Zpravodaj č. 19/2012

24. – 26.8.2012:                          

 

MLADŠÍ ŽÁCI SK VELKÁ BYSTŘICE  OBSADILI NA MEZINÁRODNÍM HÁZENKÁŘSKÉM TURNAJI  V NOVÉM VESELÍ - 3.místo !

Ve dnech 24. – 26. 8. 2012 jsme se zúčastnili pátého ročníku prestižního turnaje „Rozhodni se sám“. V kategorii mladších žáků se představilo deset družstev ze čtyř států (CZ, SK, PL a HU), která byla rozlosována do dvou skupin po pěti týmech. Do turnaje jsme šli z plného zatížení po čtyřdenním soustředění a brali jsme ho jako herní fázi přípravy na sehrání omlazeného družstva mladších žáků. Naši hráči se prezentovali hezkým kolektivním výkonem a ze šesti odehraných utkání dokázali pětkrát zvítězit. Nejvíce potěšila disciplinovanost hráčů, kteří zodpovědně plnili dané pokyny, hráli naučené herní varianty, když především „Bystřická devítka“ jim vycházela znamenitě. Do prvního pátečního zápasu vstoupili kluci značně nažhaveni a doslova smetli tým ŠKP Bratislava 26:10. I druhý páteční zápas jsme zvládli ve vysokém tempu a porazili Duklu Praha 4 17:10. V sobotu ráno jsme se potrápili s Telnicí  11:7 a zajistili si první místo ve skupině.  V odpoledním zápase s polskou Legnicí z  našeho pohledu o nic nešlo, ale Legnica bojovala o semifinále.  Naši kluci zápas zvládli a zvítězili 21:18.  Večer nás čekalo semifinále s Duklou Praha 6 a po nejlepším našem výkonu jsme prohráli 10:17. První poločas byl zcela vyrovnaný, ve druhém se ale projevila únava po náročném týdnu a Dukla po právu zvítězila. V nedělním utkání o 3. místo jsme si zopakovali zápas s Telnicí, který se od počátku odehrával v naší režii. Místy jsme si vypracovali až sedmibrankový náskok a přestože náš soupeř neúnavně bojoval až do konce, naši hráči nepřipustili žádné drama a zaslouženě zvítězili 20:16.


Hráči, branky, hodnocení:
J. Routner (br+2)         - po počáteční nejistotě, zda se turnaje vůbec zúčastní byl opět oporou a výrazně se podílel na na výborném úspěchu našeho družstva.
T. Dittrich (br)              -  přestože je v brance velmi pohyblivý a rychlý, má bohužel zatím handicap ve své výšce.
Š. Souček (46)             -  střední spojka a mozek týmu. Střelba z dálky, průniky na brankoviště, uvolňování spojek a především parádní přihrávky do pivota.
J. Jedenástík (20)        -  spojka a ohař na osobní obranu, jeho rychlost byla smrtící.
F. Buršík (18)               -  spojka, výborný do kombinace a zahrání signálů. Když měl dobrou náladu, podával výborný výkon.
A. Vodička (15)            -   křídlo (spojka). Starý dobrý Tony, výborné uvolňování a střelba. Především v semifinále motal svými otočkami soupeřovým obráncům dokonale hlavy.
J. Vysloužil (15)           -   křídlo (pivot), střelecky se prosadil v každém zápase. Hrál přes ruku což jeho výkon ještě vylepšuje.
T. Maceášik (14)          -  pivot, zlepšující se zápas od zápasu. Výborně zpracovával těžké přihrávky, dokázal dobře zahrát i na spojce.
J. Dobeš (3)                 -  pivot, střídal se s Mackem, zodpovědně zahrával signály, dobře bránil.
D. Sova (2)                  -  benjamínek našeho družstva. Do týmu zapadl už na soustředění a přestože je to ročník 2003, ve hře se neztratil, hezky se uvolňoval a bojoval o každý míč.
J. Hartl (1)                   -  muž bez nervů! Na jeho šibenici v síti Telnice budeme ještě dlouho vzpomínat.


Konečné pořadí:

  1. TJ SOKOL Nové Veselí
  2. DUKLA Praha 6
  3. SK Velká Bystřice
  4. SOKOL Telnice
  5. HBC Strakonice 1921
  6. Kodály Tatabánya (HU)
  7. ŠKP Bratislava (SK)
  8. Siódemka Miedź Legnica (PL)
  9. DUKLA Praha 4
  10. Strojár Malacky (SK).

V rámci turnaje bylo odehráno utkání All Star, ve kterém náš klub reprezentovali Pepíno, Štěpek a Jirka. Velké poděkování patří též Lendymu Janíkovi, který nás jako vždy spolehlivě odvezl tam i zpět a zároveň  byl velmi hlučným fanouškem a fotografem našeho týmu.

 

SOBOTA 1.9.2012:

 

TURNAJ STARŠÍCH ŽÁKŮ "SMVB CUP 2012" - DRUŽSTVO "B"  - 4.místo 

Turnaje se zúčastnilo šest družstev systémem každý s každým 1 x 25 minut. Z našeho pohledu turnaj splnil účel, náš tým tvořený převážně z mladších žáků dokázal odehrát pěkná utkání a na to, že v této kategorii to byly vůbec první ostré zápasy, tak je čtvrté místo více než výborné.
V. Bystřice “B” vs V. Bystřice “A” 9 : 15: Dvě třetiny zápasu jsme s áčkem drželi krok, poté se projevila fyzická převaha hráčů z áčka a po vystřídání Toma Spurného jsme nemohli vyspělejšímu soupeři konkurovat.
V. Bystřice “B” vs Hranice n. M. 21 : 5: Z naší strany pohodový zápas, spousta hráčů skórovala po hezkých akcích.
V. Bystřice “B” vs ZORA Olomouc 12 : 16: S urostlejšími hráčkami jsme hráli vyrovnanou partii a i když jsme nezvítězili, s herním projevem jsme spokojeni.
V. Bystřice “B” vs Luhačovice 17 : 15: Vyrovnaný zápas ve kterém jsme po velmi bojovném výkonu strhli vítězství na naši stranu.
V. Bystřice “B” vs HC Zubří 7 : 21: Náš nejhorší zápas na turnaji. Přestože hráči Zubří byli jednoznačně lepší, naši kluci jim to svým odevzdaným výkonem až příliš usnadnili. 


Hráči, branky, zhodnocení:

J. Routner (br)      - odchytal celý turnaj ve famózní formě, vybrán do All Stars.
J. Šudřich (br)      - kvůli lehčímu zranění jsme jej šetřili na turnaj mladších žáků.
T. Spurný (32)      - náš nejlepší hráč, nejlepší střelec turnaje, vybrán do All Stars.
Š. Souček (7)        - výborný výkon na křídle, spojce i střední spojce.
J. Jedenástík (7)  - konečně se rozstřílel, výborná obrana.
R. Dosoudil (6)      - začalo mu to tam padat v posledních dvou zápasech.
T. Maceášik (4)     - na pivotu se snažil, rozehrával signály.
A. Vodička (3)       - minižák! A jeden z největších bojovníků.
T. Buršík (3), K. Šípek (1), F. Buršík (1), J. Běhálek (1), J. Hartl.

 

Konečné pořadí:  

  1. Velká Bystřice 98
  2. HC Zubří
  3. ZORA Olomouc
  4. Vělká Bystřice 99
  5. Luhačovice
  6. Hranice n. M.
SMVB Cup V. Bystřice 99 V. Bystřice 99 Hranice Zora Zubří Luhačovice Skóre Body Poř.
 V. Bystčice 99   9 : 15 21 : 5 12 :16 7 : 21 17 : 15 66 : 72 4 4.
 V, Bystřice 98 15 : 9   26 : 3 18 : 9 11 : 8 18 : 4 88 : 33 10 1.
 Hranice 5 : 21 3 : 26   9 : 20 6 : 22 9 : 13 32 : 102 0 6.
 Zora Olomouc 16 : 12 9 : 18 20 : 9   8 : 13 15 : 8 68 : 60 6 3.
 Zubří 21 : 7 8 : 11 22 : 6 13 : 8   18 : 5 82 : 37 8 2.
 Luhačovice 15 : 17 4 : 18 13 : 9 8 : 15 5 : 18   45 : 77 2 5.

 

NEDĚLE 2.9.2012:

 

TURNAJ MLADŠÍCH ŽÁKŮ „GENERALI CUP 2012“ – 1. MÍSTO !

Turnaje se zúčastnilo šest velmi kvalitních družstev, hrálo se systémem každý s každým 2x10 minut. K vidění byly hezké, vyrovnané a bojovné zápasy a nás velmi těší, že jsme s těžkými soupeři neztratili ani bod a dokázali v celém turnaji zvítězit. Naši kluci se prezentovali výbornou obranou ( nejméně inkasovaných branek ), zahráním nacvičených signálů v útočné fázi a především obrovskou bojovností. I když se nám v některých zápasech nedařilo, tak jsme to vždy ubojovali.

V. Bystřice - HC Zlín                        10 : 7: Do turnaje jsme vstoupili vítězstvím s těžkým soupeřem. Z naší strany to byl nejhezčí zápas ve vysokém tempu.
V. Bystřice - Dukla Praha „A“           8 : 7: První půle oboustranně hrůza, víc boj než házená. Ve druhé půli jsme nakonec strhli výhru na naší stranu, ale herní projev nebyl o moc lepší. V tomto zápase vzal na sebe zodpovědnost Tony Vodička, který svým nasazením a super zakončením ze spojky přispěl největší měrou k naší výhře.
V. Bystřice - HC Zubří                      6 : 3: Souboj dvou výborných obran, obě družstva se v útoku těžko prosazovala. Rozhodující byly tři přihrávky Štěpka Součka v závěru utkání na pivota Macka, který je zužitkoval na 100%.
V. Bystřice - Uherské Hradiště         6 : 4: Na naších hráčích už byla patrna velká únava a drobné šrámy z předchozích zápasů.  Dali jsme tedy více prostoru náhradníkům a ti nezklamali. Tento zápas rozhodly hezké průniky Bohouška Možíše z křídelních prostor.
V. Bystřice - Dukla Praha „B“         18 : 4: Kluci posbírali poslední zbytky sil, ukázali, že je házená opravdu baví a hezkým výkonem podtrhli celkový úspěch našeho družstva.
Turnaj jsme odehráli den po turnaji starších žáků, a přestože se většina hráčů zúčastnila obou akcí, dokázali se vypořádat s fyzickým zápřahem a narůstající únavou a odvedli hezký kolektivní výkon. Velký dík patří také osádce bufetu Elišce Zedníkové a manželům Buršíkovým a všem těm, kteří přišli zafandit našim plejerům.

 

Hráči, branky, zhodnocení:  

J. Routner (br)     -  výborný výkon, držel náš tým parádními zákroky, vyhlášen nejlepším brankářem.
J. Šudřich (br+1)  -  odchytal výborně poslední dva zápasy, jako jediný proměnil sedmičku!
Š. Souček (13)      -   na střední spojce bojoval, střílel branky, ale byla na něm vidět únava ze st. žáků.
A. Vodička (12)     -  výborná obrana, prosazoval se na brankovišti, náš nejlepší hráč na turnaji.
J. Jedenástík (6)   -  výborně bránil na nohách, jeho velkou zbraní je rychlost. Všichni tři výborně hráli „bystřickou devítku“.
T. Maceášik (5)      -  chvilku se probouzel. Limitován zraněním kotníku, přesto velmi platný pivot s jistým zakončováním.
B. Možíš (5)           -  šikovný leváček, talent po tatínkovi.
F. Buršík (5)          -   velice lehce se dostával na brankoviště, bohužel se rozhodl nezakončovat. V posledním zápase jako vyměněný, najednou střílel branky – prostě Fífa 
J.
J. Vysloužil          -   odvedl poctivý kus práce na křídle i na pivotu, jeho předností tentokrát byla výborná obrana.
T. Dittrich            -   ač brankář, tentokrát dostal příležitost jako hráč a byl určitě platným členem týmu.
D. Sova                 -   benjamínek týmu, sbíral zkušenosti.
J. Hartl                -   snaha a píle mu nechybí.

 

Konečné pořadí:  

  1. SK Velká Bystřice
  2. HC Zlín
  3. DUKLA Praha A
  4. HC Zubří
  5. Moravská Slávia Uherské Hradiště
  6. DUKLA Praha B    
  7.  
Generali Cup Dukla A Dukla B V. Bystřice Zlín Zubří Uh. Hradiště Skóre Body Poř.
 Dukla Praha A   20 : 5 7 : 8 6 :10 12 : 9 11 : 1 56 : 33 6 3.
 Dukla Praha B 5 : 20   4 : 18 9 : 11 6 : 16 7 : 10 31 : 75 0 6.
 V. Bystřice 8 : 7 18 : 4   10 : 7 6 : 3 7 : 4 49 : 25 10 1.
 Zlín 10 : 6 11 : 9 7 : 10   5 : 6 10 : 7 43 : 38 6 2.
 Zubří 9 : 12 16 : 6 3 : 6 6 : 5   13 : 3 47 : 32 6 4.
 Uh. Hradiště 1 : 11 10 : 7 4 : 7 7 : 10 3 : 13   25 : 48 2 5.

 

Ženy: SK Velká Bystřice - Karviná                                       19 : 18 (5 : 11)

V 1.kole nastoupilo družstvo žen proti soupeři, kterého bude potkávat ve 2.lize. V utkání dvou rozdílných poločasů v závěru udrželo vedení a ve 2.kole přivítá 9.9. v 17:00 doma na Letné prvoligové družstvo Kunovic.

Sestava: Ochmannová J., Jakšová D., Kobylíková J.(3), Rokytová S.(1), Jiroušová P.(2), Macharáčková J., Černá L.(2), Tabáková M.(7), Žahourová E.(2), Hovorková M.(1), Košová K.(1),    

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook