Zpravodaj č. 32/2014

SOBOTA 29.11.2014:

 
Ml.dorost: SK Velká Bystřice - Luhačovice                              44 : 29 (19 : 12)

K sobotnímu zápasu k nám zavítal soupeř z Luhačovic. Tento tým se nachází ve spodní  části tabulky, našim cílem  tedy nebylo soupeře deklasovat, ale chtěli jsme,  aby si  v takovémto zápase zahrála celá naše lavička. Už po pár minutách hry bylo jasné, že bude náš rival sázet na střelbu z dálky, což se také potvrdilo. Od pohledu také bylo zřejmé, že  v  rychlosti  nám stačit nebude. Hráli jsme na rychlé útoky a kombinovali v postupném útoku. První poločas jsme zakončili výhrou 19:12. Ve druhém poločase jsme z rychlých útoků skóre  dále navyšovali. Jediným našim mínusem bylo, že se nedokážeme plně soustředit na obranu se soupeři,  které porážíme rozdílem třídy. Tady na sobě musíme ještě hodně zapracovat. Pochvala patří našim  brankářům, Jirka Routner předváděl velmi pěkné zákroky,  několikrát zlikvidoval sedmimetrové hody a střely ze šetky, pozadu nezůstal ani Pavel Schneider.
Sestava: Routner J.(br), Schneider P.(br), Tkadleček D. (8), Tesařík M.(3) , Andrš M.(6), Spurný T.(6), Horký J.,  Dosoudil R.(3)., Prošvic T.(6), Divila V.(2)., Kubeša L.(9), Sečka J.(1)


St.dorost: SK Velká Bystřice - Telnice                                       36 : 25 (18 : 10)

Starší dorost přivítal na domácím hřišti soupeře z Telnice. K zápasu jsme přistoupili zodpovědně a hned od začátku dali soupeři najevo, že jednoduché to mít rozhodně nebude. Několikabrankový náskok jsme si udržovali po celé utkání, soupeře jsme nepustili k žádnému velkému zdramatizování vývoje utkání. Pochvalu za předvedený výkon si zaslouží všichni hráči, jen je potřeba udržet vše na hranici sportovního chování až do konce utkání a nenechávat se zbytečně vylučovat za hlouposti, jako jsou komentáře a gymnastické prvky ve hře.
Sestava: Schneider P.(br.), Samiec S.(3), Klobouček M., Kubeša L.(6), Šiška D.(5), Sečka J.(3), Jureček M.(2), Majer V.(1), Hlaváč P.(5), Spurný T.(2), Prošvic T.(7), Tkadleček D.(1), Andrš M.(1), Dosoudil R.


Muži: SK Velká Bystřice - Lesana Zubří                                  37 : 22 (19 : 10)

Jednoznačné vítězství našeho družstva nad posledním týmem tabulky v zápase, ve kterém dostali příležitost všichni hráči našeho družstva. Velký dík patří opět i našim fanouškům. Sestava: Rýpar M., Rifler J., Wolf P.(4), Karban M.(3), Zemánek K.(9), Švébiš O.(8),  Strádal J.(2), Machynek M.(7), Mézl R.(2), Martinásek I.(2)

 

NEDĚLE 30.11.2014:


Ženy: SK Velká Bystřice - Hodonín                                         25 : 23 (11 : 13)                                
Poslední utkání první poloviny soutěže bylo jedním z nejdůležitějších nejen pro nás, ale i pro ostatní týmy, které bojovaly o umístění v první trojici. Přesto, že jsme od začátku dávaly do zápasu vše, soupeř byl pořád o krok dopředu, nedařila se nám střelba a v obraně nám jediná hráčka dělala veliké problémy a plnila přesně to, co jsme od ní očekávaly, ale stejně se nám nedařilo ji ubránit. První poločas jsme prohrály o čtyři branky a do druhého šly s tím, že teď se to musí konečně zlomit a otočit v náš prospěch. Díky osobní obraně a důraznému zakončování vytvořených šancí jsme soupeře dostaly pod tlak a postupně otáčely vývoj zápasu. Odhodláním, týmovou hrou a obrovskou chutí po vítězství se nám povedlo soupeře rozhodit a utkání vyhrát. Díky tomu jsme ještě chvíli mohly věřit, že se nám podařilo udržet se mezi třemi nejlepšími týmy naší ligy, ale byly jsme závislé na výsledku dalšího utkání, které bohužel skončilo v náš neprospěch. Konečné pořadí je pro nás poučení do další části sezóny, ve které nesmíme nechat nic náhodě a hrát tak, abychom si i nadále zasloužily přízeň diváků, kteří nám opět vytvořili úžasnou atmosféru, za což jim děkujeme a doufáme, že to tak bude i nadále.
Sestava: Nováková A.(br.), Steigerová J.(br.), Kobylíková J.(6), Hlaváčková K., Kadlecová O., Jiroušová P., Zemanová R., Fabíková M.(6), Kumrová S.(4), Begalová A.(9).

 

St.žáci: DOBIÁŠ CUP Rožnov pod Radhoštěm (28. - 30.11.)             - 9.místo  

Výborně obsazeného turnaje se zúčastnilo třináct družstev, včetně výběru zlínského kraje, rozdělených do skupin po třech. Ta naše byla velmi těžká (Dukla Praha a Slovan Modrá). První dva postupovali do dalších bojů, poslední hrál o 9. – 13. Místo, což postihlo bohužel nás. 

V. Bystřice  - TJ Slovan Modra              14 : 16 (7 : 8)
Vyrovnaný boj s velice urostlým soupeřem. Z počátku jsme vedli, ale soupeř nás postupně začal přehrávat, především střelami z nulových úhlů, které by měl brankař chytat. Šudřa se blýskl několika hezkými zákroky z dálky i ze šestky, ale křídla měl bohužel tragická. Naopak my jsme takovou úspěšnost z křídel neměli. Hantr ze čtyř náskoků ze spojkových pozic, čtyřikrát trefil brankaře u bližší tyče.K tomu není co dodat. Za pochvalu stojí obrana, především sojek, které dokázali bránit urostlé protihráče. Problémem byl i pivot, kterého výborně bránil Puchýř, přesto když tento vazoun dostal balon, byl neudržitelný. Kluci v závěru zkusili zápas zvrátit, ale Pepa Dobeš dostal po nešťastném zákroku červenou. Na jeho místo nastoupil Kuba Preč a měl velkou potřebu v prvním útoku vystřelit z nulového úhlu. Z následujícího protiútoku jsme dostali rozhodující branku. Kluky musíme pochválit za velkou bojovnost, Štěpek 3x vybojovaná sedmička, Macek silové dohrávky v soubojích jeden na jednoho.

V. Bystřice  -  DUKLA Praha                  9 : 17 (3 : 12) 
Sobotní ráno klukům nesvědčilo, v prvním poločase ještě spali, hlavně v obraně, která byla velmi špatná. Soupeř byl důraznější a rychlejší a naši hráči vůbec neplnili dané pokyny. Po výměně Pepy Dobeše za Pepu11 na spojce se výrazně zlepšila obrana. Pepíno11 byl ale platnější na křídle, kde dokázal proměňovat své šance. Druhý poločas – výborný. Velká bojovnost, rychlý přechod do útoku. Nezklamali leváci Fouky a Kuba, v brance zlepšil svůj výkon Šudřa. I v tomto zápase se dokázal prosadit bojovný Puchýř. Druhý poločas jsme vyhráli 6:5!

V. Bystřice  -  ŠKP Bratislava                17 : 13 (8 : 5)
Soupeř stejně jako my vypadl z těžké skupiny (Prešov, STM Olomouc) a výškově i váhově byl srovnatelný s námi. Od začátku do konce jsme vedli, ale nedostali jsme to zadarmo. Parádně zachytal Šudřa a přidal i několik trháků. Obrana vynikající 5:1. Vysunutý Štěpek podal maximální výkon, který ještě zvýraznil i vydařenou střelbou. Puchýř třetí zápas a opět branka. Bojovný výkon odvedl Macek a branku konečně vstřelil i Kuba. Mužem zápasu byl Pepa Dobeš, výborný v obraně a rychlý dopředu. Vycházeli nám i signály.

V. Bystřice  -  Sokol Újezd u Brna         32 : 21 (14 : 9)
Všichni hráči vstřelili branku, ve druhém poločase útočné chutě předčili obranu. Do rychlých útoků chodil Pepa Dobeš, Fouky se rozestřílel na křídle, aktivní byli Štěpek s Mackem. Šudřa v brance spolehlivý. Problém byl s bráněním pravého křídla soupeře. Vystřídali se na něm Hantr, Fouky, Kuba a ubránil ho až Pepíno11.

V. Bystřice  -  Rožnov pod Radhoštěm  18 : 13 (11 : 6)
Vstávali jsme v šest hodin, sbalili se, posnídali a potom předvedli náš nejhorší výkon na turnaji. Na domácí to stačilo, ale obrana nedůrazná, v útoku nic moc. Puchýř patý zápas – pátá branka!

V. Bystřice  -  SK Žeravice                     25 : 15 (15 : 7) 
Poslední zápas, spousta Šudřou podceněných střel koněm z dálky, ale zase se zlepšil pozičně při střelbě z křídel. Rychlá hra dopředu vyhovovala Pepovi Dobešovi a Štěpkovi, vycházely signály. Střelecky se moc nedařilo Mackovi, naopak při chuti byl Pepíno11. Výborný výkon, ostatně jako po celý turnaj předvedl Puchýř. Spolehlivě zahrál Fouky a špatný nebyl ani Hantr.

Součástí turnaje byla i návštěva bazénu a kina. Poděkování patří pořadatelům za výborně zorganizovaný turnaj, speciální dík patří Zbyňovi Müllerovi za odvoz hráčů na turnaj a zpět. Turnaj splnil cíl přípravy na kvalifikaci žákovské ligy. Kluci odehráli turnaj téměř bez střídání, za což zaslouží všichni pochvalu.

Hráči (branky): J. Šudřich (br), Š. Souček (34), J. Dobeš (27), T. Maceášik (23), J. Jedenástík (15), J. Vysloužil (5), T. Foukal (4), J. Preč (3), J. Hartl (2).

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
6.12. venku ml.dorost 16:30  v Třinci
st.dorost 18:00  v Napajedlech
muži 18:30  v Šumperku

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook