Zpravodaj č. 26/2012

SOBOTA 20.10.2012

 

Mini st.: Turnaj v Kostelci n. H.

Další turnaj odehrálo naše družstvo mini starší v Kostelci n. H. za účasti domácího družstva, STM Olomouc a Senice n. H. a  vyhrálo bez ztráty bodu s těmito výsledky:

V. Bystřice – Kostelec n. H.             28 : 1

V. Bystřice – STM Olomouc              22 : 6

V. Bystřice – Senice n. H.                19 : 9

Hráči(branky): Zedník V.(br.), Sova D.(16), Možíš B.(17), Dvořák H.(4), Maráčková M.(1), Jagelka J.(14), Schaffner D.(9), Dieržava J.(1).

 

St.žáci „A“: SK Velká Bystřice „A“ – Senice n. H.                           43 : 11 (21 : 6)

Dalším mistrovský zápas jsme Odehráli ve svižném tempu se snahou o kolektivní hru, což se nám podařilo. Hráči předvedli pěkný výkon, za což jim patří poděkování.
Sestava a branky : Vykoukal(br.), Hňátek(3), Prošvic(3), Pazdera(2), Kurek(1), Tesařík(4),  Tkadleček(6), Sečka(2), Divila, Mader(2), Majer(4), Padalík(3), Menšík(5), Šiška(8).

 

St.žačky: Zlín „B“ - SK Velká Bystřice                                            20 : 5 (9 : 3)

I když výsledek vypadá hrozivě, tak jsme neodehráli špatný zápas. Hlavně musíme zdůraznit, že jsme odjeli do Zlína bez brankářky, kterou se snažila nahradit Megi Vičarová. Ještě v poločase jsme drželi přijatelné manko 3 : 9. Poté jsme na kluzké palubovce podlehli tlaku domácích a jen se snažili zápas dohrát bez zranění. Byl to poslední zápas podzimní části a cíle do jara jsou jasné: Zlepšit se  a stabilizovat výkonnost! Hráčky (branky): M. Vičarová (br). M. Vachutková (4),V. Mikulášková (1), S. Konečná ,A. Homolová, K. Palacková, M. Hirnerová, K. Koudeláková.

 

St.dorost: SK Velká Bystřice – Maloměřice                                    15 : 40 (8 : 14)

Po odevzdaném výkonu, především ve druhém poločase vysoká prohra nekompletního domácího družstva.

Sestava a střelci: Vodička Š., Ochmann P., Klobouček P., Mistera J.,Nábělek F.(2), Surma M.(2), Atyafi E.(5), Jureček M.(1), Gardián A.(3), Svobodník J.(2), Sedláček J. 

 

Muži „A“: SK Velká Bystřice „A“ – Napajedla                                 29 : 23 (16 : 10)

V sobotu odpoledne zavítal  do  Velké Bystřice soupeř z Napajedel. A bylo se na co koukat. Domácí borci se  chtěli před domácím publikem vytáhnout  a do šaten šli se slibným  náskokem 6-ti branek 16:10. Po přestávce se náskok zvýšil až na rozdíl 10-ti branek, hosté bojovali až do konce a povedlo se jim snížit a  tak byl konečný výsledek 29 : 23. Jednoznačně nejlepším hráčem na place byl Radek ‚Balú’ Balon autor 13-ti gólů, ale nutno říct, že tentokrát dali do zápasu domácí hráči všechno a na předvedenou hru mohou být pyšní.

Sestava a střelci: Vydra M., Machalík P., Wolf P., Wolf M.(1), Pörsök P.(5), Švébiš O.(3), Zeman M., Balon R.(13), Strádal J., Schneider V.(2), Macháček J., Vaverka M.(3), Loun J.(1), Mézl R.(1).

 

Ženy: Velké Meziříčí - SK Velká Bystřice                                      33 : 20 (16 : 13)

Hráčky (branky): Steigerová J., Kobylíková J.(1), Ručilová T., Paráková K.(5), Jiroušová P.(1), Macharáčková J.(2), Chudárková L., Fabíková M.(9), Žahourová E.(1), Košová K., Kumrová S.(1)

 

NEDĚLE 21.10.2012

 

Mini mladší: Turnaj v Horce n. M.

Mini mladší se zúčastnili 21.10. turnaje v Horce nad Moravou. Bylo zde pět družstev dvě z Horky, jedno z STM Olomouc a naše dvě družstva A a B. Hrálo se každý s každým na venkovním hřišti, které je o něco menší, než regulérní hřiště. První zápas svedl obě naše družstva, která hrála vyrovnaný zápas. Mírně navrch mělo družstvo A. V dalších zápasech obě naše družstva své zápasy vyhrála, i když se oficielně výsledky nepočítají. Proběhly rovněž dovednostní soutěže: střelba na přesnost, driblink a skákání v kruzích. Všechny naše hráče je potřeba pochválit za příkladnou bojovnost. Zahráli si všichni - i ti, kteří nedávno s házenou začali. Nějak se nám kádr rozrůstá a to je jen dobře. V Horce jsme byli s 16-ti hráči a to nebyli všichni. Sestava družstva A - v bráně David Soška, v poli Adam Katinger, Kája Kobliha, Michal Rella, Patrik Markvart, Štěpán Dvořák, Vojta Krempl a nový člen Vojta Haderka. Družstvo B - v bráně zachytal Kuba Salašný, dále hráli Adam Horáček, Filip Mikisek, Štěpán Slepica, Vendulka Vláčilová, Manfred Kunc, Tom Juračka a Vojta Schaffner. Pomalu se nám výkonnostně daří víc a víc a doufejme, že forma vydrží i nadále.

 

Ml.žáci „A“: SK Velká Bystřice „A“ – STM Olomouc „B“                 25 : 9 (11 : 3)

Proti mladšímu a méně zkušenému družstvu jsme se prosazovali jak z rychlých útoků po zisku míče, tak po hezkých herních kombinacích. Obrana i oba brankaři odvedli dobrou práci. Pochvalu zaslouží všichni hráči za to, že zápas odehráli (stejně jako soupeř) v nepolevujícím tempu, což je chválihodné i vhledem k tomu, že na střídání jsme měli pouze jednoho hráče. Fífa se prosazoval hezkými proskoky, Tony svou klasickou střelbou z křídla, Štěpek střelbou z dálky, Pepíno hezkými záběhy a skórovat dokázali i Tom Dittrich a Honza Hartl. Do pivota tentokrát nešlo tolik míčů jako jindy, Honza Vysloužil byl tentokrát platný hlavně v obraně.
Hráči (branky): J. Routner (br), J. Šudřich (br), Š. Souček (13), F. Buršík (4), A. Vodička (3), J. Jedenástík (3), J. Hartl (1), T. Dittrich (1), J. Vysloužil.

 

Ml.žáci „B“: SK Velká Bystřice „B“ - Žeravice                                 12 : 14 (6 : 6)

V neděli jsme sehráli další mistrovské utkání krajského přeboru mladších žáků s družstvem Žeravic. Po celý zápas bylo utkání vyrovnané a o konečném výsledku se rozhodovalo až do posledních vteřin. Hráči  Žeravic velmi pozorně bránili a častokrát nás

přečíslili bezvadně zvládnutou lajnou od křídla ke křídlu. Jako jeden z mála týmů v naší soutěži využívali pivota, který nám zjevně činil potíže. Naši hráči bojovali, po počáteční nervozitě zlepšili obranu a začali se prosazovat i v útoku. V jednom okamžiku 2. poločasu jsme vedli o dvě branky a místo abychom při našem útoku zvýšili svůj náskok, dvakrát jsme ztratili míč a z rychlých protiútoků dostali dvě branky. Poté jsme se se soupeřem přetahovali o výsledek, přičemž v samotném závěru brankář hostí vyškrábl naši střelu ze spojky na tyč a v následném protiútoku jsme dostali rozhodující gól a nakonec prohráli 12:14. Naši hráči opět bojovali jak v obraně, tak v útoku, soupeř byl však o dvě branky lepší. Střelecky se prosadil Bobo M. s 8 brankami, po jedné brance vtřelili David S., Dan S., Jirka J. a Petr B. S předvedenou hrou našeho týmu jsme spokojeni, máme za sebou další těžké vyrovnané utkání a takové naši hráči potřebují. 
Hráči (branky): Zedník V.(br.), Preč J., Millý K., Možíš B.(8), Jagelka J.(1), Blaha P.(1), Dvořák H., Dosoudilová Z., Konečná M., Schaffner D.(1), Spurný K., Sova D.(1)

 

St.žáci „B“: SK Velká Bystřice „B“ – Horka n. M.                            32 : 20 (16 : 10)

Na střídačce nás bylo jako šafránu a vzhledem k tomu, že polovina družstva hrála celý zápas za mladší žáky a celý zápas provázela lehká zranění některých hráčů, neměli jsme chvílemi kým střídat (tentokrát jsme měli opravdu abnormální spotřebu chladícího spreje). Prékerní situace nastala, když byl jeden z našich ošetřován a jediný náhradník nám zmizel na záchod se střevními problémy, a tak jsme museli (ač netrestáni) hrát v početním oslabení. Přesto velká pochvala všem! S minimální možností střídat odmakali všichni celý zápas. Výborní byli oba brankaři Jirka Routner a Honza Šudřich, Speedy opět získal spousty míčů a účelně zakončoval, střelecky se parádně prosazovali spojky Burša a Radis, Štěpek proměňoval trháky, parádně hrál  Pepíno, který svými záběhy dělal velkou paseku v obraně soupeře a na pivotu se srdnatě bil a střílel branky Kulda Běhálek.
 Co nás potěšilo nejvíce: 1. rychlá hra, 2. spolehlivá obrana a brankaři, 3. několikrát zahrané herní situace (devítka, vrácená, péesky, dvojité kříže, 4. kombinační pojetí hry.
 Hráči (branky): J. Routner (br), J. Šudřich (br), T. Spurný (13), R. Dosoudil (7), T. Buršík (5), Š. Souček (4), J. Běhálek (2), J. Jedenástík (1), J. Hartl.   

 

Muži „B“: SK Velká Bystřice „B“ – Senice n. H.                              26 : 26 (16 : 11)

Odehráli jsme další utkání na domácí půdě, tentokráte proti družstvu Senice na Hané. Úvod utkání vypadal velmi dobře z naší strany, měli jsme mnohem více ze hry, relativně dobře jsme bránili, hráli jako jeden celek. Díky tomu jsme si vypracovali několikabrankový náskok a zdálo se, že je rozhodnuto. Bohužel jsme považovali zápas za dohraný příliš brzy, nedali jsme desítky vyložených šancí a nechali soupeře, aby nám opět sebral bod z vyhraného zápasu. Chybí nám zkušenost, stoprocentní koncentrace a chuť bojovat po celý zápas.

Hráči (branky): Hliněný K., Zedník P., Macháček J.(1), Wolf P.(3), Dunaj Š., Polách P.(1), Hliněný J.(6), Moskalenko T., Švébiš O.(3), Machynek M.(5), Kufrik R.(1), Rýpar M., Zeman M.(6).

 

 

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook