Zpravodaj č. 15/2012

23. - 25. 5. 2012:

 

NOVINÁŘSKÝ KALAMÁŘ - REPUBLIKOVÉ FINÁLE  (chlapci)

Prestižního turnaje, který pořádala naše škola se zúčastnilo deset družstev z celé ČR. Hrálo se ve dvou skupinách systémem každý s každým a první dva týmy postupovaly do bojů o medaile.

Zápasy ve skupině:     
Velká Bystřice - Plzeň                             21 : 14
Soupeř byl hodně urostlý, ale nám vycházela kombinační hra včetně zakončení. Z naší strany to byl nejpovedenější zápas, především díky kolektivnímu pojetí. Výborně chytal Jirka Routner (stejně tak ve všech ostatních zápasech), na pivotu zářil Macek a výbornými proskoky se prezentoval Honza Sečka.
                                   
Velká Bystřice - Strakonice                   18 : 8
Soupeř předváděl líbivou rychlou házenou, smolně prohrál ostatní zápasy o jeden až dva góly. Ze začátku jsme měli s jejich rychlostí a kombinací problémy, ale ve druhém poločase jsme díky síle a důrazu Toma Spurného a Matěje Tesaříka odskočili a po zásluze vyhráli.
                                  
Velká Bystřice - Zubří                              11 : 19
Hráči Zubří byli lepší, rychlejší a bojovnější. Obrana 4:2 nám dělala velké problémy a po ztrátách míčů jsme inkasovali laciné branky. Nevycházela nám hra jeden na jednoho a kluci zbytečně brzy rezignovali a smířili se porážkou.
                                  
Velká Bystřice – Praha                            17 : 10
Pokud jsme chtěli hrát semifinále, potřebovali jsme vyhrát. Z důvodu nejrůznějších zranění nám odpadlo několik hráčů a těm zbylým už docházely síly. Přesto se nám potřebné utkání podařilo doslova ubojovat, když druhý poločas měl s házenou pramálo společného.
Semifinále
:                Velká Bystřice - Karviná                         10 : 16
Na soupeře jsme se připravili takticky a naše plány se dařilo částečně plnit.  Karviňáci byli ale lepší, přesto byl tento zápas velmi pohledný z obou stran. Střelecky se dařilo Spurňasovi, v některých zakončeních se nás bohužel držela smůla. Za vysunutého obránce dobře zabíhaly spojky Mates a Macek a křídla Pepíno s Ondrou svými přeběhy přes celé brankoviště vytvářeli okénka v soupeřově obraně.
Zápas o třetí místo:     
Velká Bystřice - Hradec Králové          11 : 12
O prohře rozhodl první poločas (nejhorší úsek v celém turnaj), když se na začátku zranil Pepíno a už nebylo téměř s kým hrát. Hráčům chyběl důraz na brankovišti a chuť zakončit. Sedm minut před koncem jsme prohrávali o pět branek a rozhodli se vsadit vše na riziko. Změnili jsme obranu na 4 : 2, dokázali stáhnout výsledek na 11:12 a měli jsme ještě celou minutu na vyrovnání, bohužel se tak nestalo.
Konečné pořadí: 1. Zubří, 2. Karviná, 3. Hradec Králové, 4. Velká Bystřice, 5. Plzeň, 6. Velké Meziříčí, 7. Bělá p. Bezdězem, 8. Praha, 9. Strakonice, 10. Ivančice.

Hráči, branky, zhodnocení ( známky jako ve škole):
J. Routner (br)                    - přes zranění ruky předváděl po celý turnaj excelentní výkony! Jeden z  našich nejlepších hráčů (1)
T. Spurný (27)                     - největší bojovník, spousta získaných míčů, tahoun se superfyzičkou, velmi dobrý v obraně 5:1 (1)
M. Tesařík (25)                   - na spojce i na křídle nebezpečný střelec a náš nejlepší obránce - 1
T. Maceášik (8)                   - překvapení v našem družstvu! Velmi dobrý na pivotu! Zaskakoval při zraněních i na dalších postech (1-)
O. Majer (7)                         - střelba z křídla mu tentokrát tolik nevycházela, po zranění ostatních se vrátil do sestavy a ukázal, že bojovnost mu nechybí (2)
J. Sečka (5)                         - do svého zranění velmi platná spojka, která nám od půlky turnaje citelně chyběla jak v útoku, tak v obraně (1-)
R. Dosoudil (4)                    - křídlo, občas záskok na spojce, snaživý v zakončení, horší v obraně ( 2-)
M. Kůrek (4)                        - za první polovinu turnaje pochvala, snaha o střelbu. Jak rostla kvalita soupeřů, projevily se slabiny v obraně (2-)

K. Šípek (3)                          - hodně špatný v obraně, pomalý na nohách. V posledním zápase ale podal velice bojovný výkon, takže když se chce, tak to jde! (3)
J. Jedenástík (2)                - v prvních dvou zápasech výtečný, pak přišel psychický blok v utkání se Zubřím. V momentě, kdy se začal zlepšovat, přišlo zranění a v posledním zápase nám citelně chyběl! (2+)
M. Červinka (2)                   - v obraně pomalý, dopředu nic netvořil. Rozhodující zápas o 3. místo si spletl s exhibicí a za cenu parádiček jsme několikrát přišli o míč! (4)
J. Dobeš (1)                         - dostával jako třetí pivot nejméně příležitostí, přesto nezklamal (2+) 

 

SOBOTA 26.5.2012:                             

 

Ml.žáci „A“:  Prostějov - SK Velká Bystřice                           22 : 23 (11 : 12)

Absolutně nejhorší výkon celé sezóny. Pojem obrana byl pro naše borce absolutně cizí, v útoku žádný pohyb a zbytečné ztráty míče. Někteří hráči byli unavení po dlouhém klání na Novinářském kalamáři a ti odpočatí bohužel podali horší výkon než oni! Nejvíce však chyběla chuť do hry. Několikrát jsme si dokázali vytvořit tříbrankový náskok, o který jsme v zápětí rychle přišli, což se dělo po celý zápas a na konci z toho všeho byl strach o body na hřišti posledního družstva v tabulce.
V brance tentokrát nahradil zraněného J. Routnera F. Buršík, který podal výborný výkon a své spoluhráče několikrát podržel zejména při střelách z křídelních prostor. Nejlepším hráčem v poli byl jednoznačně D. Tkadleček, ke kterému se přidali utahaní T. Spurný a  M. Tesařík. Slabý průměr předvedli T. Prošvic a A. Vodička a absolutně pod své možnosti hráli J. Jedenástík,  J. Běhálek, Š. Souček, T. Buršík a K. Šípek !!!

Hráči (branky): F. Buršík(br), J. Routner(br), T. Spurný(7), D. Tkadleček(6), M. Tesařík(4), T. Buršík(2), K. Šípek(2), T. Prošvic(1), J. Běhálek(1), J. Jedenástík, A. Vodička, Š. Souček.

Středomoravská liga ml. žáci (skupina o 1.-6.místo)

Poř.

Družstvo

Z

V

R

P

Skore

Body

1

V. Bystřice "A"

9

9

0

0

239 : 138

18

2

Zlín "A"

9

6

1

2

185 : 135

13

3

Uničov

9

5

1

3

170 : 141

11

4

Napajedla

9

3

0

6

125 : 170

6

5

STM Olomouc  "A"

9

2

0

7

132 : 203

4

6

Prostějov

9

1

0

8

121 : 185

2


Ml.žačky:  Veselí n. M. - SK Velká Bystřice                           21 : 13 (7 : 7)

Dokud nám stačila fyzická kondice, tak to byl velmi vyrovnaný zápas. Ve druhé půli už nás ale soupeřky uběhaly a přetlačily. Obrana některých našich hráček byla žalostná, asi si spletly házenou s nedělní procházkou po Bystřici. S takovou hrou nelze pomýšlet na úspěch. Prostě zasloužená prohra!
Hráčky (branky): Mikulášková L.(br), Vachutková M.(3), Vičarová M.(3), Konečná S.(3),  Palacková K.(2), Mikulášková V.(2), Bečáková M., Konečná M., Dosoudilová Z., Hühnelová E.

Středomoravská liga ml. žačky (skupina o 1.-6.místo)

Poř.

Družstvo

Z

V

R

P

Skore

Body

1

Zlín "A"

8

8

0

0

158 : 72

16

2

Hodonín

8

7

0

1

130 : 91

14

3

Velká n. V.

9

5

0

4

129 : 136

10

4

Veselí n. M.

9

2

0

7

111 : 133

4

5

Zora Olomouc

9

2

0

7

92 : 139

4

6

Velká Bystřice

9

2

0

7

86 : 135

4

 

Mini starší „A“: Turnaj v Horce n. M.

 

Výsledky: Velká Bystřice A – Bystřice p. H.                         14 :  6

                Velká Bystřice A - Sokol Luhačovice                   29 : 18

                Velká Bystřice A - STM Olomouc A                      20 : 24

 

Konečné pořadí:

  1. STM Olomouc A
  2. Velká Bystřice A
  3. Bystřice p. H.
  4. Sokol Luhačovice

                               

 

NEDĚLE 27.5.2012:                          

 

Mini mladší „B“: Turnaj v Litovli 

Družstvo mini mladší B se zúčastnilo v neděli 27.5. turnaje v Litovli za účasti Tatranu Litovel, SK UP Olomouc „A“ a STM Olomouc. Byl to jeden z nejméně povedených turnajů. Bohužel opory, od kterých se čekal lepší výkon nehráli v nejlepší formě a tak jsem postupně prohráli se všemi. Na druhé straně příjemným překvapením byly hráči, od kterých se nečekal búhvíjaký výkon. 

 

Výsledky:     Velká Bystřice B – STM Olomouc                    5 : 15

                    Velká Bystřice B – SK UP Olomouc A              3 : 20

                    Velká Bystřice B – Tatran Litovel                      6 : 28

 

Dovednostní soutěže, kde se všemi držíme krok se nevím z jakého důvodu nepořádaly.

Naši hráli v sestavě: Kunc M., Mikisek F.(4),Soška D., Hunkes M., Kobliha K., Katinger A.(5) a Slepica Š.(2).

 

Ml.žáci „B“:  Litovel - SK Velká Bystřice „B“                         16 : 18 (8 : 6)

Hráči béčka podali svůj nejlepší výkon v sezóně. Vítězství se rodilo těžce a stejně jako v prvním vzájemném zápase rozhodlo až posledních deset minut. Vyhráli jsme hlavně díky zodpovědnému plnění taktických pokynů v obraně, kde jsme díky aktivní činnosti získali spoustu míčů a rychlým přechodem do útoku zakončovali. Spolehlivý výkon podali oba gólmani Š. Malinek a T. Dittrich. A. Vodička na spojce výborně bránil, v útoku získal tři sedmičky a po přechodu na křídlo byl střelecky velmi úspěšný. F. Buršík pokračoval v úspěšném proměňování sedmiček 3/4 a aktivně získával míče. Š. Souček na střední spojce tvořil hru, zapojoval pivota a především v druhé půlce nebojácně pronikal na brankoviště a střílel branky. V excelentní formě pokračuje pivot T. Maceášik - dobrá spolupráce v obraně a hezké uvolňování pivotmanskou otočkou v útoku. Velmi bojovný výkon v obraně předvedl J. Šudřich, spolehlivou práci odvedli také J. Petričák a J. Dobeš. Takže celé družstvo chválíme za mimořádnou bojovnost a kolektivní pojetí hry. Zároveň děkujeme rodičům, které bylo při fandění hodně slyšet.
Hráči (branky): Malinek Š.(br),  Dittrich T.(br), Souček Š.(7), Buršík F.(5),  Vodička A.(4), Maceášik T.(2), Možíš B., Dobeš J., Petričák J., Šudřich J.

Středomoravská liga ml. žáci (skupina o 13.-19.místo)

Poř.

Družstvo

Z

V

R

P

Skore

Body

1

Horka n. M.

11

9

0

2

229 : 155

18

2

Uherské Hradiště

11

8

0

3

213 : 157

16

3

Litovel

11

7

0

4

186 : 160

14

4

V. Bystřice "B"

11

5

1

5

221 : 191

11

5

Hranice

10

5

1

4

177 : 171

11

6

Žeravice  "B"

10

2

0

8

108 : 180

4

7

STM Olomouc  "B"

10

0

0

10

89 : 209

0

 

St.žáci:  Litovel - SK Velká Bystřice                                      21 : 23 (14 : 12)

V dalším kole zajížděli st. žáci k mistrovskému zápasu do Litovle. V tomto utkání jsme se potkali s mužstvem, které je na 3.místě tabulky a které u nás v posledním měření sil zvítězilo o 2 góly. Soupeř má výškově i fyzicky zdatnější hráče, což se projevilo v úvodu utkání, kdy jsme prohrávali rozdílem 5-ti gólů. V průběhu prvního poločasu jsme postupně hru vyrovnávali a tento jsme prohráli nakonec o dva góly. Druhý poločas byl již herně vyrovnaný, naši hráči kolektivní, disciplinovanou a hlavně bojovnou hrou zápas dotáhli s těžkým soupeřem do vítězného konce. Družstvo zaslouží pochvalu za předvedený výkon, zejména Vykoukal, Tkadleček, Mader, Padalík a Pazdera patřili mezi opory mužstva.

Stínem zápasu je nezaviněné zranění hráče Divila, který má zlomenou klíční kost.

Sestava a branky: Vykoukal(br.), Routner(br.), Červinka, Prošvic(1), Divila, Padalík(9), Mader(8), Pazdera(1), Dosoudil, Tkadleček(4), Kurek, Petričák.

Středomoravská liga st. žáci (skupina o 1.-6.místo)

Poř.

Družstvo

Z

V

R

P

Skore

Body

1

Luhačovice

9

7

1

1

277 : 195

15

2

STM Olomouc

9

6

1

2

205 : 176

13

3

Litovel

9

5

0

4

204 : 203

10

4

Hranice

9

4

0

5

 234 : 223

8

5

Velká Bystřice

9

3

0

6

164: 206

6

6

Zlín

9

1

0

8

160 : 241

2

 

Muži „B“: SK Velká Bystřice „B“ – Uherské Hradiště            40 : 25 (25 : 12)

V předposledním domácím zápase této sezóny přivítali naši muži tým ze spodní části tabulky a to Uherské Hradiště. V podzimní části jsme na hřišti soupeře zvítězili o 10 branek v poměru 27:37. Od tohoto utkání jsme tedy nečekali nic jiného než vítězství a protažení série vítězných zápasů už na 16 utkání v řadě. Utkání bylo již na začátku zcela v naší režii a na hráčích byla vidět chuť do hry, která se projevila poločasovým rozdílem 25:12. Nutno podotknout, že soupeři občas ujížděly nervy, což se projevovalo zbytečnými fauly občas na hranici únosnosti. Ve druhé polovině utkání se nedařilo v útočné fázi tolik jako v té první (zejména množstvím tyček), ale nicméně jsme soupeři uštědřili direkt v podobě 40-ti gólového přídělu. Z našich hráčů se střelecky dařilo O. Dostálovi, autorovi 12-ti branek, dále nutno pochválit oba naše gólmany.

Jelikož máme 2 kola před koncem soutěže náskok 6-ti bodů, máme tak zajištěno celkové 1. místo v této soutěži bez ohledu na další zápasy. Doufejme, že se našemu áčku podaří udržet  I.ligu a pro Bystřické Béčko budou dveře do II.ligy otevřené.

Sestava a branky: Smékal J., Hliněný K. - Elsner R. (1), Wolf P. (4/1), Wolf M. (5), Juračka R. (3), Kufrik R., Hliněný J. (6), Dostál O. (12/4), Moskalenko T. (2/1), Machynek M. (3), Strádal J. (2), Švébiš O.(2)

Středomoravská liga muži

Poř.

družstvo

Z

V

R

P

Skore

Body

1

V. Bystřice "B"

22

19

0

3

748 : 545

38

2

Uničov "A"

22

16

0

6

589 : 476

32

3

Droždín

22

16

0

6

686 : 587

32

4

Bystřice p. H. "B"

22

14

2

6

650 : 617

30

5

Zlín "B"

22

12

3

7

596 : 522

27

6

Uničov "B"

22

11

4

7

538 : 483

26

7

Litovel "B"

21

10

0

11

611 : 610

20

8

Senice n. H.

23

9

2

12

667 : 691

20

9

Kostelec n. H. "B"

22

9

2

11

592 : 646

20

10

Dřevohostice

22

7

3

12

436 : 526

17

11

Uherské Hradiště

21

4

3

14

493 : 577

11

12

Žeravice

22

4

0

18

499 : 633

8

13

Luhačovice

21

1

1

19

483 : 675

3

 

Ženy : SK Velká Bystřice - Ostrava                                        26 : 22 (12 : 9)

Sestava a branky: Jakšová D.(br.), Ochmannopvá J.(br.), Paráková K.(1), Jiroušová P., Macharáčková J.(2), Fabíková M.(6), Žahourová E.(1), Hovorková M.(3), Košová K.(2), Kumrová S.(10), Chudárková L.(1).

Severomoravská liga ženy

Poř.

družstvo

Z

V

R

P

Skore

Body

1

Velká Bystřice

14

13

0

1

322 : 246

26

2

Paskov

13

8

1

4

306 : 240

17

3

Ostrava

14

4

2

8

314 : 316

10

4

Suchdol n. O.

14

5

0

9

287 : 320

10

5

Valašské Meziříčí

13

2

1

10

193: 300

5

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook