Zpravodaj č. 29/2012

SOBOTA 10.11.2012


Ml.žáci „A“: Litovel - SK Velká Bystřice „A“                                  5 : 33 (3 : 13)

Do Litovle jsme odjížděli v prořídlé sestavě s osmi hráči! Soupeře jsme přehráli především rychlou hrou, výbornou obranou a snahou získat míče. Od počátku bylo vidět, že Fífa Buršík se dobře vyspal a chtěl střílet branky, ve druhém poločase se rozestřílel Tony Vodička, Pepíno Jedenástík po ospalejší první půli ve druhé zabral, Štěpek Souček si splnil střeleckou normu, Macek Maceášik výborně bránil, Honza "Puchýř" Vysloužil odehrál dobrý zápas na pivotu a vstřelil hezké branky. Potěšil výkon Honzy "Huntera" Hartla, který odehrál jeden ze svých nejlepších zápasů a výborně zachytal Tomáš "Dittr" Dittrich, který chytil téměř vše co šlo na bránu. Takže velká pochvala všem.
 Hráči (branky): T. Dittrich (br), Š. Souček (11), F. Buršík (9), A. Vodička (4), J. Jedenástík (3), J. Vysloužil (2), J. Hartl (2), T. Maceášik (2).

 

Ml.žáci „B“: Kostelec n. H. - SK Velká Bystřice „B“                      29 : 8 (16 : 5)

V sobotu jsme odehráli poslední podzimní mistrovské utkání krajského přeboru mladších žáků. Utkání se nám vůbec nepovedlo, což bylo zapříčiněno jak vyšší úrovní herních dovedností soupeře, který nás převyšoval po všech stránkách, tak i unaveným dojmem našeho týmu. Z této kombinace nemohlo vyjít nic jiného, než jednoznačná prohra 29:8 po poločase 16:5. Střelecky se v našem týmu prosadili Bobo M. 3 branky, Jirka J. 3 branky, Dan S. a Petr B. po jedné brance. Máme za sebou podzimní část soutěže a před sebou zimní přípravu. Na jaro bychom rádi takových utkání předvedli co nejméně. Celkově však podzimní část splnila naše očekávání, tým je složen převážně z minižáků, kteří se rozhodně neztratili.  

Hráči (branky): Preč J., Sova D.(1), Millý K., Možíš B.(3), Jagelka J.(3), Blaha P.(1), Dvořák H., Zedník V., Konečná M., Spurná K.

 

St.dorost: SK Velká Bystřice – Telnice                                          19 : 18 (12 : 7)

V sobotu 10.11. jsme na domácí půdě nastoupili proti týmu Telnice. Můžeme říct, že jsme odehráli velmi slušný zápas, čemuž odpovídá i výsledek. Přestože jsme si závěr utkání opět dramaticky zkomplikovali, jednobrankové vítězství jsme nakonec uhájili. Největší podíl na první výhře v této sezoně má určitě Štefan Dunaj, který odehrál velmi kvalitní utkání, tradiční oporou byl Petr Ochman a pěknými zákroky se prezentoval Štěpán Vodička v brance. Pochvalu ovšem zaslouží celý tým, který bojoval a ukázal chuť do hry.

Hráči (branky): Vodička Š., Klobouček M.(1), Mistera J., Nábělek F.(2), Ochmann P.(5), Surma M.(2), Jureček M., Dunaj Š.(8), Gardián A.(1), Svobodník J., Sedláček J.

 

Muži „A“: SK Velká Bystřice – Ostrava                                           31 : 23 (13 : 17)

V sobotu večer přijel do Velké Bystřice obávaný celek Sokol Ostrava.Ten se v prvním poločase prezentoval velice pěknou  házenou a získal poločasové vedení 17: 14. Domácím utekl začátek zápasu a prohrávali i o šest branek, kdy nebyli schopni poradit si

s důraznou obranou hostí, ale hlavně nebyli schopni bránit střelce z Ostravy, kteří v celku bez problémů zatěžovali konto domácího brankaře. A proto také šli domácí do kabin s mankem čtyř gólů.

Během poločasové pauzy trenér domácích Libor Malínek důrazně vysvětlil hráčům jaké dělali chyby, změnil způsob obrany a druhý poločas najednou vypadal, že nastoupilo zcela jiné družstvo. Domácí zpřesnili střelbu, přidali na důrazu a za celý druhý poločas dostali jen šest gólů  a sami jich přidali osmnáct. To mělo za následek vítězství 31 : 23.

Vynikající hra  ze strany domácích měla za následek otočení skóre ve prospěch Velké Bystřice a zisk dvou velice cenných bodů.

Sestava a střelci: Vydra M., Machalík P.,  Wolf M.(1), Pörsök P.(3), Zeman M., Dostál O.(4),  Skřídlo J.(7/1), Balon R.(4), Strádal J.,  Schneider V.(8), Loun J., Machynek M.,  Vaverka M. Mézl R.(4).

 

NEDĚLE 11.11.2012

 

St.žáci „A“: SK Velká Bystřice „A“ - Žeravice                                 54 : 3 (27 : 0)

V posledním podzimním mistrovském zápase jsme v domácím prostředí narazili na družstvo ze spodní části tabulky. Po spolehlivém výkonu jsme vyhráli jednoznačně 54 : 3.
Sestava a branky: Vykoukal(br.,1), Hňátek(4), Prošvic(8), Pazdera(2), Kurek(1), Tesařík(5), Tkadleček(4), Divila(2), Mader(5), Šiška(3), Majer(6), Padalík(9), Menšík(4).

 

St.žáci „B“: SK Velká Bystřice „B“ - Šumperk                                 21 : 16 (10 : 4)

Nadpis by mohl znít: "Životní výkon Jakuba Preče aneb vítězství Davida nad Goliášem !" Vzhledem k tomu, že jsme nemohli nasadit naši brankařskou jedničku, dvojku, trojku ani čtyřku pro nejrůznější zranění či jiné důvody, museli jsme povolat Kubu Preče z béčka mladších žáků. Tento loňský minižák však uchopil šanci za pačesy a předvedl famózní výkon. Navíc při mimořádné marodce jsme měli pouze jednoho hráče na střídání, což při pohledu na plnou lavičku hostí a výšce jejich hráčů nedávalo velké šance na úspěch. Naši kluci se ale rozhodli, že nám udělají radost a celý zápas příkladně odbojovali. Tentokrát jsme měli téměř všechny odražené míče (to byla především Mackova parádní disciplína). Střeleckou mušku opět nalezl Radis Dosoudil, který zvládl i zahráváni sedmiček. Do soubojů s urostlými hráči chodil neúnavně Štěpek, k tomu přidal hezké podstřely, na pivotu se snažil Kulda Běhálek, Honza Hartl opět dobrý výkon, zejména obrana. Pepíno Jedenástík výborně bránil, k tomu přidal důležité branky hlavně v závěru utkání. Tomáš Buršík se snažil (bohužel moc nerespektuje pokyny k umístění střelby) a Michal Roušal zatím spíše sbírá zkušenosti. A tak  velká pochvala všem za příjemné překvapení.
Hráči (branky): J. Preč (br), M. Roušal (br), R. Dosoudil (10), Š. Souček (5), J. Jedenástík (4), T. Maceášik (1),  T. Buršík (1), J. Hartl, J. Běhálek.

 

Muži „B“: SK Velká Bystřice „B“ – Dřevohostice                            30 : 24 (15 : 10)

V neděli jsme dohrávali přehozený a poslední zápas sezóny. Na domácí půdě jsme nastoupili proti dosud neporaženému týmu z Dřevohostic. Od začátku jsme těžili z velmi dobré obrany, jejíž základem byl Jirka Barvíř a Roman Kufrik, k nim se přidali výborně bránící Petr Polách a Michal Zeman a vše uzavíral v brance neprůstřelný Karel Hliněný. Díky kvalitní obraně jsme získávali dostatek míčů a dařil se nám i přechod do rychlého útoku, v postupném útoku jsme si také vytvořili vyložené střelecké příležitosti. I přes neudržení maximální koncentrace až do konce utkání jsme si vybojovali vítězství a cenné dva body. Nepříjemností je zranění našeho hráče Peti Wolfa, který se tvrdě srazil s brankářem soupeře a po skončení zápasu nebyl úplně v pořádku. Doufáme, že se jedná pouze o lehké zranění bez vážných komplikací.  

Hráči (branky): Hliněný K., Zedník P., Wolf P.(3), Dunaj Š.(2), Polách P.(3), Barvíř J., Elsner R.(3), Machynek M.(4), Kufrik R.(1), Zeman M.(9), Rypar M., Moskalenko T., Macharáček T.(3), Hliněný J.(2).

 

Ženy: SK Velká Bystřice – Bánov-Vlčnov                                       31 : 21 (16 : 12)

Soupeřem byl pro nás tentokrát Bánov momentálně družstvo, které bychom mohly v této soutěži porážet. Podle předpokladů se utkání, také tak jevilo. Naše obrana byla, ale velmi špatná a dostávaly jsme dost zbytečných gólů. Zase se projevovaly chyby, jako neproměněné jasné gólové situace, neproměněné sedmičky. I tak jsme poločas vyhrály 16:12. Do druhého poločasu jsme vstoupily s tím, že musíme zlepšit obranu, a tak jsme střídaly i hráčky do obrany. Povedlo se i to, že se změnil počet hráček, které zaznamenaly branku a bylo to znát na konečném výsledku 31 : 21.
Sestava a branky: Šteigerová, Kobylíková(2), Ručilová(2), Rokytová(2), Paráková(3), Jiroušová(1), Macharáčková(2), Fabíková(11/4), Žahourová(2), Košová(2), Kumrová(4),

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook