomto zápase vyhrály.
Hráčky (branky): Hühnelová A.(br.), Bílková K.(br.), Konečná M.(3), Maráčková H., Sošková K., Spurná K.(6), Dosoudilová Z., Nováková J., Hühnelová E., Rášová A.(4).


Muži "B": Senice n. H.  - SK Velká Bystřice "B"                       25 : 27 (15 : 13)  

V neděli dopoledne jsme se vydali na antukové hřiště v Senici na Hané. Průběh utkání bohužel dokazoval naše obavy z tohoto povrchu, který nám dělal velký problém. Když se k tomu přidá nulová střelecká úspěšnost, vyjde z toho napínavé utkání až do konce. Soupeř celé utkání vedl, udržoval si až čtyřbrankový náskok, vyrovnat se nám podařilo jen dvakrát za utkání. Posledních pár minut před koncem jsme konečně zúročili vypracované šance a utkání zvítězili. Hráči si zaslouží pochvalu za bojovnost a odhodlání, bylo to opravdu vydřené vítězství s konečným výsledkem 25 : 27. 
Hráči (branky): Hliněný K., Zedník P., Wolf P.(9), Dunaj Š., Kufřík R.(4), Švébiš O.(4), Jakl L., Hliněný J.(4), Elsner R.(2), Kašpárek F., Machynek M.(4), Schweitzer M.


Ženy: SK Velká Bystřice - Velké Meziříčí                                 24 : 20 (12 : 11)  

Hráčky (branky): Steinerová J., Bártková K.(4)., Ručilová T., Černá L., Kadlecová O., Macharáčková J.(1), Fabíková M.(8), Žahourová E.(2), Kolářová K., Košová K., Kumrová
 

 Konečná tabulka 2.ligy žen - Morava
  Z V R P Skóre Body
1. Tatran Bohunice 16 12 1 3 419 : 342 25
2. TJ Sokol Karviná 16 10 1 5 380 : 344 21
3. SK UP Olomouc 16 8 1 7 397 : 374 17
4. TJ Sokol Velké Meziříčí 16 5 0 11 366 : 421 10
5. SK Velká Bystřice 16 3 1 12 326 : 407 7

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 08/2024

Zpravodaj č. 07/2024

Zpravodaj č. 06/2024

Facebook