Zpravodaj č. 29/2013

SOBOTA 19.10.2013:


Mini mladší: Turnaj v Kostelci na Hané

Za krásné podzimní soboty se mini mladší zúčastnili dalšího turnaje v Kostelci na Hané. 
Účast byla v hojném počtu, děti se opravdu snažily, s ostatními týmy jsme drželi krok.
Všechny bych chtěl pochválit i přes pár nedostatků - zejména v útoku, kde se hráči příliš lepili na soupeřovu obranu a pak už nebyl prostor pro přihrávku ani střelbu na bránu. Obrana nebyla vůbec špatná i brankáři zdatně odolávali soupeřově střelbě. Krůček za krůčkem se hráči zlepšují, je však před námi ještě dlouhá cesta. Chtěl bych také poděkovat rodičům za skvělé povzbuzování.

 

Mini starší: Turnaj v Kostelci na Hané

V sobotu 19.10. hrála obě družstva mini starší turnaj v Kostelci na Hané. Naši kluci hráli v oslabené sestavě, protože ve stejnou dobu hráli mladší žáci B a mladší žačky svá utkání a navíc byli někteří nemocní. Přesto jsme postavili dvě družstva a turnaj odehráli.
Za družstvo „A“ hráli A. Horáček(12), K. Salašný(3) v bráně, V. Pečínka(7), T. Juračka(24), O. Matoušek(1) a K. Kobliha.
Druhé družstvo „B“ tvořili F. Mikisek v bráně, P. Markvart(8), H. Máron(2), M. Stryk(15), Š. Slepica(4) a H. Grygar(3).

Družstvo „B“: Postupně jsme hráli s Prostějovem a Horkou n. M. 2004, Horkou n. M. 2003 a vyvrcholením byl zápas mezi oběma našimi družstvy. První tři zápasy jsme vždy těsně prohráli vždy o max. dvě branky a derby mez našimi družstvy A a B skončilo spravedlivou remízou. Se ziskem jednoho bodu jsme skončili na pátém místě.  Vypadá to na propadák, ale opak je pravdou. Kluci, kteří v minulých zápasech vždy těžili ze hry svých lepších spoluhráčů tentokrát museli spoléhat pouze na sebe a někteří hráči příjemně překvapili. Bohužel se projevilo horší zpracování míče a neproměňování šancí. Alespoň víme, na čem je potřeba pracovat. Poděkování za přístup ke hře patří všem hráčům za bojovný výkon.

Družstvo „A“ prohrálo s Prostějovem 13 : 9 a s družstvem Horka n. M. 2003 12 : 8. Tohle byl asi nejtěžší zápas, kdy si naši proti výškově i výkonnostně lepšímu soupeři hrábli na dno… i přes slzy se nakonec bojovalo až do konce. Po chvilkové pauze jsme se postavili proti Horce n. M 2004, kterou jsme porazili 17 : 6 a tím si zlepšili náladu. Poslední zápas proti našemu „B“ družstvu byl hodně vyrovnaný, střídavě padaly branky na obou stranách a tak zápas skončil remízou 11 : 11.

Konečné pořadí:

  1. Sokol Prostějov
  2. Horka n. M. 2003
  3. SK Velká Bystřice „A“
  4. Horka n. M. 2004
  5. SK Velká Bystřice „B“


Ml. žačky: SK Velká Bystřice - DHK Litovel                                    14 : 6 (5 : 5)

V sobotu 19. 10. 2013 se naše mladší žačky na domácím hřišti utkaly s družstvem DHK Litovel a dalo se očekávat vyrovnané utkání. V prvním poločase se holky nedokázaly vypořádat s tvrdou obranou soupeře a tak o přestávce bylo skóre podle předpokladů vyrovnané. O poločase se však holky vyhecovaly a do druhé půle vstoupily jako vyměněné. Rychle získaly kontrolu nad utkání a výborným pohybem v útoku nutily hostující hráčky k místy až zákeřné hře. Obrana byla ve druhém poločase vynikající. Kača navíc zamkla branku a jediný gól dostala až v poslední minutě!
Holky zaslouží pochvalu především za druhý poločas, ve kterém byly jasně lepší a konečně snad pochopily, že není potřeba se soupeře bát.

Sestava: Konečná M.(3), Maráčková M., Krejzlíková E.(1). Nováková J., Hühnelová E.(3), Rášová A.(7), Hühnelová A., Bílková K.


St. žačky: SK Velká Bystřice - HC Zlín "A"                                   8 : 31 (4 : 19)

Nepovedený zápas, na který je zapotřebí rychle zapomenout. Až na pár vyjímek se nenašly v týmu hráčky, které by chtěly lepšímu a rychlejšímu soupeři vzdorovat. Nechápu, proč to některé vzdaly, ještě než vkročily na hřiště. Soupeř hrál tvrdě, ale bez jakýchkoliv zákeřností, takže si každá mohla vyzkoušet, jak na tom se svými dovednostmi je. Místo toho alibismus a bojácnost. Snad se holky v dalším zápase předvedou lépe.

Hráčky a branky: Mikulášková V.(5), Vičarová M.(1), Vachutková M.(1), Konečná S.(1), Koudeláková K., Žáková L., Řezníčková H., Moťková H., Mikulášková L.(br.)


Ml. žáci "A": STM Olomouc 2001 - SK Velká Bystřice "A"    21 : 24 (11 : 13)

Těžký zápas na půdě dosud neporaženého soupeře. Začátek nám nevyšel a domácí se ujali vedení 3:1. Rychle jsme však srovnali a do osmnácté minuty se hrálo vyrovnaně (10:10). Poté se nám podařilo odskočit o dvě branky a do druhé půle jsme šli díky vyloučení domácích s početní převahou. Domácí ale rozhodně nic nevzdávali a i v oslabení dokázali snížit na rozdíl jediné branky. Tento mírný náskok jsme dokázali držet do poloviny druhého dějiství. Poté se nám konečně podařilo odskočit na tříbrankový rozdíl a tento náskok jsme si dokázali udržet až do konce zápasu. Protože máme momentálně čtyři brankaře, rozhodli jsme se nominovat dva na mladší a dva na starší žáky. V zápase mladších žáků dostali důvěru Šudřa a Dittr. Šudřa díky mimořádným výkonům na tréninku putoval do branky od začátku, ale zřejmě nervozita z důležitého utkání způsobila pár chyb a vše bylo na Dittrovi, který byl u rozhodujících okamžiků zápasu. Hlavními strůjci úspěchu byli Fífa Buršík, Štěpek Souček, Tony Vodička a Bobo Možíš, který trošku hořel v obraně, ale měl to proti výborně hrajícímu Dobešovi hodně těžké. Nutno dodat, že i soupeř měl s bráněním Bohouška veliké problémy. Fífa se tentokrát snažil o zakončení, Štěpek dotahoval akce a Tony byl nebezpečný na křídle. Zápas vyšel i Puchýřovi na pivotu a Jirkovi Jagelkovi, který se střídal s Kubou Sklenářem na druhém křídle. Velkým plusem bylo stoprocentní proměňování sedmiček 7/7 (Fífa, Tony, Bobo).

Hráči (branky): J. Šudřich(br), T. Dittrich(br), Š. Souček(6), F. Buršík(6), A. Vodička(5), B. Možíš (5), J. Vysloužil(1), J. Jagelka(1), J. Preč, J. Sklenář, M. Grygar, D. Schaffner.


Ml. žáci "B": STM Olomouc 2002 - SK Velká Bystřice "B"       19 : 14 (11 : 7)

V sobotu 19.10.2013 jsme sehráli další mistrovské utkání mladších žáků, které se odehrálo na hřišti soupeře z Olomouce, a to konkrétně družstva STM Olomouc 2002. Jak jsme předpokládali, byl soupeř hratelnější, přesto zaslouženě zvítězil. Jeho družstvo oproti našemu bylo hráčsky vyrovnanější. Mezi našimi jednotlivými hráči se během utkání projevuje jejich velký dovednostní a výkonnostní rozdíl, máme hráče skvělé a potom i takové, kteří s velkou házenou začínají a to je znát, zejména v obraně, kdy přes tyto hráče soupeř prochází, jakoby tam vůbec nebyli.  V tom spatřuji hlavní příčinu naší prohry, ale v našem případě a s naší sestavou není podstatný výsledek, ale herní projev, který byl celkové velmi dobrý. Je potřeba, aby se kluci ve velké házené otrkali a zkusili si zahrát utkání se soupeři, kteří jsou herně i věkově vyspělejší. Za předvedenou hru chválíme zejména Vojtu Haderku v bráně, v poli pak Dana Sovu s 9 vstřelenými brankami, Matouše Pečinku se 2 brankami, Hynka Dvořáka taktéž s 2 brankami, Vildu Zedníka s 1 vstřelenou brankou. Dále předvedl pěkný a bojovný výkon na křídle Adam Katinger, kterému chybělo jen vstřelit branku, ale je vidět, že po počáteční nervozitě v předcházejících utkáních se čím dál více osměluje a začíná se prosazovat. Ačkoliv byl doposud stále zraněný nebo nemocný, velmi dobrý výkon v útoku předvedl Michal Rella, obranu však musí zlepšit. Stejně tak i David Soška byl v útoku na mnohem vyšší úrovni než v obraně. Manfred Kunc se v útoku neprosadil, v obraně stejně jako David s Michalem musí hodně přidat. Konečný výsledek 14 : 19 (7 : 11) odpovídá předvedené hře.


St. žáci "A": STM Olomouc "A" - SK Velká Bystřice "A"          12 : 33 (9 : 15)

V sobotu 19. 10. 2013 jsme odjížděli na horkou půdu do Olomouce k zápasu s týmem, který je v tabulce na 2.místě za námi, bez porážky. Věděli jsme, že nepůjde o lehký zápas, neboť hráči Olomouce v domácím prostředí předvádí pěkné výkony. V tomto zápase šlo nejen o 1.místo v tabulce, ale zejména o to, že vítěz v podstatě postoupí po podzimní části olomoucké ligy přímo  do 1.kola celostátní Žákovské ligy, poražený bude hrát v prosinci kvalifikaci o další postupové místa.  K zápasu jsme nastoupili s jedním hráčem na střídačce T. Buršíkem, který není zcela zdravotně v pořádku, když zbývající tři hráči jsou zraněni. První poločas dal zcela za pravdu, že nepůjde o lehký zápas, hrálo se v rychlém tempu, naši hráči hráli bez střídání a předvedli velmi pěkný výkon. Vstup do 2.poločasu nám vyšel parádně, vstřelili jsme rychlé góly a kluci začali ještě zvyšovat tempo zápasu, které vydrželi až do konce, když gól si vstřelil rovněž T. Buršík, který si v závěru zápasu rovněž zahrál. Všichni hráči předvedli velmi kvalitní výkon, jak v obranné tak i v útočné činnosti a zápas ukončili řádně vyčerpáni. Za svůj nejlepší výkon v doposud odehraných mistrovských zápasech si zaslouží velkou pochvalu. Na zápase, ve kterém šlo o hodně, je nutno ocenit i tu skutečnost, že byl odehrán velmi férově, na čemž měla zásluhu obě družstva.

Sestava a branky: Routner(br.), Hňátek, Prošvic(5), Spurný(5), Tesařík(4), Tkadleček(9), Buršík(1), Menšík(9).


St. žáci "B": STM Olomouc "B" - SK Velká Bystřice "B"        21 : 27 (11 : 13)

Unavené mladší žáky doplnili čtyři starší a šli jsme na další zápas (hned po utkání ml. žáků). Tentokrát jsme měli celý zápas pod kontrolou, ve dvanácté minutě jsme vedli 8:3. Po prostřídání základní sestavy se soupeř dokázal dotáhnout na rozdíl jediné branky. Ve druhém poločase jsme zkusili rozhodnout hned na začátku, což se podařilo a ve dvanácté minutě jsme vedli už 22:14. Tentokrát si dostatečně zahráli všichni hráči, především ti, co dostali méně prostoru v mladších žácích. V brance se snažili Kuba Preč a Gryggi, když o fous byl lepší  tentokrát Gryggi. Hlavními tahouny byli Macek s Ondrou Majerem, unavený Štěpek nastřílel pět branek, dobrý výkon podal Hantr, stejně tak David Schaffner na pivotu a solidně se předvedl Fouky. Branky dokázali vstřelit i bojovné 2002 Bobo, Fífa a Tony, který zápas ukončil pěknou střelou do šibenice v poslední vteřině.

Hráči (branky): M. Grygar(br), J. Preč(br), T. Maceášik(8), O. Majer(7), Š. Souček(5), J. Hartl(2), B. Možíš(2), F. Buršík(1), A. Vodička(1), T. Foukal(1), J. Vysloužil, J. Sklenář, T. Dittrich, D. Schaffner.    


Ml. dorost: SK Velká Bystřice - Rožnov p. R.                           34 : 34 (20 : 20)

V utkání proti soupeřům z Rožnova jsme ukázali, že umíme i bránit, což bylo velkým přínosem. Utkání se hrálo ve vysokém tempu, téměř každý útok jsme si my nebo soupeř vypracovávali střelecké šance a ty ve většině případů proměňovali. Soupeř byl téměř po celý zápas o krok před námi, a až právě zmíněná zlepšená obrana, především ve druhé polovině, nám pomohla se na ně dotáhnout, výsledek vyrovnat a chvíli před koncem jsme šli dokonce do vedení. Bohužel jsme udělali několik školáckých chyb, které plynou z nezkušenosti a ze kterých se musíme poučit. Utkání skončilo zaslouženou remízou 34 : 34.

Sestava: Vykoukal M.(br.) Divila V., Sečka J., Šiška D.(7), Jureček M.(7), Pazdera A.(1), Hanzlíček M.(5), Samiec S.(5), Maceášik T., Hlaváč P.(8), Majer O.(1)


Muži "A": SK Velká Bystřice "A" - Rožnov p. R.                     39 : 32 (22 : 17)

Zápas byl od první minuty v naší režii. Ale opět se projevila naše nemoc a to důslednost v obraně .Sice dali jsme hodně gólů (a i těch mohlo být podstatně více při kvalitnějším zakončení, kdy jsme asi šestkrát trefili tyče a další vyložené šance jsme trestuhodně neproměnili), ale soupeř dal mnoho gólů po našich chybách v obraně. S kvalitnějšími soupeři bychom se dostali do velkých problémů. Kladem zápasu je hodně branek zpoza devítky což se nám v předchozím zápase ve Vsetíně vůbec nedařilo.

Sestava a střelci: Machalík P., Vodička Š., Wolf P.(7), Wolf M.(1), Pörsök P.(10), Dostál O.(4), Strádal J.(1), Schneider V.(9), Machynek M.(2), Hliněný J.(1), Mézl R.(4)

 

NEDĚLE 20.10.2013:

 

Ženy: UP Olomouc - SK Velká Bystřice                                     26 : 15 (13 : 6)

Zápas proti holkám z UP Olomouc se vyvíjel podle očekávání. Našim úkolem bylo zminimalizovat kvalitní rychlý útok soupeřek, což se nám více méně podařilo až ve druhém poločase, kdy se naše hra zlepšila celkově. Bohužel se neustále potýkáme se stejným problémem, a to je absence gólů. Když už si vypracujeme dobrou střeleckou příležitost, neproměníme ji, což dává soupeřkám možnost právě již zmíněného rychlého útoku a nás to stojí spoustu fyzických i psychických sil. Utkání skončilo 26:14 ve prospěch domácích.

Sestava: Stuchlíková J., Pavlincová I.(1), Jiroušová P., Zemanová R.(1), Bártková K.(5), Žahourová E., Holcmanová R.(1), Košová K., Steigerová J., Kumrová S.(7), Begalová A.


Muži "B": Dřevohostice - SK Velká Bystřice "B"                    29 : 17 (17 : 10)

Našim soupeřem bylo tentokrát družstvo Dřevohostic, které dobře známe. V podstatě se utkání vyvíjelo dle očekávání, problém nám opět dělal místní povrch, s čímž souvisela i naše střelba, která nebyla stoprocentní, kluci nebyli schopní udržet míč v rukou, brankář chytal střely do dvou a zakládal rychlý útok. V prvním poločase se nám navíc zranil klíčový hráč předchozích zápasů, Jan Hliněný, který utkání nedohrál, a my si museli vystačit v šesti hráčích. Přestože výsledek vypadá jinak, hráči bojovali a snažili se až do konce.

Sestava: Vodička Š., Dunaj Š.(4), Kašpárek F.(2), Elsner R.(1), Machynek M.(5), Hliněný J.(1), Polách P.(3), Kufrik R.(1).

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook