Zpravodaj č. 25/2011

STŘEDA  21.9.2011

 

St. žáci:  SK V. Bystřice – Přerov                                                   21 : 14 (11 : 7)

Ve středu 21.9.2011 sehrálo družstvo starších žáků odložený mistrovský zápas s družstvem Sokol HC Přerov. Naši hráči měli velmi dobrý vstup do utkání, v 15-té minutě jsme vedli 10 : 1. Poté bylo provedeno prostřídání hráčů a poločas skončil výsledkem 11 : 7. Hráči, kteří vystřídali hráli obětavě, ale bylo na jejich hře ještě patrné, že mají co zlepšovat. Ve druhém poločase si opět zahráli všichni hráči a zápas jsme dovedli do vítězného konce, kdy o vítězství se zasloužili zejména hráči Padalík, Menšík, Tesařík, Hňátek  a Majer.

Sestava: Vykoukal(br.), Hňátek(2), Sečka(1), Prošvic, Divila(1), Padalík(7), Majer(2), Mader, Pazdera, Dosoudil(1), Menšík(4), Tesařík(3) a Petričák.

 

SOBOTA  24.9.2011

 

Mini starší:  Turnaj ve Velké Bystřici

Výsledky:

  • SK Velká Bystřice A – STM Olomouc B            10 :  9
  • SK Velká Bystřice A – Tatran Litovel                 30 : 10
  • SK Velká Bystřice A – SK Velká Bystřice B        18 :  3
  • SK Velká Bystřice A – Horka n. M.                     32 :  6
  • SK Velká Bystřice A – Prostějov                        18 : 18

 

  • SK Velká Bystřice B – STM Olomouc B               8 : 13
  • SK Velká Bystřice B – Tatran Litovel                    8 : 12
  • SK Velká Bystřice B – SK Velká Bystřice A          3 : 18
  • SK Velká Bystřice B – Horka n. M.                     19 : 11
  • SK Velká Bystřice B – Prostějov                        15 : 16

Konečné pořadí:

  1. SK Velká Bystřice A
  2. Sokol II Prostějov
  3. STM Olomouc B
  4. Tatran Litovel
  5. SK Velká Bystřice B
  6. Sokol Horka n. M

 

Sestav A družstva: Jagelka J.(19), Možíš B.(55), Milý K.(10), Rášová A.(2), Kostorek P.(2), Blaha P.(18)
Sestav B družstva:
 Vysloužil J.(20), Ditrich T.(5), Buršíková K., Samková A.(9), Zedník V.(4), Shaffner D.(13), Dvořák H.(2)

 

Ml.žáci:  Žeravice „B“ - SK V. Bystřice                                           6 : 24 (3 : 12)

K dalšímu mistrovskému zápasu jsme vyrazili do nedalekých Žeravicí. Výsledek zápasu je jednoznačný, přesto lze najít pár chyb. Úvod zápasu byl v našem podání více než vlažný ( snad kvůli krásnému slunečnému počasí), hráči neproměnili spoustu šancí a hrát se silnějším soupeřem, mohlo by se nám to vymstít. V průběhu utkání se výkon našich borců zvedl a většina z nich předváděla to, na co jsme v této sezóně zvyklí. Tradičně výborně bojoval a střílel Spurný T., ve velké pohodě zatím hraje Buršík F. ( r.n. 2002 ), v brance byl bezchybný Šudřich J. a na pivotu se stále zlepšuje Běhálek J. Po delší době předvedl dobrý výkon Šípek K.!
Hráči (branky): Šudřich J.(br), Spurný T.(9), Souček Š.(6), Běhálek J.(3), Buršík F.(2), Jedenástík J.(2), Šípek K.(1), Dobeš J.(1), Buršík T., Vodička A., Maceášik T., Malinek Š..  

 

St.žáci:  Šumperk - SK V. Bystřice                                       13 : 38 (5 : 19)

Další mistrovské utkání jsme odehráli v sobotu 24.9.2011 v Šumperku. Zápas jsme měli od začátku pod kontrolou, rychlou a kolektivní hrou jsme nakonec dosáhli výrazného vítězství. Střelecky se dařilo Majerovi, Padalíkovi, Hňátkovi a Maderovi, kterým střelecké příležitosti připravovali svou hrou zejména Tkadleček a Menšík. Rychlé a účinné rozehrání hry několikrát předvedl brankář Vykoukal. Na pivotu pěkný výkon předvedl Divila. Ostatní hráči bojovali a za předvedenou hru si zaslouží pochvalu.

Sestava: Vykoukal(br.), Hňátek(5), Sečka, Prošvic(2), Divila(2), Padalík(6), Majer(9), Mader(4), Pazdera(2), Dosoudil, Tkadleček(2), Menšík(6), Petričák.

 

NEDĚLE  25.9.2011

 

Mini mladší:  Turnaj v Kunovicích

Mini mladší se zúčastnili turnaje v Kunovicích. Bohužel všechny zápasy prohráli a skončili na 4. místě. Výškově jsme byli jednoznačně nejmenší, ale potěšující je, že se začínají objevovat první kombinace a střelba.         

Výsledky:

  • Kunovice – SK Velká Bystřice                  17 :  0
  • STM Olomouc – SK Velká Bystřice          10 :  5
  • UP Olomouc - SK Velká Bystřice             25 :  2

 

Ml.žačky:  Otrokovice - SK V. Bystřice                                           4 : 11 (2 : 5)

V neděli 25.9. jsme vyrazili na premiérové utkání mladších žaček do Otrokovic. Oslabeni o tři hráčky základní sestavy, které bojují s nemocemi jsme byli velice zvědaví, jak se zbytek týmu popere s neznámým soupeřem. Optimismem jsme nehýřili, protože další dvě opory  Mikulášková V. a Vičarová M. odjížděly na utkání silně nachlazené a bylo jasné, že budeme hodně improvizovat se sestavou. Ukázalo se ale, že naše děvčata jsou velké bojovnice a od začátku zápasu dělala maximum proto, aby utkání dotáhla do vítězného konce. V brance držela naše šance nejen L. Mikulášková, ale i její sestra V. Mikulášková, která ačkoliv to byl její první odchytaný zápas ve velké házené a do branky byla vlastně uklizena kvůli nachlazení, předvedla výborný výkon a zlikvidovala několik nebezpečných šancí soupeře. 
Ostatní hráčky dřely v obraně i v útoku a bojovaly o každý balon. Skvělé utkání odehrála VachutkováM., Vičarová M. a Mikulášková L., která nahradila sestru na postu rozehrávačky. Ale ani ostatní holky nezůstaly pozadu, Konečná M. skvěle ubránila pivotku soupeře, Bečáková M. zase odmakala celý zápas na křídle a podařilo se jí vstřelit branku. Další se s velkou házenou teprve seznamují, ale své kvalitativní nedostatky nahradily bojovností a je jen otázkou času a tréninkové píle, kdy se výkonnostně přiblíží svým spoluhráčkám. Hráčky(branky): Mikulášková L.(br+2), Mikulášková V.(br+2), Vachutková M.(4), Vičarová M.(2),
Bečáková M., Konečná M., Kohoutková T., Horáková T., Hirschová K..   

 

Muži „A“:  Louny - SK V. Bystřice                                                    30 : 27 (14 : 15)

V 1. kole nového ročníku 1. ligy jsme zajížděli na půdu dalšího nováčka TJ Lokomotiva Louny. V prvním poločase se skóre zápasu přelévalo z jedné strany na druhou a ani jeden z týmů si nevytvořil více, jak 3 brankový náskok. V tomto průběhu jsme domácí tým herně převyšovali, ale nedařila se nám střelba z náskoků, kde jsme 7krát ztroskotali na výborně chytajícím domácím brankaři. Poločas skončil výsledkem 14 : 15 pro náš tým.

Po změně stran se hra obou týmů otočila, přestala nám vzcházet, jak útočná tak i obranná fáze, velké množství technických chyb zapříčinilo zvrat ve skóre, kde v půlce druhého poločasu náš tým prohrával rozdílem 3 branek 23 : 20. Tento náskok domácích se nám nepodařilo srovnat a konečný výsledek zápasu byl tedy 30 : 27.

V našem družstvu zaslouží pochvalu hlavně útočná hra křídel, kde jsme měli úspěšnost střelby kolem 70% (Kovalák O. 5br., Mézl R. 3br.), dále výkon pivota Skřídla J. autora 9-ti branek. Hlavní herní rozdíl oproti domácímu týmu, byla střelba ze střední a delší vzdálenosti, kde nám domáci hráč Klimt nastřílel 12 brane.

Sestava: Vydra M., Hliněný K., Wolf P.(1), Wolf M., Vaverka M., Pörsök P., Prepsl D.(4), Barvíř J., Mézl R.(3), Skřídlo J.(9), Balon R.(3), Strádal J., Mičola J.(2), Kovalák O.(5)

 

Další kolo sehraje naše družstvo 1.10. v 17 hod. na domácím hřišti na Letné s týmem juniorky HC BANÍK OKD KARVINÁ, zveme tímto všechny naše příznivce k historicky prvnímu domácímu zápasu v 1.lize!!!

 

Ml.dorost:  Napajedla - SK V. Bystřice                                  21 : 25 (9 : 9)

K prvními mistrovskému utkání nové sezóny zajíždělo naše družstvo mladších dorostenců do Napajedel. Po vydařené vstupu do utkání, se hra postupně srovnala, především neproměňováním našich střeleckých příležitostí. Poločas skončil remízou 9 : 9. Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, kteří šňůrou 5-ti branek šli do vedení 15 : 12. Za tohoto stavu při přesilovce domácích naše družstvo zabojovalo. Zlepšilo obranu a 6-ti brankami v řadě otočilo skóle. Bojovnou hrou s důraznou obranou dotáhlo zápas do vítězného konce. Celé družstvo musíme pochválit za bojovný výkon, za obranu zvlášť Ochmanna P., který dokázal ubránit nejlepšího střelce domácích a v útoku se dařilo Petričákovi M. autoru 8 branek.

Sestava: Janeček M.(1), Mistera J., Slováček D.(1), Nábělek F.(4), Majer V.(3), Stopka J.(1), Ochmann P.(4), Jureček M., Javořík E.(1), Petričák M.(8), Svobodník J., Gardián A.(2), Vodička Š.

 

Ženy:  SK V. Bystřice - Ostrava                                            24 : 17 (5 : 12)

Do utkání vstupovalo naše družstvo žen s jasnou taktikou hrát proti soupeři, který měl pouze jen jednu hráčku na střídání na rychlé útoky. Po sedmi minutách utkání, ale absolutně přestalo dodržovat stanovenou taktiku a  přestalo se navíc dařit i střelecky. Neproměňovalo jasné  brankové situace a přizpůsobilo se hře soupeři. Poločas skončil 5 : 12 v neprospěch našeho družstva.
Do druhého poločasu  nastoupilo naše družstvo, jako vyměněné. Začala dodržovat pokyny, které si o poločase vytýčilo. Změna se začala projevovat  snižováním značného brankového rozdílu z prvního poločasu, až jsme se na soupeřky dotáhlo a  nakonec i výsledek obrátilo ve svůj prospěch na konečných 24 : 17.  Velkou oporou byla hlavně v druhé půlce brankařka Steigerová J.  a  hlavně se začalo  dařit střelecky Fabíkové M.,  ale i ostatní hráčky si za druhý poločas zaslouží  pochvalu.

Sestava a střelkyně: Steigerová J., Ochmannová J., Ručilová T.(4), Dragúňová T., Páráková K.(3), Jir ušová P(1), Macharáčková J., Fabíková M.(7), Žahourová E.(5), Hovorková M.(1), Košová K.(1), Kumrová S.(2)

 

Muži „B“:  Zlín „B“ - SK V. Bystřice „B“                                 30 : 26 (11 : 13)

Po slibném poločase kdy jsme vedli místy i o pět branek se ve druhém poločase dostavil nepochopitelný útlum  a při velkém množství zbytečných chyb v obraně, které bohužel vyplynuly s nedodržování taktických pokynů, které zazněly v šatně a obrovského množství nepřesných střel si domácí vzali vedení a udrželi ho až do konce. Pochválit můžeme za výborný výkon v brance J. Langrera a občas měl světlé chvilky T. Moskalenko.

Sestava: Langer J., Juráň J., Švébiš O.(3), Bečica J.(3), Moskalenko T.(5), Macharáček T.(4), Hliněný J.(4), Zeman M.(3), Schneider V.(3), Klobouček O.(1).

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook