Zpravodaj č. 25/2012

SOBOTA 13.10.2012

 

Ml.žáci „A“: STM Olomouc „A“ - SK Velká Bystřice „A“                 13 : 13 (9 : 9)

V 6.kole se utkala dvě dosud neporažená družstva a na kvalitě zápasu to bylo znát. Soupeř disponoval vysokými spojkami a rychlíkem P. Dobešem na středu. Především spojkám naši hráči nechávali zpočátku příliš prostoru a v 6-té minutě jsme prohrávali 3:1. Štěpek měl od soupeře zostřený dohled, což dávalo větší prostor našim spojkám. Toho dokonale využil Macek Maceášik, který vybojoval šest sedmiček, z toho čtyři v první půli. Obě družstva dobře držela balón, to přinášelo málo technických chyb a tím pádem i málo rychlých protiútoků na obou stranách. Obrana byla tradičně dobrá až na prvních deset minut. Ve druhém poločase se konečně zlepšil v zakončení Pepíno Jedenástík a Tony Vodička neohroženě pomáhal bránit spojky, z čehož vzniklo několik útočných faulů soupeře. Trochu jsme však doplatili na úzký kádr, když Štěpek, který v první půli nastřílel šest branek už pletl nohama a protože Honza Hartl nenastoupil kvůli zranění, zůstali nám na střídačce tři hráči na střídání z toho jeden brankař. Konec zápasu se odehrával především v oboustranném výborném bránění, když na naší straně především Fífa výborně bránil střední spojku soupeře a Macek s Pepínem nenechali prostor pro soupeřovi krajní spojky. O tom, jak těžko se prosazovali oba týmy v útoku svědčí i fakt, že za posledních sedm minut nepadl gól.
A tak je remíza v tomto utkání spravedlivá, přestože v poslední minutě měli obě družstva možnost vstřelit rozhodující branku. My jsme zahrávali náš tradiční signál "Bystřickou devítku", která skončila neodpískanou sedmičkou po faulu na Štěpka a deset vteřin před koncem se po naší chybě dostali domácí do jednoho z mála trháků, který zázračným zákrokem zlikvidoval výborně chytající Jirka Routner. Atmosféra při tomto derby byla výborná díky hlasitým fans v hledišti za což děkujeme.  Všechny hráče chválíme za velkou bojovnost!
Hráči (branky): J. Routner (br), J. Šudřich (br), Š. Souček (7), J. Jedenástík (3), F. Buršík (2), A. Vodička (1), T. Maceášik,  J. Jedenástík, J. Vysloužil, T. Dittrich, J. Hartl.

 

Ml.žáci „B“: STM Olomouc „B“ - SK Velká Bystřice „B“                 11 : 12 (5 : 6)

V sobotu 13.10. 2012 jsme sehráli další mistrovské utkání krajského přeboru mladších žáků. Tentokráte jsme se utkali s týmem STM Olomouc B na olomoucké půdě. Po celé utkání, kdy jsem buď vedli nebo bylo skóre vyrovnané, jsme bojovali, hráli jsme dobře v obraně a vyšší brankový rozdíl v náš prospěch mohl být, pokud bychom využívali herní výhody, které jsme si během utkání vytvářeli. Nevyužili jsme 6 sedmimetrových hodů a nedali minimálně dva trháky. I přesto jsme nakonec ve strhujícím závěru utkání využili ve vlastním oslabení potrestání soupeře za faul na našeho hráče na brankovišti a Možíš B. poslední a vlastně nejdůležitější sedmičku proměnil. Chválíme všechny hráče za bojovnost a nasazení jak obraně tak v útoku, oba brankáři zachytali výborně a výrazně se podíleli na obdržení jen 10 branek soupeře a tím i na konečném vítězství. Hráči (branky): Preč J., Sova D.(3), Jagelka J.(2), Konečná M., Dvořák H., Zedník V.,  Schaffner D., Hühnelová A., Hühnelová E., Dosoudilová Z., Možíš B.(6)

 

St.žáci „A“: Přerov - SK Velká Bystřice „A“                                    14 : 39 (9 : 21)

V dalším mistrovském zápase jsme zajížděli na hřiště druhého celku naší skupiny. Soupeř předvedenou hrou potvrdil své tabulkové umístění a nejednalo se o jednoduchý zápas, když v úvodu vedl 4:1. V průběhu zápasu jsme začali předvádět svou typickou hru, která vedla k celkovému vítězství. Celé družstvo zaslouží pochvalu za předvedený pěkný kolektivní a bojovný výkon.
Sestava a branky: Vykoukal(br.), Hňátek(1), Prošvic(7), Pazdera(1), Tesařík(5), Sečka(2), Tkadleček(6), Divila(1), Mader(7), Šiška(3), Majer(2), Padalík(1), Menšík(3).

 

St.žáci „B“: STM Olomouc - SK Velká Bystřice „B“                        41 : 33 (21 : 15)

Už před zápasem jsme věděli do čeho jdeme,  že náš soupeř je fyzicky někde jinde. Sílu jsme se snažili nahradit pohybem, což se v celku dařilo, ale i tak nám domácí pomalu odskakovali a poločas skončil 21:15. Stějně jako v prvním i ve druhém poločase padala spousta branek, když na naší straně fungovali především signály "vrácená a bystřická devítka". Soukromou střelnici si vytvořili nejlepší hráči obou týmů Sam Emereoha (STM - 14 branek) a náš Tom Speedy Spurný (16 branek!), hezké byly především jeho podstřely zápěstím. Výborně zachytal Jirka Routner a po přestávce se úžasně chytl i Honza Šudřich (loňský minižák). Na jedničku bránili Macek Maceášik a Pepíno Jedenástík (tomu se dařilo i střelecky) a po přestávce i Radis Dosoudil. Štěpek Souček si na křídle vstřelil hezké branky a ze stejného postu skóroval i druhý Štěpán - Malinek. Jirka Kulda Běhálek se v útoku stále ještě trochu hledá, ale v obraně odvedl kus práce. Největším překvapením však bylo z mrtvých vstání Toma Burši Buršíka, který v jednu chvíli umíral na střídačce a vypadalo to na sanitku a po opláchnutí studenou vodou byl k neudržení a střílel branku za brankou! I u tohoto týmu patří pochvala všem za to, že se nepodělali z favorita skupiny a až do konce zápasu podávali bojovný výkon.
Hráči (branky): J. Routner (br), J. Šudřich (br), T. Spurný (16), T. Buršík (7), Š. Souček (4), J. Jedenástík (4), Š. Malinek (1), R. Dosoudil (1), T. Maceášik, J. Běhálek, K. Šípek. 
 

St.žačky: SK Velká Bystřice – DHK Zora Olomouc                        8 : 26 (3 : 15)

Zápas se nám vůbec nepovedl, propadly jsme ve všech herních činnostech. Špatná obrana a dát 3 branky za poločas mluví samo o sobě. Některé hráčky si pořád myslí, že bez běhání jde hrát házenou. Zatím s chůzí neuspěly, tak snad už jim to dojde a začnou se hýbat. Rychle na tento zápas zapomenout a v dalším zkusit zpravit pošramocenou reputaci.

Hráčky a branky: L. Mikulášková(br.), V. Mikulášková(3), A. Homolová(3), M. Vičarová(1), K. Palacková(1), M. Vachutková, S. Konečná, K. Koudeláková, M. Hirnerová.

 

St.dorost: Ivančice - SK Velká Bystřice                                         40 : 24 (18 : 14)

V sobotu jsme odehráli další utkání, tentokráte na půdě družstva z Ivančic. První polovinu to vypadalo, jako bychom chtěli odehrát vyrovnané utkání. Do zápasu jsme nastoupili s tvrdou obranou, chutí střílet góly a byly tam i známky spolupráce a týmového výkonu. Bohužel po přestávce jsme se vrátili k našemu starému výkonu a soupeře jsme tak opět nechali velmi jednoduše rozstřílet naši branku. Další nepříjemnou záležitostí je zranění Vojty Majera, který si při utkání přetrhal vazy v koleni, a tak se musíme potýkat s další ztrátou. Pěkný výkon podal v brance zastupující Petr Ochmann.

Hráči (branky): Ochmann P., Klobouček M., Nábělek F.(3), Majer V.(2), Jureček M.(4), Atyafi E.(4), Gardián A.(3), Svobodník J., Sedláček J., Švébiš O.(8)

 

 

NEDĚLE 14.10.2012

 

Mini st.: Turnaj v Horce n. Moravou

V neděli 14.10. hrali mini starší turnaj v Horce. I když se tento turnaj nepočítal na skore,
tak naši kluci vše s přehledem vyhráli a ukázali, že umí hrát pohlednou házenou.
Soupeři byli: STM Olomouc, SK UP Olomouc a domácí Horka nad Moravou.


Muži „A“: HC Zubří „B“ - SK Velká Bystřice „A“                             29 : 29 (17 : 11)

V neděli odpoledne zavítalo naše družstvo mužů ve čtvrtém kole druhé ligy na horkou  valašskou  půdu do Zubří. Zde je čekala rezerva jednoho z nejlepších extraligových celků. Bylo vidět, že se domácí borci chtěli před domácím publikem vytáhnout a rychlými útoky a hlavně střelbou ze střední vzdálenosti drtili obranu našeho celku. Do šaten šli domácí se slibným  náskokem šesti branek 17:11. Po přestávce se však diváci a domácí hráči nestačili divit a museli mít dojem, že na druhou půli přijelo zcela jiné hostující družstvo. Během osmi minut bylo vyrovnáno a začal boj o každý míč a vstřelenou branku. Domácí opět přidali na tempu a odskočili našemu družstvu na rozdíl tří gólů, ale posledních pět minut patřilo nám a minutu před koncem jsme vyrovnali  na konečných 29 : 29  a domácí borci mohou děkovat paní  štěstěně , která jim v poslední vteřině zápasu ukázala vlídnou tvář , to když se střela z posledního devítimetrového hodu odrazila od břevna domácí branky. 

Sestava a střelci : Vydra M., Hliněný K., Wolf P., Wolf M.(1), Pörsok P.(4), Dostál O.(1), Skřídlo J.(3), Balon R.(7), Strádal J.(1), Schneider V.(8), Macháček J., Švébiš O., Vaverka M., Mézl R.(4)

 

Ženy: SK Velká Bystřice – Prior Olomouc                                      16 : 24 (8 : 9)

Soupeřem byl pro nás tentokrát Prior Olomouc momentálně asi nejsilnější  družstvo v 2.lize žen - Morava. Do zápasu nastoupilo naše družstvo konečně v úplné sestavě. V brance nás hodně podržela D. Jakšová. Nedovolili jsme soupeřkám vstřelit hodně branek z rychlých útoků. Obrana byla na velmi dobré úrovni. Ke konci poločasu se naší brankářce podařilo vstřelit gól přes celé hřiště, který ale nebyl uznán pro údajný faul na soupeřovu brankářku v poli, za  který jsme byli

potrestáni dokonce vyloučením naší hráčky na 2 minuty  (Fabíková). Do druhého poločasu jsme nastoupili s tím, že nesmíme v oslabení dostat žádnou branku a držet dlouhý útok, tak aby jsme přečkali  vyloučení, což se takticky nedodrželo a dostali jsme další 2 branky z rychlých útoků. I když jsme se snažili měnit hru i na dva pivoty, tak aby se nám začaly prosazovat naše spojky a proměňovali případné šance v góly, nestalo se tak a náskok soupeře neustále rostl po našich technických chybách nebo neproměněných gólových šancí. Málo jsme se prosazovali v rychlých útocích. Zase se opět projevilo to, co nám chybí, a to je málo hráček, co dávají  góly (Fabíková 10/5, Kumrová 3, Kobylíková 3) - tři hráčky to je málo. Počet hráček, které by měly dávat branky musí být tak 6-8, pak můžeme některé zápasy vyhrávat. Musíme se zlepšit hlavně v tom, aby se prosazovalo více hráček v zápase, a aby si vytvářeli více gólových příležitostí.

Sestava: Jakšová D., Steigerová J., Rokytová S., Ručilová T., Černá L., Paráková K., Jiroušová P., Macharáčková J., Fabíková M.(10), Žahourová E., Kobylíková j.(3), Košová K., Kumrová S.(3)

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook