Zpravodaj č. 29/2014

SOBOTA 8.11.2014:

 
St.žáci: STM Olomouc "A" - SK Velká Bystřice                      28 : 22 (15 : 12)

Domácí byli lepším týmem díky dvěma vysokým spojkám (Čundrle, Hofírek), která nám dohromady nasázely devatenáct branek. Přitom začátek zápasu byl vyrovnaný, skóre se přelévalo ze strany na stranu a ještě v šesnácté minutě byl stav utkání 9:9. Dařilo se nám především z křídelních prostor, kde Tony a Pepa Dobeš proměňovali nabídnuté šance.  Poté přišlo několik nastřelených tyček z naší strany a soupeř nám odskočil na poločasový rozdíl tří branek. Ve druhé půli jsme nasadili na obě spojky osobku, abychom eliminovali jejich střeleckou sílu, a i když se kluci (Tony a Pepa Dobeš) zhostili svého úkolu na výbornou, hra domácích měla stále stejný scénář. Získaná devítka a nekompromisní zakončení již zmiňovaných hráčů. Bohužel se zápas úplně nevydařil Šudřovi, který si sice na většinu střel sáhl, ale téměř všechny skončili nakonec v brance. K tomu přidal i nejistotu v zakládání rychlých útoků, čímž jsme přišli o naší velkou zbraň. Mackovi se dařilo střelecky, Pepa Dobeš opět předvedl rychlé nohy a poradil si i s netradičním postem pravého křídla, kde několikrát dokázal vstřelit branku, i když to měl přes ruku. Štěpek opět výborně dirigoval hru a zásoboval spoluhráče skvělými přihrávkami, ke kterým přidal také dobrou úspěšnost střelby. Pepíno Jedenástík  odehrál dobrý zápas, ale byla na něm patrná velká nervozita. Výborný zápas odehrál mladší žák Tony, který předvedl parádní obranu a v útoku přidal několik pěkných branek z křídla. Velkou pochvalu ale zaslouží všichni hráči za bojovnost a snahu, která jim tentokrát vydržela až do konce zápasu.
Hráči (branky): J. Šudřich (br), T. Dittrich (br), T. Maceášik (7), J. Dobeš (6), Š. Souček (5), A. Vodička (3), B. Možíš (1), J. Hartl, J. Vysloužil, J. Preč, J. Jedenástík, D. Schaffner.   

                         
St.žačky: DHK Zora Olomouc - SK Velká Bystřice                19 : 24 (11 : 13)

Minulý zápas se mi hodnotil velmi těžce a stěží jsem na něm našel něco dobrého, tak naopak zápas se Zorou se mi hodnotí mnohem snáze a těch pár maličkostí, co se holkám nepovedly, nestojí za řeč. V útoku dokázaly obranu soupeře rozebrat pěknými kombinacemi, i chutí hrát jedna na jednu a dát gól. Naopak v obraně byly nekompromisní, bránily tvrdě, ale čistě. Dostali jsme jen dvě žluté karty oproti šesti vyloučením soupeřek. A to jsme opět nebyli, díky zraněním a nemocem, kompletní. Holky jsem mnohokrát pochválil i za hry, ale moc rád je chválím i touto formou! Snad nám chuť hrát pěknou házenou vydrží?!
Hráčky a branky: V. Mikulášková(11), L. Žáková(6), M. Vičarová(4), K. Koudeláková(2), H. Moťková(1), K. Černá, A. Hühnelová, E. Hühnelová, K. Bílková (brankař)


Ml.dorost: SK Velká Bystřice - Litovel                                       28 : 26 (13 : 13)

V sobotu 8.11. jsme na domácí půdě přivítali tým z  Litovle. Litovel je silný soupeř, který zatím utrpěl jen dvě porážky a většina jeho hráčů měla nad námi výškovou a hmotnostní převahu. Bylo nám tedy jasné, že to bude velmi těžký zápas. Zprvu jsme nehráli špatně, v 18-té minutě jsme vedli 8:3. Během následujících dvou minut jsme však polevili a dovolili soupeři dotáhnout a dokonce se ujmout vedení o gól. V tomto duchu jsme dohráli první půli zápasu, kdy jsme se o pouhou jednu  branku přetahovali. Do šaten jsme odcházeli za nerozhodného stavu 13:13. Ve druhém poločase byla situace jako přes kopírák. Opět jsme se ujali vedení o 4 branky a o tento  náskok jsme během dalších tří minut přišli. Ke konci druhé poloviny zápasu jsme se utrhli, ujali se vedení na 26:22 a mysleli jsme si, že to udržíme až do konce. Soupeři se ale znovu podařilo dotáhnout a v 58 minutě bylo srovnáno na 26:26. Tým z Litovle o vítězsví velmi stál a nedaroval nám nic zadarmo, naštěstí soupeřovy závěrečné průniky na šestku bravurně likvidoval Jirka Routner  a my dovedli zápas ke zdárnému konci 28:26. Našim plusem  byla rychlost hráčů, pochvalu zaslouží za své zákroky brankař Routner. Velmi dobře zafungovaly křídla, z nichž padla polovina gólů. Důležitá a záslužná byla také bojovnost všech našich spojek a pivota.
Sestava: Routner J.(br.), Tkadleček D.(10), Tesařík M.(5) , Andrš M.(2), Kubeša L.(6),Spurný T.(3), Horký J.(2),  Dosoudil R., Hňatek F.


St.dorost: SK Velká Bystřice - Litovel                                       25 : 27 (13 : 12)

Se sobotním soupeřem z Litovle jsme hráli od začátku vyrovnanou partii. Obě družstva měla problém s proměňováním šancí, a tak se nikomu nepodařilo výrazně gólově odskočit. Utkání bylo opravdu po celou dobu vyrovnané, na naší straně se bohužel ke konci projevila absence několika hráčů vlivem zranění, docházely nám síly, v důležitých zlomových momentech jsme udělali několik technických chyb a samozřejmě neproměňovali. Soupeř naopak několika povedenými ranami zdálky získal sebevědomí a utkání dotáhl do vítězného konce.
Sestava: Schneider P.(br.), Samiec S.(7), Jureček M.(3), Pazdera A., Kubeša L.(1), Majer V.(1), Hňatek F.(1), Tkadleček D.(6), Andrš M.(2), Spurný T.(4)


Muži: SK Velká Bystřice - Hranice "B"                                       42 : 24 (21 : 9)

Jednoznačné vítězství našeho družstva v zápase, ve kterém dostali příležitost všichni hráči včetně tří brankařů. Velký dík patří i našim fanouškům.   
Sestava: Smékal J., Rýpar M., Rifler J., Wolf P.(7), Slovák T.(2), Fedák J.(1), Zemánek K.(5), Švébiš O.(6), Skřídlo J.(4), Strádal J.(2), Machynek M.(6), Martinásek I.(2), Mézl R.(7)

 

NEDĚLE 9.11.2014:

 
Mini mladší a starší: Turnaje ve Velké Bystřici

Dne  9.11.2014 jsem uspořádali ve Velké Bystřice turnaje obou kategorií MINI. Turnaje se zúčastnila družstva Žeravic, Cementu Hranice, Senice na Hané, Litovle a naše družstva.
MINI mladší sehráli dobrá utkání, která odpovídala jejich věkové kategorie.
MINI starší předváděli hru, jak na houpačce. Jednou to bylo perfektní v obraně, ale nešlo to už v útoku a naopak. Velkým poznatkem z těchto zápasů je nutnost zapracovat na důsledném přerušení hry soupeře. Pozitivní věcí bylo, že při praktikování osobní obrany hráči Cementu Hranice si naši hráči s touto obranou dokázali poradit.


Ml.žáci "A": SK Velká Bystřice - Žeravice                                        18 : 9 (7 : 4)

V neděli jsme přivítali třetí tým naší tabulky – SK Žeravice. Začátek zápasu nám napověděl, že jsme narazili na kvalitně připravený tým. Musím říci, že Žeravice velice dobře znali a četli naši hru. Jejich pohyb a trpělivá hra v útoku nám dělala problémy. Byl to velice vyrovnaný zápas. Až ve druhé polovině druhého poločasu se nám povedlo navýšit vedení o pět gólů. Za náš tým v podstatě v poli odehráli celý zápas tři hráči ze dvanácti a to je smutné. Otázka zní je důležité vyhrát, nebo aby si každý zahrál.
Hráči a branky: Haderka V., Grygar M., Vodička A.(8), Možíš B.(6), Buršík F.(4), Černý R., Pečinka M., Vysloužil J., Zedník V., Dvořák H., Dzieržava J., Schaffner D., Zácha V., Jagelka J.


Ml.žáci "B": STM Olomouc 2003 - SK Velká Bystřice "B"          21 : 6 (14 : 2)

Družstvo ml. žáků B hrálo v Olomouci na Zoře v neděli v 16hodin svůj předposlední zápas sezony s STM Olomouc B. Na zápas byli nominováni P. Markvart, D. Soška, K. Kobliha, V. Krempl(1), A. Katinger(5), A. Horáček, Š. Slepica, M. Stryk, J. Nováková, K. Salašnyj a V. Pečínka. Bohužel zápas zastihl naše hráče ve špatné formě a v 9.minutě první půle jsme prohrávali 9:0. Soupeř byl fyzicky úplně někde jinde. Byl rychlejší a důraznější. Poločas skončil 14:2.Druhý poločas se naše hra trochu zlepšila, ale pořád jsme tahali za kratší provaz. Proti o dvě hlavy vyšším a tím i váhově těžším a rychlejším hráčům to nešlo. Je jasné, že musíme zlepšit výkony na treninku a zlepšit se ve fyzické kondici a v přihrávkách. Tam vše začíná. Pozitivum bylo, že naši hráči bojovali a snažili se.


Ženy: Pardubice - SK Velká Bystřice                                       25 : 22 (12 : 11)

V sedmém kolo podzimní části soutěže zajíždělo družstvo žen do Pardubic s jasným cílem, vyhrát a upevnit si postupové místo v tabulce. Zápas byl však velmi těžký pro všechny strany. Soupeřky měly bohužel navrch celou hrací dobu. Naděje sice vysvitla po několika vyloučeních domácích, ale naše hráčky nebyly schopné této výhody využít. Poločas skončil 12:11 pro domácí a mohlo se zase začít od začátku. Na straně domácích padla i červená karta za tvrdý faul na naši hráčku, přišla i série dvouminutových trestů, ale naše hráčky nemohly trefit bránu. Možná kdyby nám přálo více štěstí, mohl by zápas skončit úplně jinak. Zápas byl dobrý, vyrovnaný, ale rozhoduje konečné skóre. Zápas skončil 25:22 a body si tentokrát připsaly Pardubice. Bohužel bude muset naše družstvo nadále bojovat o postup z tabulky do lepší skupiny, má na to ještě 3 zápasy, první již tuto neděli doma Na Letné s Bohunicemi tradičně v 16:00.
Sestava: Steigerová J.(br.), Kobylíková J.(1), Jiroušová P., Macharáčková J., Zemanová R.(3), Fabíková M.(9), Žahourová E.(1), Pavlincová I.(1), Košová K., Kumrová S.(7), Begalová A.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
15.11.. doma ml. žáci "B" 12:00  se Senicí n. H.
ml. dorost 13:30  s KP Brno
st. dorost 15:30  s Přerovem
muži 17:30  s Hlučínem
venku ml. žáci "A" 10:30  v Olomouci s STM 2002
16.11.. doma st. žačky 14:00  se Zlínem "B"
ženy 16:00  s Bohunicemi

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 11/2024

Plakát na 13.4.2024

Facebook