Zpravodaj č. 30/2013

ČTVRTEK 24.10.2013:


Ženy: SK Velká Bystřice - UP Olomouc                                    18 : 22 (9 : 10)

Ve čtvrtečním přeloženém utkání jsme se opět setkaly s týmem z Olomouce a po nedávné zkušenosti jsme měly soupeřkám hodně co vracet. Holky do zápasu vstoupily s odhodláním, bojovností a chutí domácímu publiku předvést, že to umí rozhodně lépe, než předvedly na hřiště soupeře. Cíl jsme splnily a i přes vítězství  UP Olomouc můžeme být s utkáním spokojeni. Pozitivní je zlepšená obrana, kolektivní hra v útočné fázi a zdařilé první pokusy o rychlý útok.
Sestava: Stuchlíková J., Steigerová J., Pavlincová I.(2), Kadlecová O., Jiroušová P.(5), Paráková K., Zemanová R.(1)., Bártková K.(3)., Žahourová E.(1), Holcmanová R., Košová K., Kolářová K.(1), Kumrová S.(5).

 


SOBOTA 26.10.2013:


Mini mladší: Turnaj doma Na Letné

Předposlední turnaj mladších miniků, který se konal ve Velké Bystřici, byl poznamenán absencí některých zkušenějších hráčů. Bylo to způsobeno prodlouženým víkendem a prázdninami, které děti mají.Turnaje se zúčastnila mimo domácích družstva Horky n. M., Žeravic a Tatranu Litovel.

Ve hře našich dětí byla spousta nepřesností a více než se soupeřem, jsme se potýkali s chytáním míče. S čím jsem ale spokojený byl, je obrana. Tam si myslím, že jsme na dobré cestě. A po té co družstvo získalo dvě nové trenérky, je již jen otázka času, kdy se děti naučí chytat míč.


Ml.žačky: Holečkova Olomouc - SK Velká Bystřice                   7 : 27 (2 : 13)

V sobotu 26. 10. 2013 naše mladší žačky po třech domácích zápasech zajížděly na půdu posledního celku tabulky DHK Zora Holečkova Olomouc. Průběh utkání jednoznačně odpovídal postavení celků v tabulce a naše holky si s chutí zastřílely. Škoda jen, že v takovémto jednoznačném utkání nejsou holky schopny si vyzkoušet herní kombinace a spokojí se s tím, že branku vždycky nějakým způsobem dají. 
Sestava: Konečná M.(10), Maráčková M, Krejzlíková E.(1),  Nováková J., Hühnelová E.(2), Rášová A.(12), Hühnelová A., Bílková K., Vláčilová V., Spurná K.(2)


Ml.žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - STM Olomouc 2002          28 : 3 (13 : 1)

Splnili jsme úlohu favorita a neúčast nejlepšího hráče hostů Skládala nám to jen usnadnila. Celý zápas se odehrál ve stylu: Náš rychlý útok a následné dobývání naší branky přes výborně fungující obranu. V brance se vystřídali Gryggi a Kuba Preč, oba výborně, když Kuba navíc dokázal udržet čisté konto za dvacet odehraných minut. Na třetího brankaře tentokrát zbyla úloha hráče a Tom Dittr si s ní poradil dobře a svůj výkon podtrhl vstřelenou brankou. Vybojovat a proměnit sedmičku dokázal pivot David Schaffner, druhý pivot Puchýř se dostal do několika šancí, ale chyběla mu rozvaha a klid při zakončení. Kuba Sklenář na křídle výborně bránil, v útoku se snažil, ale branka z toho tentokrát nebyla. Fífa jako vždy parádně naházel trháky, Jirka Jagelka se probojoval do základu a opět předvedl poctivý výkon, jen si potřebuje zažít střelbu na to správné místo. Tony výborně bránil, střílel branky (pěkný gól z devíti metrů) a hlavně běhal :-). Štěpek nepřesně střílel z dálky, ale nahrazoval to rychlými brejky a bojovností, Bobo měl pár drobných úletů v obraně, ale jinak střelecky výborně, také především z trháků. Hráči (branky): M. Grygar(br), J. Preč(br), B. Možíš(9), Š. Souček(8), A. Vodička(5), J. Jagelka (2), F. Buršík(1), J. Vysloužil(1), D. Schaffner(1), T. Dittrich(1), J. Sklenář.
 


St.žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - STM Olomouc "B"             60 : 4 (25 : 1)

V dalším mistrovském zápase jsme v domácím prostředí narazili na  chlapce z Olomouce, kteří se pohybují v druhé polovině tabulky. I přes vysokou prohru  soupeř hrál pohyblivou házenou. Naši hráči získávali dost míčů vysunutou obranou a góly dávali z rychlých útoků.
Sestava a branky: Routner(br), Hňátek(5), Prošvic(6), Spurný(12), Tesařík(8), Tkadleček(13), Dosoudil(1), Buršík, Menšík(15).


Muži "A":  SK Velká Bystřice "A" - Frýdek-Místek                 23 : 22 (11 : 13)

Sestava: Machalík P., Vodička Š., Wolf P.(2), Wolf M.(2), Pörsök P.(9), Dostál O.(4), Skřídlo J.(2), Kulišťák J., Strádal J.(1), Schneider V.(3), Loun J., Mézl R.

 

NEDĚLE 27.10.2013:

 

Mini starší: Turnaj v Olomouci na Zoře

V neděli 27.10. hrála obě naše družstva mini starší turnaj v Olomouci na Zoře. Opět nám nemohli pomoci kluci, kteří hráli za ml. žáky „B“. Navíc některé děti jeli přes prázdniny mino Bystřici, někteří byli zranění. Přesto jsme i díky holkám, které hrají za ml. žačky dali dohromady dvě družstva. V Družstvu A byli Š. Slepica(9), M. Stryk(10), E. Krejzlíková(13) a v bráně se střídali F. Mikisek(2) a H. Grygar(8.)

Za družstvo B hráli K. Kobliha(8.), H. Máron(3), T. Juračka(20), O. Matoušek(2), V. Vláčilová(5) a V. Krempl(1). V bráně se střídali V. Krempl s H. Máronem. 
Mimo našich dvou družstev se zúčastnili Uničov, STM Olomouc a Zora „B“. První zápas jsme hráli proti sobě a skončil spravedlivou remízou 10:10.

Další zápasy:

Družstvo B prohra s Uničovem 7:15, výhra nad Zorou B 15:9 a na závěr prohra s STM 7:21.
Družstvo A hrálo druhý zápas se Zorou, kterou porazilo 16:7 a pak následovaly dvě prohry s STM Olomouc 7:12 a s Uničovem 9:13.

Konečné pořadí:

  1. STM Olomouc
  2. Uničov
  3. Velká Bystřice A
  4. Velká Bystřice B
  5. Zora Olomouc B

Ne všem se na turnaji dařilo podle představ, na druhé straně příjemně překvapili hráči, od kterých jsme to nečekali. V každém případě je jen dobře, že ti hráči, kteří můžou hrát za mini a jsou dobří již hrají za mladší žáky a žačky. Miniházenou už ovládají a mají-li herně růst, musí hrát už velkou házenou. O to víc příležitostí dostávají další hráči, kteří jsou momentálně na nižší výkonnostní úrovni. Myslím, že turnaj splnil to, co jsme chtěli, aby si všichni zahráli, vstřelili branku a měli ze hry radost. Poděkování patří i rodičům, kteří přijeli podpořit své děti.


Ml.žáci "B": SK Velká Bystřice "B" - Senice n. H.                         18 : 12 (7 : 6)

V neděli 27.10.2013 jsme sehráli  utkání mladších žáků na domácí palubovce s družstvem Senice na Hané.  Na začátku utkání  jsme neproměnili  4 náskoky ze šestky, přičemž hráči soupeře velmi snadno procházeli naší slabou obranou a na rozdíl od nás gólové šance proměňovali. Postupně jsme obranu zlepšili a začali proměňovat i šance. Hra se srovnala a poločas jsme vyhráli 7:6. Od počátku druhého poločasu jsme měli více ze hry, což se projevilo i na konečném výsledku 18:12. Začínají nás však trápit sedmimetrové hody, kdy při svých pokusech Matouš a Vilda ani netrefili bránu a Hynek vystřelil i přes všechna stále se opakující doporučení slabou střelu do úrovně rukou brankáře. A tak jediný, který sedmičky proměnil, zůstal Dan. Jak již dříve, i tentokrát jsme se mohli spolehnout na velmi dobře chytajícího Vojtu Haderku, který svou jistotu u střel z větší vzdálenosti okořenil i několika parádními zákroky proti střelám ze šestky. Střelecky se v utkání prosadili s 10 brankami Dan Sova, 6 branek vstřelil Matouš Pečinka,  1 branku zaznamenali Vilda Zedník a Hynek Dvořák.  Ostatní hráči bojovali, jak Adam Katinger, tak i Michal Rella měli šance na vstřelení branky, brankáře soupeře nepřekonali, Manfred Kunc vyloženou nabídnutou šanci z pozice pivota odmítl a David Soška si tentokrát žádnou vyloženou šanci nevypracoval. Konečný výsledek 18:12. 

Sestava: Haderka V., Sova D.(10), Pečinka M.(6), Dvořák H.(1), Soška D., Katinger A., Zedník V.(1), Rella M., Kunc M.


Ml.dorost: SK Velká Bystřice - Bystřice p. H.                           34 : 25 (12 : 10)

Podle prvního setkání se soupeřem z Bystřice pod Hostýnem na přípravném turnaji jsme očekávali relativně snadný průběh utkání. Očekávání se nepotvrdilo, soupeře bojoval, hrál rychlou házenou s kvalitním rychlým útokem, který jsme my sami umožňovali neproměňováním střeleckých šancí. Ve druhém poločase jsme zlepšili a přitvrdili obranu a to nám přineslo chtěné výsledky. Soupeře jsme nepustili do hry, Max Vykoukal v brance podržel a založil několik velmi pěkných rychlých útoků, díky kterým jsme odskočili a gólově si drželi odstup. Předvedená hra především ve druhé polovině byla kvalitní a přesně to, na co chceme v dalších zápasech navazovat. 
Sestava: Vykoukal M., Schneider P., Samiec S.(3), Divila V., Sečka J.(6), Šiška D.(5), Jureček M.(4), Pazdera A., Hanzlíček M.(4), Spurný T.(4), Svobodník J., Hlaváč P.(4), Majer O.(4).


Muži "B": SK Velká Bystřice "B" - Přerov "B"                            31 : 16 (18 : 9)

V posledním zápase první poloviny sezóny našeho B družstva jsme rozhodně chtěli vyhrát a nepřipouštěli jsme jiný výsledek. Soupeř odehrál celé utkání v počtu šesti hráčů, bez možnosti střídání, což se projevilo především ve druhé polovině, kdy jim začaly docházet fyzické síly, čehož naši hráči využili a vypracovali si dostatečný gólový náskok, který udrželi až do konce. Velmi dobrý výkon podali všichni hráči, především pak Štěpán Vodička v brance a navrátivší se posila Jirka Barvíř. 
Sestava: Vodička Š., Klobouček M., Dunaj Š.(5), Kufrik R.(4), Kašpárek F.(1), Elsner R.(2), Hliněný J.(6), Barvíř J.(3), Polách P.(3), Dostál O.(7).

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook