Zpravodaj č. 32/2013

SOBOTA 9.11.2013:


Ml,žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - UP Olomouc                   44 : 13 (20 : 6)

Soupeře ze spodní části tabulky jsme od přehrávali rychlostí a spoustou hezkých přihrávek přes celé hřiště, postupných útoků v tomto zápase příliš nebylo. Celé utkání jsme odehráli v obraně 4:2 s aktivním sbíráním soupeřových přihrávek. Trháků využívali především Bobo, Štěpek, Fífa a Tony, ve druhém poločase se přidal i David Schaffner. Škoda jen, že Jirka Jagelka a Kuba Sklenář nejsou na křídle dostatečně rychlí a draví. Dobře se několikrát prosadil Šudřa, a to jak na brankovišti, tak střelbou z dálky. Ke konci zápasu jsme dostali pár zbytečných branek, když hráči už nevěnovali pozornost soupeřům, ale chtěli jen získávat míče.
Kuba i Gryggi odvedli v brance slušnou práci, oba se snažili zakládat rychlé útoky, v čemž byl Gryggi lepší. Kuba musí trošku zaposilovat, aby jeho přihrávka měla větší razanci a doletěla dál.

Hráči (branky): M. Grygar (br), J. Preč (br), Š. Souček (15), B. Možíš (10), F. Buršík (6), A. Vodička (4),  J. Šudřich (4), D. Schaffner (3), J. Vysloužil (1), T. Dittrich (1), J. Jagelka, J. Sklenář. 



Ml,žačky: Zora Olomouc - SK Velká Bystřice                            17 : 13 (11 : 5)

V posledním kole podzimní části naše mladší žačky zajížděly na hřiště vedoucího celku DHK Zora Olomouc s cílem zabojovat o co nejlepší výsledek. Holky však vstoupily do zápasu až s přílišným respektem (mají prostě v hlavách, že Zora je nejlepší a neporazitelná). Obrana byla děravá a nebýt výborně chytající Kačky, tak byl rozdíl o přestávce mnohem větší.
Holky si však poločasové promluvení do duše vzaly k srdci a ve druhé půli předvedly nejlepší výkon v sezóně. Výbornou obranou, podpořenou skvěle chytající Kačou (55% úspěšnost!!!), a zrychlenými přechody do útoku holky začaly ukrajovat z náskoku domácích, které ve druhém poločase místy jednoznačně přehrávaly. Bohužel se nakonec holky porazily „sami“. Neproměněné čtyři 7m hody a 20 ztrát míče hovoří za vše. A tak jako odveta za domácí debakl je prohra o 4 branky přijatelným výsledkem, i když holky v tomto zápase mohly klidně sahat po nějakém tom bodu. Pochvalu, především za druhý poločas, zaslouží všechny hráčky, především pak za obranu, ve které vynikala hlavně Adéla, která jakožto golmanka předvedla v obraně vynikající výkon. Holky si konečně dokázaly, že i Zora je k poražení a mohly ze zápasu odejít se vztyčenou hlavou.

Sestava: Bílková K., Konečná M.(4), Maráčková M., Vláčilová V., Hühnelová A., Spurná K.(2), Krejzlíková E., Čadílková K., Nováková J., Hühnelová E.(3), Rášová A.(4)


St,žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - Litovel                              29 : 13 (16 : 5)

V posledním mistrovském zápase v domácím prostředí jsme narazili na soupeře z Litovle, který se pohybuje v popředí tabulky a k zápasu s naším týmem šel pouze s jednou porážkou. Navíc mezi jeho hráče patří nejlepší střelec soutěže. Když jsme k zápasu nastoupili opět jen s jedním hráčem na střídaní, očekávali jsme těžký zápas. Od začátku zápasu soupeř svou hrou potvrdil proč se pohybuje v popředí tabulky. Hrál pohlednou, rychlou házenou, založenou na dobré střelbě z dálky, v obraně měl spolehlivého brankáře a vysoké spojky.
Naši hráči odehráli velmi pohledný, kvalitní zápas. Základ úspěchu byl položen ve výborném výkonu brankáře, pohyblivá obrana si poradila se střelci z dálky, což často vedlo k pasivní hře soupeře. V útočné části jsme dokázali dávat góly z rychlých útoků, dařila se nám  střelba z dálky, z prostoru křídel, góly jsme dávali po spolupráci všech hráčů. Náš tým předvedl  velmi  pěkný, kolektivní výkon a to proti soupeři, který se řadí mezi kandidáty na postup z kvalifikace do Žákovské ligy.

Sestava a branky: Routner(br.), Hňátek(5), Prošvic(5), Spurný(1), Tesařík(6), Tkadleček(3), Dosoudil(3), Menšík(6).


St,žáci "B": SK Velká Bystřice "B" - Hranice                            22 : 21 (15 : 11)

Přestože výsledek je těsný, celé utkání jsme měli pod kontrolou. V osmnácté minutě prvního poločasu jsme vedli už o pět branek 12 : 7. Protože jsme chtěli, aby si dostatečně zahrálo všech čtrnáct hráčů, hodně se střídalo a z toho pramenili i různé chyby. Přesto jsme  v osmnácté minutě druhé půle vedli pohodlně 20:17. Poté však měl Fífa tři ztráty míče a Štěpek se nechal zbytečně vyloučit, čehož soupeř dokonale využil a srovnal skóre. Pět minut před koncem jsme si vzali time out, poskládali základní sestavu a zkušeně pohlídali konec utkání.
Celkově jsme měli spoustu ztracených míčů, především při rychlém přechodu do útoku a také velmi nepřesnou střelbu. V tom vynikal především Pepíno, který z pěti střel čtyřikrát minul branku! David Schaffner zase dokázal ze šesti metrů minout téměř prázdnou bránu o metr!
Nejvíce branek opět nastřílel Ondra Majer, Macek v obraně dobře, ale v útoku neprodal svou sílu. Na křídle to dobře odmakali Bobo, který stále zakončuje šipkostřelbou (přesto branky dal) a Tony se stejnou střeleckou bilancí. Pepíno se do šancí dostával, ale neproměňoval, Hantr, Jirka Jagelka a Kuba Sklenář se v útoku moc neprosazovali, ale v obraně si odehráli své. Štěpek dobře bránil, jako vysunutý obránce a zároveň se prosazoval střelecky, Fífa se prezentoval hezkou střelou z dálky a několika pěknými přihrávkami. Na pivotu byl Puchýř zkušenější než David, především v obraně 5:1. Dittr zachytal opravdu výborně, ale Šudřa přímo exceloval, když konečně prodal v zápase to, co ukazuje na tréninku.

Hráči (branky): J. Šudřich (br), T. Dittrich (br), O. Majer (7), Š. Souček (5), T. Maceášik (4), B. Možíš (2), A. Vodička (2), F. Buršík (1), J. Jedenástík (1), J. Hartl, J. Vysloužil, J. Sklenář, J. Jagelka, D. Schaffner.


Ženy: Karviná - SK Velká Bystřice                                              29 : 23 (14 : 9)

Soupeřky z Karviné dobře známe, a tudíž jsme věděly, co nás čeká. Bohužel nám opět trvalo, než jsme se do zápasu dostaly. 15 minut prvního poločasu jsme nehrály téměř vůbec a tím jsme soupeřkám dovolily luxusní gólový náskok. Postupně jsme se rozehrávaly a utkání nakonec dostalo napínavý spád, přitvrdily jsme v obraně, nepouštěly jsme soupeřky do rychlých útoků, střelecky nás držela Sisa Kumrová, která vstřelila neuvěřitelných 11 branek. Prosazovaly se i ostatní hráčky, rozstřílela se Radka Zemanová, což jsme potřebovaly a doufáme, že na podobný výkon navážeme i v dalších utkáních. Přes další prohru můžeme konstatovat, že výkony holek jsou stále vyrovnanější a lepší.

Sestava: Stuchlíková J., Steigerová J., Pavlincová I.(2), Bártková K.(5), Holcmanová R.,  Jiroušová P., Macharáčková J., Zemanová R.(4), Begalová A.(1), Žahourová E., Kolářová K.,  Kumrová S.(11).

 

NEDĚLE 10.11.2013:


Ml,dorost: Polanka - SK Velká Bystřice                                       21 : 31 (7 : 16)

Od obávaného soupeře z Polanky jsme čekali tvrdou a rychlou hru, což se nám taky potvrdilo. Kluci se s tímto faktem vyrovnali až neuvěřitelně dobře, tvrdě bránili a prosazovali se v útočné fázi. Během první poloviny si vytvořili náskok několika branek, který jsme ve druhém poločase ještě navýšili. V nedělních ranních hodinách nám vyšlo opravdu vše, co nám vyjít mělo, pokud jsme chtěli utkání vyhrát. Nepostradatelný byl Petr Hlaváč v útoku, obranu tvrdil Lukáš Kubeša, který se bohužel v utkání opět zranil a v dalším bude výrazně chybět. Velmi důležité zákroky přidal Max Vykoukal v brance a gólově se prosadili všichni hráči. To vše vedlo k velmi pěknému výkonu a konečnému vítězství našich dorostenců o deset branek 31:21.

Hráči (branky):  Vykoukal M., Schneider P., Samiec S.(2), Divila V., Kubeša L.(2), Sečka J., Šiška D.(6), Jureček M.(7), Pazdera A.(1), Spurný T.(1), Svobodník J.(1), Hlaváč P.(9), Majer O.(2).


Muži "A": Polanka - SK Velká Bystřice                         23 : 15 (10 : 8)

Věděli jsme, že nás nečeká lehký soupeř, ale jeli jme odhodláni tolik potřebné body dovézt, ale bohužel jsme si cestou nevšimli, že se hráčům někde odvaha vytratila. Tohle vědět tak jsme ušetřili peníze za dopravu a mohli si doma udělat hezkou neděli. Přístup většiny hráčů budil rozpaky a dojem, že je házená nebaví a výsledek tohohle utkání je jim zcela ukradený.
V první půli jsme stále jen dotahovali a nad vodou nás držel vynikající Petr Machalík, který navíc svůj výkon vylepšil i vstřelenou brankou. Jediný, kdo se snažil soupeři znepříjemnit hru byl tradičně Radek Mézl a v druhé půli ještě i Michal Wolf. Ostatní byli skutečně jen do počtu.
Naši beznaděj demonstrovaly první minuty druhé půle, kdy jsme měli výhodu přesilovky a při rozehrávce míč. Trenér jasně určil, jaký signál zahrát a snížit na rozdíl jednoho gólu -výsledek?
Signál jsme samozřejmě nezahráli a po několika zmatených přihrávkách jsme vystřelili asi metr vedle branky a soupeř nás ihned potrestal zvýšením náskoku.
Sice dostat jen 23 gólů na hřišti soupeře je jistě hezké, ale dát 15 gólů za celý zápas je tragicky málo. Spousta neproměněných šancí  a totální výpadek hráčů (od kterých se čeká, že tým potáhnou) to vše podtržené neproměněním tří sedmiček nám pohřbilo veškeré naděje na slušný výsledek.

Hráči (branky): Machalík P.(1), Wolf M.(1), Pörsök P.(4), Dostál O.(5), Kulišťák J.(1), Strádal J.(1), Schneider V., Mézl R.(1), Machynek M.(2).

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook