Zpravodaj č. 26/2013

SOBOTA 28.9.2013:
 

Mini starší "A": Turnaj ve Velké Bystřici

V sobotu 28.9. od 8hodin se hrál soutěžní turnaj mini starších ve Velké Bystřici v hale Na Letné. Mimo domácího družstva se zúčastnil Kostelec, Prostějov, Zora a Uničov. Nehrálo se v nejsilnější sestavě a proto jsme byli zvědaví na výkon našeho družstva.
Sestava: Adam Horáček(4), Štěpán Slepica(5), Kája Kobliha(4), Vojta Krempl(3), Vojta Haderka(7), Michal Rella(7),Tomáš Juračka(18) a Martin Stryk (8

V bráně se střídali V. Haderka a M. Stryk. Střídalo se tak, aby si všichni zahráli stejnou dobu-bez ohledu na výsledek. Z vstřelených branek je patrné, že si všichni s chutí zastříleli. Všichni bojovali a hlavně se zlepšují hráči z "druhé lajny" a to je potěšující. Takže jen tak dále.
První zápas jsme remizovali s Kostelcem n.H. 12 : 12, druhý zápas jsme vyhráli nad vyššími hráči z Uničova 13 : 10, následovalo vítězství nad Zorou Olomouc 17 : 6 a poslední zápas jsme prohráli s Prostějovem 14 : 17.

Konečné pořadí: 

  1. Sokol II Prostějov
  2. SK Velká Bystřice A
  3. Házená Uničov 
  4. TJ Kostelec n. H.
  5. DHK Zora Olomouc   

V rámci turnaje proběhly i dovednostní soutěže, v nichž naši hráči patřili k těm obratnějším a rychlejším.

Poděkování za předvedený výkon patří hráčům. Rodičům, kteří přišli patří poděkování za zapisování výsledků, organizaci dovednostních soutěží a diváckou podporu.


St.žačky: DHK Zora Olomouc - SK Velká Bystřice                     19 : 14 (7 : 7)

Prohra na Zoře nemrzí, neboť díky zranění a nemocem jsme celý zápas odehráli v sedmi hráčkách bez střídání. V poločase jsme drželi remízu 7 : 7, pak už pomaličku docházely síly, navíc střední spojku výrazně limitovalo zranění na pravé ruce ze zápasu se Zubřím. Chci holky pochválit za bojovnost a vůli, nic neodevzdaly a hrály do poslední minuty. Povedlo se několik trháků, což bylo velmi pozitivní zrovna jako spolupráce spojek s pivotem, bohužel nám vázne efektivita střelby z křídel.
Hráčky a branky: Vachutková M.(4), Žáková L.(4), Mikulášková V.(4), Jeřábková J.(2), Koudeláková K., Moťková H., Mikulášková L.


Ml.žačky: Žeravice - SK Velká Bystřice                                           6 : 12 (2 : 6)

V sobotu 28.9.2013 zavítala naše děvčata na půdu Žeravic. Jelikož jela bez brankářky musela o brány Adélu Hűhnelová, která odvedla bravůrní výkon, jako brankářka holky podržela. Musíme pochvalit i obranu a útok. Holky od minulých zápasů se lepší a lepší a jen tak dál.
Sestava: Konečná M.(5), Maráčková M., Vláčilová V., Spurná K.(2), Krejzlíková E., Čadílková K., Nováková J., Hühnelová E., Rášová A.(5), Hühnelová A.


Ml.dorost: Prostějov - SK Velká Bystřice                                  41 : 29 (20 : 11)

Sobotní podvečer jsme strávili na hřišti soupeře v Prostějově. Bohužel se stále potýkáme s nemocemi, což nám brání v kvalitním tréninku, a to je na naší hře znát. Soupeř nás díky svým dvěma nejlepším hráčům, které jsme nebyli schopni ubránit, jasně přehrával. Vůbec se nedařilo klukům v brance, složitě jsme si připravovali střelecké příležitosti, nebránili jsme. Zápas nám ze všech úhlů pohledu nevyšel a podle toho také vypadal výsledek 41 : 29. Na odehrané utkání musíme rychle zapomenout a dělat vše pro to, abychom se zlepšovali.
Sestava: Schneider P., Vykoukal M., Samiec S.(5), Divila V.(4), Kubeša L.(1), Sečka J.(1), Šiška D.(3), Jureček M.(9), Pazdera A., Svobodník J., Hlaváč P.(4), Majer O.(2).

 

NEDĚLE 29.9.2013:
 

Mini starší "B": Turnaj v Horce n. M.

V neděli 29.9. jsme s mini starší B vyrazili na další mistrovský turnaj do Litovle, jaké bylo překvapení, když na hřišti bylo pusto. Po pár telefonátech jsme zjistili, že Litovel si prohodila pořádání s Horkou....bohužel nám trenérům se tato informace nedostala. Díky ochotě rodičů jsme se vrátili do Bystřice, kde jsme mohli zhlédnout část utkání duelu našich starších žáků a děti si dali "oběd" ve formě párku v rohlíku v naší oblíbené restauraci na hřišti. Chvíli po poledni jsme vyrazili na druhý pokus do Horky nad Moravou.
Turnaje se zúčastnily družstva domácích Horka 2004, DHK Litovel, Tatran Litovel, Žeravice. Dalším překvapením byla účast UP Olomouc, kteří nečekaně přijeli také. Po vzájemné dohodě trenérů, jsme se domluvili na odehrání 5 zápasů. Díky pružnosti pořadatele bylo okamžitě přelosováno a turnaj začal podle časového rozvrhu.
Hrálo se bez počítání skóre na dvou venkovních hřištích, naštěstí nám počasí přálo.
Hráli jsme v sestavě : Pečínka V. (9), Rella M. (17), Máron J.(1), Mikísek F.(4), Pečínka M. (27), Markvart P. (2), Schaffner V. (9), v bráně se střídali Krempl V. (4), Grygar J.(2).
Všechny zápasy byly celkově vyrovnané, naším velkým nedostatkem je slabá a pomalá obrana, kterou protistrany vždy dokázali náležitě využít. V útoku se střelecky dařilo hlavně Matesovi a Míšovi, ale není branek bez přihrávek, takže pochvala patří i dalším hráčům, kteří bojovali. Překvapením dne byl mladší mini Vojta Sch., který měl vysokou úspěšnost branek při střelbě z křídla.

V závěru chci poděkovat hlavně rodičům, za ochotu celý den volna strávit házenou. Díky.


Ml.žáci: SK Velká Bystřice "B" - SK Velká Bystřice "A"         11 : 24 (5 : 11)

Hodnocení vedoucího družstva ml.žáků „B“ :D.Sovy: V neděli 29.9.2013 jsme odehráli domácí derby s naším A-čkem. Chlapci z A-čka odehráli celé utkání bez jednoho hráče v poli, což bylo pro náš tým hratelnější, přesto jsme prohráli 11 : 24 (5 : 11). Mezi naše střelce se zapsali se třemi brankami Hynek Dvořák a Dan Sova, dvě branky vstřelili Matouš Pečinka a Vilém Zedník, jednu branku vstřelil Kuba Dzieržava. V bráně velmi dobře zachytal Vojta Haderka. Všichni naši chlapci se snažili, bojovali, zejména v úvodu utkání se jim dařilo využívat početní převahy nad soupeřem, ale v průběhu zbývajícího času utkání  na chlapce z A-čka  brankově nestačili. Příští neděli jedeme na venkovní hřiště do Uničova. 

Hodnocení vedoucího družstva ml. žáků „A“ : P. Vodičky: Naše béčko tvoří výhradně minici, proto jsme se rozhodli odehrát celý zápas v oslabení o jednoho hráče.
Přestože jsme varovali hráče před podceněním soupeře, přesně k tomu v počátku došlo a po prvních deseti minutách byl stav 4:4! Béčko bojovalo, áčko se zájmem přihlíželo. Špatně jsme stříleli, nahrávali a zbytečně jsme ztráceli míče. Ve druhých deseti minutách už jsme alespoň hráli házenou. Podobný průběh měl i druhý poločas, kluci zabrali jen když potřebovali a až v závěru jsme mohli být s naší hrou spokojeni. Velkou pochvalu tentokrát zaslouží hlavně bojovní hráči béčka, u některých našich kluků byl vidět malý zájem o hru, jiní působili hodně splašeně a téměř všichni nadělali spoustu chyb v obraně i v útoku! Hodně jsme točili sestavou a všichni odehráli přesně 25 minut.

Hráči (branky): J. Preč (br), T. Dittrich (br), Š. Souček (7), A. Vodička (6), J. Sklenář (4), F. Buršík (3), B. Možíš (2), J. Šudřich (1), D. Schaffner (1), M. Grygar.
                                                                                      

St.žáci: SK Velká Bystřice "B" - SK Velká Bystřice "A"          15 : 36 (5 : 21)

 Hodnocení vedoucího družstva st. žků „B“: P. Vodičky: Vzhledem k tomu, že nás čekalo nejlepší družstvo soutěže, šlo nám jen o to uhrát přijatelný výsledek a pokusit se dát co nejvíce hezkých branek. Kluci, byť fyzicky někde jinde, podali bojovný výkon a nás těšilo především to, že i když se od začátku vyvíjelo utkání ve prospěch áčka, nesložili se a bojovali až do konce.

Macek neměl moc chuti do střelby z dálky a vzhledem k výškové a fyzické  převaze soupeře to nikoho jiného ani nenapadlo. V postupném útoku jsme z počátku hráli staticky a probíjet se do plné obrany nám také nešlo. Postupem času hráči pochopili, že obranu musí svým pohybem rozhýbat. Dařilo se (především v druhé půli) Ondrovi Majerovi, hodně toho odbojoval Štěpek, na křídle opět dával branky benjamínek Bobo Možíš, Tony a Hantr dali hezkou branku, v brance i v poli se dařilo Fífovi. Macek se přestal tlačit do šestky a začal střílet z dálky, což bylo přesně to, co jsme si představovali. V brance až do svého zranění exceloval nebojácný Tomáš Dittrich, který pochytal několik tvrdých střel a stydět se za svůj výkon nemusí ani Martin Grygar, který hned po příchodu na hřiště lapil nebezpečný náskok z křídla. Na čem musíme zapracovat jsou pivoti. Několikrát byli překvapeni pěknou přihrávkou na brankoviště a byly z toho zbytečné ztráty míče. Závěrem ještě jednou zasloužená pochvala všem našim hráčům za bojovnost a nebojácnost, se kterou do utkání nastoupili, tím spíše, že polovina družstva byla ročník narození 2002.
Hráči (branky): T. Dittrich (br), F. Buršík (br), M. Grygar (br), O Majer  (5), Š. Souček (3), B. Možíš (3), T. Maceášik (2), J. Hartl (1), A. Vodička (1), J. Šudřich, D. Schaffner, T. Foukal.

Hodnocení vedoucího družstva st. žáků „A“: N. Menšíka: V neděli 29.9.2013 jsme odehráli další mistrovský zápas v domácím derby.
Sestava a branky: Routner(br. + 1), Prošvic(10), Tesařík(7), Tkadleček(8), Dosoudil(6), Buršík, Menšík(4).                                                        

Muži "B": SK Velká Bystřice "B"  - Uničov                               23 : 32 (12 : 14)

Nedělní utkání proti Uničovu vypadalo ze začátku velmi slibně, byli jsme rychlejší, lépe jsme kombinovali a nepouštěli soupeře snadno do střeleckých příležitostí. Vypadalo to, že nemůže prohrát, což se ale bohužel změnilo ve druhém poločase, kdy se hra úplně otočila, přestali jsme proměňovat, bránit a naopak soupeři začalo vycházet vše, co chtěl. Kvůli nízkému počtu hráčů a absenci na trénincích nám došly fyzické síly, což bylo v závěru rozhodujícím faktorem, který vedl k vítězství Uničova.
Sestava: Vodička Š., Zedník P., Kufřík R.(2), Hliněný J.(5), Machynek M.(1), Švébiš O.(2), Zeman M.(8), Dunaj Š.(3), Elsner R.(1), Kašpárek F.(1), Atyafi E., Klobouček M.

 

Ženy: SK Velká Bystřice - Karviná                                            17 : 25 (10 : 13)

První domácí utkání letošní sezóny jsme odehrály v neděli proti soupeřkám z Karviné. První polovina jako už obvykle vypadala velmi dobře, se soupeřkami jsme držely krok, místy vedly nebo neustále udržovaly maximálně dvoubrankový rozdíl. Zlom nastal opět ve druhém poločase. Nedařilo se nám střelecky a bezkontaktní obrana přímo nutila soupeřky k navýšení brankového konta. Nezvládnutý druhý poločas vedl k vítězství Karviné.

Sestava: Steigerová J., Stuchlíková J., Pavlincová I.(3), Kadlecová O., Jiroušová P.(1), Macharáčková J.(1), zemanová R.(3), Žahourová E.(1), Kolářová K.(1), Košová K., Kumrová S.(5), Begalová A.(2).


Muži "A": HC Zubří "B" - SK Velká Bystřice "A"                    29 : 33 (16 : 17)

Před zápasem jsme věděli,že nás v Zubří bude čekat soupeř složený z hodně mladých rychlých hráčů , kteří jsou na tom velmi dobře co se týče fyzičky a herních dovedností. Už při rozcvičování jsme viděli , že to bude velmi těžký zápas ne-li ten úplně nejtěžší. Domácí na nás vlétli a jejich neustálý pohyb ať s míčem nebo bez něj budil respekt. Po chvíli se ujali vedení o dvě branky. Naštěstí naši hráči tentokrát přijeli s odhodláním bojovat o body a tak se nám za pár minut podařilo otočit skóre v náš prospěch. Celý zápas se odvíjel pořád dokola vedli jsme o dva góly a moc jsme potřebovali přidat další ale soupeř nám dal gól a bylo to zas o jeden gól. Až v 25 minutě druhé půle se nám povedlo odskočit na rozdíl čtyř gólů ale soupeř stále bojoval a tak bylo stále se na co koukat. Opět výborný zápas v podání brankaře Petra Machalíka, který svým výkonem položil základ úspěchu celého týmu. Jak budou tyto body ukáže průběh sezóny ale myslíme si ,že ze Zubří mnoho celků body neodveze.

K tomuto pohlednému zápasu přispěli oba páni rozhodčí ,kteří pískali naprosto perfektně a nestraně.
Škoda jen že se v hale neobjevilo více diváků tento zápas se musel líbit všem.

Závěrečná cesta domů se proměnila v pořad „zpívá celá rodina“ a děda Logojda v roli sólového zpěváka exceloval. Jeho podání světoznámého songu „ Přijďte se k nám podívat jak nám dupou králíci…“ se v tento večer stalo nesmrtelným.Tímto byl vzat na milost , zbaven nálepky „nositel smůly“ a byl prohlášen talismanem týmu.

Sestava: Machalík P., Vodička Š., Wolf P.(1), Wolf M.(4), Pörsök P.(4), Švébiš O.(2), Dostál O.(8), Kulišťák J.(4), Strádal J.(2), Schneider V.(5), Machynek M., Loun J., Mézl R.(4)

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook