Zpravodaj č. 24/2012

SOBOTA 6.10.2012

 

Mini mladší: Turnaj v Litovli

Mini mladší hráli v sobotu 6.10. na turnaji v Litovli a to družstvo A i B .Další družstvo, které se turnaje zúčastnilo mimo domácího Tatranu Litovel byla Zora Olomouc. Za družstvo A nastoupili: A. Katinger, D. Soška, Š. Slepica, D. Dvořák, M. Rella, K. Kobliha a P. Markvart. Družstvo B tvořili: V. Vláčilová, V. Schaffner, J. Salašný, M. Kunc, V. Krempl a T. Juračka. Chyběli A. Horáček a F. Mikisek. Hrálo se na venkovním hřišti Tatranu a bylo překrásné počasí. Obě naše družstva hráli bojovně a oba brankaři - D. Soška a J. Salašný - výborně chytali. Také v dovednostních soutěžích se snažili, takže všem patří poděkování za slušnou reprezentaci našeho oddílu.

 

Ml.žáci „A“: SK Velká Bystřice „A“ - Hranice                        32 : 9 (17 : 2)

Do zápasu jsme nastoupili pouze s jedním hráčem na střídání. Proti začátečníkům z Hranic to však nemělo velký vliv. Většina branek padla z rychlých útoků, které zakládali oba brankaři Jirka Routner a Tom Dittrich (za což mají od nás velkou pochvalu). Všichni hráči odehráli utkání s velkou chutí dávat branky, ale musíme pochválit hráče soupeře, kteří to nevzdali a v závěru vstřelili několik hezkých branek.
 Hráči (branky): J. Routner (br), T. Dittrich (br), Š. Souček (14), J. Jedenástík (7), A. Vodička (6), F. Buršík (3), T. Maceášik (2), J. Vysloužil.

 

Ml.žáci „B“: SK Velká Bystřice „B“ – STM Olomouc „A“       11: 25 (7 : 15)

V sobotu 6.10.2012 sehrál náš tým mistrovské utkání Krajského přeboru mladších žáků s týmem STM Olomouc A. Hosté z Olomouce vyhráli zaslouženě. Naši hráči bojovali, bylo však na první pohled znát, že proti urostlým hostům z Olomouce nastoupil náš tým složený převážně z minižáků.  Navíc jsme se museli obejít bez Petra, který nemohl pro své zranění z posledního tréninku nastoupit. V zápase jsme ztratili velké množství přihrávek, což musíme v příštím utkání zlepšit. Jinak však musíme všechny hráče za předvedený výkon a nasazení pochválit. I takto kvalitnímu soupeři naši hráči nastříleli 11 branek, Bob překonal hostujícího brankáře 7 brankami, po dvou brankách přidal Dan a Jirka. Ačkoliv se ostatní hráči gólově neprosadili, je nutné všechny ještě jednou pochválit za bojovnost a maximální nasazení. Oba brankáři, Kuba i Vilda, předvedli několik skvělých zákroků.

Hráči (branky): Preč J., Sova D.(2), Jagelka J.(2), Konečná M., Dvořák H., Zedník V., Schaffner D., Možíš B.(7), Dosoudilová Z.

 

St.žáci „A“: Žeravice - SK Velká Bystřice „A“                       6 : 42 (3 : 21)

Další mistrovský zápas starších žáků jsme odehráli na hřišti v Žeravicích. Snaživě a obětavě hrajícího soupeře jsme přehráli svou typickou hrou-rychlý útok, kombinační hra a přesná střelba. Stínem zápasu bylo neúmyslné zranění hráče Michala ČERVINKY v prvním poločase, který byl z hřiště odvezen lékařskou službou do nemocnice s poraněním kolene. Všichni mu přejeme brzké uzdravení.
Sestava a branky : br.Vykoukal(1), Pazdera(4), Červinka(1), Kurek(3), Tesařík(4), Sečka(3), Divila(2), Mader(5), Šiška(5), Majer(7), Padalík(4), Menšík(3).

 

St.žáci „B“: Šumperk - SK Velká Bystřice „B“                       13 : 18 (9 : 18)

 Začátek zápasu byl výborný a v deváté minutě jsme vedli 5:1. Pak se do naší hry vloudila řada nepřesností v zakončení a totálně pokažený konec poločasu umožnil našemu soupeři snížit skóre na rozdíl jediné branky. Přestože druhý poločas byl z naší strany o něco lepší, střelecké trápení nás provázelo až do konce zápasu. Naši hráči si tentokrát zaslouží pochvalu hlavně za bojovnost a snad se ze svých chyb poučí pro příště. Velkou oporou byl Jirka Routner v brance, který nás v rozhodujících chvílích podržel svými výbornými zákroky.
Hráči (branky): J. Routner (br), T. Spurný (10), R. Dosoudil (5), J. Jedenástík (2), K. Šípek (1), Š. Malinek, T. Maceášik, T. Buršík, J. Běhálek, Š. Souček.

 

St.dorost: KP Brno - SK Velká Bystřice                                42 : 16 (22 : 7)

V sobotu nás čekal další soupeř z Brna, proti kterému jsme opět podali naprosto odevzdaný výkon. Od první minuty bylo jasné, kdo bude pánem na hřišti a hráči to vzali doslova. Bylo jen pár světlých okamžiků, kdy jsme se vzmohli na odpor, což bylo zásluhou především mladého Milana Jurečky, který bojoval do poslední minuty a na svém kontě má několik pěkných akcí. Konečný výsledek byl  42:16.

Sestava: Vodička Š., Klobouček M.(1), Mistera J.(2), Nábělek F.,Majer V.(2),  Ochmann P.(1), Jureček M.(4), Dunaj Š.(3), Atyafi E.(3), Svobodník J., Sedláček J.

 

Muži „A“: Karviná - SK Velká Bystřice                                  27 : 21 (17 : 6)

V první půli zcela trapný výkon. Chyběla odvaha, bojovnost, snaha něco vymyslet. Na obraně bojoval jen Radek Mézl, ale bohužel ten zase vyšel střelecky naprázdno. Ve druhé půli se výkon trochu zlepšil, ale ani to nemohlo stačit, protože, když jsme se domácím přiblížili na rozdíl pěti branek, tak jsme nedali pár vyložených šancí a domácí si v pohodě dokázali zápas pohlídat do vítězného konce. V tomto zápase jsme dojeli na neproměňování šancí a minimálně tři hráči předvedli výkon s jakým by neuspěli ani v okresním přeboru.

Sestava: Vydra M., Machalík P., Wolf M.(1), Loun J., Pörsök P.(2), Dostál O.(2), Balon R.(8), Strádal J.(1), Schneider V.(2), Macháček J., Švébiš O.(4), Vaverka M.(1), Mézl R.

 

NEDĚLE 7.10.2012:

 

St.žačky: Zlín „A“ - SK Velká Bystřice                                  30 : 22 (14 : 8)

Velmi pěkné bojovné, ale férové utkání, plné rychlých a přesných akcí na obou stranách. Nebojácné vystoupení našich hráček, které se nezalekly fyzické převahy domácích a byly důstojným soupeřem po celou dobu zápasu. Soupeř na nás střídal dvě vyrovnané šestice a my měli pouze jednu hráčku na střídání. Přesto naše děvčata vydržela až do konce, za což jim právem zatleskali i fanoušci a rodiče soupeřek. Takže VELKÁ pochvala všem !!!!!!!

Hráčky (branky): L. Mikulášková (br), V. Mikulášková (8) ,  M. Vachutková (5), B. Homolová (5),
K. Palacková (3),  M. Vičarová (1), S. Konečná, K. Koudeláková 

 

Muži „B“: SK Velká Bystřice „B“ - Droždín                            25 : 26 (12 : 13)

V neděli jsme všichni mohli shlédnout očekáváné derby, které jistě splnilo divákovy představy o vyhroceném a napínavém utkání. Bohužel na naší straně dále přetrvává proces, ve kterém nejsme schopni hrát na sto procent po celý zápas, tvoříme velké množství technických chyb, když se dostaneme do gólové šance, dělá nám velký problém ji proměnit.  Čeká nás spousta práce a snahy celého týmu, abychom zase poznali chuť vítězství.

Sestava: Hliněný K., Smékal J., Wolf P.(5), Polách P.(5), Schweitzer M.(4), Švébiš O.(4), Macháček J.(1),  Elsner R.(2), Machynek M.(2), Zeman M.(2), Rýpar M.

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook