Zpravodaj č. 30/2012

MEZINÁRODNÍ TURNAJ MLADŠÍCH ŽÁKŮ - OLMA CUP 2012  -   VELKÁ  BYSTŘICE 
 

Ve dnech 17. - 18. 11. jsme pořádali náročný turnaj, kterého se zúčastnilo deset družstev z České republiky a Slovenska. Hrálo se systémem každý s každým 2 x 10 minut a zejména sobotní program byl pro všechny hráče velmi náročný. Na všechny týmy čekalo šest  zápasů ve dvou halách a nikomu nezbývalo mnoho času na regeneraci a odpočinek. Ale všichni náročnou zátěž zvládli a k vidění byla spousta nádherných, bojovných a vyrovnaných utkání.  V neděli se dohrávalo v hale Na Letné v areálu SK Velká Bystřice.
 

Sobota:                    
SK Velká Bystřice - Sokol Kostelec na Hané             7 : 9
Hned v úvodním utkání přišla prohra po totálně zpackaném výkonu v druhém poločase. V první půli jsm hráli koncentrovaně a z rychlých útoků jsme navýšili skóre až na 5:1. V momentě kdy soupeř začal hrát jsme my naopak přestali a sérií technických chyb jsme vítězství soupeři přímo darovali.

SK Velká Bystřice - ŠKP Bratislava                            8 : 3
Zápas byl lepší než s Kostelcem, ale stále nám chyběl důraz na brankovišti soupeře. Obrana byla výborná (výborný byl především Macek). Na začátku dal hezké branky z křídla Bohoušek Možíš. Díky získaným míčům jsme měli více rychlých útoků
 

SK Velká Bystřice - DUKLA Praha "B"                        16 : 8
Macek dokázal ubránit soupeřova urostlého střelce , Fífa se prosazoval na brankovišti soupeře, z dálky přesně pálil Štěpek a z křídla se prosazoval i Tony, který v obraně přebral Mackovi defenzívní úkoly, takže zasloužené vítězství.
 

SK Velká Bystřice - DUKLA Praha "A"                        8 : 9
Parádní bojovný zápas. O naší prohře rozhodla špatná produktivita střelby v prvním a zbrklé přihrávky ve druhém poločase. Výborně zachytal Jirka Routner, hezké branky z prostoru pivota vstřelil Honza "Puchýř" Vysloužil.
 

SK Velká Bystřice - DTJ Polanka                                14 : 5
Klasický poobědový zápas se slabším soupeřem. Hráčům se moc nechtělo, velmi špatná obrana, špatné přihrávky, v útoku pomalé a statické. V závěru zápasu trochu zabrali, aby se vůbec vyhrálo. 
 

SK Velká Bystřice - HBC Strakonice                           15 : 8
Naši kluci sebrali poslední zbytky sil a předvedli nejlepší výkon dne. Kolektivním pojetím, dohrávkami do křídel a uvolňováním pivota soupeře doslova rozebrali. Štěpek konečně dirigoval hru a rozehrával tak jak ho známe, Fífa bojoval jako lev, Tony si pěkně nabíhal a střílel branky a Macek sbíral všechny odražené balóny. V brance se zaskvěl Jirka Routner a na pivotu se nádherně uvolňoval Honza Vysloužil. V obraně celý tým šlapal jako dobře namazaný stroj.
 

Neděle:
SK Velká Bystřice - STOJÁR Malacky                         8 : 7
V brzkém raním zápase nás kluci z Malacek řádně potrápili. Na našich hráčích byla patrná únava z předešlého dne. Obrana až na Macka byla velmi špatná. Naštěstí za děravou obranoučaroval Jirka Routner. Ve druhém poločase se nám podařilo vstřelit důležité branky (Tony a Bohouš) z křídel. Vyšla nám falešná devítka a v závěru vzal vše do svých rukou Macek a dvěma průniky rozhodl o vítězi - super ubojováno!

 

SK Velká Bystřice - KH Kopřivnice                             14 : 9
Asi nejhezčí zápas z naší strany. Na Štěpka byla hráne osobka, ale prosazovali jsme se z křídel (Pepíno a Tony). Štěpek se prosazoval a přes zostřený dozor a do rozebrané obrany nabíhali Fífa s Mackem. Super výkon předvedl Jirka v brance.
 

SK Velká Bystřice - HC Zubří                                      8 : 9
Velký boj ve fantastické divácké kulise. Těžko jsme se prosazovali přes vysunutou obranu na levé straně. V první půli jsme skórovali především z křídel, ale ve druhém poločase se rozchytal brankář Zubří a naše kluky doslova vychytal. Bohužel se nedařilo Jirkovi v brance při střelbě z dálky (dobře ho zastoupil Šudřa). Prohra o gól však není ostudou.
Závěrem lze konstatovat, že turnaj se mimořádně vydařil, zúčastněná družstva byla velmi kvalitní a ode všech jsme slyšely jen samá pozitiva. Velmi nás těší, že většina týmů projevila zájem o účast i v příštím ročníku. Naši kluci měli na kontě šest vítězství a tři porážky a konečné 5. místo je na takto silně obsazeném turnaji více než dobré. Mrzet nás může jen prohra s Kostelcem, naopak porážky od Dukly a Zubří o jediný gól lze považovat úspěch. Jirka Routner byl v anketě trenérů vyhlášen nejlepším brankařem turnaje.

 

Konečné pořadí

  1. Dukla Praha "A"
  2. KH Kopřivnice
  3. SOKOL Kostelec n. H.
  4. HC Zubří
  5. SK Velká Bystřice
  6. HBC Strakonice 1921
  7. Strojár Malacky
  8. ŠKP Bratislava
  9. DUKLA Praha "B"
  10. DTJ Polanka. 

 

Velkou Bystřici reprezentovali tito dravci: Jirka Routner (br), Jan Šudřich (br), Štěpán Souček (28), Filip Buršík (17), Antonín Vodička (14), Tomáš Maceášik (11), Josef Jedenástík (10), Bohuslav Možíš (7), Jan Vysloužil (6), Daniel Sova (2), Jan Hartl (2), Tomáš Foukal (1), Martin Grygar.  
Velké poděkování patří společnosti OLMA a.s. Olomouc za finanční a materiální podporu, MZŠ za poskytnutí ubytování, Lendymu Janíkovi za dopravu družstev Dukly, školní jídelně za výbornou kuchyň a především všem, kdo nám pomáhali s organizací turnaje a zasloužili se o jeho hladký průběh.

 

HÁZENKÁŘSKÝ KEMP – CHORVATSKO – RIJEKA 2012

Tak jako v předešlých letech se družstvo miniházené z Velké Bystřice zúčastnilo tradičního kempu  v Chorvatském městě Rijeka. Letos se konal kemp k uctění památky dlouholetého házenkářského nadšence Honzy Kratiny. Velkobystřičtí házenkáři se tohoto kempu,který se koná vždy v listopadu zúčastnili poněkolikáté. V letošním roce proběhl v termínu 13. - 17.11. Velkou Bystřici reprezentovali hráči ročníků 2004 a 2003 - Adam Katinger, Adam Horáček, Štěpán Slepica, Filip Mikisek, Kája Kobliha, Vendulka Vláčilová, Tomáš Juračka, David Soška a Manfred Kunc. Tentokrát se nemohl zúčastnit Ivo Šenk,který pravidelně na podujetí jezdil. Zastoupili ho treneři Andrea Horáčková a Vladimír Schneider.

Odjíždělo se společně s družstvy Telnice a Újezdu u Brna autobusem 13.11. večer. Na místo jsme po klidné cestě dorazili ve středu 14.11. v ranních hodinách. Ubytovali jsme se v pěkném komplexu červeného kříže na pokojích s výhledem na moře. Zde jsme rovněž chodili na velice chutnou a kvalitní celodenní stravu. Po této stránce bylo o nás dobře postaráno.

S družstvy z Telnice a Újezdu se naši hráči velmi rychle zkamarádili, což přispělo k výborné náladě, která panovala po celý pobyt.

Kempu se mimo zmíněných tří družstev z Česka zúčastnili i tři družstva z Rijeky. Na jednotlivé treninky 2x denně  a na zápasy jsme chodili do tří různých hal ve městě. Vše se odehrávalo pod taktovkou známého, mezinárodně uznávaného Chorvatského trenéra, kterému tam nikdo neřekl jinak, než TOMI. Často se účastní jako trener i turnajů u nás.

Chorvatská miniházená se hraje trochu jiným způsobem. Dravost a rychlost byly předností domácích hráčů - to do sebe potřebujeme dostat. Naši hráči měli své přednosti v technice. Na závěr kempu v sobotu 17.11. jsme sehráli turnaj. Zápasy byly více méně vyrovnané a naše družstvo tam určitě neudělalo ostudu. Závěrečným vyhlášením a rozdáním medailí a pohárů byl kemp ukončen.

Kemp nebyly jen tréninky, ale také návštěva kulturních památek - hradu, lázní a samozřejmě pro nás suchozemce to bylo brouzdání po pobřeží moře. Počasí nám přálo všechny dny tam byly přes den teploty 18-20st. a azúro - prostě nemělo to chybu. Proto jsme si mohli dovolit  i posezení na předzahrádkách se zmrzlinou v letním oblečení.

Na závěr nutno poděkovat vedení Masarykovy základní školy, že uvolnilo hráče ze školního vyučování i rodičům, které tento pobyt stál nemalé finanční prostředky, ale dobře využité.

Shrnuto byl to kemp se vším, co k němu patří - bez zranění a dalších komplikací - prostě balzám na duši....jak říká klasik o tom to je. Všichni už se těšíme na příští ročník 2013. Házené zdar a bystřické zvláště.

S pomocí zúčastněných aktérů napsal V.Schneider.

 

Barážový turnaj o Žákovskou ligu starších žáků - Olomouc 

V sobotu 17. 11. 2012 se v Olomouci uskutečnil barážový turnaj o žákovskou ligu starších žáků. Turnaje se měli zúčastnit 2 nejlepší družstva skupiny A (STM Olomouc, Tatran Litovel) a ze skupiny B (SK Velká Bystřice "A", HC Přerov). Z účasti na turnaji se omluvilo družstvo Tatranu Litovel.
 

SK Velká Bystřice "A" - HC Přerov                                       36 : 16 (17 : 7)

V prvním zápase jsme narazili na soupeře, kterého známe ze soutěže. V zápase jsme od počátku vedli, zahráli si všichni hráči a předváděli jsme svou typickou hru.

Sestava : br.Vykoukal, Hňátek(5), Prošvic(2), Kurek, Tesařík(6), Tkadleček(4), Sečka(3), Divila, Mader(4), Šiška(2), Majer(5), Padalík(5).

 

SK Velká Bystřice " A " - STM Olomouc                      29 : 20 (14 : 9)

Před tímto zápasem bylo jasné, že kdo vyhraje, postupuje do žákovské ligy, poražený bude hrát další baráž s družstvy Moravskoslezského kraje v Karviné. Vzhledem k tomu, že soupeř vyhrál jinou skupinu než hrajeme, tak jsme neměli do té doby možnost se s ním potkat na hřišti. 

Tento zápas byl úplně o něčem jiném než předchozí s Přerovem, soupeř na hřišti dokazoval, že oprávněně vyhrál svou skupinu. Zápas byl odehrán v dobrém herním tempu, s nasazením u obou týmů. Obě družstva hrála důraznou obranu, vynikaly jejich opory. Pokud chlapci STM Olomouc předvedou stejný výkon jako proti nám, tak v další baráži určitě mají velké šance na postup do žákovské ligy.

Naši hráči v zápase předvedli pěkný, bojovný výkon, přičemž na vítězství mají největší zásluhu opory družstva br.Vykoukal, hráči Tesařík, Mader, Padalík, Prošvic, Tkadleček a Majer.

Sestava : br.Vykoukal, Hňátek, Prošvic(5), Kurek, Tesařík(5), Tkadleček(2), Divila, Sečka, Mader(8), Šiška(2), Majer(2), Padalík(5).

 

Konečné pořadí:         1. SK Velká Bystřice "A"
                                   2. STM Olomouc
                                   3. HC Přerov

 

Poděkování patří fanouškům, kteří přišli naše hochy do Olomouce povzbudit a zejména v zápase s STM Olomouc hráčům pomohli, neboť tento zápas všem ukázal, jak ve skutečnosti na tom jsou a byl velmi prospěšný.

Pro naše hráče účastí na této baráži skončila velmi úspěšná podzimní sezona, postupem do žákovské ligy, kde bude hrát 24 nejlepších týmů z celé České republiky. První kolo nás čeká v měsíci lednu 2013, přičemž jarní část bude pro hráče velmi náročná, neboť žákovská liga se hraje souběžně s mistrovskými zápasy. 

 

St.dorost: Vsetín - SK Velká Bystřice                            39 : 26 (19 : 12)

V sobotu jsme nastoupili proti týmu Vsetína. Do dvacáté minuty 1. poločasu jsme odehráli velmi vyrovnané utkání, hráči prokazovali bojovnost, chuť hrát a snahu nedat soupeři nic zadarmo. Po kvalitním začátku jsme ale ztratili několik míčů za sebou a soupeř několika velmi pěknými rychlými útoky odskočil a náskok už potom jen navyšoval. Tradičně zodpovědný  výkon podal  Petr Ochman a Štefan Dunaj, kteří táhli tým dopředu, s poctivou obranou se přidal Marek Klobouček. Celkově je možné říct, že nikdo z hráčů se na zápas nevykašlal, kluci chtěli hrát, ale ono je také potřeba si uvědomit, že bez poctivého a tvrdého tréninku v zápase žádné zázraky neuděláme.

Sestava: Vodička Š., Klobouček M., Nábělek F.(4), Ochmann P.(7), Jureček M.(4), Dunaj Š.(7), Gardián A., Svobodník J.(1), Sedláček J.(3).

 

Muži „A“: Vsetín - SK Velká Bystřice                             31 : 26 (12 : 17)

Už první poločas naznačil, že i přes pěkný náskok pěti branek nás nečeká nic lehkého.

Obrana byla už v první půli hodně slabá a v půlce druhé byla mírně řečeno děravá jak ústa staré ženy. Když se k tomu přičte zcela nekolektivní přístup některých hráčů tak bylo v deváté minutě druhého poločasu vyrovnáno a našim hráčům se rozklepaly kolena a naše odvaha odešla tam, odkud se ještě nikdo nevrátil. A když se nechal zcela zbytečně a nedisciplinovaně vyloučit dvakrát za sebou z lavičky pokřikující Michal Vydra a poslal náš celek dvakrát do čtyř hráčů, domácí vývoj zápasu zcela ovládli a bylo o výsledku rozhodnuto. Házená není jen o vstřelení gólu, ale hlavně o obraně a přístupu ke hře a ke kolektivu.

S takovým přístupem, jaký hráči (6, 9, 14, 69) předvedli nemají v tomto družstvu co pohledávat. Ještě že se blíží přestupový termín a pokud se nad sebou nezamyslí je možné, že si zahrají okresní antukovou ligu. 

Sestava: Vydra M., Machalík P., Wolf M.(1), Pörsök P.(4), Zeman M., Dostál O.(3), Balon R.(7), Strádal J.(1), Schneider V.(4), Mychynek M., Vaverka M., Mézl R.(6)

 

Ženy: SK UP Olomouc - SK Velká Bystřice                  21 : 22 (14 : 10)

Za soupeřem jsme jeli na halu UP v Olomouci. Domácí prostředí bylo výhodou pro hráčky Prioru. Čekali jsme, že v tomto zápase to nebudeme mít jednoduché, hráčky soupeře jsou velmi rychlé co se týče přechodu do útoku a hodně pohyblivé v postupném útoku. Moc šancí nám nedávali, proto jsme musely střílet z dálky, nebo po připravených akcích. Po prvním poločase jsme prohrávali o 4 branky.

Do druhého poločasu jsme vstupovali s tím, že musíme přitvrdit v obraně a zlepšit přípravu pro střelbu z 9-ti metrů. Vydrželi jsme to celou dobu druhého poločasu a podařilo se nám stav srovnat a neustále tlačit na soupeřky, aby znervozněli a dělali chyby, což vedlo ke konečnému vítězství 22 : 21. Myslím, že celé družstvo si zaslouží pochvalu za trpělivost a velké srdíčko v bojovnosti o každý míč, z jednotlivců nás v brance v klíčových situacích podržela Jana Stiegerová.
Sestava: Kobylíková(2), Ručilová, Rokytová(1), Paráková(7/2), Jiroušová, Macharáčková(3), Fabíková(4/1), Žahourková, Košová(2), Steigerová, Kumrová(3).

m

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook