Zpravodaj č. 1/2011

SOBOTA 22.1.2011:

 

Ml.dorost:  LO Hana Cup 2011

V sobotu 22.1 se uskutečnil ve školní hale další ročník tradičního turnaje mladšího dorostu  Lo Haná Cup za účasti slovenského celku z Kysuckého Nového Mesta, Kostelce na Hané a Sokola Prostějov.

Naši dorostenci porazili v prvním zápase Kostelec,  potom smolně prohráli o gól s Kysuckým Novým Mestem a závěrečném zápase prohráli s Prostějovem.

Konečné pořadí: 

  1. Kysuckého Nového Mesto
  2. Prostějov
  3. SK Velká Bystřice
  4. Kostelec na Hané

Nejlepším hráčem a zároveň nejlepším střelcem s 26 brankami byl domácí Ondřej Švébiš.

Turnaj  nám ukázal na čem bude potřeba zapracovat, aby v jarní sezóně dosáhlo družstvo mladšího dorostu lepších výsledků než v podzimní části.

 

SOBOTA 29.1.2011:

 

Ml.žáci A:  Turnaj VANGL Cup - Ivančice

Původně dvoudenní turnaj mladších žáků se díky velké marodce v týmech změnil v jednodenní akci za účasti družstev : SK Velká Bystřice, Juliánov A a B, Ostrava – Polanka, Prostějov a Ivančice. (Hráno 1 x 25 min.)

V. Bystřice – Prostějov    11 : 7  utkání, které měli naši hráči celou dobu pod kontrolou. Bohužel špatná střelba celého týmu a individuální chyby brankáře a některých obránců vedly k tomu, že i přes viditelný tlak jsme nebyli schopní většího brankového odskoku od soupeře.

Nejlepší hráč utkání – Michal Červinka.( spojka )

V. Bystřice – Polanka    10 : 8  obdobné utkání jako s Prostějovem, kdy po viditelné střelecké převaze, kdy po 10-ti minutách hry jsme mohli vést 10 : 1, to bylo 1:1. Soupeř toho využil a odskočil na rozdíl dvou branek. Tento rozdíl si soupeř udržoval až do 20-té minuty,  kdy zejména díky agresivní obraně 5:1 ze strany Berti  Menšíka jsme soupeře přinutili  k chybám v útoku, srovnali výsledek a v samém závěru výsledek otočili.

Nejlepší hráč – Norbert Menšík ml.(spojka)

V. Bystřice – Juliánov B  16 :2 díky dobře organizované obraně 6: 0 a nulové střelbě zdálky se soupeř prakticky neprosadil až do stavu 10 : 0.

Nejlepší hráč utkání : Filip Hňátek (pivot)

V. Bystřice – Ivančice 9:6 – utkání o 1. místo. Soupeř se celý zápas díky opětovně špatné střelbě našeho družstva držel v závěsu. Utkání ve kterém nepadalo mnoho branek, kdy o  našem vítězství rozhodla vetší dravost některých našich hráčů a kvalitnější obrana.

Nejlepší hráč utkání : Dominik Tkadleček ( spojka )

V. Bystřice – Juliánov A  21 : 5 poslední  utkání celého turnaje ve kterém už prakticky o nic nešlo se celé neslo v drtivé převaze našeho týmu.  Agresivní obrana 3:2:1 měla za následek častou ztrátu míče soupeře v jeho útočné fázi a rychlý přechod našich hráčů do trháku ze kterých padla většina našich gólů. Hráči si toto utkání velmi užívali a prakticky každý si v něm dal gól.

Nejlepší hráč utkání : Ondřej Majer ( křídlo )

Konečné pořadí: 

  1. SK Velká Bystřice
  2. HK Ivančice
  3. Juliánov B
  4. Polanka
  5. Prostějov
  6. Juliánov A

Závěrem:

Mezi hlavní negaci celého turnaje u našeho týmu patřila až nepochopitelná střelecká absence a to zejména ve střelbě ze 6-ti m. Dále pak ze strany soupeřů zejména týmu Prostějova a Juliánova, zákeřné zákroky z boku a zezadu na hráče v trháku a při střelbě ze 6-ti m. Zákroky zejména na naše křídla Matěje Tesaříka a Ondřeje Majera vypadaly opravdu děsivě – hra musela být na několik minut přerušena.

Jako hlavní pozitivum u našeho týmu musím zdůraznit obrovskou touhu po vítězství a týmový duch, který se projevil zejména v utkáních kdy se nám nedařilo zejména střelecky. 

 

Muži:  NUTREND CUP 2011 – 10. ročník mezinárodního turnaje mužů

V sobotu 29.1.2011 se uskutečnil 10-tý ročník mezinárodního turnaje mužů – NUTREN CUP 2011 za účasti družstev Piešťan, Telnice, Nového Veselí a našich družstev mužů.

Hlavním sponzorem turnaje byly firma NUTREND D.S., které touto cestou děkujeme za ceny .

Konečné pořadí:        

  1. SK Velká Bystřice A
  2. Nové Veselí
  3. SK Velká Bystřice B
  4. Telnice 
  5. Piešťany

 

Sestava (A): Vydra M., Kufrik R., Skřídlo J., Balon R., Strádal J., Juračka R.(1), Jakl L., Prepsl D., Barvíř J., Matějka M.

Sestava (B): Hliněný K., Kličuk A., Wolf M., Dostál O., Langer D., Klobouček O., Macharáček T., Zeman M., Spurný M., Vaverka M., Balon J., Tomášek D., Langer J., Zelinka A

 

Všem fanouškům domácího družstva připomínáme, že první mistrovské utkání se odehraje na domácím hřišti s Napajedly a to v neděli 13. 2. 2011 v 10:30.

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 11/2024

Plakát na 13.4.2024

Facebook