Zpravodaj č. 15/2013

STŘEDA 8.5.2013:
 

St.žáci "A": Litovel - SK Velká Bystřice "A"                              19 : 22 (9 : 12)

Ve středu 8.5.2013 jsme odehráli odložené mistrovské utkání na horké půdě v Litovli. Věděli jsme, že nás čeká velmi těžké utkání se silným soupeřem, který má výškově a fyzicky dobře vybavené hráče. Toto se v průběhu utkání plně potvrdilo. Naši hráči měli velmi dobrý vstup do zápasu a vedli jsme 7:1. Poté jsme herně polevili a poločas skončil naším vítězstvím o 3 góly. Druhý poločas byl obdobný prvnímu, soupeře jsme nepustili do vedení. V závěru jsme vedli o 6 branek, příležitost v bráně dostal druhý brankář a soupeř upravil skóre na konečný výsledek.
Sestava a branky: Vykoukal(br.), Schneider(br.), Hňátek(4), Prošvic, Pazdera, Kurek, Tkadleček, Sečka, Divila, Mader(3), Padalík(6), Menšík(9).

 

St.žačky: DHK Zora Olomouci - SK Velká Bystřice                 24 : 4 (14 : 2)

Proti váhově, výškově a herně mnohem vyspělejším soupeřkám neměly naše hráčky šanci na výhru. Ale za to s jakým nasazením a bojovností hrály zaslouží VŠECHNY velkou pochvalu. Zápas jsme odehráli bez střídání, takže si děvčata hrábly až na dno. Jediná kaňka na jasném zápase bylo tolerování zákroků zezadu na naše unikající hráčky. Takhle se Zoře přece pomáhat nemusí.
Hráčky a branky: V. Mikulášková(2), E.Zedníková(1), M.Hirnerová(1), M. Vičarová, M. Vachutková, K. Koudeláková, L. Mikulášková(br.)

 

Ml.žáci "A": Uničov - SK Velká Bystřice "A"                             16 : 23 (5 : 13)

Většina našich hráčů hrála předešlý den turnaj krajského kola Novinářského kalamáře a únava byla znát. Navíc Uničov disponuje dvěma nebezpečnými střelci (Borůvka, Čekel), které bylo potřeba pohlídat. Do zápasu jsme šli s taktikou nehrát přes vysoký střed, ale dohrávat do křídel, což se nám celkem dařilo. Ve 12. minutě jsme vedli 8 : 3 a poločas skončil 13 : 5.
Zdálo se, že vše je jasné, ale jak nám ubývaly síly, hra se vyrovnávala a dlužno říci, že soupeř nevzdával nic bez boje. Potěšila produktivita sedmiček (4/4), v brance opět kouzlil Jirka Routner (v závěru se ukázal i Dittr) a speciální pochvalu zaslouží Pepíno, který celý zápas odmakal se stálým nachlazením. Těžkou práci měl i Honza Vysloužil na pivotu.

Hráči (branky): J. Routner (br), T. Dittrich (br), Š. Souček (7), T. Maceášik (5), J. Jedenástík (4), J. Hartl (2), F. Buršík (2), A. Vodička (2), T. Foukal (1), J. Vysloužil.

 

ČTVRTEK 9.5.2013:
 

St.žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - STM Olomouc                  37 : 21 (19 : 10)

V dalším mistrovském zápase starších žáků jsme narazili na tradičního soupeře z Olomouce. Před zápasem byl očekávám těžký boj, neboť soupeř disponuje dobrým mužstvem. Do Velké Bystřice však přijel  oslaben, z důvodu zranění, o jednu svou klíčovou spojku, což se na hře značně projevilo. Přejeme tomuto hráči brzké uzdravení. Od počátku jsme v utkání vedli, snažili jsme se hrát naši typickou hru s rychlými protiútoky, což se nám dařilo. Velmi dobře zachytal br. Vykoukal, který zlikvidoval čtyři 7 hody. Jako družstvo jsme podali kolektivní, bojovný a pěkný  výkon. V utkání si zahráli všichni hráči.
Sestava a branky: Vykoukal(br.), Hňátek(2), Prošvic(4), Kurek(1), Tesařík(2), Tkadleček(2), Sečka, Divila(1), Mader(2), Šiška(6), Majer(4), Padalík(10), Menšík(3).

 

SOBOTA 11.5.2013:
 

Ml.žačky: Žeravice "B" - SK Velká Bystřice                             7 : 15 (5 : 9)

Hráčky a branky: Hühnelová A., Konečná M.(7), Maráčková M., Eichlerová V., Sošková K., Spurná K.(4), Dosoudilová Z., Nováková J., Hühnelová E., Rášová A.(4), Bílková K.

 

St.žáci "A": Uničov - SK Velká Bystřice "A"                             9 : 31 (3 : 16)

Z důvodu nepříznivého počasí byl tento zápas přeložen do sportovní haly v Uničově, což bylo pro hráče obou týmů jen dobře. Zápas jsme měli od počátku pod kontrolou, za kvalitní obranou se  dařilo oběma brankářům. Rychlými protiútoky jsme  dosáhli jasného vítězství.  Tímto zápasem byl ukončen náš náročný herní blok, kdy po návratu ze semifinále Žákovské ligy jsme odehráli během čtyř dnů 3 mistrovské zápasy s plným bodovým ziskem.
Sestava a branky: Vykoukal(br.), Schneider(br.), Hňátek(4), Prošvic(3), Kurek(2), Tkadleček(2), Sečka(1), Divila(2), Mader, Šiška(8), Majer(1), Padalík(6), Menšík(2).

 

St.dorost: SK Velká Bystřice - Rožnov p. R.                           27 : 40 (13 : 24)

V sobotu k nám dorazil soupeř z 1.místa tabulky – Rožnov pod Radhoštěm. Kromě toho, že se nám nedaří podávat výkony, jaké bychom chtěli, jsme těsně před zápasem byli okolnostmi donuceni shánět hráče, abychom vůbec poskládali družstvo na utkání a mohli jej odehrát. Soupeř byl jednoznačně lepší, což jsme samozřejmě očekávali a utkání to jen potvrdilo. Potěšující ale byla například snaha Štefana Dunaje a Jirky Nováka, kterým se dařilo prosazovat v útoku a přidali několik velmi pěkných obranných zákroků. K nim se ovšem přidali i ostatní kluci, kteří utkání neodchodili a snažili se korigovat výsledek jak nejlépe to šlo. 
Sestava a branky: Vodička Š., Klobouček M.(3), Nábělek F.(1), Novák J.(3), Ochmann P.(5), Jureček M., Dunaj Š.(9), Švébiš O.(6).

 

Muži "A": SK Velká Bystřice "A" - Trnávka                           34 : 25 (20 : 13)

Sestava a branky: Machalík P., Vydra M., Wolf P.(5), Wolf M.(1), Pörsök P.(2), Švébiš O.(5), Dostál O.(7), Skřídlo J.(3), Balon R.(7), Strádal J.(2), Schneider V.(2), Machynek M.

 

NEDĚLE 12.5.2013:
 

Mini mladší: Turnaj v Olomouci na Zoře

Nedělního turnaje na Zoře, se zúčastnila čtyři družstva, Tatran Litovel, Senice na Hané, STM Olomouc a Velká Bystřice.

Za Velkou Bystřici se zúčastnili tito hráči: Nikola Markvartová, Tomáš Juračka, Vendulka Vláčilová, Štěpán Slepica, Martin Stryk, Adam Horáček, Kuba Salašnyj, Vojta Krempl, Vojta Pečínka a Vojta Schaffner.

V turnaji jsme vyhráli dva zápasy, a s poslední tradičním soupeřem STM Olomouc jsme sice prohráli, ale nasazením a předvedeným výkonem, jsou pro nás trenéry, a věřím, že i pro přítomné rodiče, naše svěřené děti vítězi. Kluci a holky podali perfektní výkon. Postavili jsme dvě pětky, v první byly ostřílení harcovníci a v druhé jejich služebně mladší kamarádi a spoluhráči. K našemu milému překvapení byly obě pětky vyrovnané.

V hledišti jsme měli i podporu rodičů a seděl tam i ,,Skaut ve formě trenéra Vladimíra Schneidera, který má určitě zamotanou hlavu z toho, které dítko si vybere do svého týmu. 

 

Ml.žáci "B": Horka n. M. - SK Velká Bystřice "B"                        13 : 24 (7 : 10)

V neděli 12.5.2013 jsme sehráli další utkání Olomoucké krajské ligy mladších žáků, tentokrát s týmem z Horky nad Moravou. Pro nepřízeň počasí se nakonec utkání odehrálo v hale ve Velké Bystřici. Naši chlapci postupně zlepšující se hrou ovládli utkání a zaslouženě zvítězili 24 : 13. Brankově se prosadili Dan a Bobo po 9 brankách, David a Kuba Dzieržava po 2 brankách, po jedné brance vsítili Kuba Sklenář a  Jirka. Brankaři odchytali každý jedne poločas, jak Vilda, tak i Kuba Preč zachytali velmi dobře.
Sestava: Preč J., Zedník V., Sova D.(9), Možíš B.(9), Jagelka J.(1), Sklenář J.(1), Dzieržava J.(2), Schaffner D.(2).

 

St.žáci "B": Hranice - SK Velká Bystřice "B"                          27 : 31 (14 : 14)

Na začátku sezóny jsme měli pět brankařů a teď už druhé kolo v řadě hráli starší žáci bez nich. Do branky opět putoval osvědčený Pepíno (tentokrát bez kapesníků). Zápas to nebyl vůbec pohledný, z naší strany špatná obrana v první půli, v útoku spousta technických chyb a k tomu nepřesná střelba (spíš nastřelování stojícího brankaře). Když připočteme tragickou střelbu sedmiček, tak to více než remízu v poločase nestačilo. Ve druhém poločase jsme dokázali zlepšit obranu, ale mizérie v produktivitě pokračovala. V 18. minutě byl stav stále vyrovnaný 23 : 23! V posledních pěti minutách jsme však po sérii trháků dokázali strhnout vedení na naši stranu. Přestože se nám herně moc nedařilo, nedá se říci, že by se hráči nesnažili, proto pochvala tentokrát více za bojovnost, než za herní projev :-) Střelecky se dařilo Speedymu a Radisovi, v brance stále více překvapuje Pepíno.
Speciální dík patří fanouškům z béčka mužů, kteří naše hráče hnali (s pomocí bubnů) za vítězstvím.
Hráči (branky): J. Jedenástík (br), T. Spurný (13), R Dosoudil (7), T. Maceášik (4), T. Buršík (3), Š. Souček (3), J. Běhálek (1), T. Foukal, J. Hartl.  


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook