Zpravodaj č. 23-24/2013

SOBOTA 7.9.2013:
 

Muži "A": J.M.I.T. CUP 2013 - 2.místo

Vzhledem k tomu že na poslední chvíli se nám odhlásil celek Maloměřic a již nebylo možno zajistit náhradní celek  došlo ke změně  v hracím systému a odehráli jsme turnaj dvoukolově. Turnaj splnil svůj účel a ukázal nám chyby na kterých bude potřeba zapracovat.
Pozitivní byl výkon obou brankařů Petra Michalíka a Karla Hliněného ostatní střídali lepší chvilky se slabými  a ty  ještě se  slabšími.

výsledky:  

  • SK Velká Bystřice - MHK Piešťany          21 : 18 a 21 : 19
  • SK Velká Bystřice - STM Olomouc          19 : 16 a 12 : 16
  • STM Olomouc - MHK Piešťany                22 : 14 a 18 : 13

Při rovnosti bodů rozhodlo skóre a tak  se stal vítězem tohoto ročníku JMIT Cupu 2013 celek STM Olomouc. Druhé místo patřilo našemu celku a třetí místo zůstalo na celek MHK Piešťany.

Konečné pořadí:         

  1. STM Olomouc
  2. SK Velká Bystřice
  3. MHK Piešťany

 

Ženy: Hodonín - SK Velká Bystřice (1.kolo ČP)                  29 : 18 (10 : 10)

V sobotu 7.9 2013 nás čekal náš první letošní soupeř – Hodonín. Na utkání jsme jely s odhodláním podat co nejlepší výkon a první poločas se nám to i dařilo. Fungovala nám obrana, v útoku jsme se prosazovaly, soupeřkám jsme nenechaly nic zadarmo a první poločas skončil nerozhodným výsledkem 10:10. Bohužel se nám nepodařilo na stejný výkon navázat i ve druhém poločase. Rozhodl především začátek druhé poloviny, kdy jsme dostaly čtyři rychlé branky hned v úvodu a soupeřky se dostaly na koně. Vysunuly na nás obranu, což nám dělalo velký problém, ztrácely jsme spoustu míčů, čehož domácí družstvo využilo k rychlému útoku a jednoduchým brankám, my jsme naopak těžce vydřené šance neproměnily ( 7 neproměněných sedmiček). Tohle vše vedlo k zaslouženému vítězství domácího družstva 29:18.
Hráčky (branky): T. Ručilová(2), O. Kadlecová, P. Jiroušová, J. Macharáčková(3), A. Begalová(2), E. Žahourová(2), K. Kolářová(2), I. Pavlincová(1), S.Kumrová(6), J.Steigerová

 

NEDĚLE 8.9.2013:

 

Ml.dorost: LO HANÁ CUP - 3.místo

V neděli 8.9. 2013 na naší hale proběhl již tradiční turnaj mladšího dorostu LO Haná Cup. Turnaje se kromě nás zúčastnila družstva z Prostějova, Bystřice pod Hostýnem a Litovle. Máme nově poskládané družstvo mladšího dorostu, nové posily z Hranic, proto byl turnaj výbornou příležitostí vyzkoušet vše, co potřebujeme. První utkání, které jsme hráli proti Prostějovu, se nám vůbec nevydařilo. Kluci jakoby ještě spali, nebránili, neproměňovali vytvořené šance a Prostějov zaslouženě vyhrál. Druhé utkání proti Bystřici pod Hostýnem bylo naopak jednoznačně v naší režii, soupeře jsme nepustili příliš do hry a utkání dotáhli do vítězného konce. Pěkným bojovným utkáním proti Litovli jsme uzavírali turnaj. Bylo znát, že se jedná o poslední utkání, obě družstva už hrála z posledních sil, ale to neznamenalo, že by se některý tým na zápas vykašlal. Naše neproměněné šance v závěru utkání rozhodly o vítězství Litovle. Hosté z Bystřice pod Hostýnem obsadili celkové čtvrté místo, třetí místo zůstalo u domácích ve Velké Bystřici, druzí skončili hráči Prostějova a první příčku si odvezla Litovel.

Konečné pořadí:   

  1. Litovel
  2. Prostějov
  3. SK Velká Bystřice
  4. Bystřice p. H.

 

Ml.žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - Šumperk               49 : 5 (23 : 3)

Povinné vítězství s věkově rovným, ale házenkářsky začínajícím soupeřem. Kluci se poctivě střídali ve dvojicích po dvou minutách, brankáři po deseti. Celé utkání odehráli ve vysokém tempu na dvě, tři přihrávky.
Hráči (branky): T. Dittrich (br), J. Preč (br), Š. Souček (13), F. Buršík (10), B. Možíš (8), A. Vodička (8), J. Sklenář (4), D. Schaffner (3), J. Vysloužil (3), M. Grygar.

 

St.žáci "B": SK Velká Bystřice "B" - Horka n. M.            25 : 26 (13 : 17)

Velice hezký a bojovný výkon. Pro většinu našich hráčů (mladších žáků) to byla premiéra ve starších žácích a nutno říci, že to zvládli na výbornou. Se starším soupeřem drželi krok a v závěru dokonce sahali po bodech. Po pomalejším rozjezdu se chytil Macek v obraně, potěšili dvě branky Toma Foukala. Střelecky se prosazoval Štěpek, ale parádní zápas sehrál malý Bobo Možíš, který se statečně pral s většími protihráči, velkým balónem a při své premiéře nastřílel 8 branek!
Hráči (branky): T.Dittrich (br), J. Preč (br), M. Grygar (br), Š. Souček (9), B. Možíš (8), T. Maceášik (4), T. Foukal (2), A. Vodička (1), J. Hartl (1), J. Vysloužil, J. Sklenář, F. Buršík, D. Shaffner.

 

Ml.žačky: UP Olomouc - SK Velká Bystřice                    7 : 12 (5 : 6)

V neděli 8.9 2013 zavítala naše děvčata na půdu žaček z UP Olomouc. Po vyrovnaném prvním poločase naše děvčata dobrou obranou zasloženě vyhrála. Všem děvčatům patří velká pochvala hlavně brankářce K. Bílkové
Hráči (branky): Maráčková M., Hűhnelová A., Konečná M.(5), Krejzlíková E., Nováková J., Hűhnelová  E.(3), Rášová A.(4), Bílková K.

 

SOBOTA 14.9.2013:

 

Ml.žáci "B": Žeravice - SK Velká Bystřice                        17 : 9 (9 : 5)

V sobotu 14.9.2013 jsme sehráli první mistrovské utkání  nového ročníku krajské soutěže mladších žáků. Hráli jsme se proti chlapcům z Žeravic. Pro nepřízeň počasí se tkání odehrálo v jejich hale, což byla jednoznačně dobrá volba. Venku byla zima a pršelo. Pokud by děti nenastydly, bylo by velké riziko z případných zranění na kluzkém povrchu.
Utkání se pro nás nezačalo vyvíjet dobře, i když jsme první útok soupeře ubránili a dostali jsme se do rychlého protiútoku. Tam jeden z našich hráčů nechytil jednoduchý míč, jako poté ještě několikrát a to jakoby náš tým úplně rozhodilo. Z protiútoku jsme dostali rychle branku a poté dalších  5, což znamenalo počáteční stav 6:0. Z jednoho našeho postupného útoku vybojoval Adam Kattinger po pěkném uvolnění sedmičku a v 10 minutě se nám podařilo vsítit první  branku. Nakonec jsme zlepšili obranu i útok a začali jsme se trefovat i do brány soupeře. Konečný výsledek 1. poločasu  9:5  odpovídal naší hře. Do druhého poločasu jsme šli s úkolem pokračovat v naší zlepšené hře, což se nám částečně dařilo, v útoku se chytil Dan Sova a celkem nasázel soupeři 6 branek. Byl však osamocen a z dálky již nikdo prakticky nevystřelil. Na užším a menším hřišti se velmi těžko zbytek týmu prosazoval pokusy o kličku a průskok se střelbou za šestky. Škoda neproměněné jedné sedmičky, stejně tak jsme měli několik náskoků z křídel. Kluci když už se  krásně uvolní tak  vystřelí doprostřed brány, což je pro soupeřova brankáře  příliš jednoduché.  Ale to nevadí, začínáme, pro nás je hodnotnější samotné uvolnění hráče,  mířit se mají tuto sezonu, stejně jako i další dovednosti,  za úkol naučit.
Za předvedený výkon a bojovnost musíme pochválit všechny hráče,  gólově se tentokrát prosadili Dan Sova 6 branek, po jedné brance vstřelili Hynek Dvořák, Matouš Pečinka a Vilda Zedník,  který se v průběhu utkání střídal s Vojtou Haderkou i v brance. V obraně i útoku bojoval na pivotu Mani Kunz, na křídlech David Soška, na spojce a na křídle Adam Kattinger, který vybojoval již zmiňovanou sedmičku a ve hře v poli na spojce a křídle a zejména v bráně byl skvělý Vojta Haderka. Předvedená hra odhalila mnoho, co bychom měli zlepšit, ale vše má svůj čas, hrajeme s družstvy, jejichž hráči jsou o 2 nebo o 1 rok starší, což musí být v jejich biologii,  síle, technice i rychlosti znát.  Rozhodně však výsledek 17:9 není špatný, naopak, velmi dobrý a povzbudivý pro další utkání.

 

St.žáci "A": Horka n. M. - SK Velká Bystřice "A"            12 : 47 (3 : 20)

Ve svém prvním mistrovském zápase podzimní sezony, který jsme sehráli v sobotu 14.9.2013, jsme narazili na soupeře, se kterým jsme se v posledních letech v soutěži nesetkávali. V zápase jsme od počátku diktovali tempo, snažili jsme se hrát naši typickou hru, předvedli jsme několik velmi pěkných akcí s gólovým zakončením.
Hráči (branky): Routner(br.), Hňátek(4), Malinek, Prošvic(10), Spurný(4), Tesařík(7), Tkadleček(8), Dosoudil(3), Buršík(1), Menšík(10).

 

Ml.žačky: DHK Litovel - SK Velká Bystřice                     15 : 13 (9 : 9)

V dalším kole zavítala naše děvčata na půdu žaček z Litovle. Začátek zápasu byl střelecky vyrovnaný a poločas skončil remízou 9 : 9. Ve druhém poločase došly děvčatům  v závěru síly a prohrály o dvě branky. Nejlépe se střelecky prosadila M. Konečná a A. Rášová.
Hráčky (branky): Konečná M.(5), Maráčková M., Hűhnelová A., Spurná K.(2), Krejzlíková E.(1), Vláčilová V., Hűhnelová  E., Rášová A.(5), Bílková K.

 

St.žáci "B": Žeravice - SK Velká Bystřice "B"                   26 : 26 (14 : 13)

Zápas byl kvůli nepříznivému počasí po dohodě trenérů přesunut do haly. Úzké hřiště nám moc nenahrávalo, protože jak průnik za obranu, tak zahrávání nacvičených signálů bylo na stísněném prostoru velmi obtížné. Do zápasu jsme šli s taktikou chodit do rychlých útoků a při postupném útoku se pokoušet o střelbu z dálky. Hru se nám zrychlit nepodařilo, protože spojky hráli příliš staticky, rychlých útoků bylo jako šafránu a z dálky se střelecky nedařilo Štěpkovi a z počátku ani Mackovi, který ještě celý první poločas hořel v obraně. Oba brankaři se střídali v brance a byli si vzájemně rovnocenní. Ve druhé půli jsme podstatně zlepšili obranu (Štěpek a Macek), Macek se rozestřílel a na křídle začal úřadovat Bobo. Fífa vypustil pěknou jedovku z poza devítky a Tony na druhém křídle byl rovněž nebezpečný. Tři minuty před koncem jsme vedli, ale po sérii nepřesností jsme o náskok přišli a domácí otočili skóre ve svůj prospěch. Čtyřicet vteřin před koncem jsme si vzali time out, kluci se zklidnili, zahráli vzornou lajnu několikrát dokola a Bohoušek z křídla rozhodl spravedlivé dělbě bodů. Celý mančaft si zaslouží obrovskou pochvalu za velkou dávku bojovnosti, a to s ohledem na fakt, že to byl v podstatě zápas mladších žáků proti starším. Navíc se těsně před zápasem přidaly k dlouhodobě zraněnému Pepínovi, dvě opory základní sestavy – pivot Puchýř a obranář Šudřa, které do hry nepustily zdravotní problémy.
Hráči (branky): T. Dittrich (br), J. Preč (br), T. Maceášik (10), B. Možíš (5), A. Vodička (3), Š. Souček (2), J. Hartl (2), F. Buršík (2), D. Schaffner (2), T. Foukal, J. Sklenář.

 

St.žačky: Žeravice - SK Velká Bystřice                             10 : 11 (3 : 5)

Zasloužená vydřená výhra,bojovné utkání plné osobních soubojů.Naše holky hrály díky nemocem a zranění pouze v sedmi a velmi rád je pochválím za houževnatost a nasazení.Škoda jen,že svými chybami nabídly soupeřkám tolik možností útočit.Třicet nevynucených ztrát znamenalo minimální rozdíl ve skóre.Snad je stahovala nervozita z nových dresů a příští zápas se polepší.Výborně zachytala brankářka,chytila tři sedmičky a v závěru trhák.Také je pozitivní,že se o branky podělilo pět hráček a to nám vůbec nevycházela střelba z dálky.
Hráčky (branky): Mikulášková L.(br.), Mikulášková V.(4), Moťková H.(2), Žáková L.(2), Vachutková M.(2), Konečná S.(1), Jeřábková J.   

 

Muži "B": Žeravice - SK Velká Bystřice "B"                     22 : 21 (9 : 13)

V sobotu 14.9. jsme se vydali ke svému prvnímu soupeři letošní sezóny do Žeravic. Vypadalo to na zbytečný výlet a jednoznačné vítězství soupeře, protože se nás na utkání vlivem různých okolností sešlo osm, z toho dva brankáři. Bylo nás přesně na hru a na hráčích v šatně byla znát určitá odevzdanost. Překvapení nám připravil Roman Kufrik, se kterým jsme vůbec nepočítali, ale on se přesto sám dopravil na utkání a z ničeho nic se objevil v šatně. Především Roman a Karel Hliněný v brance se zasloužili o výborný průběh prvního poločasu, kdy jsme si hned v úvodu vypracovali několikabrankový náskok a ten si drželi po celý první poločas. Bohužel ve druhém poločase jsme opět měli asi 15.minutový útlum, ve kterém jsme nedali gól a ztratili spoustu míčů. Soupeř naše chyby samozřejmě trestal, dotáhl se a nakonec se i dostal do vedení. Utkání bylo dramatické až do konce, ještě pár vteřin před koncem jsme drželi míč a měli možnost dát vyrovnávací branku, domácí se ale ubránili a udrželi těsné vítězství 22:21. Kluci bojovali, snažili se, ale byla na nich znát netrénovanost a herní pauza. Další utkání nás čeká v neděli 22.9. doma proti Droždínu.
Hráči (branky): Hliněný K., Vodička Š., Dunaj Š., Kufrik R.(2), Elsner R.(5), Machynek M.(5), Polách P.(2), Zeman M.(6), ATyafi E.(1).

 

NEDĚLE 15.9.2013:

 

Mini statší "B": Turnaj v Olomouci na ZOŘE

V neděli 15.září hráli od devíti hodin naši starší miniházenkáři první mistrovský turnaj této sezony v Olomouci na Zoře. Mimo domácí DHK Zora Olomouc a našeho družstva se zúčastnili: Cement Hranice, DHK Litovel a TJ Koselec na Hané. Takže celkem pět družstev.
Hrálo se 2x 10minut každý s každým  bez oficiálního počítání branek.
Na zápas jsme přijeli v sestavě: Kuba Salašný v bráně a v poli odehráli celý turnaj Vojta Haderka(17), Adam Katinger(25), Eliška Krejzlíková (12), Vendulka Vláčilová(5), Kája Kobliha (2), Štěpán Slepica(7) a Adam Horáček (8).
První zápas jsme hráli proti domácí Zoře. Trochu byla vidět nesehranost, ale přesto jsme při neoficiálním počítání skóre soupeře jednoznačně přehráli. Následovali zápasy s DHK Litovel a Kostelcem v podobném duchu, když jsme se postupně zápas od zápasu lepšili. Poslední zápas jsme odehráli s Cementem Hranice. Byli fyzicky vyspělí a navíc jako jediní se pokoušeli hrát osobku. Naši hráči byli tak rozjeti, že svým pohybem po hřišti s osobkou neměli žádné problémy a opět zvítězili.
Pochvala za předvedené výkony patří celému kolektivu. Všichni se snažili, bojovali a proto zaslouženě všechny zápasy vyhráli. Pokud další turnaje budou v podobném duchu, máme políčeno na slušnou sezonu.

 

Muži "A": Droždín - SK Velká Bystřice "A" (2.kolo)        25 : 25 (28 : 29 po sérii sedmimetrových hodů) 

Venkovní vlhké hřiště a místy i deštík to vše hrálo domácím do karet.To však nemůže být omluva pro výkon našeho družstva chvilkami obrana snad neexistovala a tak domácí Mirek Vaverka sázel jeden gól za druhým. Jen díky tomu že to také střílelo Laďovi Schneiderovi tak zápas skončil remízou. A podle pravidel se v českém poháru rovnou hází sedmičky a tak bylo drama hodné Nagana na světě. Z našich střelců byli úspěšní Petr Wolf, Vl. Schneider, P.Pörsök, a O.Dostál. Na naši jedinou neproměněnou sedmičky odpověděl Petr Machalík dvěma chycenými a tak jsme se prokousali do třetího kola.
Sestava a střelci: Wolf P.(5), Wolf M., Pörsök P.(3), Dostál O.(5), Strádal J.(3), Schneider V.(10), Machalík P., Hliněný K., Mézl R.(1).

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook